På Himlavalvet – vecka 49

 

🌟 💫 Käraste Astrologivänner💫 🌟

Jag önskar er en fin 1:a advent! Äntligen finns här härliga ting att berätta som jag längtat efter att få dela. Fullmånen är här och som alltid har våra känslor tendens att bli uppförstorade och kanske ligga lite utanpå. Vissa sover inte lika bra under fullmånen, men jag tillhör dem som istället tycker att det är jättespännande och känner mig upprymd och glad. Jag älskar fullmånen.

Nu står vi inför december, som i år blir SuperDecember -månaden som innehåller allt, början till slutet och skenen som för oss in i en ny epok.

På måndag kl 10:32 blir månen full på 8° i Tvillingarnas tecken och samtidigt äger också en månförmörkelse rum. Om två veckor 14/12 kommer nästa nymåne/solförmörkelse – Nymåne i Skytten den gången.  Efter som de årliga eklipserna alltid kommer i par, att energin är förhöjd under dessa veckor, så kallar vi detta för en portal. Det här är en mycket viktig och möjligen också dramatisk tid. Förmörkelser är inte helt sällan dramatiska, det skapar vändpunkter, ibland världshändelser av historiska mått.

☀️ SOLEN 8° – 15° I SKYTTEN

När Solen rör sig igenom nyfikna, hjälpsamma Skyttens sfär ändrar vi vårt fokus från behovet av en intim förbindelse med en person, Skorpionen och med oss ​​själva, till önskan att nå ut till världen och ansluta till något större än oss själva. I det här eldiga, rörliga tecknet söker själen efter att höja sitt medvetande, att uppleva världen och nå en förståelse och medvetenhet om världen omkring oss. Vi vill upptäcka livet och vidgar våra horisonter. Visioner och drömmar blir stora här. Grattis på födelsedagen Skytten

🌙  MÅNENS FÄRD

Måndagen den 30/11  kl 10:32 infaller fullmånen på 8°38 i Tvillingarnas tecken, Grymt! Den är samtidigt en månförmörkelse och som ni vet, kaxigare energi än såhär blir det knappast. Det här är ett tecken på transformation och förändring. Energin ifrån eklipsen håller i sig i ett år. Mycket mäktigt. Detta dominerar hela veckan förstås. Onsdag eftermiddag går månen in i Kräftans tecken kl 15:53. Fredag kl 14:00 ca är det dags för Lejonet och där blir månen hela helgen. Söndag kl 20:49 går Månen in i Jungfrun.

♐️ MERKURIUS 27° SKORPIONEN – SKYTTEN 07°57

I Skytten är det högt i tak och kommunikationen är på högsta nivå! Här längtar Merkurius efter att utvecklas, lära nytt, ta till sig nya impulser – gärna ifrån främmande länder och kulturer. Här är tanken fri, vidsynt och gränslös. Vi diskuterar och tänker ut lösningar och kommunicerar på ett optimistiskt sätt. I Skytten är tankarna stora och djärva. Att vara utanför boxen är inga problem alls, snarare är det så att verkligheten kan vara för liten för dessa visioner. Detaljer är ingenting som Merkurius tar allvarligt på i Skytten. Nä, här handlar det om lösningar på världsproblemen, politik, religion och filosofi.

♎️  VENUS 10° – 19° SKORPIONEN

När transiterande Venus befinner sig fasta tecknet Skorpionen fördjupas våra känslor och vi är lite djupare i kontakten med andra. Vi kommer närmare och bli själsligt intima. Det är inte den ytliga vänskapen eller den lättsamma flirten vi söker. Ska det vara något så är det på riktigt som gäller. Det är ingen lek för henne att vistas där för här blir Gudinnan prövad emotionellt, undersökt, dissekerad och hennes känslor blir stora och hon kan uttrycka sig fritt. Venus i Skorpionen 

♈️  MARS DIREKT 16°- 18° i VÄDUREN

Mars vände direkt den 14/11 och först denna vecka ser vi att han får upp farten och rör sig i normal takt, 2° i veckan. Vad skönt! Nu kanske vi kan få ett nytt scenario och nya händelser. När Mars den röda planeten och vår krigsherre är i sitt eget konungarike trivs han allra bäst.  Mars är Vädurens styrande planet och zodiakens hjälte och krigare. Han är Yang- energin – den maskulina kraften. Han symboliserar drivet, motorn, motivationen i alla människor. Mars i Väduren

♑️  JUPITER  26° – 27° i STENBOCKEN

Jupiter fått upp ångan nu och rör sig stadigt en grad i veckan framåt igen. Nu igenom att Jupiter, Saturnus och Pluto (covid-klumpen) alla har vänt direkt kommer det här låsta tillståndet som pågått att lösas upp och vi står åter igen iför nya händelser och utveckling.

Jupiter anses vara försvagad i Stenbocken och när han är retrograd blir det ju ännu mera så. Jupiter är ju förstoringsglaset, sanningssägaren som gör allt han vidrör större och väldigare. Här får vi se intensiteten, transformationen och destruktiviteten hos Pluto smälta samman med Jupiters krafter. Det här kan leda till att hoppet om förändring, kanske en bättre värld tänds hos oss människor. Jupiter i Stenbocken

♑️  SATURNUS 28°58 STENBOCKEN

Här närmar sig Saturnus den kritiska 29:e graden i Stenbocken. När Saturnus befinner sig i sitt eget tecken fungerar han optimalt. Här är han kraftfull, värdig och effektiv. Saturnus älskar naturligtvis att vara hemma i sitt eget tecken, där hans energi kommer fram på bästa sätt.

Stenbocken är ett tecken som vill ha respekt och det vill Saturnus också. Han är tidens gud, ordningen, redan och han är också gränsen. Inget flams och trams med honom. Han visar oss människor vikten av att vara seriösa, jobba hårt och utvecklas genom erfarenhet. Han är ingen vän av snabba lösningar och genvägar.

♉️ RETROGRADA URANUS  7° I OXEN

Att Himlen (Uranus) möter Jorden (oxen är jordelement) är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Uranus kommer att befinna sig i Oxen fram till juli 2025.

♓️ RETROGRADA NEPTUNUS 18°10 I FISKARNA

Neptunus bana vänder direkt på söndag! Att Neptunus befinner sig Fiskarna händer bara vart 165: e år ungefär men å andra sidan så stannar han många år i detta tecken från 2011 – 2026. Det här är förstås en fantastisk, utvecklande tid kreativiteten,  konsten, för den egna personliga andliga utvecklingen och men även för framväxandet av ett kollektivt andligt medvetande hos mänskligheten.

♑️ PLUTO i 23° 26 I STENBOCKEN

Söndagen den 4/10 vände Pluto direkt i Stenbockens tecken! När Pluto rör sig direkt förändras saker i världen ofta dramatiskt, kraftfullt och i detta nu kan ett paradigmskifte äga rum. Stenbocken står ju bland annat för staten, kapitalet och ordningen i landet. Pluto för djuplodade förändringar. Om vi ska se till den stora bilden är det så att Jupiter, Saturnus och Pluto befinner sig ett dramatiskt skeende som drog igång vid årsskiftet 2020. Mötet mellan dessa planeter för mänskligheten in ett paradigmskifte. Det är starka krafter i rörelse. Saker som ställs på sin spets – och vi som kollektiv ställs inför oerhörda val.  När planeter bildar aspekter till dessa tre aktiveras de åter.

♈️  RETROGRADA KIRON 4°59 i VÄDUREN

Den sårade helaren befinner sig nu på 5° i Väduren. Var än du ser att Kiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor.  Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

♊️ MÅNKNUTARNA 19°54 TVILLINGARNA & SKYTTEN ♐️

Vi befinner oss i eklipssäsongen nu redan och men den första förmörkelsen infaller vid fullmånen på 8°38 i Tvillingarnas tecken som infaller den 30/11, kl 10:32 och den nästkommande eklipsen infaller 14/12.

Till skillnad ifrån allt annat i horoskopet är månknutarna varken planeter eller asteroider utan två skärningspunkter.  I alla horoskop finns både en nordlig och en sydlig nod/månknut. Dessa punkter visar var månens bana och ekliptikan möts. De berättar om vår själs evolutionära resa genom igenom inkarnationerna.

Både den norra och den södra noden i ett horoskop är också kända som ”ödesknutarna” och är goda indikatorer på vår själsliga utveckling och pekar ut vår andliga livsväg och hur vi kan nå ett uppfyllande av dessa mål. Södra noden representerar var vi kommer ifrån i tidigare liv och vad vi tar med oss in i detta liv. Den norra noden representerar framtiden och det öde som väntar, grundat på de lärdomar du har lärt dig tidigare. Om du har någon planet eller annan viktig punkt på den grad där noden passerar kan det indikera att ödet knackar på din dörr och att karmiska händelser sätts igång i ditt liv.  Noderna skiftar tecken.