Astrologiska trender 2019

why-its-so-important-to-have-gratitude-in-life

As above – so below..

Vi iakttar planeternas läge, ser vilka spänningar och positionerna de tar sins emellan. Energin på himlavalvet återspeglas i skeendena här ner på jorden. Vi är alltså inte offer för planeterna utan var och en kan alltid påverka sitt liv och öde oavsett hur horoskopet ser ut. Men kunskapen om hur det ser ut där uppe gör det lättare att ta sig fram i livet.

Under 2019 är flera av de yttre planeterna  i de tecken där de styr och där blir de förstås extra kraftfulla i sitt uttryck. Många astrologer är anser att skeendena nu banar väg inför de enormt viktiga cykler som äger rum år 2020 med Pluto/Saturnus cykeln och Jupiter/Saturnus cykeln som når sin kulmen då.

Jordgrisens år

Grisen2019 är Grisens år och Jordens element råder. Nyåret infaller 5/2. Grisens år anses vara ett gott år som symboliserar ärlighet. Grisen är en upplyst varelse med god förståelse för andra. Tålamod och omtänksamhet är andra ord som är associerat med grisens år. Nu tänker vi mer på varandra, tror gott om varandra och lära oss att förlåta. Grisar hjälper andra människor och detta är en fin egenskap som vi kan lära oss av dem.

Sol & Måne

SunSolen rör sig alltid en grad om dagen igenom zodiaken och skapar därmed våra år. Lika pålitligt följer även Månens rörelse. Den rör sig igenom ett tecken på dryga två dygn och skapar därmed våra månader. Två gånger per månad har vi lite extra spända förhållanden mellan dessa två lysande himlakroppar – för då möts de på samma grad, nymåne, eller står mitt emot varandra och då kallas det för en fullmåne.

Sol & Månförmörkelser 2019:

Det finns några tillfällen på året när dessa ny eller fullmånar infaller i största närhet av månen noder (en skärningspunkt på ekliptikan) och vid dessa tillfällen skapas jättestarka ny eller fullmånar. Ett sådant tillfälle kallas mån eller solförmörkelse. Man kan se dessa detta som katalysatorer för händelser, omskakande tider.

Vanligt är att naturkatastrofer eller andra dramatiska skeendeninträffar strax före eller efter förmörkelser. Energin ifrån en förmörkelse håller i sig upp till 6 månader. Man kan säga att detta är en portal vi ska igenom, som en fullmåne på steroider.. Ja – det är väl ungefär så detta brukar beskrivas.

  • Nymåne med en solförmörkelse 6/1 i Stenbocken tecken
  • Fullmåne med en total månförmörkelse 21/1 i Lejonet tecken
  • Nymåne med en total solförmörkelse 2/7 i Kräftans tecken
  • Fullmåne med en månförmörkelse – 16/7 i Stenbocken tecken
  • Nymåne med en solförmörkelse – 26/12 i Stenbockens tecken

Merkurius –

står ju för fart och fläkt. Han styr våra tankar, språk, kommunikation, förståelsen mellan människor och allt som handlar om att mötas, talas vid, inlärning. Det skrivna ordet och det talade ordet är Merkurius domän.  Men det är också kommers, handel, köp och sälj, resor och transport

  • 5 mars, kl 19:19 börjar retrograden på 29°39 i Fiskarnas tecken
  • 8 Juli, kl 01:15 börjar på 4° i Lejonet och avslutas i Kräftans tecken
  • 31 oktober kl 16:42 börjar retrograden på 27°38 i Skorpionens tecken

När Merkurius är retrograd så brukar dessa områden i livet lite gå in i radioskugga och inte fungera optimalt.

Venus

Venus – den en gudomliga, skönheten, kärlekens och de sköna konsternas gudinna går retrograd ungefär var 1,6 år. Under 2018 hade hon en lång, prövande period när hon under hösten var retrograd i Skorpionen/vågens tecken. Hon har alltså precis klarat av en sådan period och vi behöver inte vara med om något krångel med våra känslor och kärleksliv nu under 2019. 

Vid nyår ser vi henne i de sista graderna i Skorpionen. Hon skyndar igenom i Skytten januari, 3/2 går hon in i Stenbocken, 2/3 går Venus in i Vattumannen, 27/3 är det dags för Fiskarna, 20/4 är det dags för Vädurens tecken där Venus befinner sig fram till den 15/5 då hon går in i sitt eget tecken Oxen. 9/6 är Venus i Tvillingarna – 3/7 där skiftet till Kräftan äger rum. Hon kommer in i stolta Lejonet 28/7 och blir kvar till 21/8 innan hon skiftar över till Jungfrun. 15/9 går Venus in i Vågen, hennes eget tecken där hon trivs superbra och där blir hon till den 8/10 när hon åter är tillbaka i Skorpionen där hon ett år tidigare upplevde sin retrograd. 1/11 går Venus in i Skytten, 26/11 skiftar hon över till Stenbocken och 20/12 glider hon slutligen in i Vattumannen. Så under 2019 hinner hon igenom 15 tecken.

Mars

khal-drogo-marsVår kaxiga krigare som står för motivation, styrka och ger oss lust och ork – han går in i en retrograd period ungefär vart annat år. Under 2018 kändes det som att han var retro oändligt länge så i år kommer vi inte behöva uppleva någon seghet och retrograd Mars. År 2019 börjar med optimalt läge då Mars går in i Väduren för en 6 veckors lång vistelse. Ifrån 15/2 går han in i Oxen och då kommer han förstås att vara på Uranus, och bilda några eldfängda dagar där. 1/4 går Mars in i Tvillingarna, 16/5 Kräftan, 1/7 Lejonet, 18/8 Jungfrun, 4/10 Vågen, 20/11 Skorpionen och så slutar året. Han hinner alltså igenom åtta tecken under 2019.

Jupiter i Skytten – 8/11 2018 – 2/12 2019

TUR, LYCKA, VÄLGÅNG, UTVECKLING, HÖGRE MEDVETANDE.  Nu under härliga 13 månader – fram till 2/12, 2019 kommer Jupiter att befinna sig i sitt eget stjärntecken och på hemmaplan kommer han naturligtvis att fungera optimalt. Här finns inga hinder i vägen och nu riktar vi uppmärksamheten utåt och uppåt emot högre värden och det som är viktigt på riktigt. Magnifika Jupiter med sin positiva, expansiva och härliga energi hjälper oss människor att tänka nytt och bättre. I hans närhet föds nya och fantastiska idéer. Expansion, flöde och medvetandehöjning bildas i Jupiters farvatten. Han är en glad optimist som skänker lycka, välstånd, främjar resor och ser till att allt ökar – blir större, mera och bättre. Han är gränslös (förknippas med det internationella och globala) och ser inga hinder för någonting. Jupiter hjälper oss att utvecklas, nå en högre kunskap och maxa vår förståelse och uppnå ett högre medvetande! Jupiter i Skytten når framgång vid resor, utbildning, undervisning, sport, förlagsverksamhet och utländska kulturer.

Saturnus – 

Stenbocken 2018 – 2020 

När Saturnus är i Stenbocken där han är styrande planet stortrivas han och fungerar optimalt. Han är hemma i sitt eget tecken ju och här kan han kunna hjälpa så väl världen som dig som privatperson med att välja väg och hitta rätt.

Saturnus i Stenbocken är värdig, han vill ha rättvisa, respekt och han vill att vi ska förvalta och bevara vår jord, våra traditioner. Han är sannerligen inte rädd för att arbeta hårt och länge för att allt ska bli perfekt. Han är inte intresserad av genvägar och snabba lösningar. Den som arbetar hårt och förtjänar framgång kommer att lyckas bra nu. Saturnus hatar allt som är slit och släng, det billiga, det glittriga, slösaktiga och lättköpta. Typiskt för Saturnus i Stenbocken är att ha ambition, att välja det gedigna, den erfarna och det stabila för det nya. Struktur, regler, förberedelser och noggrann planering krävs. Rent politiskt världen över kommer vi se idel åtstramningar. Grundade Saturnus kommer att dra i bromsarna och få våra ledare att titta noga på vår ekonomi och vart våra tillgångar tar vägen.

 Uranus – i Oxen under 2018 – 2026

6/3 träder Uranus in i Oxen och denna gång är det på riktigt för att stanna. Som alltid när Uranus är i rörelse så kan vi förvänta oss jättestora förändringar. (Sist Uranus skiftade tecken2010/11 i Väduren utbröt den arabiska våren).

Innovation, revolution, nytänkande och chock är typiska Uranus ord. Men.. är det inte motsägelsefullt med en så vild planet i ett sensuellt, jordbundet tecken. (Hm, ja så kan man tänka men sist den befann sig i Oxen bröt andra världskriget ut.) Jordtecknet Oxen älskar tryggheten och kommer att kämpa för att få behålla trygghet i sitt liv, vill inte byta åsikter och vill inte förlora kontrollen över pengar och mark. Konservativa Oxen står för våra personliga värderingar, det materiella, ekonomi, mat och miljö. De älskar trygghet, att äga och faktiskt vill de allra helst äga själva marken. De hatar förändring och mår bäst i trygghet och stabilitet. Nu när överraskningarnas mästare Uranus kommer in i tecknet skapas förstås kaos i Oxens inre. Han vill ju att allt ska vara stabilt och tryggt och tar spjärn med klövarna i marken. Stopp! Ingen förändring! På en global nivå kan Uranus i Oxen leda till förändringar och överraskningar i finanssektorn. Oxen är också kopplad till mat och miljö (det är ju ett jordtecken) så vi kan hoppas på att Uranus hjälper oss att hitta bättre och hållbara sätt att föda befolkningen.  Bättre hållbara sätt att rädda Moder Jord undan skövling och förstörelse.

pices-mermaidNeptunus  i Fiskarna 2011 – 2026

Neptunus styr Fiskarnas tecken och med den här positionen är hon hemma i sin egen sfär. Vi välkomnar den subtila, skira kraft som Neptunus förmedlar och välkomnar den ökade andliga medvetenhet som hon medför med sin närvaro. Tro inte för en sekund att energin är harmlös bara för att den inte är direkt påträngande! Neptunus är den andliga rösten, hon inspirerar det högre medvetandet. Det är drömmarnas, visionernas och skapandekraftens planet – källan – och hon står för den högsta och renaste oktaven av villkorslös kärlek, av renhet och andlighet.

Pluto i Stenbocken 2008-2024

Pluto symboliserar underjorden, mörkret, krafter som drar ner en människa och planetens rörelse skapar stora omvälvningar på planeten. Det handlar om död och återfödelse, stora dramatiska förändringar. När Pluto rör sig kan detta hota de grundläggande strukturer som vårt samhälle vilar på så som den yttersta makten i stater, världsbanker, storfinans, stora bolag, profitintressen, underrättelsetjänst mm. De strukturer Pluto vidrör raseras för att sedan åter kunna byggas upp på ett nytt sätt.

I år kommer Pluto att röra sig 20°- 22° Stenbocken –  en kraftfull position där hans styrka verkligen kan manifesteras och han kan visa sina muskler. Tro  inte att han är harmlös här. I september kommer även Jupiter att träda in i det kardinala tecknet Vågen vilket ytterligare ger oss en puff till det handlingskraftiga skeendet. Jupiter kommer att mjuka upp och se till att vi finner på lösningar i våra konflikter.

Kiron i Väduren

Kiron ”den sårade helaren”  arbetar med att läka alla sorters smärta, utanförskap och bidra till helande.  I mytologin hade Kiron sårats – det var ett sår som inte kunde läka och han led av en oändlig smärta. Hans lidande tvingade honom ut för att söka hjälp, för han ville bli fri från sin plåga. På så sätt ficka han kunskap, visdom och erfarenhet och kom genom detta att bli den sårade helaren. 2018 – 2027 befinner sig Kiron i Väduren vilket kommer att hjälpa dig med att hitta din egen identitet. Här opererar Kiron på individnivå och vi läker och utvecklar våra jag. Vi bearbetar det allra jobbigaste med våra inre – själva identiteten. Det här är förstås de allra mest smärtsamma såren att komma åt eftersom de oftast skapades när vi var väldigt små och det handlar om känslor av skam, otillräcklighet, förmåga att bli älskad. Vi är inne i den innersta kärnan i hjärtat där förmågan att ge och ta emot kärlek sitter. Här utmanas du att våga lära känna dig själv, ta fram din egen kärlek, din egen kraft och bekräfta dig själv.

Månens noder i Kräftan & Stenbocken

I dessa tecken uppmanar oss att minnas historien och väga in det förflutna i det som sker nu. De påminner oss om det som hänt tidigare, både kollektiva och personliga händelser. När nodaxeln förflyttas till kräftan/stenbocken, rör den sig baklänges igenom tecknen och kommer på så vis möta upp med såväl Pluto som Saturnus.

Den gamla auktoritära frestelsen att ta makt förstärks av södra nodens inträde i Stenbocken. Viljan att hitta en ”stor pappa” som tar kommandot, som bestämmer allt som fattar besluten för alla och ”tar ansvar”. Förfädernas röster ropar och ber oss att avsluta vad de inte kunde eller hann med.  Att laga det som gått snett eller betala en skuld. Vid vissa tillfällen kan vi dras till omständigheter som påminner om en annan era.