En blick på astrologiska nya året 2018

 

DET ASTROLOGISKA NYA ÅRET 2018!

Här får du i korthet info om vad som sker på Stjärnhimlen under 2018 vilket ger dig nycklar till hur du kan använda energin bäst och dra nytta av flödet. Oavsett hur horoskopet ser ut, kan man alltid påverka sitt liv. Men – att ha vetskap kan göra det lättare att navigera igenom livet.

Jag kommer snart att publicera mina Årshoroskop – ett för vart stjärntecken. Det är roligare att inte gå händelserna i förväg så jag lägger upp dem när vi kommer lite närmare nyår.

MERKURIUS – Året innehåller tre tillfällen när Merkurius går retrograd. Alla av dem infaller i eldstecken även om den sista faktiskt delvis innehåller lite Skorpion. 

23 mars 2018 – 15 april 2018 (Vädur)
26 juli 2018 – 19 augusti 2018 (Lejonet)
17 november 2018 – 7 december 2018 (Skytten)

VENUS – Var vår underbara kärleksgudinna Venus befinner sig i horoskopet har en stor betydelse för vårt mående, livslust, glädje, kreativitet och kärleksliv. Hon skapar lycka och välmående var än hon befinner sig. I år är hon väldigt snabbt och tidigt ute, rör sig snabbt igenom tecknen  inför en retrograd period som börjar lite senare på året.

Venus håller sig vanligen ganska nära Solen men var 18:e månad går hon in i en retrograd period. De som får se allra mest av Venus och hennes sötma är Vågen och Skorpionen tecken som på grund av en lång retrograd period har Vackra Venus i sin hörna av zodiaken från augusti till december vilket förstås är underbart!

När året börjar befinner sig Venus 9° i Stenbocken, 18/1 kl 02:45 går Venus in i Vattumannen, 10/2 kl 00:19 går Venus in i Fiskarna, 6/3 kl 00:45 går Venus in i Väduren, 31/3 kl 06:54 går Venus in i Oxen, 24/4 kl 18:40 går Venus in i Tvillingarna, 19/5 15:11 går Venus in i Kräftan, 13/6 23:54 går Venus in i Lejonet, 10/7 kl 04:32 går Venus in i Jungfrun , 7/8 kl 01:28 går Venus in i Vågen, 9/9 kl 11:30 går Venus in i Skorpionen, 5/10 kl 21:05 vänder Venus retrograd på 10° 50 Skorpionen, 31/10 kl 21:47backar Venus tillbaka in i Vågen, 16/11 kl 11:51vänder Venus Direkt 25° 15 i Vågen. 2/12 kl 18:55 går Venus in Skorpionen

MARS – Kaxiga, motiverande, drivande, handlingskraftiga Mars befinner sig vid årets början i väldigt starka tecken vilket skapar en osedvanligt händelserik vår.  Mars befinner sig på 14° Skorpionen när året börjar – en topp position för Mars. 26/1 går Mars in i Skytten också det en väldig rörlig och actionfylld tid.  17/3 går Mars in i business tecknet Stenbocken så hela första halvan av 2018 är uttalat målinriktad och fartfylld.

16/5 går Mars in i Vattumannen där han den 26/6 vänder retrograd på 9° i Vattumannen.  27/8 kommer Mars att vända direkt på 28° i Stenbocken. Så i dryga tre månader som den retrograda fasen vara rekommenderas vi inte att sätta igång stora projekt. Det är snarare en tid för rekreation och vila när vi sakta men säkert göra klart det vi redan är igång med.  11/9 återvänder Mars till Vattumannen, 15/11 går Mars in i Fiskarna där den befinner sig till årets slut.

JUPITER i Skorpionen 10/10, 2017 – 8/11, 2018

Jupiter kan hjälpa oss att utvecklas och nå ett högre medvetande! Magnifika Jupiter med sin positiva, expansiva och härliga energi hjälper oss människor att tänka nytt och bättre. I hans närhet föds nya och fantastiska idéer. Expansion, flöde och medvetandehöjning bildas i Jupiters farvatten. Han är en glad optimist som skänker lycka, välstånd, främjar resor och ser till att allt ökar – blir större, mera och bättre. Han är gränslös (förknippas med det internationella och globala) och ser inga hinder för någonting. Att expansiva Jupiter går igenom ett vattentecken bereder väg för en ny kraftmanifestation. Jupiter har redan gjort ett enormt avtryck i Skorpionen. Processen att dra fram mörka sanningar i ljuset började omedelbart efter Jupiters entré i tecknet.   Skorpionen är ett fast vattentecken som styrs av planeten Pluto. Att Jupiter går igenom ett fast tecken hjälper en viss sorts kraft att utrycka sig. Hos Skorpionen är det känslornas makt som kan användas konstruktivt eller destruktivt. Det betyder att ord som intensitet, sanning, känslor, liv, död, passion, psykologi får ökad betydelse i våra liv. I sämsta fall kan det vara ett kategoriskt svart eller vitt tänkande, kontroll och disciplin kan vara en del i detta. Nu kommer sanningen upp till ytan, vi blir starka i våra övertygelser och kan ta Jupiters hjälp att utvecklas andligen.

SATURNUS i Stenbocken

Nu när Saturnus träder in i strävsamma Stenbocken, där han är styrande planet stortrivs han och fungerar optimalt. Han är hemma i sitt eget tecken ju och här hjälper han så väl världen som dig som privatperson med att välja väg och hitta rätt. Typiska teman för Saturnus i Stenbocken är att ha ambition, att välja det gedigna, den erfarna och det stabila före det nya. Struktur, regler, förberedelser och noggrann planering krävs. Rent politiskt världen över kommer vi se idel åtstramningar. Grundade Saturnus kommer att dra i bromsarna och få våra ledare att titta noga på vår ekonomi och vart våra tillgångar tar vägen. På tal om ledare förresten – Saturnus tillsätter värdiga ledare med lång erfarenhet framför de unga uppstickarna. Vi kan förvänta oss nya reformer runt våra pensionssystem, sjuk och åldringsvård. Saturnus är förknippad med åldrandet och kommer att se till att de äldre som har arbetat kommer att få den respekt, den vård och den ekonomi de förtjänar. Nya lagar kommer att stiftas och vi kommer att titta närmare på våra materiella tillgångar, ägandeförhållanden och fördelning av resurser. Frågor om gränser, försvar, nationer och rätten till mark, land, invandring och flyktingpolitik kommer att regleras. Vi kommer att få se förändringar inom de stora bolagen och världsekonomin. Saturnus i Stenbocken är värdig, han vill ha rättvisa, respekt och han vill att vi ska förvalta och bevara vår jord, våra traditioner. Han är sannerligen inte rädd för att arbeta hårt och länge för att allt ska bli perfekt. Han är inte intresserad av genvägar och snabba lösningar. Den som arbetar hårt och förtjänar framgång kommer att lyckas bra nu. Saturnus hatar allt som är slit och släng, det billiga, det glittriga, slösaktiga och lättköpta.

URANUS – I början av 2018 kommer Uranus att vara retrograd och befinna sig 24° i Väduren.

15/5 , 2018 träder Uranus in i Oxens tecken. På grund av en retrograd period glider han tillbaka in i Väduren en kortis men återkommer in i Oxen den 6/3, 2019 – 26/4, 2025.

Detta är ett massivt skifte och ett historiskt ögonblick eftersom vars betydelse påverkar världshändelserna oerhört.

Vad kan förvänta oss att Uranus ger oss med sin nya position?

Ja, Oxen är ett jordtecken och förknippas förstås med Moder Jord. Det handlar vår mark, vårt land, våra pengar och vår mat. Vi kommer att bli mer territoriella och hävda vår rätt. Astrologer världen över har sedan länge varnat för att det ska uppstå en ekonomisk instabilitet vid denna tid. Men med Uranus i Oxen kommer världen att behöva rikta uppmärksamheten emot miljöförstöringen, vår jord och hur vi tar hand om den. Med det kommer förstås även maten. Vad och hur vi äter? Uranus kommer ge oss nya innovativa tankar på dessa områden. En tillbakablick i tiden kan ge oss en djupare förståelse för vad som kommer att hända nu. På 1930 talet hade de en serie av kvadraturer som ägt rum mellan Uranus i Väduren och Pluto i Kräftan. (Precis som vi har haft nu – men med den skillnaden att Pluto denna gång är mitt emot – i Stenbockens tecken). Sist Uranus befann sig i Oxen var 28/3, 1935 – 16/5, 1943. Bara några dagar innan Uranus skiftade tecken meddelade Hitler att han inför allmän värnplikt och börjar upprusta Tyskland. Och resten av historien vet vi ju för Uranus befann sig Oxen under huvudparten andra världskriget. När Uranus skiftade över till Tvillingarna 1943 hade Tyskland redan börjat förlora och de allierade kommit i överläge. Även om det dröjde två år till innan kriget var över.

NEPTUNUS – är i Fiskarna 2011 – 2026

Neptunus styr Fiskarnas tecken och med den här positionen är hon hemma i sin egen sfär. Vi välkomnar den subtila, skira kraft som Neptunus förmedlar och välkomnar den ökade andliga medvetenhet som hon medför med sin närvaro. Tro inte för en sekund att energin är harmlös bara för att den inte är direkt påträngande! Neptunus är den andliga rösten, hon inspirerar det högre medvetandet. Det är drömmarnas, visionernas och skapandekraftens planet – källan – och hon står för den högsta och renaste oktaven av villkorslös kärlek, av renhet och ande.

KIRON –  går in i Väduren  17 april 2018  till 14 april 2027.

På grund en retrograd  period blir detta första år i Väduren lite hackigt. Kiron är retrograd 4/7 2018 – 8 december 2018, han  rör sig emellan från 2° Vädur till 27°  Fiskarna. Kiron backar tillbaka in i Fiskarna 25/9 2018
Kiron återvänder in i Väduren 18/2 2019

Var än Kiron finns i vårt födelsehoroskop är det där vi har våra sår, vår överkänslighet och smärta. Det är så viktigt för individen att hitta den punkten i sig själv och förstå att detta sår är din gåva. Här kan du hela dig, dina sår och din smärta. När processen är klar kanske du kommit så långt att du kan leende kan älska och känna omsorg och kärlek för den delen dig själv. De som är födda med Kiron i Väduren är ofta överkänsliga, kan ha oerhört svårt att visa sin svaghet och hävda sina egna behov. De kan överreagera på kritik, ha jättedåligt självförtroende, inte förstå sitt självvärde och ha skrämmande låg självkänsla. Vanligt är att dessa individer döljer allt detta bakom sin kavata, låtsats självsäkra, glada, motiverande, igångsättande Vädursväsen.

Väduren är pionjären, krigaren och igångsättaren. Så när Chiron befinner sig i Väduren kan det mycket väl vara så att arga människor med sårade hjärtan väljer att gå med i grupper eller organisationer där de kan uttrycka sitt missnöje tillsammans. Under de drygt 5 månader som Kiron befinner sig i Väduren 2018 är Vädurens styrare Mars retrograd i Vattumannen.  (Oj, det kan innebära undertryckt ilska som kokar över).

PLUTO är i Stenbocken 2008-2024

Pluto symboliserar underjorden, mörkret, krafter som drar ner en människa och planetens rörelse skapar stora omvälvningar på planeten. Det handlar om död och återfödelse, stora dramatiska förändringar. När Pluto rör sig kan detta hota de grundläggande strukturer som vårt samhälle vilar på så som den yttersta makten i stater, världsbanker, storfinans, stora bolag, profitintressen, underrättelsetjänst mm. De strukturer Pluto vidrör raseras för att sedan åter kunna byggas upp på ett nytt sätt.

Under 2018 kommer Pluto att röra sig inom Stenbockens sista dekan. en kraftfull position där hans styrka verkligen kan manifesteras och han kan visa sina muskler. Tro inte att han är harmlös här. I september kommer även Jupiter att träda in i det kardinala tecknet Vågen vilket ytterligare ger oss en puff till det handlingskraftiga skeendet. Jupiter kommer att mjuka upp och se till att vi finner på lösningar i våra konflikter.

ÅRETS SOL & MÅNFÖRMÖRKELSER 2018

En sol eller månförmörkelse är en superstark ny eller fullmåne. De stora aktiverar händelser eller förändringar – som påverkar globalt – men också i våra personliga liv.  Om den infaller nära någon av dina personliga planeter blir både planeten och huset den infaller i sig i aktiverade.  Stjärntecknet förmörkelsen befinner sig i spelar också en stor roll.

 

  • 31/1 kl 14:27 – Månförmörkelse 11° 37 i Lejonet
  • 15/2 kl 22:06 – Solförmörkelse 27° 08 i Vattumannen
  • 13/7 kl 04:48 – Solförmörkelse 20° 41 i Kräftan
  • 27/7 kl 22:21 – Månförmörkelse 4° 45 i Lejonet
  • 11/8 kl 11:58 – Solförmörkelse 18° 42 i Lejonet

Under hela sommaren kommer Mars att vara retrograd i Vattumannen och befinna sig ytterst nära månens noder och på så sätt vara involverad i alla de tre sol och månförmörkelser som vi har i sommar. I synnerhet månförmörkelsen den 27/7 kommer att vara synnerligen kraftfull som den aktiverar alla planeter i hela horoskopet.

Månens Noder: Månknutarna befinner sig i Lejon/Vattumannens polaritet. Där handlar det om att hitta en balans mellan egot och världen. Så börja inifrån dig själv med att älska dig själv och bli klar med dina personliga processer. Det handlar Vattumannen om att vi mänskligheten ska bli så helade att vi kan lägga vårt krut på att se till att samhället och människorna hittar vägen till jämlikhet, rättvisa och harmoni så att vi kan bygga upp den där fantastiska Vattumannens Tidsålder.

KINESISKA ÅRET: Det kinesiska nyåret 2018 infaller vid nymånen den 16/2 och detta är Hundens år, Jordhundens dessutom. Vart 60 år infaller jordhunds år när jordselementet dominerar. Det är en kraftfull markör som pekar på hur viktigt det är att ta hand om varandra och jorden vi lever på. Under Jordhundens år arbetar vi för de universella värdena, för empati och social rättvisa. Det är viktigt att världen fokuserar på: utbildning, moral, socialt liv, vård, hälsa och omsorg för våra äldste. Alla dessa frågor bör förbättras. Vi kan också förvänta oss att se miljöåtgärder, nya produktionssätt och ett bättre utnyttjande av våra energiresurser. Förnybar energi, kan komma att bli vara energikällor. Alla initiativ som minskar föroreningar och förbättra livskvaliteten kommer att uppmuntras världen över. Hunden är en symbol för intelligens, trygghet, trohet och skydd. Under Jordhundens ord måste alla visa tolerans och empati emot de människor de möter för att kunna bibehålla sin karmiska balans och undvika onödiga konflikter. Icke desto mindre blir detta ett händelserikt år, med många säkerhetsproblem och vi kan också se att en ökad förekomst av konservativa rörelser i samhället. Hunden gillar inte slöseri och onödiga utgifter. 2018 kommer framgång via kärlek och arbete och kommunikationen mellan människor.  Att vara osjälvisk och generös ger dig generösa vinster tillbaka. Själviskhet, girighet och okunnighet är en stor källa till ojämlikhet på jorden. Under detta år kan sociala och kulturella impulser på individ och kollektiv nivå kan ge ett nytt hopp till de miljoner människor i världen som fortfarande lider av fattigdom och utanförskap. Kärleksfulla, trogna hunden älskar relationer och familj och om du råkar vara singel är detta det bästa året att finna en ny varaktig partner före nästa kinesiska nyår 2019.