Fullmåne i Jungfrun

 

Är du sugen på en förändring i livet? Fullmånen kan visa dig hur… Natten till torsdagen 2/3 kl 01.52 blir månen full på 11°23 i Jungfruns tecken.

För dem av er som skriver ner eller på andra sätt minns sina full och nymåneprocesser kan jag berätta att den här månen är kulmen på den utvecklingsprocess som sattes igång under Nymånen 20 september 2017 Jungfruns tecken.

Det här är en tid av helande, en tid att läka och en tid att bli av med våra sår, vårt gamla känslomässiga bagage vi släpat runt på och som hållit oss tillbaka och förhindrat en optimal andlig och fysisk utveckling.

Jungfrun är ett rörligt jordtecken som är inriktat på att hjälpa till, vårda, hela, fixa och ställa saker till rätta. Jungfrun gör oss uppmärksamma på våra dagliga rutiner och vanor, dieten, hälsan och behovet av ordning.

Under denna mäktiga fullmåne ser vi Månen som nu rör sig igenom det helande och omhändertagandet stjärntecknet Jungfrun, bli totalt upplyst i all sin prakt och översköljd av magiska, helande energier som kommer ifrån det praktfulla stellium som befinner sig Fiskarnas tecken.

Fiskarna synliggör våra andliga behov och mål, drömmar och visioner. – Jungfrun visar hur vi uppnår dem. Om du har möjlighet är detta det optimala tillfället att meditera och mentalt släppa det förflutna, utföra en reningsritual eller ta emot healing.

Solen befinner sig på 11°23 i Fiskarna, i konjunktion med Neptunus som med sin närvaro på 13° 50 stärker vårt andliga medvetande, gudsmedvetandet och vår önskan att helas. När dessa två energier smälter samman öppnas i sensitiva dörrarna till vårt undermedvetna, intuitionen och våra drömmar. Kiron vid sin sida på 24°och dessutom Merkurius på 22° som vår andliga kommunikatör, sensuella Venus befinner sig på 23° och den sårade helaren Kiron finns på 27° i Fiskarna. Det är ett så praktfullt stellium.

En fullmåne uppstår när solen och månen är precis mitt emot varandra, de båda lysande himlakropparna speglas i varandra. I skyn kan vi då se en dallrande fet fullmåne och skeendet fungerar som en gudomlig spotlight. Det område i ditt personliga horoskop som fullmånen lyser upp hamnar i fokus under det kommande månvarvet.

OBS! Det finns ingenting som hindrar att man går ut att har kul bara för att det är en andlig fullmåne. Det går hur bra som helst att slå klackarna i taket och uppleva hur kärleken flödar människor emellan.

Tillhör du dem som har Sol, Måne, Ascendent 11° 23  i Fiskarna eller Jungfrun? (Fem grader upp eller ner räknas också.) I så fall kan fullmånen betyda massor för dig. Kolla också i vilket hus fullmånen infaller i ditt personliga horoskop. 

Här hittar du FULLMÅNERITUALEN: 

Om fullmånen i Jungfrun faller i ditt 1:a hus?

Det är du själv, din yta, din image, personliga stil och hur du presenterar dig själv som kommer i fokus. Är du nöjd med den du är? Om du känner att du vuxit ur din nuvarande roll är det din egen personliga utveckling som kommer i fokus nu.

 Om fullmånen i Jungfrun faller i ditt 2:a hus?

Det andra huset handlar om dina materiella tillgångar, om vad du har, vad du äger och din personliga ekonomi. Fullmånen här pekar på dina värderingar och kanske också moral i ekonomiska frågor.

Om fullmånen i Jungfrun faller i ditt 3:e hus?

Det tredje huset handlar om dina nära – det kan vara grannar, syskon, människorna i grannskapet eller kvarteret där du bor eller vem som helst som du träffar på daglig basis. Det är kommunikation på den nivån som stimuleras och du kan förvänta dig att det händer grejer inom din grupp eller nätverk nu. Tänk på vad du tänker och säger och vet att allt det du skapar ger resonans i kosmos.

Om fullmånen i Jungfrun faller i ditt 4:e hus?

IC utgör början till det fjärde huset och den punkten handlar om din allra innersta kärna, rotsystemet i dig. Det berör grunden, programmeringarna, de vanor och traditioner som du fick med dig i modersmjölken. Det är ditt hem, din familj och dina allra närmaste kommer upp nu.

Om fullmånen i Jungfrun faller i ditt 5:e hus?

Detta är scenen, dramatiken, kreativiteten, fantasin och skapandets hus. Hit räknas alla hjärtefrågor så förälskelser, kärlek, omtanke med andra, hjärtligt engagemang, sex och barn. Fest och glamour är också femtehus relaterat.

Om fullmånen i Jungfrun faller i ditt 6:e hus  

Det är våra dagliga vanor, arbetet och hälsan som kommer i fokus. Träning, näring och mat blir viktigt. Och när vi väl ändå är igång med att se till att vi är friska och starka – inifrån och ut. Dina andliga rutin kommer i fokus. Har du ingen sådan kan det vara dags att hitta en. Kanske är Mindfulness något för dig?

Om fullmånen i  Jungfrun faller i ditt 7:e hus  

Det sjunde huset handlar om relationer och partnerskap och kärlek. Du söker harmoni mer än någonting annat. När fullmånen faller här är det en puff för att våga ta ett nytt kliv i kärlekslivet. Det här kan också vara en helande tid när du kommer över dina gamla relationsproblem.

Om fullmånen i  Jungfrun faller i ditt 8:e hus  

Den här positionen passar väl in i nu. Det åttonde huset är tillhörigt det fasta vattentecknet Skorpionen och är förknippat med en rad svårförklarliga fenomen. Det fördolda, det ockulta, meningen med livet och även döden själv. Allt som har med psyket och förståelse av människan är 8:e huset. Djupa känslor, passion, sex räknas hit och det gör också andras pengar, makt och manipulation.

Om fullmånen i Jungfrun  faller i ditt 9:e hus  

Det är glädje, expansion, utveckling, tur, högre studier, internationella kontakter, resor mm. Allt kan hända och med en positiv, optimistisk, öppen och nyfiken syn vågar vi ta nya kliv i livet. Kanske välkomnar du en förändring, en flytt, resor nya kontakter mm.

Om fullmånen in Jungfrun faller i ditt 10:e hus  

Det tionde huset börjar ju med M.C. och indikerar dina livsmål och din karriär. Lycka, flöde tur och expansion förväntas inom din karriär. Du blir synliggjord och väldigt ofta kommer berömmelse och framgång som en positiv biverkan till denna lyckosamma position.

Om fullmånen in Jungfrun faller i ditt 11:e hus  

Här vidgas ditt kontaktnät och du kommer i kontakt med många nya människor. Du utvecklas genom möten med andra – det är vänner och nya kontakter, gruppaktiviteter och nätverk som gäller. Det elfte huset förknippas med världsförbättrande, eventuellt politiska tankar.

Om fullmånen in Jungfrun faller i ditt 12:e hus  

Detta är ditt andliga hus och nu gynnas en utveckling av ditt inre. Be om att få vägledning i drömmen, meditera eller gör en ritual. Fullmånen här startar andliga processer inom dig.

Så gör du för att se var månen faller i ditt horoskop: