På Himlavalvet – Vecka 10

 

Det händer grejer på stjärnhimlen under veckan som förhoppningsvis får oss att tro och hoppas att det kommer en vår trots den sibiriska kölden håller kvar oss i sitt grepp.  Det är förstås Venus och Merkurius nya position i Väduren som bidrar till det.

När veckan böjar kommer Merkurius, Venus och Kiron att bilda konjunktion innan de fortsätter sin färd in i Väduren dit de anländer under tisdag och onsdag. Mötet med Kiron har helande kvalitéer medan kontakten mellan Venus och Merkurius är lättsam och härlig. Det är inte ovanligt att man låter sig charmas av andras ord under dagar som dessa.

Att Jupiter vänder retrograd på fredag är förstås också något vi bör hålla ögonen på.

SOLEN I FISKARNA

Under helgen den 3 – 4 mars har Solen och Neptunus mötts i konjunktion och mjukare, andligare och mer sensitivt än så kan det inte bli. Det är underbara dagar för andlig utveckling. Solen rör sig nu från 14° till  21° i Fiskarnas tecken. Det är en riktigt härlig tid när fantasin och känslorna flödar fritt. I Fiskarna är vi mindre drivna av pengar och prestation utan här handlar det om att ha det gott, att känna in, bry sig om hur vi själva och andra har det.  Nu kanske du får lust att skapa en mysig miljö och vacker miljö runt dig, vill ha harmoni, skönhet och avslappnad och mysig samvaro med dina vänner. Grattis på födelsedagen Fiskarna 

MÅNENS FÄRD 

I skrivande stund (lördag) har fullmånens i Jungfruns vibbar ännu inte ebbat ut och man anar att de flesta är rätt spaka efter fullmånen. Långtifrån alla har kommit tillbaka i sin vanliga sömnrytm. När veckan börjar är befinner sig i slutet av Vågen och skiftar i kvällningen över till känslosamma Skorpionen där hon blir kvar i 2 dagar. Strax före midnatt på onsdagen glider månen in i Skytten och energin blir därför lite mer social, lättare och öppnare under torsdag och fredag. Månen bildar sitt sista kvarter 18° Skytten kl 12:22 på fredagen. Lördag förmiddag vid kl 11 går månen in i traditionella Stenbocken där hon blir kvar hela helgen.

MERKURIUS I VÄDUREN

På tisdag 6/3 kl 8:40 skiftar vår kommunikationsplanet tecken över från Fiskarna till Vädurens tecken och BANG.. Då kommer vi inte att vara trevande, inkännande och frågande längre. I snabba Väduren är handling och tanke samma sak. Här blir Merkurius obegränsad och kan löpa fritt och vilket håll som helst. Här kommer nytt tänkande, nya fräscha idéer till oss lätt. Redan den 8/3 går Merkurius in i sin ”pre-skuggfas” – vilket betyder att den väg, de astrologiska grader han nu passerar – kommer han under sin retrograda period snart passera igen. Han kommer snart att dra ner på sin hastighet och bromsa in inför själva retrograden som börjar den 23/3 kl 01:20 ca.

VENUS I FISKARNA

Under måndag/tisdag rör sig Venus igenom Fiskarnas sista grader. Natten till onsdagen den 7/3 ca kl 01 på natten går Venus in i Väduren. Här i Väduren uttrycker sig Venus hett, spontant. Nu spritter känslorna i kroppen igen och vi vaknar till och vill något både i livet och i kärleken. Plötsligen blir flirten en spännande lek. Vi vill ut i livet, vill uppleva och känslomässigt kan vi vara lite djärvare, lite modigare och gladare än annars så se fram emot en period av dynamiska relationer när det händer något.

MARS I SKYTTEN 26/1 – 17/3, Mars dundrar vidare igenom Skytten och rör sig emellan 22° – 26° Det här skapar eld, passion och vilja. Det är action och handling vi söker. Vi är nyfikna och lockas vi av nya upplevelser, reslust och nya kontakter. Sport, projekt eller utmaningar kan vara lockande. Vi stör oss på det vardagliga, på rutinen och tröttnar och blir lätt rastlösa om vi känner oss begränsade. Mars i Skytten

JUPITER I SKORPIONEN – Jupiter har redan börjat bromsa in inför den annalkande retrograda perioden.  Jupiters bana vänder den 9/3 kl 05.00. Att planeten vänder retrograd är inget problem – men det gör att utvecklingen är så hetsig längre. Det är snarare så att vi vänder vi tillbaka i utvecklingen, integrerar och bearbetar. Vi når en nivå djupare i förståelsen av de enorma processer som drogs i gång i samband med att Jupiter gick in i Skorpionen.

Processen med att avslöja och dra fram mörka sanningar i ljuset började omedelbart efter Jupiters entré i tecknet (pengar, makt och sex är Skorpionens områden). Ord som intensitet, sanning, känslor, liv, död, passion, psykologi får ökad betydelse i våra liv. I sämsta fall kan det vara ett kategoriskt svart eller vitt tänkande, kontroll och disciplin kan vara en del i detta. Nu kommer sanningen upp till ytan, vi blir starka i våra övertygelser och kan ta Jupiters hjälp att utvecklas andligen.

SATURNUS I STENBOCKEN – Saturnus är nu ca 7°- 8° i Stenbocken. Han uppmärksammar oss på sanningen, på att jordens resurser inte är obegränsade och mycket annat! Under 2018 får vi att se att flera viktiga planeter växlar ifrån snabba, eldfängda eldselementet till det stabiliserande Jordelementet. Nu när Saturnus träder in i strävsamma Stenbocken, där han är styrande planet stortrivas han och fungerar optimalt. Han är hemma i sitt eget tecken ju och här kan han kunna hjälpa så väl världen som dig som privatperson med att välja väg och hitta rätt. Typiska teman för Saturnus i Stenbocken är att ha ambition, att välja det gedigna, den erfarna och det stabila för det nya. Struktur, regler, förberedelser och noggrann planering krävs. Rent politiskt världen över kommer vi se idel åtstramning i ekonomi och tankesätt. Saturnus i Stenbocken

URANUS I VÄDUREN Uranus är den kosmiska väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya innovativa idéer. Revolutionära Uranus öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. I och med att Uranus går framåt igen 26°25 i Väduren kommer nya impulser, tankar och idéer igång.

NEPTUNUS I FISKARNA – Vår andliga gudinna Neptunus rör sig sakta och fint fram igenom Fiskarna och befinner sig nu på 13°-14°. Under helgen har hon mött upp med Solen i konjunktion och är nu fylld av energi. Hon hjälper oss alla till andlig utveckling och medvetande höjande. Neptunus jobbar på framåt emot en positiv utveckling. Om hon aspekterar någon av dina personliga planeter nu blir det lättare att finna sanningen inom dig, få intuitiv vägledning och plocka upp drömmar, projekt eller tankar som du eventuellt tappade taget om i juni när planetens bana vände. Du kan återkoppla till ditt andliga väsen, hitta det gudomliga inom dig.

PLUTO STENBOCKEN – Pluto underjordens härskare når nu 20° 52 i Stenbocken och har således hunnit 2/3 av sin långa vandring igenom tecknet som påbörjades 2008 och kommer att pågå fram till år 2023. Att Pluto befinner sig i kardinala jordtecknet Stenbocken påverkar maktstruktur och världsekonomi. Sedan planeten trädde in här har vi varit med maktkamp och krig som tagit episka proportioner. (Mycket på grund av att vi samtidigt hade Uranus i Väduren som bildade en kvadratur).

KIRON I FISKARNA – som börjat få upp ångan efter sin långa retrograd tuffar på igenom Fiskarna, befinner sig nu 27° 28 i tecknet. Han har siktet inställt på Väduren och dit kommer han att nå i april 2018. De som är födda i Fiskarnas sista grader som får jobba med sina inre sår, att läka och helas och gå ut ur transiten som en stärkt individ. Underbart!

NORRA NODEN  befinner sig 14° 28 i Lejonet.