Tankar i Eklipstider..

Tankar i Eklipstider..

Alla vet att en nymåne är en ny start och att fullmånen är klimax i en process. Men tankar och teorier runt detta skiljer sig lite ifrån olika lärare och böcker. Mitt tips till er som väljer att följa månens  väg är att föra måndagbok. Skriv ner hur ni mår, vad ni gör och vad som händer. Det är fantastiskt att sedan kunna se hur mycket vi faktiskt kan påverka våra liv!

Det finns dem som säger att det som sätts vid nymåne blommar ut vid kommande fullmåne. På två veckor.

Vissa säger att effekten av en nymåne håller i sig fram till nästa nymåne. I en månad.

💥 Vanligaste teorin om detta är att varje nymåne är en ny start och att dess påverkan sträcker sig ett halvår in i framtiden när vi ser fullmånen i samma tecken infalla. Detsamma är det med en förmörkelserna bara att de är så mycket starkare – dess energi varar minst ett halvår eller kanske ett helt år,  ända fram till nästa nymåne i samma tecken. Förvirrande va? Forska själva och se vad ni får för resultat.

Det är fullt möjligt att avsiktligen använda sig av kraften i en Solförmörkelse när man vill ändra något i sitt liv. Det är sådana starka krafter som frigörs.

Eklipsen

När det infaller en eklips samtidigt som månen är ny eller full säger man att detta kan vara en upp till 1000 gånger starkare energi än annars och att dess effekt kan ge ett rejält avtryck både på ont och på gott. De flesta astrologer tycks vara rörande överens om att skeendet behöver en vecka eller två förrän vi ser resultatet av eklipsen.  (Jag har varit med om både omedelbart resultat och saker som sker lite senare.. så jag tror att det kan variera även detta.)

Elipsen kan komma som en chock, en överraskning eller ett glädjebud. Var inte rädd för förmörkelsen för den kan också vara en positiv vändpunkt i ditt liv. Inte sällan skakar energin om oss och kan till och med leda in oss in på vägar vi inte ens hade kunnat föreställa oss. Ofta handlar förmörkelserna om samhället i stort, om länders ledning och öde, kanske kommer stora förändringar att infalla. Det är inte helt ovanligt med naturkatastrofer i samband med eklipser.

Att studera eklipser och vad som sker vid dessa tillfällen är superintressant eftersom man ofta får se så övertydliga resultat.

nedladdning (10)

Exempel:

Jag såg just idag i tidningen att Iran vill utfärda en häktningsorder på president Trump och har bett  Interpol om hjälp. De vill att Trump och ytterligare 35 personer skall ställas till svars för mordet på Qasem Soleimani som ägde rum natten till den 3/1, 2020. Då, precis som nu, befann vi oss i eklipssäsong. Vi var mitt emellan nymåne/eklipsen i Stenbocken den 26/12 och Fullmånen i Kräftan den 10/1, 2020.

Det känns logiskt att responsen på attacken kom just idag, för vi befinner oss nu i eklipssäsong, mitt emellan nymånen/eklipsen i Kräftan 21/6 och fullmåne/eklipsen i Stenbocken den 5/7. Samma krafter är aktiva med andra ord.

Nu tog jag just detta som ett exempel – men det skulle lika gärna kunna vara något annat som skedde då vid den tiden som når sin kulmen just nu. Eller förstås.. Händelser som vi är med om här och nu som når sin fulla konsekvens i nästa eklipssäsong i vinter.