Fullmåne i Vågen

 

Full-moon-dates-times-a225691906

Månen blir full den 8 april, kl 04:35 på 18°44 i Vågens tecken.

Det börjar det dra ihop sig till en riktigt spännande fullmåne, det är en supermåne och den kommer att vara oerhört kraftfull. Vid denna måne aktiveras Jupiter & Pluto i kvadratur. Visst det är en generös orb men de räknas ändå in. Samma dag befinner sig även kaxiga Mars i en utmanande kvadratur till Uranus.

Energimässigt är fullmånen en klimax som ställer saker på sin spets inom oss. De har tendens att uppförstora känslor och gör saker extra tydligt. En fullmåne kan driva vilken process som helst framåt och allt underliggande, det som är på gång, bli uppenbart – och när vi verkligen vet kommer konsekvenserna, vi agerar och fattar beslut.

🌝 Fullmånen speglar Vädur/Våg polariteten.

Solen står nu i Väduren där egot – det egna jaget som befinner sig mitt emot Månen i Vågen som symboliserar behovet av en union, ett vi. Ska jag vara en eller en del av ett par?  Romantiken och passionen kan flöda till ljuset av denna måne. Kanske uppfylls du nu av total kärlek till en annan människa – eller tvärt om – att du känner att du älskar dig själv så mycket att du måste vara sann emot dig själv.

Se fullmånen som ett erbjudande att lära dig allt om dina relationsmönster, att se dig själv och den roll du tar i relation till andra. Väduren visar viljan, lusten och essensen av ditt ego. Vågen visar dig vem du är i relation till andra människor vilka band du knyter, vilken sorts personer du attraheras till och belyser konflikten mellan jag och du, självständighet eller tvåsamhet.

🌕 Hur påverkas du av fullmånen?

Solens strålar lyser upp vårt undermedvetna och vår skugga, månen. För vissa kan det kännas jobbigt att fullmånen lockar ut våra inre demoner i ljuset och mår lite psykiskt dåligt? Vissa kan till och med uppleva att känslorna är utanpåliggande och blir lättirriterade.

Många av oss älskar fullmånarna och allt kraft de medför. Det kan kännas som att man är helt uppfylld av kraft och kan gå upp i varv och faktiskt bli oerhört aktiva. Vissa är uppe och jobbar till sent inpå småtimmarna, inte kan sova sedan på natten.

Vissa blir extra känslosamma, romantiska eller kanske till och med stekheta känslomässigt under fullmånens ljus och det hela leder till kärleksfulla möten.

De som följer månens cykler, är andliga, mediterar eller vandrar en shamansk väg eller jobbar med personlig utveckling på andra sätt kan använda månljuset för trumresor, extas mm. Nu skördar vi vad vi sådde vid nymånen för två veckor sedan.

🌝Alla känner av detta!

Oavsett om vi vet om det eller ej blir ALLA påverkade av fullmånen men för er som är födda någonstans mellan 18°, (5° upp eller ner i tecknet räknas också) i Väduren eller Vågen, eller har Månen, Merkurius, Venus eller Mars eller Ascendenten här kan det var en omvälvande tid.

Som vanligt tycker jag att det är en god idé att ta fram ditt personliga horoskop och kolla i vilket hus fullmånen infaller. Positionen pekar ut vilket område i ditt liv som kommer aktiveras.