På Himlavalvet – Vecka 15

Super-blue-blood-moon-eclipse-910725💫 Kära Astrovänner  💫

Jag hoppas att ni alla mår bra! ❤️Själv är jag fortfarande helt frisk och oändligt tacksam över det. I gott sällskap, i soffan under filten,  privilegierad med hälsa och smarriga grejer i kylen går det verkligen ingen nöd på mig.

Vårt land sörjer nu och naturligtvis är vi alla lika rädda och ledsna för detta obegripliga som vi inte kan göra något åt. Själv tillhör jag dem som gråter vid varje nyhet. Visst, det är onödigt och gör varken från eller till för vare sig de sjuka, de anhöriga eller personalen som slavar med detta. På ett högre plan förstår jag detta – det är bara mina känslor som bråkar med mig,  Jag försöker påminna mig om att min roll här på jorden är att vara ljusbärare, att uppmuntra och stödja.

Stadsminister Löfven betonade i sitt tal vikten av att säga som det är och vara mentalt förberedd. Astrologin stämmer överens med de rapporter vi kan läsa om i media angående epidemin.

Det är i stunder som dessa som vi måste sätta vår tillit till högre makter, ljuset, kärleken, Gud eller vad det är du kallar det där heliga utrymmet i din själ som vi alla bär inom oss oavsett vi är medvetna om att det finns eller inte.

☀️16° – 23° VÄDUREN

Kombinationen Solen i Väduren och karantän är extrema motsatser så astrologin och verkligheten kommer på kant med varandra här. Väduren är ju ett eldtecken som vill ju rusa på och möta världen, motivera, entusiasmera och sätta igång saker.  I impulsiva Väduren blir vi kanske inte så långsiktiga men desto mer entusiastiska och spontana. Det här är en speciell vecka eftersom Solen nu kommer att få vara med om en fullmåne i Vågen och precis därefter bli kvadratur Jupiter/Pluto mötet i Stenbocken.   🥳 Grattis på födelsedagen Väduren!

🌝  MÅNENS FÄRD

1/4 bildade månen sitt sista kvarter och vi har nu en tilltagande måne som på måndagen börjar i mitten av Jungfrun. Strax före midnatt skiftar månen in till Vågen och det är här som vi kan börja dra öronen åt oss för det är i detta tecken som månen blir full under natten till den 8 april kl 04:35 på 18°44 i Vågens tecken. Detta är dessutom en supermåne och dessvärre är den i kvadratur till planeterna i Stenbocken. (Visserligen en ganska generös orb på 5 – 6° – men det räknas ändå). Den är oerhört kraftfull. Senare samma dag 8/4 kl 22:20  glider månen in i Skorpionen. Den räknas ändå som full fortfarande trots att den byter tecken. Under fredagskvällen kl 23:00 går månen in i Skytten och här kan vi känna att fullmånens vibbar har klingat av helt. Månen behåller sin plats i Skytten hela veckan ut.

♓️ MERKURIUS 22° FISKARNA – 2° VÄDUREN

Merkurius glider under måndagen allt längre bort från idealistiska Neptunus. Han speedar upp nu och dundrar bekymmerslöst vidare igenom Fiskarna. Det är vid 07 på lördagsmorgonen som vår lille kommunikatör träder in i Vädurens tecken. Det här är pionjärens och nytänkarens position och den är nyfiken, ogenerad, pigg och framåt. I Väduren begränsas inte tanken av vad som är möjligt eller omöjligt. Här går Merkurius långt utan för boxen och tar lätt till sig  nya koncept eller hittar på nytt och eget.  Väduren bekymrar sig föga om detaljer, finkänslighet eller i värsta fall inte ens andras känslor. Det är resultatet och målet som räknas och kanske hastigheten också.

♉️ VENUS 2°- 7° TVILLINGARNA

i fredags den 3/4, kl 19:20 skiftar härliga Venus – partyplaneten tecken och träder in i Tvillingarna. Den här gången blir hennes besök (pga en retrograd period) alldeles ovanligt långt – hela fyra månader. Vart än Venus drar fram bidrar hon med attraktion, skönhet, pengar och nya chanser. Livet blir helt enkelt härligare och lättare att leva i hennes närhet. Under fredag-lördag är Venus trigon Mars.  Venus i Tvillingarna

♑️  MARS 4°- 9° VATTUMANNEN

Förra måndagen trädde Mars in i Vattumannen. Det här var stort och viktigt skifte energimässigt eftersom Mars nu aktiverar en punkt 0° i Vattumannen där den mest intressanta transiten 2020 kommer att äga rum. Det bildas nu en ”hot spot” som vi bör hålla ögonen på under året. Varje planet som färdas över här bidrar till att plöja fåran djup.  Mars i Vattumannens betydelse

♑️ JUPITER 25° I STENBOCKEN

Jupiter kommer inte väl till sin rätt nu med de tunga transiter som råder. Han roll här kommer mer att leda till att expandera, förstora och i värsta fall förvärra det som redan är. Normalt är att magnifika Jupiter med sin positiva, expansiva och härliga energi kommer att vara i Stenbocken ända fram till 18/12 -2020. Han är en glad optimist som skänker lycka, välstånd, främjar resor och ser till att allt ökar – blir större, mera och bättre.

Stenbockens symbol är ju den lilla bergsgeten som klättrar upp för den stuprätta bergväggen och mot alla odds så når han bergets topp. När Jupiter befinner sig här främjar det starka ambitioner hos människor.  Här lyckas vi genom att hålla oss till våra planer och inte avvika en tum ifrån den redan utstakade vägen. Vi är alltså inte gränslösa, spontana och vilda som Jupiter kunde vara i sitt eget tecken. Nu tar vi välavvägda steg, vi är noga förberedda, pålästa och planlagda. Genom att vara målinriktade och uthålliga skördar vi våra framgångar. Vi är praktiska och tänker noga efter och kalkylerar vårt nästa drag. Det här är inte en tid när förändringar sker hastigt och lustigt. Jupiter i Stenbocken

♑️ SATURNUS i 1° i VATTUMANNEN

Nu befinner sig Saturnus 1° inne Vattumannens sfär! Wow! Det här är en i det närmaste historisk händelse eftersom Saturnus position anses så tungt vägande för utvecklingen på jorden. Saturnus kommer att med undantag av ett halvårs avstickare (1/7 – 17/12) att befinna i Vattumannen i tre års tid – ända till den 8/3 – 2023. Här i  vidsynta Vattumannen handlar det om höga ideal, politiska visioner och idéer som hjälper hela mänskligheten och vår miljö framåt.  Det handlar om att ta hand om kollektivet, göra det som är bäst för jorden och för människorna. Saturnus i Vattumannen, Saturnus i de olika husen

♉️ URANUS 5° OXEN

Att Himmelen (Uranus) möter Jorden (oxen är jordelement) är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Uranus kommer att befinna sig i Oxen fram till juli 2025.

♓️ NEPTUNUS 19° I FISKARNA

Neptunus närvaro i horoskopet står för inspiration, drömmar, andlighet, synskhet, illusion och förvirring. Eftersom Neptunus är så inkännande, subtil och andlig är allt runt denna planet svårt att begripa och förstå. Neptunus kan handla om de andliga världarna, landet bortom, evigheten och kanske till och med gudsnärvaron. En ungdomlig och möjligen också naiv själ är vad som förknippas med personer som har en stark Neptunus i sitt horoskop. Under en Neptunustransit blir du mjukare, öppnare och känner medkänsla och sympati. Kreativitet, fantasi och musik kan flöda ur dig nu. Din andliga kanal, blir öppen och tydlig. Det är den positiva sidan. Andra kan uppleva att det faktiskt år dåligt psykiskt och blir extra sensitiva under denna influens.

♑️ PLUTO 24° 57 I STENBOCKEN

Det dramatiska mötet mellan Saturnus och Pluto har tillfälligt lösts upp. Genom att Saturnus gått in Vattumannen får vi lite luft emellan och det blir enklare att leva. Men – tro inte för den sakens skull att det blir lugnt på jorden. Till hösten är de tillbaka tillsammans igen så det är inte för än i början av 2021 som vi kan blicka tillbaka och kunna sammanfatta betydelsen av vad detta potenta möte innebar. Lite riktlinjer inom detta är att vi kan vänta genomgripande förändringar som påverka utvecklingen på jorden på djupet på alla plan. Det är mycket troligt att vi får se maktkamp, politiska, ekonomiska och strukturella förändringar. Transformationsprocesserna är igång och Saturnus närvaro gör att mänskligheten också får smaka på konsekvenserna av tidigare val.  Detta kommer att märkas kollektivt för hela mänskligheten, men förstås också i våra vanliga liv, Underjordens härskare vill att vi människor ska transformeras, utvecklas och finna den ultimata meningen med vår vandring på jorden.

♈️ KIRON 6° i VÄDUREN

Vår sårade helare kommer under veckan att nå den 6° i Väduren.  Var än du ser att Kiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor.  Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

♋️ MÅNKNUTAR 2° -1° I KRÄFTAN och STENBOCKEN ♑️

Till skillnad ifrån alla annat i horoskooet är månknutarna inte planeter eller asteroider utan en skärningpunkt.  I alla horoskop finns både en nordlig och en sydlig nod/månknut. Dessa punkter visar var månens bana och ekliptikan möttes just vid den tiden. De berättar om vår själs evolutionära resa genom igenom inkarnationerna.

Både den norra och den södra noden i ett horoskop är också kända som ”ödesknutarna” och är goda indikatorer på vår själs utveckling och pekar ut vår andliga livsväg och hur vi kan nå ett uppfyllande av dessa mål. Södra noden representerar var vi kommer ifrån i tidigare liv och vad vi tar med oss in i detta liv. Den norra noden representerar framtiden och det öde som väntar, grundat på de lärdomar du har lärt dig tidigare. Om du har någon planet eller annan viktig punkt på den grad där noden passerar kan det indikera att ödet knackar på din dörr och att karmiska händelser sätts igång i ditt liv.