Mars i Skytten

På fredag eftermiddag strax före 15.00 skiftar krigaren Mars tecken och går in i Skytten efter att ha varit i Skorpionen (9/12 -26/1) som är en stark position eftersom han är hemma i sitt egen tecken där.  Det blir spännande att iaktta nu hur vi känner och vad som händer med den nya positionen.  Mars i Skytten  26/1 – 17/3 och det innebär något som ovanligt som ett  ”ömsesidigt mottagande” mellan Jupiter, Skyttens styrare i Skorpionen och Mars, Skorpionens klassiska styrare som befinner sig i Skytten.  Pga av Jupiters långsamma rörelser är detta ovanligt.

Det innebär att Mars att dessa två planeter, trots att de nu separerat, fortsätter att tillgodogöra sig styrka från det egna tecknet och kan på så sätt fungera nästan som dubbelagenter. 🦄 Här hoppas jag att ni läsare skriver många inlägg om vad som händer i era liv. Sjukt intressant tycker  jag!

OM MARS

Planeten Mars är ju motorn i varje människa, vår inre krigare, kuggen i hjulet som driver fram vår vilja och håller oss levande. Vilja, motivation, aggression, styrka, krig. Det är Mars i ett nötskal. Han är alltid ute efter att få sina primärbehov tillfredsställda – omedelbart och direkt. Så – i filmer så ses han som en Action-Hjälte och det är han i våra liv också. Mars älskar att vara hjälte.

I Skytten intar Mars en rörlig, eldig, manlig roll som han faktiskt stortrivs med (eldplanet i eldigt tecken). Han är rå, het, han är igångsättande, vill framåt, viljestark, manlig. Såväl drivet som driften sorterar under Mars.

Så oavsett om du är kille eller tjej så är Mars din manliga sida.

Mars position i det personliga horoskopet visar hur vi tar för oss, på vilket sätt, och vad vi vill ta för oss av. Mars avslöjar också något om vår sexuella preferens, hur vi vill ha det i sängen och vem/vad vi tänder på. Alltså – vill du veta något om hur en människa är sexuellt så är det runt detta tema du ska fördjupa dig.

MARS VISTELSE I SKYTTEN – Vad kan du vänta dig av den här tiden?

När Mars befinner sig i Skyttens tecken vill vi känna oss fria och obundna. Vi är fyllda av höga ideal som vi är färdiga att slåss för. Svennelivet, rutinen och det inrutade blir outhärdligare än vanligt. Skytten avbildas ju ofta som en kentaur – hälften människa hälften häst. Ja, eller ibland som en krigare till häst med bågen i högsta hugg. (Moderna Skyttar har ofta motorcykel).

Med Mars i Skytten satsar vi allt, vi satsar kallt på det som vårt hjärta säger till oss. Vi vill känna att det händer något. Målet och ambitionen är skyhög men dessvärre inte uthålligheten. Det som driver oss är idealismen – Mars älskar att få rädda någon i nöd, en prinsessa i ett torn eller liknande – om det går. Om inte det går att fixa duger det bra med vilket äventyr som helst.

Oavsett i vilket tecken han befinner sig så vill Mars göra sin grej – vilket är att skapa handlig, action och vara manlig och tuff. Han driver på skeendena och ser till att det blir lite liv i luckan.

Han är trubbel, krig. Han hatar lata människor och soffpotatisar. Han vill att det ska hända grejer. Ni som har solen, månen, merkurius, venus, mars eller ascendenten i Skytten att känna av hans närvaro starkt. Om det går piskar han er framåt, får er att bli drivna, effektiva, impulsiva och han gillar krig och konflikter så var lite försiktig.

Nu skruvas tempot i era liv upp ett snäpp. För den äventyrslystna kan det bli hur kul som helst! Ibland händer det att Mars fyller oss med arbetslust, ger initiativ och motivation. I värsta fall blir det så att folk tycker att du är FÖR motiverad och irriterar sig på dig. Ni kan drabbas av ilska, olyckor, bli passionerat förälskade.

Ni som är födda med Mars i Skytten

Du är en glittrig, charmig kommunikativ person med glimten i ögat och troligtvis har du en god portion med humor, hög moral, stora drömmar och ett vänligt sätt.

Du kanske inte är känd för att vara den lugnaste och tålmodigaste av människor för du är väldigt actionorienterad – gillar händelser, resor, internationella kontakter och kulturer.

Mars i Skytten gillar att ha det kul, att träffa människor och nöjer sig inte med det enkla utan gillar att vara i framkant. Att vara där det händer – när det händer skulle man kunna säga. Rastlöshet kan vara ett problem för dig.

Många av er är rastlösa idealister som kämpar för sina drömmar, mål eller övertygelser. Du kan vara intresserad av andlighet och filosofi och tycker att mänskliga rättigheter är en självklarhet och är beredda att kämpa för det som är rätt och riktigt exempelvis ett särskilt intresse för djurrättsorganisationer eller något annat som ni tycker är viktigt.