Fullmåne & Månförmörkelse i Stenbocken

🌕 Fullmåne tisdag 16/7, kl 23:38 på 24°04 i Stenbocken

Universum slår på stort vid denna superdramatiska fullmåne som aktiverar riktigt tunga, karmiskt förbunda punkter och planeter och eftersom den äger rum under en eklips tillskrivs den oerhört stor betydelse.  En förmörkelse (eklips kallar jag dem) är en hundrafalt  starkare fullmåne. Vid ett sådant här tillfälle förändras världen. Många beskriver eklipserna som energiportaler vi leds igenom, eller som katalysatorer ser till att skeenden utlöses.

Vid en fullmåne står Solen och Månen exakt mitt emot varandra:   Denna gång på 24°04 i Stenbocken och Kräftans tecken.

För oss människor är detta ett unikt tillfälle att använda den superpotenta energin till att förändra våra liv. Det spelar alltså ingen roll i vilket tecken du är född! Alla kan använda kraften i sina inre arbeten.  Gör ritual, magi eller meditation.. 

Det kommer att dröja tills dess vi åter kommer att få vara med om en sådan här stark eklips när båda Pluto, Saturnus och noderna är inblandade. Visst, vi har en säsong till i slutet av december och 10/1, 2020 – men antagligen aldrig mer under vår levnad igen.

Kräfta & Stenbockstemat handlar om balansen och mellan våra innersta känslor, familjen och hemmet (Kräftan) kontra det offentliga livet, vår karriär, vårt rykte och ansvar (Stenbocken).

Det är viktigt att se om sitt hus och sina närmaste relationer. Se till att alla har det bra nu, tala ut om det behövs och gräv ner eventuellt groll som grumlat glädjen i familjen.
En annan grej som kommer upp vid Stenbocksmånen är att kasta ett getöga på karriären och fundera på vad du vill, hur dina mål ser ut och hur du ska uppnå dem.

Kräftsidan finns Solen själv som med sitt ljus ger oss energi och livslust. Vid sin sida har hon denna gång vackra Venus, kärlekens gudinna. Den norra noden aktiveras här och här har du möjlighet att lägga in dina drömmar om framtiden och vad du vill att den ska innehålla. Vanligen finns inga problem här bland dessa ljusa, lätta planeter. Men.. ganska ovanligt för oss svenskar att våga tillåta oss att önska in det överflöd som Venus närvaro utlovar och som Solen och noden förstås

  • Venus – hon är ju kärleken och skönheten. Överflöd, njutning, glädje och pengar. Hon är kreativiteten, inspirationen, skapandet, det sensuella inom oss.
  • Norra noden – månknuten, drakens huvud, Rahu – kalla punkten vad du vill. Den visar den karmiska fullbordan, den pekar på själens strävan, framtiden, det vi ska utveckla i det här livet, dit vi är på väg under den här inkarnationen. Det väg vi blir lyckliga att vandra.

Så i Stenbockssidan har vi: Saturnus, Pluto, Södra Noden och Månen.

Eklipsen tydliggör våra smärtor, komplex, skador i själen sedan tidigare liv men kanske river det även i de sår som vi fått till oss i det här livet nu? Om du mediterar eller gör ritual är så viktigt att jobba med de fyra f:en = Förlåtelse, Frigörelese, Frid & Fullbordan. Förlåtelse till dig själv och till den som gav dig såret, Lös upp alla karmiska band er emellan – tillåt frigörelsen, andas in Frid andas ut smärtan, in frid ut smärta,  acceptera att den karmiska cykeln är fullbordad. Det är över – du är helad.  

  • Saturnus – den stränge fadern, den kosmiska läraren, tidens gud, liemannen, döden.  Han är begränsningen, påminner om våra svagheter, våra tillkortakommanden, om sanningen, om moralen,  Tick, tack säger Saturnus och påminner oss om att tiden går för alla och envar. Rättvist, skoningslöst.
  • Pluto – Hades, dödens gud, underjordens härskare, han som styr över det innersta i våra psyken, han som möjliggör förändring och transformation, som ser till det mörka i våra själar, våra innersta hemligheter.
  • Södra noden –  månknuten, draken svans eller Ketu – kalla  punkten vad du vill – oavsett  är den starkt förbunden till det förflutna. Tidigare liv, händelser i detta livet, trauman, rädslor och allt möjligt vi släpar runt på i ryggsäckarna. Det handlar ofta om invanda beteenden som vi inte ens vet varför vi har. Ex vis rädslor, nojjor och sådant som; om det inte blir helat kan hindra oss ifrån att bli ditt lyckligaste jag.

Tillhör du dem som har din Sol, Måne, Ascendent 24°  i Stenbocken/Kräftan? (Fem grader upp eller ner räknas också.) Då kan den här fullmånen få större betydelse för dig än man anar.  Alla oavsett vilket tecken du är född i kan kolla  i vilket hus fullmånen infaller i ditt personliga horoskop. Där månen infaller (se betydelsen av huset) det är på det området som du kan förvänta dig en utveckling.

Fullmåne 16:7