På Himlavalvet – vecka 29

Vi kan nu ana änden på förmörkelsesäsongen  – endast 9 dagar kvar och en eklips kvar. Pust!!

Vi har en tilltagande måne på gång och universum laddas nu upp emot det spektakulära skådespel som snart ska äga rum – fullmånen och förmörkelsen i Stenbocken – med Pluto, Saturnus och noderna som åter aktiveras. För många Kräftor och Stenbockar är skeendena nu att  ”game changers” – hokus, pokus!  Ja, naturligtvis sker förändringarna successivt. Inte som ifrån en dag till en annan – men om ett år kan du dra dig till minnes vad jag skriver här och se att förändringar ägt rum. Vissa saker, sanningar, synsätt kanske trollas bort och sådant du inte längre behöver sjunker undan.  I dessa skiften kan nya personer, skeenden och nya arbetsmöjligheter och en tid när mycket nytt kan komma in i ditt liv.

När fullmånens energi klingat av – den är ett minne blott på fredagen så kan vi luta oss tillbaka och njuta av lugnet. Larmet tystnar, att vi befinner oss i julis tredje vecka med hela sex retrograda planeter kan livet vara så stilla, somrigt och underbart. Zzzz..

☀️ SOLEN I KRÄFTAN

Nu är det redan högsommar och vi närmar oss den sista förmörkelsen. Ja, vi kan nog alla vara glada när dessa dramatiska skeenden är över.

Om det hade varit ett vanligt år borde våra tankar mest handla om våra nära och kära,  vårt hem – det kan förstås även handlar om sommarstugor, föräldrahem och allt annat som har med våra rötter att göra. Vi vill ha det mysigt, vila, njuta av att träffa nära och kära. Nu kan också renoveringar, trädgårdsskötsel och annat hemrelaterat ta upp våra tankar. Vi vill vårda och ta hand om våra nära och kära och även husdjursprojekt kommer i fokus.

Det här är dock inget inget vanligt år – eftersom de starka transiter som påverkar oss alla kommer att leda till större förändringar än vanligt, både på ett globalt plan med miljön, politisk nivå vad som sker i våra samhällen. På en individuell nivå är det i synnerhet dem som har personliga planeter i Kräftan och Stenbocken som kommer att möta händelser, personer och skeenden som kan visa sig vara vägskäl, stora skiften i deras liv som faktiskt ändrar allt. Under veckan befinner sig Solen emellan 22°- 28° 49 i Kräftans tecken. Vi har fullmåne & månförmörkelse. Läs mer om det i kommande artikel. Grattis Kräftan

🌙 MÅNENS FÄRD

På måndag morgon har Månen precis hunnit smyga in i Stenbockens tecken och här kommer den inom kort att bli både full och förmörkad. Jag anar att ingen kan ha missat att en fullmåne med en partiell månförmörkelse kommer att äga rum kl 23:38 på tisdagskvällen. Exakt infaller detta på 24°04 i Stenbockens tecken. På onsdagen, mitt på dagen kl 12 går Månen in i Vattumannens tecken för sina dryga två dygns vistelse där. Fyrtio minuter före midnatt, kl 23:20,19/7 träder månen in i Fiskarna och där i denna mjuka miljö avslutas veckan. Fullmåne/eklips i Stenbocken

 ♌️ MERKURIUS I LEJONET RETROGRAD

Det har minsann varit en intressant vecka vi har lämnat bakom oss för Merkurius har både hunnit med att möta Mars och vara i kvadratur med Uranus. Det sprakade till kan man säga. Under denna vecka backar Merkurius från 2° Lejonet. når den 19/7 kl 09.00 på morgonen Kräftans tecken igen och utan att tveka backar han över den punkten igen och innan veckan är över har Merkurius hunnit 28°22 i Kräftan.  Merkurius retrograd.

♋️ VENUS I KRÄFTAN

Venus befinner sig i mysiga Kräftans sfär och ser till att det är en härlig, mysig stämning i stugorna. Här kommer vår gudinnas energi riktas emot välmående. Vi vill vårda oss själva, våra nära och kära och heala, läka och bygga på våra relationer. Vi blir lyhörda, receptiva, inkluderande och mer lyhörda till andras önskningar och behov. Men Kräftan vet också att sätta gränser så det trygga och ansvarsfulla finns också med i bilden.
Venus är ömsint, romantisk och bekräftande i Kräftan. Här visar vi vår kärlek genom att vara trogna, tillgivna, vårdande och omsorgsfulla. Det som är ovanligt nu det är att vår gudinna ger sig in i leken med ”de tunga” planeterna och kommer vara en del i skeendet vid veckans dramatiska fullmåne och eklips – 14° –  22° i Kräftan denna vecka. Venus i Kräftan

♌️ MARS I LEJONET

Mars befinner sig i Lejonets sfär där han faktiskt älskar att vara och kan uppträda hur kaxigt, självsäkert och grandiost han vill. Detta är ett eldtecken och där trivs ju krigaren som allra bäst och kan ta för sig, uttrycka sig och vara ohämmad och kaxig. Detta gör förstås att det blir fart på Lejon och Vattumän och visst spiller energin över på Skorpionen och Oxen också och ser till att ALLT händer i deras liv.

Hans superkrafter kom verkligen till uttryck nu under gånga veckan när han i kvadratur med Uranus såg till att vi hade ordentliga urladdningar. Åska, blixt och dunder.  Vi ser honom under veckan röra sig på 8° – 12° i Lejonets tecken. Transiterande Mars har ofta en igångsättande effekt på skeenden, den kan vara med när man blir arg, upprörd, ledsen, vid plötsliga olyckor osv. Det kan också vara så att Mars här har ett finger med i spelet när man bestämmer sig och får saker gjorda. Det handlar om att skapa, ta initiativ till att saker och ting blir av. Mars i Lejonet

♐️ JUPITER I SKYTTEN RETROGRAD

Det är bara dryga fyra månader kvar av Jupiters vistelse i hemmatecknet Skytten.  Det är i december som Jupiter tar steget över till Stenbocken. Men Jupiter – Lyckobringaren är retrograd och befinner sig denna vecka på Skyttens 15:e grad.  Den 11/8 vänder Juptiers bana rätt igen på 14° i Skytten. Det här är verkligen inte fy skam för under den här tiden integreras nya kunskaper och intryck. Vi utvecklas på alla plan och kan igenom den här processen nå sann framgång, välgång och lycka. Retrograden handlar om att vända blicken inåt, att göra andliga reflektioner, tillbakablickar och djupdykningar.

♑️ SATURNUS I STENBOCKEN RETROGRAD

När Saturnus går retrograd vänder vi tillbaka och tittar åter igen lite närmare på vad det är för livsläxor vi har att lära. Han bearbetar denna vecka den 16° i Stenbocken. Planeten backar ju tillbaka i de fåror han nyss plöjde så nu får vi chans att åter blicka in i våra själar. Saturnus är ju förutom tidens gud även The Lord of Karma och han aktiveras maximalt nu i och med kontakten med noderna, Mars, Merkurius och Pluto.  Saturnus i Stenbocken

♉️ URANUS I OXEN

Uranus befinner sig nu på 6° i Oxens tecken. Uranus trädde in i tecknet den 6/3 och blir kvar där i sju års tid. Var än Uranus uppträder skakar han om oss och erbjuder oss möjligheten att förnya oss, att hitta vårt eget unika jag, att finna vår egen inre sanning. Att Himmelen (Uranus) möter Jorden är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Genom att Uranus nu slutligen trädde i Oxen har en ny epok börjat.

♓️ NEPTUNUS I FISKARNA RETROGRAD

Neptunus vände retrograd den 21/6. Vår andliga ledsagare rör sig jättesakta baklänges och är nu på18°42 i Fiskarna. Hemma i sitt eget tecken hjälper Neptunus dem som är födda i Fiskarna att öppna sig och komma i kontakt med sin egen andliga energi. Det är möjligt att ni behöver hjälp med att kanalisera andligheten och därför kan det vara underbart att gå med i en grupp med likasinnade. Det kan vara musik, konst, meditation, yoga, spiritism, mindfulness – eller vad än som helst som berör i själen. Neptunus närvaro är subtil och vi känner inte av hennes rörelser lika påtagligt exempelvis de eldiga planeterna men tro för den sakens skull inte att Neptun enkom är mild och mesig. Neptunus kan locka oss ut på riktigt djupa farvatten och påverka oss djupare än självaste Pluto.  Neptunus jobbar med det undermedvetna, det andliga och i drömvärlden. Nu när Neptun är i direkt rörelse kan vår varseblivning, vår tro och kanske kan vi komma på andra tankar och öppna ögonen för en ny verklighet.

♑️ PLUTO STENBOCKEN RETROGRAD

Den 23/4 vände Pluto retrograd i Stenbocken och planeten rör sig väldigt långsamt baklänges under de kommande fem månaderna och kommer bara att backa 3° bakåt innan han vänder direkt igen den 3/10. Nu bearbetas den 21° i Stenbocken. Detta att den backar/ går retrograd är något som sker varje år. Underjordens härskare vill att vi människor ska transformeras, utvecklas och finna den ultimata meningen med vår vandring på jorden. När planeten vänder retrograd riktas inte energin utåt längre – utan inåt, in i våra hjärtan och psykologiska mönster. Finns det något område i ditt liv där du söker förbättra, transformera eller utveckla? Hur ser maktstrukturerna i dina relationer ut? Hur är ansvarsfördelningen och strukturen i kontakten mellan dig och dina nära och kära? Är det något ogräs kvar i ditt liv du behöver rensa bort?

♈️ KIRON I VÄDUREN RETROGRAD

Den 18/2 gick Kiron in i Väduren där han blir kvar till år 2027. Kiron rör sig nu retrograd i Väduren. Oavsett vilket stjärntecken du är född i så kommer Kirons retrograd att påverka dig. Var än du ser att Kiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor. Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

♋️ MÅNENS NODER I KRÄFTA/STENBOCKEN ♑️

Vi befinner oss sedan Solens entré i Kräftan 21/6 i sommarens eklipssäsong. Under den här tiden kommer noderna att vara i princip stillastående i Kräftan/Stenbocken. Vi har två förmörkelser framför oss. En den 2/7 och nästa kommer den 16/7. Det här stort för såväl jorden som mänskligheten. Ödets kvarnar mal, här sker stark utveckling. Ni som är födda i något av dessa tecken blir karmiskt aktiverade och kan förvänta er vändpunkter i era liv. Noderna rör sig under denna vecka på den 17° i Kräftan/Stenbock. Norra Noden i Kräftan  

Fullmånen i de olika husen

Fullmåne 16:7