Himlen möter jord

 

UranusStrax före midnatt mellan den 6-7 maj tog  Merkurius klivet över till Oxens sfär och hade det varit normala förhållanden så hade det varit en stabil och strukturerad miljö han kommit in i. Men dessa dagar kommer att färgas av Merkurius kontakt med Uranus vilket för ett par dagar kommer att ta över helt.  Det innebär att energin är snabb, smart och innovativ. Vi välkomnar det nya, exempelvis ny forskning, nya tankar och tekniker.

Kontakten med Uranus skapar INNOVATION, ny politik, nya tankar. Vi står inför ett enormt skifte och en helt ny tid. kan få upp intresset för online utbildningar eller förresten vilken utbildning eller utveckling som helst. Om du är född en aprilfödd Oxe eller Skorpion  som är född i början av tecknet så kommer du att svepas med och komma in på nya tankar.

Ju längre bort från Uranus Merkurius kommer desto stabilare blir energin. Framåt slutet av veckan fram – 22/5 får vi uppleva den mer klassiska, solida Merkurius i Oxens strukturerade miljö.

Merkurius förknippas med metallen kvicksilver – lika föränderlig, hal, snabb och omöjlig att få grepp om. Dessa karaktärsdrag kännetecknar även vår lilla, pigga kommunikationsplanet. Han är gudarnas budbärare som kan färdas fritt mellan världarna, som alltid vill han vidare, prata med allt och alla, sätta igång nya tankar och skapa business och kontaktytor. I det fasta jordtecknet Oxen blir det dock lite knepigare för Merkurius att åstadkomma  blixtsnabba förändringar eftersom han i Oxen stöter på verkligheten – ett fast jordtecken – och ingenting är snabbt eller enkelt här.

Merkurius i Oxen är metodisk och det kan ta en god stund för honom att komma till ett beslut. Business är många Oxar väldigt duktiga på. De har ofta höga positioner inom affärs och bankvärld. De gillar skrivna avtal, struktur och ordning. Det som är bevisbart, det trygga och tydliga. Oxen gillar att fatta genomtänkta beslut som är grundade på erfarenhet. Oxen är rationell och har stora mängder sunt förnuft och kommer inte att fatta godtyckliga beslut som fattas i all hast. 

Men… det finns en helt annan typ av Merkurius Oxe också – de sinnliga i vars horoskop Venus är stark. De kommunicerar genom sina sinnen och är duktiga skådespelare, musiker, dansare osv. De har ofta jättefina sångröster och många av värdens mest kända sångare är födda i Oxen. Ja, ni kanske minns att jag skrivit tidigare om att hals och stämband är förbundet med Oxen.