Horoskop – vecka 12

 

Aries

💫 Horoskop för vecka 12💫

️ Väduren

Veckan börjar lite halvkasst när Solen segar sig igenom de sista graderna i Fiskarna. Men kära Vädur är det dags att vända ryggen åt alla bekymmer och rikta blicken emot framtiden igen. Dag för dag kommer din styrande planet Mars allt närmare mirakelgöraren Jupiter och mötet är ett faktum under torsd-fred! Wow! Att dessa två eldiga är tillsammans är kaxigt meddelande till värden. Du är tillbaka på banan igen! Detta planetmöte tar fram Vädurens sanna essens i dess renaste form; energi, riktad vilja, initiativ och skapande kraft.. Att det sker samtidigt som vårdagjämningen och Solens entré in i Väduren, är förstås supermaxat. Detta placerar dig i händelsernas epicentrum under en hel månad. Detta är Vårens Ankomst, Eldens återkomst och faktiskt startar ju även sommarhalvåret här.

Vad är det för drömmar du vill förverkliga? Den här nystartande energin kommer tveklöst att ge dig nya impulser, tankar och idéer. Coolt! Det är länge sedan du hade kraften med dig på det här sättet så låt energin flöda.

️ Oxen

Din styrare Venus seglar fram igenom ditt tecken och skapar en härlig, njutbar energi runt dig. Hon styr ju allt som har med känslor, kärlek och personliga värderingar och önskningar allt göra.  Men Venus är lat och tänker mest på sina egna njutningar så det blir en ganska seg start på din vecka.. Inte dålig egentligen men lusten att bara vara hemma och mysa finns där. Det tycks vara inne i dig i ditt sinne som det är mest action nu.

Framemot onsdag ökas tempot när Mars successivt ju närmare heta Mars kommer till Jupiter. Dessa två eldiga planeter indikerar att du dras till nya upplevelser och utmaningar och äventyr. Det kan vara att du får lust att göra sådant du inte provat tidigare, särskilt vad gäller det andliga, attraktionslagen lockar dig och faktiskt allt som har med personlig utveckling att göra.

Det stora energiskiftet med vårdagjämning och Solen in i Väduren på fredag påverkar naturligtvis dig också eftersom tempot skruvas upp och härifrån kommer saker att hända i en snabbare takt.

 ️ Tvillingarna

Merkurius träder måndagen tillbaka in i Fiskarnas tecken igen och härifrån kommer det bli lättare att trassla sig ur den oreda som eventuellt uppstod under den retrograda periden. Det kallas att planeten fortfarande är i sin skugga, och det kommer den att vara hela månaden ut, även om Merkurius resa igenom tecknet pågår ända fram till den 11/4.

Men från mitten av veckan inträder en het energi när Mars närmar sig Jupiter och dessa två eldiga kickar igång skeendena. Under fredagen är mötet exakt. Tidigt samma morgon förändras allt och världen byter skepnad helt och hållet när Solen glider in i Vädurens tecken och ditt 11:e hus som handlar om nätverk, samarbete, ny teknik och delade visioner. Många av er dras till världsförbättrande åtgärder nu och ditt sociala väsen kommer att älska utvecklingen. Den kommande månaden som bjuder på inspiration och du får riktigt bra idéer som du kan förverkliga. Saturnus träder in i Vattumannen på söndag – en position som även den stärker innovativa linje du är inne på.

️ Kräftan

Under måndagen bildar den avtagande Månen sitt sista kvarter innan den smyger in i Stenbockens tecken. Tisdag och onsdag kanske inte är de mest harmoniska dagarna just genom att månen möter Mars, Jupiter, Pluto och slutligen Saturnus. Ja, men tro för den skull inte att hela veckan är går i moll för så ligger det inte till. Dag för dag byggs energierna upp när Mars närmar sig Jupiter och torsdag-fredag är mötet i full gång. Det kan vara en idé, en känsla eller ett beslut som växer och mognar inom dig till dess.  Nu blåser förändringens vindar och du kära Kräfta är född i ett av de kardinala tecknen och nu erbjuder Universum ett helt nytt upplägg, karmiska händelser och stora känslor.

Tidigt på fredag morgon träder Solen in i Väduren och i samma stund äger vårdagjämningen rum. Underbart och efterlängtat för nu är våren här. Nu lyser Solen upp ditt 10:e karriärshus och dina yrkesmässiga insatser kommer att uppmärksammas och efterfrågas. Den som vill byta jobb eller få framgång i projekt eller liknande bör hålla sig framme.

️ Lejonet

Efter de senaste veckornas svåra utveckling känns det skönt att få berätta att vi rent astrologiskt går emot kursändring. Det är nya energier på ingång och universum bjuder på ett helt nytt upplägg som faktiskt kan komma med lösningar. Att heta Mars dag för dag närmar sig mirakelgöraren Jupiter är idel goda nyheter. När dessa två eldiga möts föds en ny positiv gnista med en gränslös potential och motivation vilket leder fram till nya möjligheter och en gladare stämning. Kul!

Tidigt på fredag morgon träder Solen in i Väduren och nu är det eldens element som får komma till uttryck under en hel månad framöver.  Härligt! Solen träder in i ditt äventyrliga 9:e hus och härifrån kan dina expansionsplaner börja ta form genom.

Men det mest intressanta denna vecka är att Saturnus under söndagen träder in i humanitära Vattumannens innovativa tecken. Det här är en stor händelse som faktiskt kommer att påverka utvecklingen på jorden under de kommande tre åren. Även om han inte är den mest populära gästen på partyt är han oerhört välkommen in i Vattumannen nu. Ny teknologi, framsteg i forskning som kan rädda jorden väntas.

️ Jungfrun

Din styrare Merkurius tar sig under måndagen in i Fiskarnas tecken igen och här trasslar han sig sakta ut ur skuggan, som det heter – den sista tiden som kvarstår efter en retrograd innan han kommer tillbaka till den punkt där eländet började, vid månadsskiftet är processen klar. Detta är en lättnad i sig Jungfrun. Livet blir åter lite mer begripligt och hanterbart.

Efter en lång period av idel känslig energi från Fiskarna och Neptunus börjar världen så sakteliga att ändra skepnad här. Visst, det återstår fyra dagar förstås innan Solen på fredagsmorgonen tar det slutliga klivet in i eldens element och Vädurens tecken men.. redan under torsdagen händer det massor.

Solen blir pressad av Saturnus stränga skugga där, samtidigt som krigiska Mars möter upp med expansiva Jupiter. Pang! Det är verkligen krut i dessa stjärnor, hopp och en ny optimism – vilket världen sannerligen behöver i dessa tider.

 ️ Vågen

Under den kommande veckan byter universum skepnad helt och hållet och det blir ett helt nytt astrologiskt upplägg att hantera. Ingenting är lagom, normalt eller försiktigt under dessa stjärnor. Jag vill dock vara tydlig med att det inte innebär att det är något dåligt under uppsegling eller att det blir inte sämre än vad det är – men naturligtvis kommer vi att behöva hantera den situation vi redan befinner oss i.

Dag för dag närmar sig eldiga Mars den minst lika eldiga Jupiter och under torsdagen är mötet ett faktum. Dessa två ihop är rena rama dynamiten och det är en ytterst motiverande och igångsättande energi. De två tillsammans kan ge världen precis vad den behöver – hopp, framtidstro och ny energi. En annan biverkning av dessa två maskulina, eldiga energier är att de kan blåsa liv i avsvalnande känslor och även tända helt nya eldar inom dig.

Tidigt på fredagsmorgonen kl 04:50 glider Solen in Vädurens tecken och ditt 7:e hus som handlar om nära relationer och tvåsamhet. Att Venus samtidigt flyter igenom din passionshörna gör det hela riktigt intressant nu.

⭐️ Skorpionen

Under måndagen skiftar Merkurius över till Fiskarnas tecken igen vilket bjuder in till en känslomässig dialog igen. Toppen! Även om lättsam öppenhet är det första man sätter i samband med dig är det är jättebra för dig Skorpion att dela vad du upplever, tycker och tänker nu med dina nära. Många tillfällen till skratt, delad glädje och inspiration väntar här.

Din styrare Mars och Jupiter möts under torsdag/fredag vilket i sig är härligt, expansivt och motiverande som de här två eldiga, positiva planeterna ger ny energi, passion och modiga initiativ. Tidigt på fredag morgon träder Solen in i Vädurens tecken och i samma stund har vi passerat vårdagjämningsögonblicket och det nya astrologiska året startar. Här kommer fokus nu på hälsa, arbete och dina dagliga vanor. Det här kan vara starten till ett nytt hälsosammare liv, vad sägs? Vårstädning av såväl ditt kylskåp och ditt hem? Detox, rening ända inifrån och ut, nyttig mat och lagom balans mellan vila och aktivitet rekommenderar stjärnorna allt för att kicka igång dina livsandar.

️ Skytten 

Vi jordbor har hastigt fått lära oss hur snabbt vinden kan vända under dessa stjärnor. Det är en fördel om man är lika kvick själv att fånga upp och ta till sig de nya villkoren och göra det bästa av situationen. Som tur är, kära Skytten är du ju precis en sådan person och den kommande perioden bjuder på mycket som faktiskt passar dig perfekt.

Under måndagen rör sig månen igenom ditt tecken och du gör klokt i att känna in var du står känslomässigt och kanske också fatta beslut om vad nästa drag ska bli baserat på vad du vill. Inte på vad andra förväntar sig av dig. Din styrande planet Jupiter kommer i rampljuset under den här andra halvan av mars månad. I och med det hamnar du i hetvattnet och saker kan komma att ta utvecklas hastigt. Under torsdag och fredag möts fightern Mars med Jupiter! Oh, dessa eldiga herrar kan få saker att flamma upp. Samma dag skiftar Solen tecken och går in i Väduren och detta är den perfekta bakgrundsenergin för dig. Det här är eldens element och det påhittiga, busiga och kommunikativa i dig börjar bubbla och du fylls med spontan glädje och vårkänslor. Härligt!

️ Stenbocken 

Ingen kan ha undgått att märka att vi befinner oss i en märklig tid. Naturligtvis speglar planerna där uppe, livet här på jorden och denna vecka kommer stora skiften att äga rum.

Natten till tisdag smyger månen in i ditt tecken vilket förstås gör att dina känslor kan kännas både mer påtagliga och större än vanligt. Månen kommer under sin två dagars vandring konfronteras med såväl Mars, Jupiter, Pluto och Saturnus. Detta sker samtidigt som stridslystna Mars dundrar in expansiva Jupiter den 19-20:e. Det är kännbart, men inte så dåligt eller farligt som det låter. Saker har dock tendens att blåsas upp, som en sufflé, och bli större än de hade behövt. (Ingenting vi inte redan upplevt den senaste veckan). Det är flera samverkande planethändelser ger oss den här maxade och överdrivna känslan. Tidigt på fredag morgon träder Solen in i Vädurens tecken och i samma stund äger vårdagjämningen rum. Härligt va? Detta är också början på det nya astrologiska året och vi välkomnar eldens motiverande och igångsättande energi. I och med detta skifte kommer det att börja röra sig i ditt 4:e hus där trygghet och stabilitet runt hem och familj får ökad fokus. På söndag lämnar Saturnus ditt tecken. Stor händelse!

⭐️ Vattumannen

Idag, måndag lämnar Merkurius ditt tecken. Under några dagar förflyter tiden utan åthävor, förutsägbart och stilla.

På torsdag börjar det röra på sig och då träder månen in i ditt tecken vilket förstås gör dig medveten om dina känslor.  Samma dag möts de två eldiga kombattanterna Mars och Jupiter i en het men ack så potent omfamning. Bang! Här frigörs energi, motivation. Det här känns löftesrikt och intressant.  Ännu mer krut läggs till skeendet när Solen tidigt på fredag morgon går in i eldiga Väduren! Hurra! Detta är vårdagjämningen i år och våren är officiellt här!

Det är inte utan att det är spännande tider Vattenbärare. I skrivande stund befinner sig din klassiska styrare Saturnus i den kritiska 29:e graden men det är först på söndag morgon kl 05:00 som Saturns tar klivet över till ditt rike. Stora förhoppningar ställs på vad Saturnus vistelse i Vattumannen kommer att innebära för mänskligheten och utvecklingen under de kommande tre åren. Denna position är betydelsefull och även historiskt ögonblick som bara inträffar vart 29-30:e år. Saturnus i humanitära Vattumannen banar väg för nya lösningar, för människor och miljö, ny teknologi och kanske ett helt nytt tänkande.

⭐️ Fiskarna

Under måndagen återvänder Merkurius till i ditt tecken Fiskarna. Om något gick fel för dig under retrograden erbjuder universum här en chans att ställa allt till rätta. Nu tänker du om och tänker bättre den här vändan som varar fram till 30/3 när skuggzonen är över – men Merkurius kommer att stanna kvar i ditt tecken ända till den 11/4.  Vi börjar närma oss slutet av Solens vistelse i ditt tecken Fiskarna och det är bara fyra dygn kvar innan Solen lämnar ditt tecken. Vi har en avtagande måne nu och  på ett naturligt sätt blir det lättare för dig koncentrera dig nu när hjulen inte snurrar så fort längre. Skönt!

Mars och Jupiter möts under torsdag och fredag i ett eldigt expansivt möte som hjälper oss att fatta modiga beslut, ta tag i saker.

Tidigt på fredagsmorgon inträder vårdagjämningen och där glider också Solen in i Vädurens eldiga atmosfär. Vackert med den här perioden är kontakten med dem du verkligen bryr dig om fördjupas.  Det finns kärlek och omtanke i luften.