På Himlavalvet – Vecka 12

 

ariesantique-56a0490c5f9b58eba4afb77c

💫 ️ Kära Astrologivänner! 💫

Det är en maxad vecka som bjuder på helt nya energier och en hisnande stjärnhimmel och hela fyra planeter skiftar tecken. Det är eld, vår i luften ett spännande möte mellan Mars/Jupiter som väntar.

Det är sannerligen intressanta tidevarv vi lever i med stora utmaningar och omvälvningar för oss människor att hantera. Många är förstås oroade över det som händer här och nu med spridningen av coronaviruset och de plötsliga ekonomiska förändringar som kommit till följd. Astrologiskt förklaras detta av de krafter som sattes i rullning vid eklipserna i vintras och Saturnus/Pluto konjunktionen som ägde rum den 12/1.

Det är viktigt att vi inte fastnar i skräck utan riktar blicken emot framtiden och ser vad den har att erbjuda.

Det jag älskar med astrologi det är att den så tydligt visar att inget är för evigt, att det finns lösningar, nya chanser, möjligheter och planettransiter alldeles runt hörnet. Det kan tyckas hopplöst i ett ögonblick och i nästa stund har vi ett helt annat skeende.

Mars/Jupiter 19-20:e är just en sådan positiv transit som skapar en igångsättande, modig energi som ger oss lust, motivation och mod att ta nya steg. Härligt! Här kommer människor att se lösningar.

Saturnus/Pluto mötet var ett första steg i processen att leda oss, mänskligheten in i den nya utvecklingen, in i Vattumannens energi. Vissa anser ju att vi redan är i Vattumannens tidsålder men härifrån fram till år 2023 kommer just dessa två planeter att ledsaga oss till in i Vattumannens energi.

Stora förhoppningar ställs nu på vad Saturnus vistelse i Vattumannen och vad det kan innebära för oss jordbor. På söndag den 22 mars han tar klivet in i det nya tecknet. Coola, humanitära Vattumannen är vidsynt, altruistisk och ser till mänskligheten och samhällets bästa.

Vi kan förvänta oss nya innovativa tankar och ny teknik som är till hjälp för såväl människor som miljö. Innovativa strategier, ny teknik och kanske ett helt nytt sätt att tänka väntas.

☀️26° FISKARNA – 2° 44 VÄDUREN

Solen rör sig under veckan igenom Fiskarnas sista fyra grader. Tidigt på fredagsmorgonen kl 04:50 infaller vårdagjämningen och därmed glider också Solen in i Vädurens tecken! Våren är här! Hurra! Detta är födelsen av ett nytt astrologiskt år! 🥳 Grattis på födelsedagen Väduren!

🌝  MÅNENS FÄRD

På måndagen befinner månen sig i slutet av Skytten och skiftar under eftermiddagen kl 17:26 över till Stenbockens sfär. Tisdagen och i ännu högre grad under onsdagen kan det förväntas bli intensiva och intressanta dygn, då Månen rör sig över först södra noden, Mars, Jupiter, Pluto och Saturnus. De tuffa planeterna passeras under onsdagen. Natten till torsdag 02:20 går Månen in i Vattumannens tecken och där blir det lite lugnare i två dygn. Månen glider in i Fiskarna på lördagskvällen kl 21:34 och där kommer den också att vara tills veckan är slut.

️ MERKURIUS 0°- 05° FISKARNA

På måndag morgon skiftar vår numera glada kommunikatör över till Fiskarnas tecken igen och det är den tredje och sista gången för i år som han rör sig över dessa grader. Som alltid vid retrograder kan sådant som varit aktuellt vid de tidigare övergångarna åter komma upp till ytan igen. Det kommer dröja ända fram till månadsskiftet 30/3 innan han är ute ur skuggan och allt är tillbaka på normal igen. Merkurius kommer dock att vara kvar i Fiskarna ända till den 11 april. Merkurius i Fiskarna 

♉️ VENUS 11°-18° 44 OXEN

Venus befinner sig nu i Oxens tecken där hon älskar att dela med sig av sina gracer. Det här är hennes hem där hon förstås älskar att vara och hennes energi kommer till sin rätt och blir extra stark. Flirt, romantik och kärlek är ju gudinnans område och nu ökar attraktionskraften de Oxen födda. Konst, musik, skapande, det sensuella, det kreativa och pengar är andra områden som mår bra av denna position. Venus i Oxen

♑️  MARS 19° – 24°43 I STENBOCKEN

Mars kommer verkligen i hetluften nu när han under veckan kommer i konjunktion med magnifika Jupiter som förstorar allt som är på gång. Wow! Dubbel eld är vad vi kommer att få! Vi känner av den här energin hela veckan men det är den19-20:e mars som konjunktionen är exakt! Här kan vad som helst som är på gång blomma upp och bli stort!

Mars blir kvar i tecknet till 31/3. Mars är exalterad i Stenbocken och det innebär att hans energi kommer ut på allra bästa sätt. I detta jordnära tecken blir Mars grundad, metodisk och målinriktad. Här håller Mars blicken riktad emot framtiden och framgången.   Det finns en tanke bakom varje handling för i Stenbocken är det bara resultat som räknas. Ihärdig, seg, tuff, logisk och konsekvent. Mars i Stenbocken

♑️ JUPITER 22° – 23° I STENBOCKEN

Jupiter blir extra uppmärksammad nu eftersom han under denna vecka möter upp med heta Mars! EXPANSION och dubbel eld är vad som väntas.

Tur, lycka, välgång, utveckling och högre medvetande är vad Jupiter erbjuder. Magnifika Jupiter med sin positiva, expansiva och härliga energi kommer att vara i Stenbocken ända fram till 18/12 -2020. Han är en glad optimist som skänker lycka, välstånd, främjar resor och ser till att allt ökar – blir större, mera och bättre. I hans närhet föds nya och fantastiska idéer. Nu har vår välgörare snudd på hunnit beta av halva Stenbocken!

Stenbockens symbol är ju den lilla bergsgeten som klättrar upp för den stuprätta bergväggen och mot alla odds så når han bergets topp. När Jupiter befinner sig här främjar det starka ambitioner hos människor.  Här lyckas vi genom att hålla oss till våra planer och inte avvika en tum ifrån den redan utstakade vägen. Vi är alltså inte gränslösa, spontana och vilda som Jupiter kunde vara i sitt eget tecken. Nu tar vi välavvägda steg, vi är noga förberedda, pålästa och planlagda. Genom att vara målinriktade och uthålliga skördar vi våra framgångar. Vi är praktiska och tänker noga efter och kalkylerar vårt nästa drag. Det här är inte en tid när förändringar sker hastigt och lustigt. Jupiter i Stenbocken

♑️ SATURNUS 29°35 I STENBOCK – 0° VATTUMANNEN

Nu närmar vi oss slutet av Saturnus närvaro i Stenbocken som pågått i snart tre år. På söndag tar Saturnus det första steget in i Vattumannens sfär! Wow! Det här är en i det närmaste historisk händelse eftersom Saturnus position anses så tungt vägande för utvecklingen på jorden. Saturnus kommer att med undantag av ett halvårs avstickare (1/7 – 17/12) att befinna i Vattumannen i tre års tid – ända till den 8/3 – 2023.

I vidsynta Vattumannen handlar det om höga ideal, politiska visioner och idéer som hjälper hela mänskligheten och vår miljö framåt.  Det handlar om att ta hand om kollektivet, göra det som är bäst för jorden och för människorna.

♉️ URANUS 4°41 OXEN

Att Himmelen (Uranus) möter Jorden (oxen är jordelement) är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Uranus kommer att befinna sig i Oxen fram till juli 2025.

♓️ NEPTUNUS 18°56 I FISKARNA

Neptunus närvaro i horoskopet står för inspiration, drömmar, andlighet, synskhet, illusion och förvirring. Eftersom Neptunus är så inkännande, subtil och andlig är allt runt denna planet svårt att begripa och förstå. Neptunus kan handla om de andliga världarna, landet bortom, evigheten och kanske till och med gudsnärvaron. En ungdomlig och möjligen också naiv själ är vad som förknippas med personer som har en stark Neptunus i sitt horoskop. Vidrör Neptunus någonting i ditt horoskop? Kolla vad du har på 17°-18° i Fiskarna. Har du någonting på dessa gradantal i andra tecken kan du ändå bli påverkad genom opposition, kvadratur, trigon, sextil eller inkonjunkt. Under en Neptunustransit blir du mjukare, öppnare och känner medkänsla och sympati. Kreativitet, fantasi och musik kan flöda ur dig nu. Din andliga kanal, blir öppen och tydlig. Det är den positiva sidan. Andra kan uppleva att det faktiskt år dåligt psykiskt och blir extra sensitiva under denna influens.

♑️ PLUTO 24°43 I STENBOCKEN

Det dramatiska mötet mellan Saturnus och Pluto har tillfälligt löst upp . Genom att Saturnus snart träder in i Vattumannen får vi lite luft emellan och det blir enklare att leva. Men – tro inte för den sakens skull att det blir lugnt på jorden. Till hösten är de tillbaka tillsammans igen så det är inte för än i början av 2021 som vi kan blicka tillbaka och kunna sammanfatta betydelsen av vad detta potenta möte innebar. Lite riktlinjer inom detta är att vi kan vänta genomgripande förändringar som påverka utvecklingen på jorden på djupet på alla plan. Det är mycket troligt att vi får se maktkamp, politiska, ekonomiska och strukturella förändringar. Transformationsprocesserna är igång och Saturnus närvaro gör att mänskligheten också får smaka på konsekvenserna av tidigare val.  Detta kommer att märkas kollektivt för hela mänskligheten, men förstås också i våra vanliga liv, Underjordens härskare vill att vi människor ska transformeras, utvecklas och finna den ultimata meningen med vår vandring på jorden.

♈️ KIRON 5° i VÄDUREN

Vår sårade helare kommer under veckan att nå den 4° i Väduren.  Var än du ser att Kiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor.  Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

♋️ MÅNENS NODER  04° I KRÄFTAN och STENBOCKEN ♑️

Till skillnad ifrån alla andra aspekter är månknutarna inte planeter eller asteroider.  I alla horoskop finns både en nordlig och en sydlig nod/månknut. Dessa punkter visar var månens bana och ekliptikan möttes just vid den tiden. De berättar historien om vår själs resa genom igenom inkarnationerna.

Både den norra och den södra noden i ett horoskop är också kända som ”ödesknutarna” och är goda indikatorer på vår själs utveckling och pekar ut vår andliga livsväg och hur vi kan nå ett uppfyllande av dessa mål. Södra noden representerar var vi kommer ifrån i tidigare liv och vad vi tar med oss in i detta liv. Den norra noden representerar framtiden och det öde som väntar, grundat på de lärdomar du har lärt dig tidigare. Om du har någon planet eller annan viktig punkt på den grad där noden passerar kan det indikera att ödet knackar på din dörr och att karmiska händelser sätts igång i ditt liv.