Horoskop – Vecka 14

 

Väduren 

Nu är vi på andra sidan påsken och fullmånen och jag anar att vissa av oss Vädurar är tacksamma att det är över. Möjligen kan du ha blivit allt från sömlös till känslomässigt prövad. Det är inte bara enkelt när transiterande Solen är i kvadratur till både Saturnus och Mars. Men.. om vi fokuserar på det fina i veckans transiter så hjälper bromsen Saturnus dig att planera och strukturera upp din tillvaro medan gasen Mars ger dig lusten, motivationen och drivet att komma vidare. De båda huserar nu i ditt professionella 10:e hus, karriärhuset så det är jättebra om du nappar tag i framtiden och tittar närmare på de chanser som dyker upp och se vad du kan göra för att förändra och förbättra på den fronten. Om inget kommer av sig själv kanske du måste hjälpa lyckan på traven och själv skapa möjligheterna. Det är ju driftiga du mästare på så tveka inte.

Oxen 

Annandagpåsk är energin lite trög eftersom Mars och Saturnus möts den dagen vilket ger en märklig och eventuellt förstoppad känsla. ”Jag vill men jag kan inte” är energin. Men förutom den lilla detaljen erbjuder denna vecka idel positiva vibbar.  Din styrande planet Venus tog under söndagen steget och klev in i Oxen igen. Underbart! Nu har du 24 härliga dagar framför dig när du är märkbart gladare, snyggare och mer vänligt inställd till världen än på länge. Venus för ofta med sig flirt och kärlek. Men.. förutom den romantiska kärleken medför Venus en lätthet, ett generellt flyt och en trevlig stämning i alla sociala relationer. Det kan komma att gå dig väl i händer Oxen! Hon kallas inte Lilla Lyckan för intet. Venus ger tur och det är optimalt att ha henne vid din sida när du ska söka jobb, presentera dig. Pengar är en annan sak som Venus har tumme med så det är en bra tid för Oxen att ordna sina finanser.

Tvillingarna 

Måndagen är förmodligen en seg och möjligen infinner sig inte inspiration till arbete inte alls eftersom mötet mellan Mars och Saturnus kastar en skugga. Det här är bästa tillfället att dra sig tillbaka med sina favoritmänniskor, koppla av tillsammans och mysa i hemmets lugna vrå. I övrigt är vecka faktiskt helt okay. Att glädjas åt är att Merkurius och Solen nyss möttes i en härlig omfamning i helgen. Under ett sådant tillfälle tankar Merkurius positiv, eldig energi, blir pigg och vederkvickt och den lite gladare känslan håller i sig ett bra tag – detta trots sin retrograda rörelse som pågår fram till den 15/4. Pust! Många tycker att det är kämpigt men.. Det är jättebra att använda dessa dagar till att slutföra arbeten, städa undan och göra klart. Vi människor behöver verkligen retrograderna för att hinna ikapp oss själva.

Kräftan 

Vi lämnar nu en superkraftfull måne bakom oss och energin blir allt mer neutral och alldaglig ju längre in i veckan vi kommer – vilket förstås är vilsamt och skönt.  Man kan älska månens ljus men det räcker så bra med de få dagarna var månad för energin är  ”för mycket” att hantera. Det som präglar perioden är Mars/Saturnus mötet som äger rum på måndag men fortsätter att påverka hela veckan eftersom planeterna befinner sig mitt emot allt som är du. Orken och motivationen kanske inte är på topp nu och du bör vara lite försiktig med dig själv, vårda dig själv ömt och vara förlåtande och kärleksfull mot dig. Att tillämpa gränssättning och strategi underlättar. Till helgen bildar Venus en vinkel till Saturnus vilket kan sätta kärleken och känslorna på prov. Att Merkurius är retrograd underlättar inte heller. Oh, jag ser när jag läser igenom vad jag skrivit att texten låter hemsk. Så illa kommer veckan inte att vara. Tror att den blir helt OK – men detta är den astrologiska rapporten.

Lejonet     

Det är stark fokus på jobb nu kommande perioden.  Det vore toppen om du kan använda måndagen till att vila ut så du orkar prestera precis så bra som horoskopet antyder att du har potential till att göra. Venus nya position i Oxen är spännande allt eftersom dagarna går kommer dessa nya tongångar att ta över och varma charm kommer till sin rätt. Det gör dig karismatisk och målinriktad och dessutom personen som alla vill ha. Här skapas ett litet fönster för dig som är superpositivt och ytterst användbart. Heta Mars och strävsamma Saturnus befinner sig i ditt arbetsamma 6:e hus vilket är dubbla bud. Gasa och bromsa samtidigt blir den ungefärliga innebörden. Merkurius går baklänges ända till den 15/4 så detta är en riktigt bra tid att slutföra och göra klart arbete. Det är också vanligt att man stöter på någon från förr eller kommer i samtal om det förflutna.

Jungfrun 

Minst sagt motsträviga känslor och energier är runt dig nu när jord och eld möts gång på gång som ett tema i horoskopet. Mars (eld = livslust) och Saturnus (jord=struktur) befinner sig båda i ditt eldiga, passionerade femte hus. Venus har nyss klivit in i jordtecknet Oxen och ditt äventyrliga, eldiga 9:e hus. Å ena sidan kanske du fylls av vårkänslor och vill dra på dig nya finklänningen och kasta dig ut livet och flirta på. Samtidigt manar Saturnus dig till att vara förståndig och stanna hemma. Merkurius möte med Solen i helgen gav vår himmelske kommunikatör lite nya muskler och glädje. Bär med dig den energin in i samtalen den här veckan så blir du glad över de positiva resultaten. Det här är ett gyllene tillfälle att tala ut och ställa relationer som gått snett till rätta. Minns att störst av allt är kärleken.

Vågen 

För dig romantiska, tvåsamma människa är kärleken allt och det kan kännas lite tomt och trist sedan din styrande planet, sensuella Venus lämnade ditt 7:e hus för relationer och kärlek och klev in i Oxen. Det är i och för sig en fin position det med men inte riktigt samma räkmackaläge som det var alldeles nyss. Nåväl, Solen är fortfarande kvar i 7:e men Merkuriusretrograden samt Saturnus möte med Mars gör att jag ändå vill mana till försiktighet på relationsfronten. Det är inte rätt tillfälle att utmana ödet och exempelvis manifestera sin vilja eller på annat sätt vara pådrivande i relationer. Nu menar jag för den skull inte att du ska bli dörrmatta – men det kan vara taktiskt att ligga lite lågt i sju dagar. Mot slutet av veckan kommer Venus att bilda trigon till Saturnus vilket heller inte är optimalt. Grönt ljus i kärlek är alla andra veckor framöver men inte denna.

Skorpionen 

På måndag befinner sig månen i ditt tecken och det här är en lite känsligare dag. Samtidigt bildar Mars och Saturnus en konjunktion och dagen är perfekt för introspektion, eftertanke och vila.  Resten av veckan är däremot toppen och universum är med dig och ger dig hela vägen och ser till att omständigheterna är de rätta. Största faktorn till denna glädje är ju förstås Venus som med sin nya position lyser upp hela horoskopet och gör dig till stjärnan. Solen befinner sig ditt sjätte hus vilket ger en stark fokus på arbete och framgång. Du vill verkligen lyckas nu och har alla möjligheter att nå dina mål om du bara ger dig till tåls. Jobba på – men nu gör du klokare i att le vackert och charma än att aktivt pressa på skeendena. Lita på att allt blir rätt men att invänta rätt tillfälle gör hela skillnaden.

 Skytten

Arbete och ekonomi är viktiga områden för dig nu och Mars/Saturnus möte i ditt finansiella 2:a hus förtydligar detta med all önskvärd klarhet. Det kan vara så att du måste genomföra förändringar för att ditt ekonomiska liv ska blomstra på det sätt som du så innerligt önskar. Men Skytten, minns nu att det jobb du gör nu lägger grunden för den fantastiska utveckling som drar igång emot slutet av året när Jupiter går in i ditt tecken. Jag säger detta nu för att du inte ska tappa sugen. Den här tiden är så viktig för dig. Ditt eldiga hjärta längtar efter friheten och Solens position i Väduren och ditt passionerade 5:e hus understryker verkligen den där heta, äventyrliga längtan. Men Mars möte med Saturnus fungerar som en bromskloss och Jupiters och Merkurius retrograda rörelser är ju mer bakåtsträvande än inriktade mot framtiden och vidderna. Så – bida din tid. Den är inte så oäven trots allt.

Stenbocken 

Helgens praktfulla fullmånes sken bleknar så sakta bort nu när den nya veckan tar vid. Jag anar att även du kära Stenbock lade märke till att den här månen var lite utöver det vanliga i intensitet. Det beror förstås på att månen blev full i Vågens tecken och att alla de kardinala människorna blev synnerligen påverkade. Men prövningarnas tid är inte förbi ännu. Nu under måndagen kommer Mars och Saturnus att ha ett exakt möte i ditt tecken och detta kan vara frustrerande som bara katten efter som Mars, själva driven och livslusten, hämmas av Saturnus. Vi vill så mycket men tiden är inte den rätta. Även Merkurius och Jupiters retrograda faser talar om samma sak. Smartast av dig är att ägna dig åt personlig utveckling, yoga, meditera eller sådant som hjälper dig att hålla en mental balans. Undvik helst stress, situationer eller personer som du vet kan vara prövande – exvis med påfrestande släktingar eller liknande.

Vattumannen 

Det är en så fin arbetsvecka du har framför dig Vattenbärare – du är en av de få som med lätthet hanterar det rådande planetlägen med lätthet. Är man cool så är man och du har ju den unika förmågan att kunna hålla distansen till skeendena runt dig. Mars/Saturnus mötet äger rum i ditt drömska 12:e hus och med den positionen påverkas du inte på samma sätt som andra. Det är däremot full fokus på ditt kommunikativa 3:e hus denna vecka och man anar att du har fullt upp socialt. Bli inte förvånad om det blir så att du stöter på ditt förflutna och vänner från förr blir synliga här och där. Ja, Merkuriusretrograden erbjuder oss människor just tillbakablickar, ytterligare en chans – att tala ut ser det ut i just ditt fall. Släpp taget om gamla oförrätter och låt kärlekens ljus leta sig in i ditt hjärta. För din skull Vattenbärare – att inta en ödmjuk och förlåtande attityd hjälper dig i din personliga utveckling.

Fiskarna

Astrologiskt ägde flera intressanta planethändelser rum i helgen som förändrade bilden. Tänk stort och tänk framåt är universums meddelande till dig. Det är de stora visionerna, de djärva drömmarna som tjänar dig i långa loppet. Det är tre saker i horoskopet som för mina tankar åt det hållet nu. Fullmånen såklart och Merkurius omfamning av Solen som vederkvickte budbäraren och skänkte välbehövlig energi, samt den tredje som är Mars och Saturnus exakta möte som infaller nu på måndag i ditt socialt orienterade och grupptänkande 11:e hus. Hm, det är alltså där, i de större sammanhangen som du möter såväl dina utmaningar och din glädje och motivation. Att tänka trygghet och ett steg i taget kan försena dina processer.  Till hösten bör du vara redo att ta ett kliv uppåt i din utveckling och för att det ska kunna bli verklighet bör du ha förändringen i åtanke redan nu. PS: Venus nya läge i Oxen är gynnsam för dig. Låt kärleken och känslorna få ta lite mer utrymme i ditt liv.