På Himlavalvet – Vecka 15

 

På Himlavalvet vecka 15

I de astrologiska Facebookgrupper och communitys som jag är med i ser och hör jag ideligen hur folk ondgör sig över Merkurius-retrograden – och visst! Jag kan väl också bli lite frustrerad över saker som blir försenade eller förvirrade men.. det är ändå bara saker som kan redas ut. Förr eller senare så funkar allt igen.  

Just nu känner jag stor tacksamhet över dessa dagar eftersom tiden äntligen räcker till. Det är så härligt att hinna ikapp för det gick för fort där ett tag! Det höll på att gå överstyr för mig med alldeles för många förslag och uppdrag – och i vanlig tidsoptimistisk ordning hade  jag tackat ja till allt.

Att Mars befinner sig i stabila Stenbocken är verkligen super för en Vädur. Nu är det lätt att vara fokuserad och metodisk. Naturligtvis finns det ju andra faktorer som hjälper till..

Retrograda Merkurius och Retrograda Jupiter är två betydande hjälpare i detta. Ja, vi får möjlighet att återvända och kan göra klart allt som påbörjades.

Jag kan berätta att det var en enorm tillfredsställelse att skicka iväg sista dokumentet med text till min ”Onlinekurs i Astrologi” som jag har jobbat med under våren. 😀

Detta är också den sista veckan Merkurius är retrograd och vi kan säga att detta är en lugnet före stormen vecka. Vi fortsätter lugnt och fint våra effektiva dagar. Precis som under förra veckan påverkas vi av att Mars, Saturnus och Pluto i Stenbocken som bildar kvadratur till Solen, Merkurius och Uranus i Väduren. 

Vid nymånen i Väduren den 16/4 rullar allt det nya igång och därefter kommer massor av förändringar – men alltså inte nu denna vecka 15. Mer om det får du läsa nästa söndag i ”På Himlavalvet – Vecka 16”.

SOLEN I VÄDUREN – När Solen rör sig igenom Vädurens tecken vaknar naturen, våren och människorna till liv. Vi återfår vår livslust, styrka och hittar glädjen och motivationen för att göra saker. Nu smids planer och vi vill komma igång med livet. Solen att röra sig nu mellan 19° – 25° i Väduren. Grattis på födelsedagen Väduren

MÅNENS FÄRD – Vi har en avtagande måne på gång och måndag – onsdag rör sig månen igenom Vattumannens sfär. På kvällen den 11/4 träder månen in i Fiskarnas tecken där hon blir kvar till på lördag morgon kl 06 när månen träder in i Väduren. Under helgen har vi en mörkermåne och vi gör klokt i att släppa allt det där som vi inte längre behöver. Det är en underbar nystart som väntar oss den 16/4 kl 03:57 när månen blir ny på 26°02 i Väduren.

MERKURIUS I VÄDUREN – Merkurius vände retrograd den 23/3 kl 01:20. Nu har vår gudomlige budbärare, planeten som styr kommunikation, transport och teknologi bara en vecka kvar av retrograden. Han vänder direkt den 15/4 på 04°47 i Väduren. Planeten styr också talet, förhandlingar, köp och sälj, lyssnandet, kontrakt, dokument, resor, post och sjöfart mm. En retrograd innebär att planetens bana backar. De typiska varningarna lyder: Res inte, ta back up på datorn, var försiktig med elektriciteten och skriv inte på kontrakt. Merkurius retrograd

VENUS I OXEN – Venus smyger på under söndagen in i Oxens tecken där hon är styrande planet och hinner under perioden att gå mellan 11° – 19° i Oxen. En sådan härlighet! Venus styr de sköna konsterna. Musiken, dansen, konsten, färgen, formen, doften osv har oerhörd betydelse nu. Lusten för välbefinnande och nöjen blir starkare. Hon är gudinnan och hon kräver att få sina önskningar uppfyllda och vad hon vill är att omge sig med lyx, njutning, vackra ting, god mat, kärlek och alla upptänkliga sinnliga nöjen.Venus i Oxen

MARS I STENBOCKEN –  Mars tar rejäla kliv nu, ifrån 12° – 15° i Stenbocken och då är  av sin färd igenom Stenbockens strukturerade sfär där han blir kvar till den 17/5. Det heter att Mars är exalterad i Stenbocken – vilket betyder att hans energi kommer ut på allra bästa sätt och hjälper oss att utvecklas. I viljestarka Stenbocken håller Mars blicken riktad emot framtiden och framgången.  Han kommer inte att visa sin impulsiva ”galenpannapersonlighet” utan de strider han utkämpar är genomtänkta, balanserade, metodiska och har en riktning. Mars i Stenbocken

JUPITER I SKORPIONEN – Magnifika Jupiter är retrograd sedan den 9/3 och vi finner honom mellan 21°46 – 21°06 Skorpionen. Att planeten går retrograd är inget problem – men det gör att utvecklingen är så hetsig längre. Det är vi erbjuds tillfälle att integrera, bearbeta allt som hänt och komma ikapp oss själva. Vi når en nivå djupare i förståelsen av de enorma processer som drogs i gång i samband med att Jupiter gick in i Skorpionen. Processen med att avslöja och dra fram mörka sanningar i ljuset började omedelbart efter Jupiters entré i tecknet (pengar, makt och sex är Skorpionens områden). Ord som intensitet, sanning, känslor, liv, död, passion, psykologi får ökad betydelse i våra liv. I sämsta fall kan det vara ett kategoriskt svart eller vitt tänkande, kontroll och disciplin kan vara en del i detta. Nu kommer sanningen upp till ytan, vi blir starka i våra övertygelser och kan ta Jupiters hjälp att utvecklas andligen. Jupiter i Skorpionen

SATURNUS I STENBOCKEN – Saturnus är nu 9° i Stenbocken. Han uppmärksammar oss på sanningen, på att jordens resurser inte är obegränsade och mycket annat! Under 2018 får vi att se att flera viktiga planeter växlar ifrån snabba, eldfängda eldselementet till det stabiliserande Jordelementet. I strävsamma Stenbocken, där han är styrande planet stortrivas han och fungerar optimalt. Han är hemma i sitt eget tecken ju och här kan han kunna hjälpa så väl världen som dig som privatperson med att välja väg och hitta rätt. Typiska teman för Saturnus i Stenbocken är att ha ambition, att välja det gedigna, den erfarna och det stabila för det nya. Struktur, regler, förberedelser och noggrann planering krävs. Rent politiskt världen över kommer vi se idel åtstramning i ekonomi och tankesätt. Saturnus i Stenbocken

URANUS I VÄDUREN Uranus är den kosmiska väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya innovativa idéer. Revolutionära Uranus öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. I och med att Uranus går framåt igen och når 27°- 28° i Väduren kommer nya impulser, tankar och idéer igång.

NEPTUNUS I FISKARNA – Vår andliga gudinna Neptunus rör sig sakta och fint fram igenom Fiskarna och befinner sig nu på 15°. Hon hjälper oss alla till andlig utveckling och medvetande höjande. Neptunus jobbar på framåt emot en positiv utveckling. Om hon aspekterar någon av dina personliga planeter nu blir det lättare att finna sanningen inom dig, få intuitiv vägledning och plocka upp drömmar, projekt eller tankar som du eventuellt tappade taget om i juni när planetens bana vände. Du kan återkoppla till ditt andliga väsen, hitta det gudomliga inom dig.

PLUTO STENBOCKEN – Pluto underjordens härskare når nu 21°17 i Stenbocken och har således hunnit mer än 2/3 av sin långa vandring igenom tecknet som påbörjades 2008 och kommer att pågå fram till år 2023. Att Pluto befinner sig i kardinala jordtecknet Stenbocken påverkar maktstruktur och världsekonomi. Sedan planeten trädde in här har vi varit med maktkamp och krig som tagit episka proportioner. (Mycket på grund av att vi samtidigt hade Uranus i Väduren som bildade en kvadratur).

KIRON I FISKARNA – Vår sårade helare som läker sår och stärker individer har fått upp ångan efter sin långa retrograd tuffar på igenom Fiskarna. Han befinner sig nu på den kritiska 29° graden. När veckan är slut redan 29°55 och kommer under nästa vecka att gå in i Väduren. Stort skifte på gång.

NORRA NODEN  befinner sig 13°13 i Lejonet.