På Himlavalvet – Vecka 14

 

I skrivande stund är månen maxad – i sin absoluta fullaste blom – och den påverkar skeendena under återstående delen av påskhelgen innan energin sakta klingar av och bleknar bort. 

Hur har ni upplevt Merkuriusretrograden hitintills? Skriv och berätta! Det är alltid kul att läsa människors upplevelser. Personligen har jag varit djupt nere i minnenas allé och rotat. Håller på att städa ur en avliden kär släktings hem och naturligtvis har varje sak man tar i med minnen och vår gemensamma historia att göra. 

Andra retrogradhändelser? Jag körde för fort, fast jag inte förstod det själv och blev stoppad av polisen. 😱 Har stött på problem med postgången. PostNord har inte varit exemplariska. Dessutom gick det åt pipan när containern vi beställt skulle levereras. Så, den här retograden har påverkat mig enormt. 

Under den senaste veckan har Solen befunnit sig i kvadratur med Mars och Saturnus vilket kan vara en påfrestande upplevelse. De två är inte nådiga och låter inte Solen (livskraften) skina obehindrat och  man kan uppleva att man slår i urberget, går in i väggen och inte orkar mer. Nåväl, dag för dag kommer vi längre bort ifrån den jobbiga passagen nu. Pust!

Under söndagen 1/4 möts retrograda Merkurius och Solen vilket är underbart och vederkvickande för såväl kropp som sinne. Hjärtat möter Hjärnan kan man säga. Vår förmåga att tänka utan för ”boxen” främjas, samtal, mentala processer och inlärning förenklas och tankeprocesser boostas. Utmärkt tid att smida nya planer. Merkurius uppträder härifrån som morgonstjärna – dvs – han är bakom Solen. Vi kommer att ha en tredje och avlutande konjunktion 6/6 när de två åter möts. 

SOLEN I VÄDUREN – När Solen rör sig igenom Vädurens tecken vaknar naturen, våren och människorna till liv. Vi återfår vår livslust, styrka och hittar glädjen och motivationen för att göra saker. Nu smids planer och vi vill komma igång med livet. Solen att röra sig nu mellan 12° – 18° i Väduren. Grattis på födelsedagen Väduren

MÅNENS FÄRD – Lördagens praktfulla fullmåne i Vågens tecken kommer att kännas av även under söndag. På måndag morgon gå månen in i Skorpionen för dryga 2 dygns vistelse där och under dessa dagar kan vi uppleva att fullmånens energi klingar av. Onsd – fred är månen i käcka, utåtriktade Skytten vilket ger två glada, kommunikativa dagar. På fredagskvällen går månen in i Stenbockens tecken där den stannar hela helgen. Detta är förstås inte lika lugnt och stabilt som det låter eftersom Månen då passerar över Mars, Saturnus och Pluto.

MERKURIUS I VÄDUREN – Merkurius vände retrograd den 23/3 kl 01:20. Vår gudomlige budbärare, planeten som styr kommunikation, transport och teknologi kommer att fortsätter sin retrograda bana fram till den15/4. Planeten styr också talet, förhandlingar, köp och sälj, lyssnandet, kontrakt, dokument, resor, post och sjöfart mm. En retrograd innebär att planetens bana backar. De typiska varningarna lyder: Res inte, ta back up på datorn, var försiktig med elektriciteten och skriv inte på kontrakt. Merkurius retrograd

VENUS I OXEN – Venus smyger på under söndagen in i Oxens tecken där hon är styrande planet och hinner under perioden att gå mellan 2° – 10° 34 i Oxen. En sådan härlighet! Venus styr de sköna konsterna. Musiken, dansen, konsten, färgen, formen, doften osv har oerhörd betydelse nu. Lusten för välbefinnande och nöjen blir starkare. Hon är gudinnan och hon kräver att få sina önskningar uppfyllda och vad hon vill är att omge sig med lyx, njutning, vackra ting, god mat, kärlek och alla upptänkliga sinnliga nöjen.Venus i Oxen

MARS I STENBOCKEN –  Mars tar rejäla kliv nu, ifrån 8°41 – 12°16 i Stenbocken och då har han hunnit drygt 1/3 del av sin färd igenom Stenbockens strukturerade sfär där han blir kvar till den 17/5. Det heter att Mars är exalterad i Stenbocken – vilket betyder att hans energi kommer ut på allra bästa sätt och hjälper oss att utvecklas. I viljestarka Stenbocken håller Mars blicken riktad emot framtiden och framgången.  Han kommer inte att visa sin impulsiva ”galenpannapersonlighet” utan de strider han utkämpar är genomtänkta, balanserade, metodiska och har en riktning. Mars i Stenbocken

JUPITER I SKORPIONEN – Magnifika Jupiter är retrograd sedan den 9/3 och vi finner honom mellan 22° – 21° Skorpionen. Att planeten går retrograd är inget problem – men det gör att utvecklingen är så hetsig längre. Det är vi erbjuds tillfälle att integrera, bearbeta allt som hänt och komma ikapp oss själva. Vi når en nivå djupare i förståelsen av de enorma processer som drogs i gång i samband med att Jupiter gick in i Skorpionen. Processen med att avslöja och dra fram mörka sanningar i ljuset började omedelbart efter Jupiters entré i tecknet (pengar, makt och sex är Skorpionens områden). Ord som intensitet, sanning, känslor, liv, död, passion, psykologi får ökad betydelse i våra liv. I sämsta fall kan det vara ett kategoriskt svart eller vitt tänkande, kontroll och disciplin kan vara en del i detta. Nu kommer sanningen upp till ytan, vi blir starka i våra övertygelser och kan ta Jupiters hjälp att utvecklas andligen. Jupiter i Skorpionen

SATURNUS I STENBOCKEN – Saturnus är nu 9° i Stenbocken. Han uppmärksammar oss på sanningen, på att jordens resurser inte är obegränsade och mycket annat! Under 2018 får vi att se att flera viktiga planeter växlar ifrån snabba, eldfängda eldselementet till det stabiliserande Jordelementet. I strävsamma Stenbocken, där han är styrande planet stortrivas han och fungerar optimalt. Han är hemma i sitt eget tecken ju och här kan han kunna hjälpa så väl världen som dig som privatperson med att välja väg och hitta rätt. Typiska teman för Saturnus i Stenbocken är att ha ambition, att välja det gedigna, den erfarna och det stabila för det nya. Struktur, regler, förberedelser och noggrann planering krävs. Rent politiskt världen över kommer vi se idel åtstramning i ekonomi och tankesätt. Saturnus i Stenbocken

URANUS I VÄDUREN Uranus är den kosmiska väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya innovativa idéer. Revolutionära Uranus öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. I och med att Uranus går framåt igen och når 27°56 i Väduren kommer nya impulser, tankar och idéer igång.

NEPTUNUS I FISKARNA – Vår andliga gudinna Neptunus rör sig sakta och fint fram igenom Fiskarna och befinner sig nu på 15°13. Hon hjälper oss alla till andlig utveckling och medvetande höjande. Neptunus jobbar på framåt emot en positiv utveckling. Om hon aspekterar någon av dina personliga planeter nu blir det lättare att finna sanningen inom dig, få intuitiv vägledning och plocka upp drömmar, projekt eller tankar som du eventuellt tappade taget om i juni när planetens bana vände. Du kan återkoppla till ditt andliga väsen, hitta det gudomliga inom dig.

PLUTO STENBOCKEN – Pluto underjordens härskare når nu 21°14 i Stenbocken och har således hunnit mer än 2/3 av sin långa vandring igenom tecknet som påbörjades 2008 och kommer att pågå fram till år 2023. Att Pluto befinner sig i kardinala jordtecknet Stenbocken påverkar maktstruktur och världsekonomi. Sedan planeten trädde in här har vi varit med maktkamp och krig som tagit episka proportioner. (Mycket på grund av att vi samtidigt hade Uranus i Väduren som bildade en kvadratur).

KIRON I FISKARNA – som börjat få upp ångan efter sin långa retrograd tuffar på igenom Fiskarna, befinner sig nu på den kritiska 29° graden i tecknet. Han har siktet inställt på Väduren och dit kommer han att nå i april 2018. De som är födda i Fiskarnas sista grader som får jobba med sina inre sår, att läka och helas och gå ut ur transiten som en stärkt individ. Underbart!

NORRA NODEN  befinner sig 13°13 i Lejonet.