Horoskop – vecka 15

Väduren

Veckan smyger igång men det blir snart lite tuffare tongångar eftersom Pluto och Solen bildar en kvadratur som sätter ribban högt. Det är nu du kan lägga in en extraväxel och faktiskt göra skillnad. I synnerhet om du tillhör den prestationsinriktade sorten som tävlar med sig själv. Nu kan du stolt vända dig om, och se tillbaka på en tuff vår där du gjort jättebra ifrån dig. Du har en effektiv vecka framför dig när det är viktigt att avsluta projekt du har på gång, städa undan och förbereda dig för framtiden. Det är nya influenser på ingång och du kan förvänta dig at det händer riktigt kul grejer! Kom ihåg dock nu när du sätter upp riktlinjerna för framtiden. Se till nu att Nr 1 – du själv, får ta lite större plats än vanligt. Ditt eget välbefinnande vara lika viktigt som att göra alla andra nöjda.

Oxen

Njut av att Venus är i ditt tecken i ytterligare någon vecka och att din charm är på topp! Du är attraktiv och härlig och ingenting tycks vara omöjligt för dig. Att lyckosamma Jupiter också är mitt emot allt som är du gör förstås sitt till.   Kärleken flödar – så ta för dig och njut! De här influenserna lägger ett romantiskt skimmer över hela horoskopet. Kan det vara bättre än att ha både lilla och stora lyckan inkopplade på sitt horoskop hela veckan? Heta Mars är också med på ett hörn, i trigon, adderar passion och hetta och gör dig ovanligt spontan, driven och impulsstyrd. Den enda som kan förstöra bilden är du själv och din egen otålighet. Du vet vad du vill och du vill ha det nu, typ. Var försiktig så du inte uppfattas som för pådrivande.

Tvillingarna

För dig kära Tvillingarna kan Merkurius retrograderna vara lite jobbigare än för oss andra dödliga. Men, förstås – han är din styrande planet så det är ju därför han får lite extra stor betydelse. Jag förmodar att det är ljuv musik i dina öron att höra att planeten faktiskt redan har börjat inbromsningen och vänder direkt (framåt) redan på söndag. Det är flera faktorer som gör det här till en ganska utmanande vecka med lite sensuella undertoner. Våren är här och Venus och Mars möts i en härlig trigon under tisdag – onsdag och din redan så väl utvecklade karisma stiger och nu kan du charma till dig precis vem och vad du vill oavsett det är nya vänner, en lekkamrat eller en fast relation. Att Solen och Pluto bildar en het kvadratur gör det hela ännu mer spännande.

Kräftan

Jag fick många mail från Kräftor efter förra veckans horoskop där samtliga frågade sig när sjutton Kräftan ska få lite lugn och ro i sina liv. Ja, käraste Kräftis, jag förstår att det har varit mycket med tre jobbiga planeter – Mars, Saturnus och Pluto mitt emot sig under hela våren och dessutom Uranus, Solen och Merkurius i kvadratur. Vecka 15 är dessvärre förvillande lik förra veckan. Men detta är också den sista veckan före förändringen – för hela det kosmiska upplägget ändras till helgen och tiden därefter. Merkuriusretrograden tar slut och 16/4 har vi en pigg och transformativ nymåne framför oss och i den vevan ändras väldigt mycket på stjärnhimlen. Finns där inte en enda ljusglimt kanske du undrar. Jo, det gör det faktiskt! Venus och Mars möts i en härlig trigon och du kan faktiskt ha härligt flirtiga, sällskapliga och njutbara dagar här – i synnerhet i mitten av veckan. Energin plockar fram det vackra i dig.

Lejonet

Det stretar och drar i ditt horoskop nu av motstridiga känslor. Våren och längtan efter frihet gör sig gällande och kanske är du redo att köpa en enkelbiljett till en långt njutbarare livsstil än den nuvarande. Obs! Det är inte en plats utan en livsstil du drömmer om. Tre heta planeter i ditt eldiga, äventyrliga 9:e hus bidrar alla till dessa flyktplaner.  Å andra sidan är tankar på karriär, verkligheten och arbetet väldigt pågående också.  Mars, Saturnus och Pluto håller fortfarande hov i ditt arbetsamma sjätte hus det händer massor runt dig och jobbet nu. Månget Lejon har upplevt att det gynnsamma flödet ni befann er i stannat av och stagnerat. Inte alls.. detta är en illusion orsakad av Jupiter och Merkurius retrograd. Snart är du tillbaka på banan igen. Venus och Mars i trigon nu, sänder gudomliga sensuella strålar åt ditt håll och det ser ljust ut för dig.

Jungfrun

Höj blicken ifrån alla dina vanor och måsten. Släpp ditt överpresterande väsen, insup atmosfären, njut och ta till dig alla härliga impulser och känslor som kommer till dig ifrån alla håll och kanter nu. Om det är kärleken, våren eller veckans härliga trigonen mellan Mars och Venus som påverkar är svårt att säga. Antagligen en blandning utav alla tre. Det är så härliga vibbar i luften nu och nu det skulle inte förvåna om du stöter ihop med någon från förr (eller kanske en helt ny person) som får ditt hjärta att slå några extraslag. Detta är också sista veckan som Merkurius är retrograd vilket jag anar är som ljuv musik i dina öron. Den 15/4 vänder planeten direkt och dagen därpå blir månen ny och det är ett helt nytt kosmiskt upplägg som kommer.

Vågen

Åh, vad mysigt, sexigt, bitvis förvirrande och härligt allt ser ut ditt horoskop den här veckan Vågen! Under veckan bildar Solen en het kvadratur till Pluto, samtidigt som din styrande planet Venus och Mars är en skön vinkel. Sweet! Det är svårt att slå den sköna energimixen. Men – det är också sista veckan som Merkurius är retrograd och mitt tips till dig är att passa på att utnyttja den effektiva energi som Mars och Saturnus skänker till att bli klar med projekt, arbetsuppgifter och sådant som borde slutföras. Mars stabila läge i Stenbocken i kombination till allt annat ger perfekta atmosfär för framgång. När det är gjort och du känner dig sådär riktigt nöjd med dig själv hoppas jag att du hänge dig åt allt härligt som livet erbjuder.  Ja, för det är alltså inte bara jobb som främjas under rådande stjärnhimmel. Det är i den privata sfären du når den största glädjen.

Skorpionen

Oh, Skorpio!  Venus lyser upp ditt liv och du är ditt allra charmigast jag nu. Det ser ut att dra ihop sig till en underbar vecka.  Nu kopplas sensuella Venus till sexiga Mars i en härlig trigon och skapar perfekta förutsättningar för kärlek och romantik, personlig njutning och även kreativt skapande. En kärleksresa eller ett samtal med någon som befinner sig på avstånd ifrån dig väcker dina känslor till liv. Det är frikostiga portioner av bra energi runt dig och du kan kosta på dig att ta ut svängarna nu. Retrograda Merkurius kommer att vända direkt på söndag. Se till att använda den tiden vist (du har ett fönster på en sådär sex dagar kvar). Det här är ett supertillfälle att lösa upp problem och fnurror i vänskap och kärlek, att förlåta människor som sårat dig eller tvärt om – be människor som du sårat om förlåtelse.

Skytten

Den kommande veckan skiljer sig inte så mycket ifrån den förra och alldeles troligtvis skriker din själ efter omväxling. Överraska dig själv med ett litet äventyr framemot helgen. Det optimala är att du ser till att du kommer iväg på en resa till helgen. Kort eller långt är oväsentligt bara du kommer iväg. Du behöver något socialt och roligt att se fram emot. En viss ljusning infinner sig genom Mars/Venus trigonen – men det kan också bli så att den sötman faktiskt triggar din frihetslängtan och gör situationen ännu mer frustrerande. För mången Skytt är arbete och ekonomi utmanande nu och områden av ditt liv som kan behöva få en make over.. Även om man inte rekommenderar folk att skriva på kontrakt när Merkurius är retrograd så lämpar sig tiden för att undersöka marknaden och se vad det finns för nya lösningar och kanske även överväga möjligheten ett nytt jobb.

Stenbocken

Du tillhör ju dem som verkligen blivit grillad på längden och tvären av Mars, Saturnus och Pluto under senaste tiden. Intressant nog har jag inte hört en enda Stenbock klaga – det tycker jag är intressant i sig. Det säger en hel del om jordelementet och dess styrka.  Den här veckan bildas en underbar trigon mellan Mars och Venus som öppnar hjärtat, ökar attraktionen och är lite härligt underbar.  Stjärnorna uppmuntrar dig att göra upp, göra klart och avsluta det gamla. Välkomna framtiden och gå inte och fega och dra på saker. Vill du säga upp dig exempelvis är det antagligen en bra grej att göra. Vi är bara en vecka ifrån en kosmisk vändpunkt som är riktigt intressant. I förändringstider är det viktigt att ha ett öppet sinne och rikta tanken emot att ett helt nytt kapitel kan öppnas för dig. Detta är särskilt relevant för din karriär. Ett gyllene tillfälle kan vara komma precis runt hörnet – var redo att grabba tag i chansen.

Vattumannen

Det är en sprudlande glad känsla i horoskopet nu när Solen lyser upp ditt pratsamma 3:e hus och ser till att samtalsämnena inte tryter och människor dras till dig. Merkurius är retrograd även denna vecka men.. det är ofta rätt mysigt eftersom den positionen får oss att minnas kära vänner och saker som sagts förr. Det är heller inte ovanligt att man stöter på folk man inte sett på riktigt länge.  Mars och Venus position skapar en juste vinkel till ditt horoskop den här veckan, vilket kan hjälpa dig på många sätt. Din personliga charm, karisma och magnetism gör att du drar till dig uppmärksamhet och flirt. I personliga relationer kan ta precis den vändning som du önskar. Det är troligt att en lättsam kärleksaffär fördjupas, att ni blir allvarligare med varandra och känner att ni vill stärka era band. Vad du än gör i kärlek – ge det den tid som behövs.

Fiskarna

Under den här retrograden kan mången Fisk tappat greppet om ekonomin och kanske spenderat lite mer än nödvändigt. Tillhör du dem som nu får vända på slantarna på grund av en överoptimistisk hållning? Ja, det dröjer ända fram till på söndag innan Merkurius bana vänder rätt igen. Det är fortfarande ganska knepigt i horoskopet så följ det minsta motståndets lag. Var smidig och följsam och inte ödet riktigt än. Med andra ord avvakta och låt livet stabiliseras under denna vecka. Mars och Venus bildar en ganska subtil men ändå sensuell spänning nu som ökar attraktionskraften mellan dig och du vet vem påtagligt. De är ju ändå kärlekens och erotikens planeter så det är inte konstigt. Vad du gör Fiskarna – pressa inte fram några beslut i kärleken just nu. Det är en underhållande och social tid som väntar.