På Himlavalvet – Vecka 16

PÅ HIMLAVALVET – Vecka 16

Tänka sig att vi nu efter förra veckans rätt torra rapport nu har en, ur det astrologiska perspektivet,  så rafflande, stjärnspäckad och spännande tid framför oss att jag knappt vet hur jag ska få med allt här i en enda artikel.

  • Att Merkurius vänt direkt – ja, det tillhör ju söndagen den 15/4  men jag vill nämna det ändå eftersom det är så viktigt.
  • Jupiter och Venus befinner sig i en gynnsam opposition så man kan ana att vårkänslor, positiva tankar och förälskelser spirar.
  • Tidigt på måndagsmorgonen möts Solen och Månen på 26°02 grader Väduren kl 03:57 och bildar nymåne. En ganska dramatisk sådan eftersom månen blir ny i konjunktion med Uranus.
  • 17-19 april går Solen över rebelliska Uranus. Det där kan vara lite riskfyllda tider. Jag hoppas att detta är dagen när världen reser sig och protesterar emot bombningarna i Syrien. Nu är det väl ändå nog?
  • Saturnus vänder retrograd på torsdag den 18/4 och kommer att gå baklänges fram till den 6/9. Detta är något som sker vart år.
  • Pluto vänder retrograd på söndag på 21°17 i Stenbocken. Han backar i fem månader fram till 30/9. Detta är något som sker vart år.
  • Kiron, vår sårade helare byter tecken och tar nu klivet in i Väduren.  Detta är en megastor händelse – Kiron blir kvar här i hela åtta år. Så på individnivå är det Vädurarna som ska helas. Kollektivt behöver vi titta frågor runt mänskliga rättigheter och skyldigheter. Väduren är krigarens tecken och vi måste nu ifrågasätta vilka krig som är värda att utkämpa och på vilket sätt det ska äga rum.

SOLEN I VÄDUREN & OXEN – Nu har Solen bara fyra dagar på sig kvar i Vädurens tecken. Det är dock inga vilsamma dygn eftersom Solen möter Månen som blir ny på måndag morgon, möter upp med Uranus innan han tar klivet över till Oxen på fredag. Sköna maj välkommen! Nu går vi emot årets vackraste månad när världen slår ut i blom.

MÅNENS FÄRD – Veckan börjar så färgsprakande och intressant som det bara går med en hejdundrande nymåne i Väduren som dessutom är konjunkt Uranus. Efter det mötet hastar månen rappt vidare in i Oxen där hon blir kvar till onsdag den 18/4 när La Luna mitt på dagen går in i Tvillingarnas tecken. Sen fredag eftermiddag går månen så in i omtänksamma Kräftans tecken där hon blir kvar i princip hela helgen. Sent på söndagskvällen glider månen in i Lejonet.

MERKURIUS I VÄDUREN – Efter tre veckors vanstyre – Merkurius har backat sedan den 23/3 men vände under söndagen direkt  på 4° i Väduren. Nu går saker och ting rätt till igen! Det kan ta någon dag förrän han har fått upp farten och funkar helt normalt. Men de flesta känner en väldigt stor lättnad redan nu. Nu lossnar det och härifrån ska vi se att det kommer att hända massor av saker när planeten rör sig igenom Väduren igen. Merkurius i Väduren

VENUS I OXEN – Venus befinner sig nu Oxens tecken där hon är styrande planet och hinner under perioden att gå mellan 19° – 27° i Oxen. En sådan härlighet! Venus är mitt emot Jupiter dessutom i början på veckan. Wow! Venus styr de sköna konsterna. Musiken, dansen, konsten, färgen, formen, doften osv har oerhörd betydelse nu. Lusten för välbefinnande och nöjen blir starkare. Hon är gudinnan och hon kräver att få sina önskningar uppfyllda och vad hon vill är att omge sig med lyx, njutning, vackra ting, god mat, kärlek och alla upptänkliga sinnliga nöjen.Venus i Oxen

MARS I STENBOCKEN –  Mars tar rejäla kliv nu, ifrån 16° – 19° i Stenbocken och då är  av sin färd igenom Stenbockens strukturerade sfär där han blir kvar till den 17/5. Det heter att Mars är exalterad i Stenbocken – vilket betyder att hans energi kommer ut på allra bästa sätt och hjälper oss att utvecklas. I viljestarka Stenbocken håller Mars blicken riktad emot framtiden och framgången.  Han kommer inte att visa sin impulsiva ”galenpannapersonlighet” utan de strider han utkämpar är genomtänkta, balanserade, metodiska och har en riktning. Mars i Stenbocken

JUPITER I SKORPIONEN – Magnifika Jupiter är retrograd sedan den 9/3 och vi finner honom mellan 21° – 20° Skorpionen. Att planeten går retrograd är inget problem – men det gör att utvecklingen är så hetsig längre. Det är vi erbjuds tillfälle att integrera, bearbeta allt som hänt och komma ikapp oss själva. Vi når en nivå djupare i förståelsen av de enorma processer som drogs i gång i samband med att Jupiter gick in i Skorpionen. Processen med att avslöja och dra fram mörka sanningar i ljuset började omedelbart efter Jupiters entré i tecknet (pengar, makt och sex är Skorpionens områden). Ord som intensitet, sanning, känslor, liv, död, passion, psykologi får ökad betydelse i våra liv. I sämsta fall kan det vara ett kategoriskt svart eller vitt tänkande, kontroll och disciplin kan vara en del i detta. Nu kommer sanningen upp till ytan, vi blir starka i våra övertygelser och kan ta Jupiters hjälp att utvecklas andligen. Jupiter i Skorpionen

SATURNUS I STENBOCKEN – Saturnus är nu 9° i Stenbocken och kommer att vända retrograd under torsdagen den 18/4 och backar sedan tillbaka igenom tecknet där han stannar på 2° Stenbocken 6/9.

Han uppmärksammar oss på sanningen, på att jordens resurser inte är obegränsade och mycket annat! Under 2018 får vi att se att flera viktiga planeter växlar ifrån snabba, eldfängda eldselementet till det stabiliserande Jordelementet. I strävsamma Stenbocken, där han är styrande planet stortrivas han och fungerar optimalt. Han är hemma i sitt eget tecken ju och här kan han kunna hjälpa så väl världen som dig som privatperson med att välja väg och hitta rätt. Typiska teman för Saturnus i Stenbocken är att ha ambition, att välja det gedigna, den erfarna och det stabila för det nya. Struktur, regler, förberedelser och noggrann planering krävs. Rent politiskt världen över kommer vi se idel åtstramning i ekonomi och tankesätt. Saturnus i Stenbocken

URANUS I VÄDUREN Uranus är den kosmiska väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya innovativa idéer. Revolutionära Uranus öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. I och med att Uranus går framåt igen och når 28° i Väduren kommer nya impulser, tankar och idéer igång. Inresan är att Uranus nu blir huvudperson i såväl nymånen på måndag, samt åter igen den 18/4 -19/4 när Solen går över honom.

NEPTUNUS I FISKARNA – Vår andliga gudinna Neptunus rör sig sakta och fint fram igenom Fiskarna och befinner sig nu på 15°. Hon hjälper oss alla till andlig utveckling och medvetande höjande. Neptunus jobbar på framåt emot en positiv utveckling. Om hon aspekterar någon av dina personliga planeter nu blir det lättare att finna sanningen inom dig, få intuitiv vägledning och plocka upp drömmar, projekt eller tankar som du eventuellt tappade taget om i juni när planetens bana vände. Du kan återkoppla till ditt andliga väsen, hitta det gudomliga inom dig.

PLUTO STENBOCKEN – Pluto kommer att gå retrograd ifrån söndagskväll på vid 21°17 i Stenbocken och retrograden pågår fram till den 30/9 där Pluto vänder direkt på 18 ° i Stenbocken. Pluto underjordens härskare når nu 21°17 i Stenbocken och har således hunnit mer än 2/3 av sin långa vandring igenom tecknet som påbörjades 2008 och kommer att pågå fram till år 2023. Att Pluto befinner sig i kardinala jordtecknet Stenbocken påverkar maktstruktur och världsekonomi. Sedan planeten trädde in här har vi varit med maktkamp och krig som tagit episka proportioner. (Mycket på grund av att vi samtidigt hade Uranus i Väduren som bildade en kvadratur).

KIRON I VÄDUREN – Den lilla dvärgplaneten Kiron eller (Chiron) lämnar Fiskarnas tecken och träder in, går över Vädurens nollpunkt mitt på dagen den 17/4, 2018!  Den positionen kommer han att hålla i hela åtta år framöver – ända fram till juni månad 2026. När Kiron befinner sig Väduren så representerar han den skickliga krigaren och aktivisten. Kanske kommer Kiron i Väduren att få ödmjuka sig, uppleva såret och nederlaget, lära sig tålamodet och ödmjukhetens läxa innan han slutligen kan segra. Om vi ska se till historien så befann han sig i Väduren åren 1968 – 1976 och hade säkert ett finger med i ”Flower Power rörelsen” och de starka röster och protester mot våld och krig som kom att färga hela den tiden.

NORRA NODEN  befinner sig 13°13 i Lejonet.