Horoskop – vecka 16

 

Väduren

Tacka Gud att Merkurius inte är retrograd längre för på måndagsmorgon strax före kl 04 äger en härligt igångsättande, glad, pigg nymåne rum i Vädurens tecken. Den energin dominerar skeendena nu. Att nymånen sker i konjunktion med rebelliska, individualistiska Uranus är coolt! Det hjälper oss att se det unika i oss själva, att förstå vad vi vill göra med våra liv, vilka steg som är de rätta att ta både i det lilla och det stora. Onsdag/torsdag har Solen och Uranus en tete a tete också.  Det är en massa planetariska förändringar på gång denna vecka. Det mest uppenbara är ju förstås att Solen under fredagen lämnar Väduren och kliver in Oxen. Kiron – den sårade krigaren träder in i Vädurens tecken där han blir kvar i 8 år och hjälper oss med våra healingprocesser. Dessutom vänder både Pluto och Saturnus retrograd och skeendena in runt dig. Ja, man får väl se det som att det som sker nu drabbar alla. Även om du inte tror det själv så är du i stort behov av att livet snurrar lite långsammare.

Oxen

Veckan börjar så sensuellt och njutbart genom att din gudinna Venus rör sig igenom ditt tecken, i en exakt opposition till Jupiter dessutom. Det ger så goda vibrationer och det är den här tiden som många av er Oxar har väntat på. Nu kan du känna att du har turen på din sida, att kärleken blomstrar och att dina relationer går utmärkt. Ja, det är faktiskt en bra tid att möta någon ny person också om det är det du vill. Solen skiftar även den över till ditt stjärntecken på fredag och placerar dig i rampljuset under en hel månad framöver. Wow.. förutom att det är dags för dig att fylla år så ger det en massa energi och glädje till ditt liv. Nu finner du den inre styrkan att få genomföra det du vill och önskar.  Härligt! Saturnus och Pluto vände båda retrograd nu under veckan vilket faktiskt förändrar en hel del. Det hetsiga tempot vi har befunnit oss i mattas av och det som sker nu är mer genomtänkt.

Tvillingarna

Man anar att du är riktigt nöjd nu när din styrare Merkurius vänt rätt och saker äntligen gå lite smidigt. På måndagsmorgonen blir månen ny i ditt utåtriktade 11:e hus som har med grupper och nätverk att göra. Att nymånen ägde rum i konjunktion med Uranus bidrar till tanke på att det är nya människor, sociala media eller annan ny teknologi som detta handlar om. För vissa av er kan det till och med vara så att detta för in intressanta personer i ditt liv och det kan absolut ha med kontakter som leder dig framåt och uppåt i karriären. På tisdag lämnar Kiron Fiskarna och kliver i Vädurens sfär istället – vilket även det sätter ytterligare fokus på 11:e huset. På söndag glider Solen in i Oxen och ditt drömska, andliga 12:e hus. Och dagarna innan har både Saturnus och Pluto bromsat in och vänt retrograd. Hepp! Dessa faktorer sammantaget gör att du – allas vår sociala fjäril – vänder blicken emot dina inre behov snarare än ut emot människorna. På många sätt är det här en bra grej för dig som har tendens att ge för mycket uppmärksamhet till andra. Det är bra om du vårdar ditt inre och lär dig sätta gränser och dina egna behov i första rummet.

Kräftan

Under veckan genomför universum en transformation. Ja, det började redan igår när Merkurius vände rätt och vi är så tacksamma för det! Strax för kl 04 på måndagsmorgonen blir månen ny i Vädurens tecken och det är i ditt karriärshus, det 10:e som allt äger rum nu. Den som går i planer att hitta ett nytt och kanske mer spännande arbete gör klokt i att börja skicka ut jobbansökningarna nu. Ett välvässat CV och en Linkedinprofil du kan vara stolt över är en god hjälp. Att Månen blev ny i konjunktion med Uranus hjälper dig att se dig själv utifrån är förhoppningsvis får du insikt om åt vilket håll du vill att livet ska leda dig. Både Saturnus och Pluto lägger i backen och påbörjar sina årliga fem retrograda månader nu. Nu med hela tre av de yttre planeterna i retrograd så kommer livet inte att gå sådär hysteriskt fort längre. Vi kanske inte behöver jobba övertid jämt utan kan unna oss att låta saker ta den tid det tar. I yrkeslivet är retrograderna väldigt tydliga och det kommer inte att vara så hetsigt på arbetsplatserna som vi har blivit vana vid under vintermånaderna. Du behöver inte göra allt själv Kräftan. Samarbeta med andra eller delegera uppgifter till andra är ledord för de närmaste fem månaderna.

Lejonet

Det är så mysig, sensuell och härlig energi i luften nu och den innovativa nymånen infaller i ditt äventyrliga nionde hus. Massor med nya, uppfriskande idéer kan komma. I synnerhet sådana som har med framtida utveckling, studier och resor att göra. Din själ skriker efter att bli stimulerad. Den vill lära sig nytt och uppleva något annat än det alldagliga. Härliga Venus bildar en opposition med Jupiter i början av veckan (wow)  och lite längre fram övergår den till att bli en mysig trigon där även Pluto ingår – och med den gubben med i leken så höjs insatsen från bara trevlig och njutbar till sexig och kanske även lite pockande. Det känns som att det är oundvikligt att det händer något intressant här! Nu vänder vindarna Saturnus och Pluto vänder retrograd under veckan och under ca 5 månader lång tid kommer dessa två att backa. Saker och ting kommer inte att gå sådär rasande hastigt som vi har sett det göra under vintern och våren. Nya saker kanske inte kommer till oss i sådan rasande takt längre. Det är snarare så att vi erbjuds tillfälle att integrera och smälta alla intryck vi fått och saker vi lärt. Till hösten plockar vi fram allt detta igen och ser saker i ett nytt ljus.

Jungfrun

Välkommen till ditt nya liv! Universum genomför nu en i det närmaste total förändring när förutsättningarna ändras och stämningen blir en annan. Din styrande planet Merkurius vände rätt i söndags. Phu! Det är så skönt att han nu är tillbaka i sina rätta gängor även om han ännu inte är ute ur skuggfasen och allt är tillbaka på normalt än. Han har vänt! Det är huvudsaken. Den sårade krigaren Kiron har stått mitt emot dig i hela sju år nu och bidragit till den fantastiska utveckling som du har genomgått. På tisdag tar han klivet in i Vädurens tecken processen med dig är därmed helt avslutad. Saturnus och Pluto vänder retrograd under veckan och därmed har vi hela tre av de yttre planeterna som backar. Se det som en möjlighet att vända blicken inåt, att förkovra dig i det du håller på med och lyckas! Det är en superbra tid för den som vill koncentrera sig och uppnå perfektion. Solen skiftar tecken på fredag och går in i sensuella jordtecknet Oxen och ditt äventyrliga nionde hus. Det om något skapar ”rätt” miljö för dig och du får lust att ta dig en avstickare till en annan plats eller vara äventyrlig på andra sätt.

Vågen

Natten till måndag, strax före kl 04 på morgonen blev månen ny i Vädurens tecken och ditt relationshus – det sjunde. Vanligen är du ju vår allra mest fredsmäklande och förstående viol. Men Vågen, Månen och Solen möttes konjunkt rebelliska Uranus och nu kanske du inte kommer att vara lika medgörlig längre. Uranus ger dig nya smarta impulser, hjälper dig att se nya lösningar och idéer och framförallt dig själv i ett nytt ljus. Du kan ta rejäla steg i din egen utveckling nu och kanske är det så att du blir en möjligheternas människa. Härligt! Solen har nu bara fyra dygn kvar i Vädurens tecken innan den växlar över till mysiga Oxens sfär. Ja, båda de här positionerna passar dig som handen i handsken och ditt liv känns ganska bra just nu eller hur? Din styrande planet Venus befinner sig i en angenäm opposition till allt som är du nu. Njut och ta för dig av livets goda Vågen. Det här är verkligen en tid på året när du är blir synliggjord, uppmärksammad och lycklig. Pluto, som vänder retrograd på söndag bildar dessförinnan en härlig trigon till Venus och Jupiter.  Passa på att ta för dig av fördelarna som den aspekten ger.

Skorpionen

Ack kära Skorpion vad du har jobbat och åstadkommit mycket under det här sista halvåret! Du är verkligen värd den period som snart stundar och som på sikt betyder att det blir mycket mysigare, njutbarare och lugnare i ditt liv. Det är Venus, kärlek och charm som gäller. Men först, innan det kan hända måste vi ta oss igenom den här veckan. I söndags vände Merkurius sin bana rätt! Härligt! Dessutom blev månen ny vid fyratiden på måndagens morgon. I konjunktion med iskalla, vetenskapliga Uranus och i ditt sjätte arbetshus. Hoppla Skorpan.. det är dags att börja fundera på nästa steg i karriären kanske? Uranus hjälper dig att se dig själv och dina möjligheter klart. På fredag rör sig Solen in i Oxens tecken där den bildar en behaglig och livgivande opposition till allt som är du, och ditt ditt sjunde relationshus. Det ger en fin känsla och du hamnar osökt i rampljuset. Under den här veckan vänder både Saturnus och Pluto retrograd – i ditt kommunikativa 3:e hus dessutom – och nu kan det kännas mer angeläget än någonsin att minska kretsen runt dig. Ja, alla vill ju hänga med en cool person som du förstås – i synnerhet som intresset sällan är ömsesidigt. Du mår ju bäst när du har en handfull pålitliga, nära vänner som står dig nära. Detta ständiga surr runt dig som Jupiter medfört – är för mycket. Sätt stopp på inflödet av nya ytliga bekanta.

Skytten 

Nu dukar universum upp för helt nya erfarenheter än vad som påverkade bara för någon dag sedan. Förvandlingstricket började redan i söndags när Merkurius bana vände rätt. På måndagsmorgonen blev Månen ny, i konjunktion med Uranus. Det är så coolt hela veckan kommer att färgas av den här nya klarsynta energin och ur detta kan vi få se helt nya facetter av din kreativitet och påhittighet. Våga använda dig lite mer av den här nyskapande sidan av din personlighet Skytten! Du är som lyckligast när du är fri i tanken och själv får bestämma riktningen och takten i livet. Hej då Lyxfällan! Att konservativa Saturnus vänder retrograd på tisdag och börjar backa bakåt igenom försiktiga Stenbocken kommer att påverka dig och din ekonomi i allra högsta grad. Härifrån och fram till 6/9 erbjuds du möjlighet att verkligen få ordning på din ekonomi, kanske en gång för alla. Att även Pluto vänder retro på söndag ger dig till och med psykologisk insikt i dina egna mönster och förhållningssätt till pengar. På fredag skiftar Solen över till Oxens tecken och ditt sjätte hus där hälsan, arbetet och de dagliga vanornas hus kommer i fokus.  Det kommer inte bara att vara slit och släp för din del. Nu bör du vända uppmärksamheten inåt, in emot dig själv och fråga dig vad din kropp och själ behöver och faktiskt vara vänlig nog att lyssna till din egen inre röst och kroppens behov.

Stenbocken 

För dig som är född i ett kardinalt tecken kommer veckans totala energiförändring att vara kännbar såklart. Veckan börjar ju med en hejdundrande nymåne, i konjunktion med Uranus, som fungerar som ett igångsättande energipiller som kommer att få igång dig och allt som är du. Uranus påverkan kommer att vara kännbar hela veckan eftersom Solen går över Uranus och får sig en extra dos av Uranus ”space energy”. Det är så coolt faktiskt för detta är ett tillfälle av klarhet när du lätt kan frångå dina vanliga principer, tankar och tankespår och faktisk spåna fritt och komma med nya, vem vet kanske även revolutionerande idéer.  Din styrare Saturnus vänder retrograd och detta gör förstås att tempot i ditt liv blir ett annat. På söndag vänder även Pluto retrograd – och vi får se hur de bägge planeterna backar under de kommande fem månaderna – en välsignad tid när vi erbjuds möjlighet till rekreation och reflektion. Det förutspås alltså lite lugnare takter här framöver globalt och förstås även i ditt liv. Men i samma veva som det sker bildar Pluto under veckan trigon till Venus och Jupiter. Wow… det är ett välkommet och flirtigt inslag som förhoppningsvis får ditt hjärta att dunka på lite extra. Det passar fint för Solen träder på tisdagskvällen in i ditt heta 5:e hus som kan erbjuda såväl kreativitet och passionerade känslor.

Vattumannen

Det är verkligen fullt pådrag i Vädurens tecken och ditt kommunikativa treje hus där massor av saker kommer att äga rum nu. Där vände Merkurius bana rätt igår, och nu tidigt på måndagsmorgon blev månen ny här i konjunktion med din styrande planet den supersmarta Uranus. Som alltid när han har ett finger med i smeten är det ett högre och smartare tänkande som främjas. Det kan bli så att du möter intressanta personer som introducerar dig för spännande tankar, projekt eller idéer.  Det är precis lika möjligt att det är du själv som vill ha förändring och hittar något som för att livet känns spännande att leva. Denna vecka kommer såväl Saturnus som Pluto att vända retrograd och därmed backar tre av de yttre planeterna nu. Det innebär att skeendena på jorden inte kommer skifta så snabbt under sommarhalvåret. Vi både behöver och erbjuds möjlighet att smälta, och integrera allt som hänt nu under den kalla årstiden och det har ju sannerligen inte varit lite. På fredag glider solen in i sensuella Oxens sfär och därmed in i ditt mysiga fjärde hus – där redan Venus väntar.  Åh, nu vill du gosa in dig med dina nära och kära, njuta av hemmet och grunda dig själv. Det är inte tid att rikta sig utåt och fladdra runt nu med många människor, möten och ”bollar i luften” samtidigt.

Fiskarna

Var tacksam att Merkurius vänt direkt och allt saker och ting börja flyta på och fungera lite mer normalt nu igen. På måndagsmorgonen inföll en riktigt spännande nymåne i ditt ekonomiska andra hus – i konjunktion med Uranus dessutom. Wow! Den här energin kan faktiskt vara klarsynt. Även den mest förvirrade Fisk kan få en glimt av vad framtiden kan komma att innehålla och en vision av hur du bör gå till väga för att nå dina mål. Va? Mina mål.. Vilka är dom kanske du tänker nu.. Ja, kära Fiskarna – meditera på det och be om guidning. Du får hjälp i dina processer! Den här veckan sker det snabba och stora omställningar på en rad områden – det är värsta transformationen på gång framför din näsa. Saturnus vänder retro nu under veckan och det gör faktiskt även Pluto på söndagen. Oj, det innebär att det höga tempo som det senaste halvåret inneburit bromsas in och lugnas. Det innebär att också att du får möjlighet att hinna ikapp dig själv. Men många av er Fiskar är känsliga nog att fysiskt kunna känna in när det händer.  Våren 2011 lämnade Uranus Fiskarna och istället gick Neptunus och Kiron in. Nu 2018 är en tillbakablick på sin plats.. eftersom Kiron denna vecka lämnar Fiskarna och Uranus smyger  snart ut ur Väduren.