Horoskop – Vecka 17

 

VECKANS HOROSKOP

Längst ner i varje tecken har jag skrivit var nymånen faller enligt Solteckenhoroskopet.

Den som är lite mer insatt i astrologi och har ställt sitt personliga horoskop kan plocka fram det och få en annan bild som kanske känns mer personlig? Då är det 3° i Oxen du ska titta efter.

OBS: Det här är två olika tekniker jag nämner Soltecken och Transit till Födelsehoroskopet. Vilken som stämmer bäst kan du avgöra nu.

Hur man kan se var nymånen faller

 

⭐️ Väduren

Här är det tvärvändning på energierna. I söndags eftermiddag gled Solen in i Oxens tecken och bildar därmed en kvadratur till Saturnus. Hepp! Det där är något helt annat – jord, stabilitet, sensuellt och jättelångsamt. Nu blir det mer åt vänta in, känn in, känn efter.. Allt det där som du är sämst på.

Som tur är finns här massor som räddar hem veckan åt dig. Mars, din styrande planet befinner sig i vinkel med både Merkurius och Venus. Oh, här kan du faktiskt få ett och annat sagt och gjort på kärleksfronten. Här kan du finna inspiration, kläcka bra idéer och vara riktigt kreativ. Passa på nu Väduren.. Det här är sista veckan som saker och ting rullar på fort. Pluto vänder retrograd på lördag.

Nymånen i Oxen den 23/4 faller enligt Solteckenastrologi i ditt ekonomiska andra hus. Den kommer även att infalla ihop med Uranus vilket indikerar plötslighet och överraskning och alldeles ovanlig skarp mental klarhet. Coolt! Du är möjligheternas människa. Det kan ju betyda att du får bra snurr på ekonomin eller hittar nya sätt att lösa dessa frågor.

⭐️Oxen

Det här är en supervecka för dig Oxen! Onsdagens nymåne infaller i ditt tecken och det är ditt personliga ”nyår”. Med det menar jag att du blir mer påverkad än andra och att det är en igångsättande, motiverande tid som tar vid. Du kommer ju förstås att hamna i centrum för allas uppmärksamhet nu. Jag brukar ju förespråka nymåneritualer eller att du åtminstone tar dig tid att fundera igenom vad du vill att det kommande Solvarvet ska ge dig. Fokusera så ska du se att fru Fortuna kommer att vandra vid din sida – i synnerhet andra halvan av året – men.. det är nu du sätter frö. Att vara spontan, att ta vara på tillfällen som ges och inte låta chansen glida ifrån dig är avgörande för utvecklingen. I kärlek bör du alltså våga sticka ut näsan istället för att passivt vänta på att den andra parten ska göra sitt drag. Tro på dig själv, din intuition och magkänsla.

Nymånen i Oxen den 23/4 faller enligt Solteckenastrologi i ditt 1:a hus och nu bör allt handla om dig och vad du vill ha.

⭐️Tvillingarna

Kärlekens gudinna Venus är fortfarande hos dig – vilket hon faktiskt kommer att vara till början av augusti. Bäst av allt den kommande veckan är aspekterna som Mars och Merkurius gör till Venus. Härligt för här skapas förutsättningar för flirt, glädje och superbra kommunikation. Låt livet leka Tvillingarna. Påhittiga du kan komma längre än man kunde ana trots social distansering.

Pigga nymånen i Oxen den 23:e är ett vitaminpiller. Det som lägger till en dimension av oförutsägbarhet och plötslighet till det hela är förstås Uranus närvaro. Han är exakt konjunkt Solen på söndag. Kanske väcks det vilda i dig till liv nu. Följ dina impulser, magkänsla eller vad du väljer att kalla det. Vänner, okända människor, affärskontakter, gamla ex dammas av och blir som nya (om de själva får bestämma alltså). Alla dras till dig nu så se till att dra lite fördel av flödet.

Nymånen i Oxen den 23/4 faller enligt Solteckenastrologi i ditt drömska, andliga 12:e hus vilket är bra för dina andliga processer.

⭐️ Kräftan 

Nu befinner vi oss vid ett av dessa tillfällen när energierna tvärvänder. Vi går ifrån den heta och pådrivande elden till det fasta jordtecknet Oxen. Solen är dessutom i kvadratur med Solen så å ena sidan kan det vara att kasta sig på bromsarna men.. Pust! Det här kan vara riktigt skönt och vilsamt för i Oxen tar vi (förhoppningsvis) oss tid att andas, känna in och fråga oss vad det är vi behöver. Bäst nu är de härliga vinklar som bildas mellan Mars, Venus och Merkurius. Det känns hoppingivande och roligt.

Natten till torsdag 23 april inväntas år nymåne i Oxen som sätter fokus på ditt 11:e hus. Intressant. Det är digitalt, online som allting händer ytterligare en tid tycks det.  Det är ett annorlunda liv – minst sagt. Men för att säga något bra om det som pågår det är att vi har mer tid över att fundera på vänner och bekanta du kanske inte hört av på länge.

Nymånen i Oxen den 23/4 faller enligt Solteckenastrologi i ditt 11:e hus som handlar om influenser och kontakter med större från grupper av människor. Det kan vara organisationer, nätverk, och media.

⭐️ Lejonet

Det här är verkligen inte en vanlig genomsnittsvecka. Vi har flera ”agenter” att iaktta här. Mars, som fortfarande är mitt emot allt som är du aktiverar nu både Venus och Merkurius. Wow! Det där är definitivt en öppning, kanske till och med chansen du har väntat på? Nu börjar det bli riktigt härligt i ditt liv igen. Solen möts med Uranus till helgen och där – bang kan det hända grejer på både insidan och utsidan. Det där är en sprakande konjunktion som får dig att tänka i nya banor. Att detta sker i ditt 10:e hus så det är i det yttre livet, kanske på arbetsfronten det händer grejer som faktiskt berör dig på ett privat plan, i hjärtat.

Viktigaste händelsen den här veckan är förstås nymånen som kan fungera som en dörröppnare och ger massor av spännande möjligheter som du kan komma att ta del av. All denna jordenergi är gynnsam för dig som är född i ett fast tecken och hjälper dig att få ordning på ekonomi och karriär.

Nymånen i Oxen den 23/4 faller enligt Solteckenastrologi i ditt 10:e hus karriären, ditt rykte och sociala position.

⭐️ Jungfrun

Det blir lättare för dig nu kära Jungfru, som så gärna vill veta när, var och hur allting ska ske så du är förberedd. När veckan börjar har Solen precis glidit in i Oxen, toppen! Här får du lite stabilitet och ett klimat som du förstår dig på. Saturnus är dessutom i kvadratur Solen och där får vi in verkligheten och sanningen. Vad man sammantaget kan säga att den ingenting riktigt varit enkelt att förstå allt sedan din styrande planet Merkurius vände retrograd den 17/2 och ledde oss alla in i dimman. Resultatet av det som pågått fick vi se runt den 11/3 när Merkurius vände direkt igen. Naturligtvis har detta påverkat dig som är Jungfru lite mer än andra. För mycket förvirrad information, antagande och gissningar.

Positivt nu är att Mars aktiverar både Venus och Merkurius nu. Superhärligt! Tänk.. nu kan det lossna på flera fronter för dig. Pengar, vänner och kommunikation. Mars dundrar igenom ditt 6:e hus nu! Det är en matnyttig vecka du har framför dig när du får hittar motivationen och järnviljan att förändra saker. Kan det vara så att du vill byta jobb? Fokusera och du kan nu få saker att ske på det sätt som du önskar.

Solen möter Uranus på lördag vilket är frigörande, utmanande och innovativt. Hm.. det ska bli spännande att se vad du gör av detta, för det händer så mycket innanför pannbenet på dig nu.

Nymånen i Oxen den 23/4 faller enligt Solteckenastrologi i ditt ack så äventyrliga, internationella 9:e hus. Men studier och medvetandehöjning tillhör också det 9:e.

 ⭐️Vågen

Ja, det är en rejäl energivändning som äger rum och naturligtvis kommer den att vara övertydlig för dig. Här går vi in i fasta jordtecknet Oxen, med den stränge Saturnus i kvadratur. Låt oss se på de positiva sidorna i detta. Saker och ting som verkat helt hopplöst, kanske okontrollerbart, kommer att lugna sig. När vi vet är det lättare att finna lösningar och det är här du och din excellenta hjärna kommer in.

Veckan börjar med att både Månen och Merkurius befinner sig i ditt relationshus vilket alltid är lite mer emotionellt och hjärtöppnande men genom Mars sköna vinkel aktiveras både Merkurius och Venus. Wow! Det här skapar nya kommunikationsytor och här kan det rassla till och hända grejer på kärleksfronten även.

Natten till torsdag landar nymånen i Oxen och i ditt passionerade 8:e hus och här vid denna nymåne finns även Uranus närvarande. Nya insikter, mental klarhet är att vänta.

Nymånen i Oxen den 23/4 faller enligt Solteckenastrologi i ditt 8:e hus som har med psyket och förståelse av människans djupa känslor, passion, sex. Andras pengar, makt och manipulation räknas också hit.

⭐️Skorpionen

Äntligen Skorpionen har vi en vecka helt i din smak. Man kan utan att överdriva påstå att den innehåller ALLT. Till att börja med har Solen trätt in i ditt relationshus och är därmed mitt emot allt som är du. Härligt! Nu blir du sedd och hörd. Spännande nog är Mars i vinkel till både Venus och Merkurius och det här lär släppa loss både känslor och kommunikation. Ös på nu bara, säg vad det är du har på hjärtat.

Natten till torsdag kommer en nymåne att landar i ditt relationshus vilket naturligtvis är underbart för en känslig person som du – som känner så djupt med ditt stora hjärta. Universum ser nu till att du får frikostiga portioner av bra energi runt dig. Men den här nymånen faller farligt nära Uranus. Hm, det kan vara att du känner behov av förändring och det kan pocka på. Mitt råd är faktiskt att hålla tillbaka dina hästar och inte fatta beslut den här veckan. Däremot är tiden som gjord för diskussioner, utbyte av känslor och information och förstås för att spåna fram nya idéer. Det här kan vara ett bra tillfälle att prata ekonomi.

Nymånen i Oxen den 23/4 faller enligt Solteckenastrologi i ditt 7:e hus som handlar om alla sorters relationer,  partnerskap men framför allt förknippar man ju det 7:e med kärlek.

⭐️ Skytten

Det är massiv energiändring som äger rum här. Solen som nyss gled in i jordtecknet Oxen är nu i knepig vinkel till Saturnus. För en eldig människa som vill framåt är det här inte de bästa nyheterna precis. I Oxen handlar det om att ta det lugnt, att äta när man är hungrig, vila när det faller en in och kort sagt att lyssna in och följa kroppens egen rytm.

Natten till torsdag infaller en märklig nymåne som trots att den befinner sig i ett jordtecken ändå är oerhört igångsättande, innovativ och intressant. Uranus är närvarande vi nymånen och den energin ställs ytterligare på sin spets under lördagen när Solen och Uranus möts. Innovativt, förändrande och explosiv energi erbjuds. Ytterst motsägelsefullt eftersom vi har all denna fasta jordenergi på plats. Nästa broms som också infaller här är att Pluto bromsar in under veckan, är stationär och vänder retrograd på lördag. Nu är det inte fri lejd som det har varit de här månaderna när energin bara rasslat iväg med oss. Ekonomin kan komma i fokus och kanske behöver du fundera över balansen i ekonomin.

Nymånen i Oxen den 23/4 faller enligt Solteckenastrologi i ditt 6:e hus som rör våra dagliga vanor, arbetet och hälsa. Härligt! Nu kanske du får möjlighet och tid att ta ditt välbefinnande till en ny nivå. Stjärnorna stödjer dig i dina själsliga processer. Det är viktigt att titta närmare på träning, kost och din andliga utveckling.

⭐️Stenbocken

Mm.. det är ett lite mysigare upplägg för dig nu Stenis. Du känner nog att du kan trivas med den här jordade energin som Solens nya position i Oxen ger. Nu är Solen dessutom i vinkel till din styrande planet Saturnus. Det är en optimal position för dig och många intressanta astrologiska aspekter visar att det är dags för dig att komma ut och andas morgonluft.Mars bildar nu mysig energi som kickar igång såväl Merkurius och Venus. Härligt! Kommunikation och flirt minsann.

Natten till torsdag infaller en nymåne i Oxens tecken och ditt 5:e hus som kan medföra både en kreativ eller romantisk omstart. Intressant va? Uranus är också närvarande i detta vilket förstås ger en oväntad, innovativ och kanske även plötslig dimension till det hela. Strax därpå kommer även Solen och Uranus att mötas vilket ytterligare understryker processen. Det är någonting nytt som väntar vid horisonten.

Under lördagen vänder Pluto (som spelat så stor roll i vårens dramatiska utveckling) retrograd. Yes! Det blir lugnare och saker och ting bromsar in.

Nymånen i Oxen den 23/4 faller enligt Solteckenastrologi i ditt heta 5:e hus där kreativiteten, fantasin och skapandet bor. Hit räknas alla hjärtefrågor så förälskelser, kärlek, omtanke med andra, hjärtligt engagemang, sex och barn.

⭐️Vattumannen

Det är massor med intressanta grejer på gång som placerar dig i händelsernas centrum. Mars som befinner sig i ditt tecken bildar nu mysiga vinklar till både Merkurius och Venus vilket förstås hjälper den romantiska utvecklingen och kommunikationen mellan människor. Det händer massor och relationer med grannar, släktingar och vänner känns positiva igen. Kul! Du gillar att uppleva hur nyfikenheten och glädjen fyller ditt sinne igen och plötsligen är livet underbart lätt att leva.

Solen gick under söndagskvällen in i Oxens tecken och vips, där skapas en länk mellan Saturnus som är i Vattumannen och Solen och där dras du in. Under natten till torsdag infaller en intressant nymåne i ditt hemkära 4:e hus och riktar uppmärksamheten till ditt boende och din familj. Uranus, din styrande planet är också närvarande. Luft möter jord. Det är mäktiga förändringsprocesser i rörelse. Uranus och Solen möts på lördagen och det kan ge dig snilleblixtar och möjligen får du en produktiv idé.

Nymånen i Oxen den 23/4 faller enligt Solteckenastrologi i ditt 4:e hus som berör grunden, programmeringarna, de vanor och traditioner som du fick med dig i modersmjölken. Det är ditt hem, din familj och dina allra närmaste kommer upp nu.

⭐️Fiskarna

Tjoho! Det ser ut att arta sig fint för dig nu Fiskarna och man anar att det är en ny social aktivitet på gång. Helt nya energier dyker upp och var beredd på att den här veckan kan innehålla allt.

Det är väldigt mixade energier som erbjuds eftersom universum både bromsar och gasar samtidigt. Det finns en oväntad knorr i utvecklingen som man kanske inte kan gissa resultatet av (Uranus).    Ja, jag tänker inte att det behöver bli dåligt – tvärt om.

Å ena sidan finns Mars som aktiverar både Merkurius och Venus och det hela ser riktigt partyaktigt ut. Underbara Venus läge i Tvillingarna ser till att det kommer att vara full rulle på dig ända in i augusti så det är verkligen härligt!

Solen gled nyss in i ditt glada 3:e hus och Oxens tecken. Här i detta stabila jordtecken finns en ett lugn och en trygghet som vi inte sett till på senaste. Att Solen också krokar i Saturnus gör att de energier som hastat fram faktiskt bromsar in.

Mer tecken på inbromsning kommer ifrån Pluto som nu saktar in och vänder retrograd under lördagen.

Nymånen i Oxen den 23/4 faller enligt solteckenastrologi i ditt 3:e hus som är kopplat till grannar, syskon, människorna i grannskapet eller kvarteret där du bor eller vem som helst som du träffar på daglig basis. Det är kommunikation på den nivån som stimuleras och du kan förvänta dig att det händer grejer inom din grupp eller nätverk.