Nymånen i Oxen

 

April-Earth-Day-New-Moon-scaledNymåne på onsdag 23/4 kl 04:27 på 3°24 i Oxens tecken. 

Nu ser vi fram emot att den magiska nymånen infaller i Oxen. Varje nymåne är början av en känslomässig cykel, ett erbjudande till oss människor om en ny start, en ny fräsch början.

Denna gång är Oxenymånen extra spännande eftersom den infaller så nära innovativa, plötsliga Uranus kan det finnas något nytt och kanske förvånande med i bilden. Uranus kan ju ha ett finger med i spelet när nya uppfinningar blir till så låt oss hoppas att lösningen på kommer här.

Det nya kan komma utifrån som en nyhet du tar emot eller så kan det  du själv kommer på något nytt, får en intressant tanke man kan spinna vidare på. Nu vi sår våra frön, implementerar våra idéer och sätter igång. Det är genom dina tankar som du skapar din verklighet. Det här är ett superbra tillfälle för att genomföra förändringar, att starta nya projekt osv. Passa på att  önska in vad än det är du hoppas ska ske under det kommande månvarvet. Planera, tydliggör dina mål och bestäm dig.

Oxen står för våra värderingar. Vad är verkligen värdefullt på djupet för dig?

I Oxen är vi väldigt fysiska och sensuella och allt som berör sinnena påverkas. Det kan vara att bromsa in och känna dofter, färger, former och guds sköna natur runt sig. Väldigt mycket denna vecka h

Oxen är också kopplat till det materiella, till ägande och pengar. Det här är ett superbra tillfälle att fatta finansiella beslut, ansöka om lån, söka jobb eller liknande.

Oxen tillhör Venus och det här är kärlekens, njutningarnas och romantikens måne. Venus representerar kärlek, relationer och de saker som vi värdesätter och längtar efter. Passa på att göra kärleksmagi nu.

Oxen står ju även för skönhet så nu kanske du vill göra något skönhetsrelaterat? Något snyggt att ha på sig eller en make over av ditt hem?

🌒 Intressanta aspekter vid nymånen är:

  • Nymånen infaller i konjunktion Uranus
  • Nymånen är kvadratur Saturnus
  • Pluto är stationär och vänder retrograd den 25/4
  • Vi har vid nymånen hela 5 planeter i fasta tecken.

🌙 Kolla var nymånen faller i ditt personliga horoskop!

Det ger en fingervisning om vad som är på gång i ditt liv. Kolla in husplaceringen och om du har någon personlig planet på den graden blir det förstås extra viktigt. Du som har Solen, Månen eller Ascendenten i Oxen kommer att få en extra skjuts!

Plocka fram ditt horoskop och kolla var den punkten – 3° i Oxen – faller hos dig (5 grader isär åt bägge hållen räknas också).

Om Nymånen  faller i ditt 1:a hus?

Det är du själv, din yta, din image, personliga stil och hur du presenterar dig själv som kommer i fokus. Är du nöjd med den du är? Om du känner att du vuxit ur din nuvarande roll är det din egen personliga utveckling som kommer i fokus nu.

Om Nymånen  faller i ditt 2:a hus?

Det andra huset handlar om dina materiella tillgångar, om vad du har, vad du äger och din personliga ekonomi. Nymånen i Oxen pekar på dina värderingar och kanske också moral i ekonomiska frågor.  Här erbjuds du tillfälle att hitta SMARTASTE lösningen på din ekonomi.

Om Nymånen  i ditt 3:e hus?

Det tredje huset handlar om dina nära – det kan vara grannar, syskon, människorna i grannskapet eller kvarteret där du bor eller vem som helst som du träffar på daglig basis. Det är kommunikation på den nivån som stimuleras och du kan förvänta dig att det händer grejer inom din grupp eller nätverk nu. Om du känner att en eller flera relationer haltat så är detta tiden du bör räcka ut handen emot en försoning. Kärleken är störst!

Om Nymånen  faller i ditt 4:e hus?

IC utgör början till det fjärde huset och den punkten handlar om din allra innersta kärna, rotsystemet i dig. Det berör grunden, programmeringarna, de vanor och traditioner som du fick med dig i modersmjölken. Det är ditt hem, din familj och dina allra närmaste kommer upp nu. Det är ett underbart tillfälle att återförenas/minnas sina föräldrar, nära och kära.

Om Nymånen faller i ditt 5:e hus?

Detta är scenen, dramatiken, kreativiteten, fantasin och skapandets hus. Hit räknas alla hjärtefrågor så förälskelser, kärlek, omtanke med andra, hjärtligt engagemang, sex och barn. Fest och glamour är också femtehus relaterat. Det här är tillfället att få ordning på kärlekslivet och förlåta om det råkar vara så att du har saker i ditt hjärta som du inte kommit över.

Om Nymånen faller i ditt 6:e hus  

Det är våra dagliga vanor, arbetet och hälsan som kommer i fokus. Träning, näring och mat blir viktigt. Och när vi väl ändå är igång med att se till att vi är friska och starka – inifrån och ut. Dina andliga rutin kommer i fokus. Har du ingen sådan kan det vara dags att hitta en.

Om Nymånen  faller i ditt 7:e hus  

Det sjunde huset handlar om relationer och partnerskap och är tillhörigt Vågens tecken. Fredsälskande, balanserade Vågen söker harmoni mer än någonting annat. När nymånen faller här är det en puff för att våga ta ett nytt kliv i kärlekslivet. Det här kan också vara en helande tid när du kommer över dina gamla relationsproblem.

Om Nymånen faller i ditt 8:e hus  

Det åttonde huset är tillhörigt det fasta vattentecknet Skorpionen och är förknippat med en rad svårförklarliga fenomen. Det fördolda, det ockulta, meningen med livet och även döden själv. Allt som har med psyket och förståelse av människan är 8:e huset. Djupa känslor, passion, sex räknas hit och det gör också andras pengar, makt och manipulation.

Om Nymånen faller i ditt 9:e hus  

Det är glädje, expansion, utveckling, tur, högre studier, internationella kontakter, resor mm. Allt kan hända och med en positiv, optimistisk, öppen och nyfiken syn vågar vi ta nya kliv i livet. Kanske välkomnar du en förändring, en flytt, resor nya kontakter mm.

Om Nymånen faller i ditt 10:e hus  

Det tionde huset börjar ju med M.C. och indikerar dina livsmål och din karriär. Lycka, flöde tur och expansion förväntas inom din karriär. Du blir synliggjord och väldigt ofta kommer berömmelse och framgång som en positiv biverkan till denna lyckosamma position.

Om Nymånen  faller i ditt 11:e hus  

Här vidgas ditt kontaktnät och du kommer i kontakt med många nya människor. Du utvecklas genom möten med andra – det är vänner och nya kontakter, gruppaktiviteter och nätverk som gäller. Det elfte huset förknippas med världsförbättrande, eventuellt politiska tankar.

Om Nymånen  faller i ditt 12:e hus  

Detta är ditt andliga hus och nu gynnas en utveckling av ditt inre. Be om att få vägledning i drömmen, meditera eller gör en ritual. Nymånen här bjuder in och startar upp en ny andlig cykel inom dig.

Nymånritual