Horoskop – Vecka 19

 

Väduren

Det är en löftesrik och fin vecka som ligger framför dig och strävsamma du har så mycket att fixa och så mycket du måste hinna med. Pust!  Merkurius vandring är tveklöst det mest intressanta eftersom han befinner sig i Väduren och hinner med att vara kvadratur Pluto och sedan mot slutet av veckan bilda klättra över Uranus. Det är både utmanande, utvecklande och väcker nya tankar och spännande. Utnyttja det faktum att din styrare fortfarande befinner sig sista graderna i Stenbocken där han är så produktiv och ihärdig. Nästa vecka är situationen en annan. Solen rör sig nu igenom ditt ekonomiska 2:a hus. Ja, tänk man alltid ska behöva tänka på detta med budget och pengar? Kul nog kommer Jupiter och Solen att stå mitt emot varandra under veckan vilket skänker dig, driftiga, modiga människa hopp och goda möjligheter att påverka din situation. Ställ frågan, ring samtalet eller skicka mailet eller vad det nu är du funderar på. Det är lite gambling, våga och vinn aspekter med i bilden.

Oxen

Åh Oxen! Utvecklingen den här veckan går från härlig och trevlig till exeptionell! Solen befinner sig fortfarande i ditt tecken – och ni som är födda i Oxens sista dekan har fortfarande födelsedagen framför er. GRATTIS! En rätt kaxig energi som finns med i bilden som kan skapa en ”våga och vinn” stämning runt dig. Om du vågar ta ut svängarna och utnyttja kraften och dynamiken som uppstår i och med kvadraturerna mellan Mars, Uranus och Merkurius kan du komma långt. Detta säger jag med tanke på att Solen också bildar en gynnsam opposition med underbara Jupiter – lyckans planet. Du kan få vad du vill och jag anar att resultatet blir rena rama segertåget Oxen!Passa på att visa framfötterna, lämna in ansökningar och liknande. Det är en perfekt tid för att gå på intervjuer och auditions. Du drar till dig positiv uppmärksamhet, beundrande blickar och självkänslan stiger nu. Och kärleken då? Självklart är detta en tid när även kärleken blomstrar så tveka inte. Graviditet kan vara aktuellt nu för många av er.

Tvillingarna

Solen rör sig nu igenom ditt undanglidande, andliga och drömska 12:e hus.  Det kan vara så att du inte är så där väldigt intresserad av att delta i det vardagliga livet med jobb, ansvar och plikter. Att Solen bildar opposition till Jupiter gör faktiskt saken bara värre – för gränslösa Jupiter tvekar inte att dra fram kreditkortet och hitta en snabb (ofta ogenomtänkt) lösning på alla upptänkliga problem.Det gäller att du väljer vilka du umgås med Tvillingarna! Det ser ut att vara lätt att övertala dig till precis vad som helst nu. Din styrande planet Merkurius lever rövare den här veckan. Han dundrar fram igenom Vädurens tecken – och skapar först en djuplodande och kanske även lite jobbig kvadratur till psykade Pluto vilket i värsta fall lockar fram ett drama. Här kan jobbiga känslor komma upp till ytan och behöva ventileras. Men snabba Merkurius tar sig sedan snabbt vidare och fram emot veckoslutet har vi ett klargörande mötet med Uranus. Här erbjuds rak kommunikation, utveckling och nya tankar. Detta är sista gången under din livstid som de två planeterna möts i Vädurens tecken.

Kräftan

Ja, kära Kräfta – om du har sett fram emot en lugn och sansad vecka kommer du att bli besviken för här finns gott om krut, dynamik och ett sting med i stjärnbilden nu och visst – det går att tolka det här negativt. Mars kvadratur till Uranus är inte helt odramatisk och i värsta fall skapas här en turbulens. Vem vet vad som händer i världspolitiken under dessa stjärnor? Men du själv är inte viljelös och den driftiga kan använda sig av det faktum att det frigörs en massa energi som du faktiskt kan tillgodogöra dig och göra något riktigt bra av det. Exempelvis är det är toppentillfället att få alla de där sakerna du ständigt skjuter upp gjorda. En annan kul och energigivande händelse är Solens och Jupiters årliga möte. De båda eldiga planeterna tankar positiv kraft ifrån varandra och fortsätter sedan vidare – vederkvickta och starkare. Se till att ta dig ut och träffa intressanta människor som inspirerar. Du är på väg in i en kreativ process och behöver komma igång.

Lejonet

Vi befinner oss i lugnet före stormen för vad vi egentligen väntar på är skeendena under nästa vecka – för där har vi ett episkt skifte att vänta.  Det var ett bra tag nu sedan universum erbjöd dig ett riktigt spännande upplägg alls. Den norra noden rör sig nu igenom Lejonets första 10°. (Den går motsols – mindre och mindre grader alltså) och även om det inte är synligt så arbetar ödets kvarnar för dig och din utveckling. Den här veckan dundrar Mars fram igenom ditt arbetsamma 6:e hus och där bildar han en synnerligen spänd vinkel till Uranus. Explosivt och dynamiskt minsann. Solen befinner sig i ditt karriärhus det 10:e så livet är som vanligt väldigt centrerat runt detta med arbete. De goda nyheterna är att Jupiter står mitt emot Solen under den här veckan och det kan ses som en garanti att allt kommer att gå dig väl i händer.

Jungfrun

Din styrare Merkurius lyckas ha ett finger med i spelet i princip allt som händer nu och du dras med in i ett jätteroligt flöde. Han rör sig nu hastigt igenom de sista graderna av Väduren och börjar veckan med att bilda en rätt dramatisk och jobbig kvadratur med Pluto. Oj, oj – tag det som sägs måndag, tisdag med en nypa salt för det kan vara riktigt jobbiga känslor och gammalt groll som kommer upp till ytan ifrån ingenstans. Ifrån onsdag och fram till söndag möter sedan Merkurius upp med Uranus vilket faktiskt är en helt motsatt energi. Här handlar det om att rationellt, kallt och klarsynt komma till strålande resultat. Det är två snillen som möts – och för övrigt är det sista gången under din livstid som de bägge planeterna kommer att mötas i frisinnade Väduren. Vackra Venus skickar sina rosaskimrande kärleksstrålar åt ditt håll Jungfrun. Mysigt! Lev, njut och glöm inte att ta för dig av livet när universum är frikostigt.

Vågen 

Solen befinner sig i ditt finansiella 8:e hus (delade resurser) i en väldigt lyckosam opposition med göra något annat som smart med ekonomin.  Kan det vara bitcoin du funderar att satsa på? Många astrologer tror nu att det kan bli skakigt med såväl valuta som bokmarknad när Uranus skiftar tecken – så det gäller att fatta ”rätt” beslut. Merkurius rörelser är tveklöst det mest intressanta som sker under veckan eftersom han befinner sig i Väduren och hinner med att vara kvadratur Pluto och sedan mot slutet av veckan bilda klättra över Uranus. Det är både utmanande, utvecklande och väcker nya tankar och spännande. Det är under dagar som dessa som gamla surdegar, besvikelser, obearbetade känslor och sådant som skavt i själen kan komma upp till ytan. Det kan precis lika gärna vara dina egna känslor som att någon annan kommer till dig och vill lätta sitt hjärta. Det är inte lätt att veta om du har trampat någon på tån omedvetet till och med  – men underbart nu – det är kontakten med Uranus som faktiskt hjälper bägge parter er att se i ett nytt ljus, objektivt och hjälper er att hitta lösningar.

Skorpionen 

Vad sägs om en vecka när allt bara funkar precis så som du vill att det ska? Retrograda Jupiter backar igenom ditt 1:a hus nu. Jag har hört att mången Skorpion som hänger med läppen och misströstar. Jupiter gav inte allt, jag är besviken är vad jag hör lite titt som tätt. Men.. Jupiter vilar lite bara och chanserna till självförverkligande kvarstår under ytterligare 7 månader. Men denna vecka kommer Jupiter att aktiveras igen genom att Solen bildar opposition. Dessa båda eldiga jättar tankar positiva krafter hos varandra och båda laddas upp och blir ännu hetare och bättre. Så nu kommer du tillbaka i matchen igen! Tjoho! Folk gillar dig, den du är och vad du står för nu. Dina bägge styrare Mars och Pluto aktiveras också denna vecka via olika aspekter som planeterna bildar. Det ser ut som saker och ting kommer att lossna mellan dig och du vet vem eller så kan det vara så att du möter en person där attraktionen och igenkänningsfaktorn är enorm.

Skytten 

Du tillhör dem som behöver en kram och en uppmuntrande klapp på axeln. Din styrande planet Jupiter befinner sig sedan ett halvår tillbaka i ditt andliga 12:e hus där den är lite avsides och det är svårt för dig att känna in krafterna. Att den dessutom är retrograd kan göra även den tappraste Skytt lite missmodig. Inget vara för evigt och denna är hjälpen faktiskt närmare än du anar. På onsdag kommer Jupiter att stå mitt emot Solen och dessa båda eldiga giganter har ett dygn på sig att tanka energi och positiva vibbar. Det här är verkligen toppen för det ger dig förnyade krafter och förhoppningsvis blir du åter ditt glada optimistiska jag – som vi är vana att se dig. Dessutom befinner sig vackra Venus nu mittemot dig och därifrån skickar hon mängder av rosaskimrande kärleksenergi till dig. Inte illa va? Både lilla och stora lyckan är inkopplade på ditt fall – samtidigt! Impulsiva du kan känna dig redo att med hull och hår kasta dig in i ett nytt samarbete, relation eller projekt. Jag säger inte att det är fel Skytten, men du gör klokt i att avvakta en vecka innan du går vidare.

Stenbocken 

Veckan börjar med att Merkurius bildar en kvadratur till Pluto och djupa existentiella frågor kan fylla dina tankar och få dig att ifrågasätta hela din tillvaro. Livet med tre jobbiga planeter i ditt tecken kanske känns av nu? Jag anar att mången Stenbock är rätt trött på Mars närvaro och inte kan vänta för än han ger sig av och du får tilliten och lugnet tillbaka. Det är på gång – men dessvärre är det först nästa vecka som Mars lämnar ditt tecken men innan han gör det kommer han att bilda en utmanade kvadratur till Uranus. Friskt vågat, hälften vunnet är vad man kan säga om dina chanser den här veckan. Minns att du är zodiakens coolaste och det finns ingenting som inte du kan hantera. Solen och Jupiter befinner sig i opposition under veckan och det mötet frigör ren och skär tur och goda chanser och möjligheter ör den som är snabb nog att fånga lyckan när den fladdrar förbi.

Vattumannen 

Du har samma läge som alla andra fasta tecken. Ni står alla inför en episk förändring som är av sådan magnitud att skeendena som äger rum under de kommande sju åren kommer att vara omskrivna i framtidens historieböcker. Men.. ingenting har hänt ännu. Du väntar på Mars och Uranus som tar det berömde kliven nästa vecka. Jobb och jobb är vad som fyller ditt liv nu. Denna veckan kommer Solen och Jupiter att mötas och utbyta sina eldiga krafter. Nu lyses såväl ditt karriärs hus upp som grunden och basen i ditt varande. Toppen! Det är en garanti för att det kommer att allt kommer att gå riktigt bra. Det är nu ganska exakt ett år sedan södra noden började röra sig motsols igenom ditt tecken. Nu är det bara ett halvår kvar av den färden och de är från ni som är födda i Vattumannens första 10° som blir berörda av ödets gudinna.

Fiskarna 

Det kan vara lätt att bli hemmablind och tycka att ingenting händer någonsin mig. Men kära Fiskarna – se på ditt liv och på din egen personliga utveckling. Du behöver veta hur bra du är och själv se hur mycket du faktiskt utvecklats under de senaste två åren. Du är en ny och bättre version av dig själv! Ville bara att du skulle uppmärksamma det själv och känna dig lite stolt över dig själv. Rent astrologiskt väntar alla tecken på nymånen och den megastora förändringen som kommer nästa vecka. Men fram till den dagen är här finns det lite smått och gott du kan ägna dig åt Fiskarna. Venus, kärlekens planet befinner sig i ett gynnsamt läge i Tvillingarna nu och en stilla flirt kanske är precis vad du behöver. Solen är inne på sin tredje vecka i Oxens sfär och ditt kommunikativa 3:e hus och du behöver uttrycka dig. Umgänge med vänner, kollegor eller nya kontakter är ett måste för att du inte ska tappa sugen på livet. På onsdag möts Solen och Jupiter i en exakt opposition vilket gör att din längtan efter frihet, äventyr, en resa eller vad som helst som är ett avbrott ifrån vardagen kan bli övermäktig. Boka en resa så du har något kul att se fram emot.