På Himlavalvet – Vecka 19

Vi har en rörlig och intressant vecka framför oss när vi gör klokt att få våra åtagande ut händerna. Varför? Flera riktigt viktiga planeter är på vippen att byta tecken och står och vippar innan det är dags att ta det där sista och avgörande steget – men själva klivet in i det nya sker först nästa vecka runt nymånen den 15/5.

Att Mars fortfarande är kvar i Stenbocken där han får så mycket gjort är superbra för den som behöver lägga i en extra växel och slutföra sina åtaganden! Nu kan saker och ting når sin fullbordan!

Mars och Uranus befinner ju sig dessutom i en kvadratur hela veckan också så det kanske inte bara är enkelt dessa dagar. Negativt uttryckt kan detta vara en ilsken energi, men den driftiga personen kanske fokuserar på potentialen i detta och använder sig av den här tuffa energin.

Personligen är jag gladare än räven för äntligen kommer min Online Astrokurs att få se dagens ljus snart. Om ni bara visste hur många timmars kamp som ligger bakom detta.  Det är minst sagt nervpirrande, läskigt och spännande – allt på en gång – och jag hoppas att ni, kära läsare ska gilla kursen och vilja vara med.

Den kommer att bestå av många korta filmer, mycket text och så förstås – det som jag ser så mycket fram emot – våra webinars! Det blir 12 timmar lärarledda lektioner med mig! Jag längtar att träffa er alla där ute i cyberspace!

Jag har valt att låta kursen födas just den 9/5 kl 10 för att kursen ska få ett kraftfullt horoskop och bästa möjliga framgång. Den pålästa snabbt kommer att lägga märke till i horoskopet som återfinns längst ner på sidan – är att jag inte är rädd för dynamiken i kvadraturen. Jag ser kraften och potentialen. Vi kommer att lära oss MASSOR tillsammans!

SOLEN I OXEN – Denna vecka rör sig Solen mellan 16° till 22° in i Oxens tecken och får hela världen att blomstra och prunka. Kungsträdgården befinner sig i skrivande fylld av de mest underbara körsbärsblommor.  Sköna maj välkommen! Nu går vi emot årets vackraste månad och världen slår ut i blom så passa på att ta dig ut i naturen. Grattis Oxen!

MÅNENS FÄRD – La bella Luna befinner sig i Vattumannens tecken när veckan börjar och bildar där sitt sista kvarter den 8/5 kl 04:09 på 17°27. Det är dags för en tvådagars vistelse i Fiskarnas tecken på onsdag morgon kl 5 och där blir månen kvar till på fredag eftermiddag när månen drar in i Väduren och vi går in i mörkermånens tidevarv. Månen blir ju ny först den 15/5 så det är bra om du kan softa den här helgen och släppa allt som du inte behöver.

MERKURIUS I VÄDUREN – och har nu bra fart igen och rör sig mellan 20° Väduren till 00° i Oxen den 13/5. Det händer en väldig massa runt just Merkurius denna vecka eftersom han kommer att börja veckan med en kvadratur till Pluto och sedan möta upp med Uranus som han klättar över i samband med att han träder in i Oxen den 13/5. Merkurius i Väduren

VENUS I TVILLINGARNA – Venus rörs sig denna vecka mellan 15° – 23° i Tvillingarna i glada Tvillingarnas sociala och mysiga tecken.  Tjolahopp! Här tar Venus en social och underhållande roll.  Nu blir vi lite mer utåtriktade, partysugna och öppna för nya kontakter. Vi längtar ut och njuter att mingla, möta nya och gamla vänner. Venus i Tvillingarna

MARS I STENBOCKEN –  Mars tar rejäla kliv nu, ifrån 26°- 29°02 i Stenbocken och är på vippen att ta klivet över till Vattumannen – men inte för än den 16/5. Passa på att smid nu när medan järnet är varmt. Det heter att Mars är exalterad i Stenbocken – vilket betyder att hans energi kommer ut på allra bästa sätt och hjälper oss att utvecklas. I viljestarka Stenbocken håller Mars blicken riktad emot framtiden och framgången.  Han kommer inte att visa sin impulsiva ”galenpannapersonlighet” utan de strider han utkämpar är genomtänkta, balanserade, metodiska och har en riktning. Mars i Stenbocken

JUPITER I SKORPIONEN – Magnifika Jupiter är retrograd sedan den 9/3 och vi finner honom mellan 18° – 17° Skorpionen. Att planeten går retrograd är inget problem – men det gör att utvecklingen är så hetsig längre. Det är vi erbjuds tillfälle att integrera, bearbeta allt som hänt och komma ikapp oss själva. Vi når en nivå djupare i förståelsen av de enorma processer som drogs i gång i samband med att Jupiter gick in i Skorpionen. Processen med att avslöja och dra fram mörka sanningar i ljuset började omedelbart efter Jupiters entré i tecknet (pengar, makt och sex är Skorpionens områden). Ord som intensitet, sanning, känslor, liv, död, passion, psykologi får ökad betydelse i våra liv. I sämsta fall kan det vara ett kategoriskt svart eller vitt tänkande, kontroll och disciplin kan vara en del i detta. Nu kommer sanningen upp till ytan, vi blir starka i våra övertygelser och kan ta Jupiters hjälp att utvecklas andligen. Jupiter i Skorpionen

RETROGRADA SATURNUS I STENBOCKEN – 18/4 vände Saturnus retrograd och backar nu tillbaka igenom tecknet där han stannar på 2° Stenbocken 6/9 och vänder direkt. Den här vecka backar han till 8°37 i Stenbocken. Han uppmärksammar oss på sanningen, på att jordens resurser inte är obegränsade och mycket annat! Under 2018 får vi att se att flera viktiga planeter växlar ifrån snabba, eldfängda eldselementet till det stabiliserande Jordelementet. I strävsamma Stenbocken, där han är styrande planet stortrivas han och fungerar optimalt. Han är hemma i sitt eget tecken ju och här kan han kunna hjälpa så väl världen som dig som privatperson med att välja väg och hitta rätt. Typiska teman för Saturnus i Stenbocken är att ha ambition, att välja det gedigna, den erfarna och det stabila för det nya. Struktur, regler, förberedelser och noggrann planering krävs. Rent politiskt världen över kommer vi se idel åtstramning i ekonomi och tankesätt. Saturnus i Stenbocken

URANUS I VÄDUREN Det känna verkligen dramatiskt nu. Detta är sista veckan som jag kan skriva om just Uranus i Väduren för vår kosmiska väckarklocka är på väg att byta tecken, byta tema och faktiskt TOTALT ÄNDRA FÖRUTSÄTTNINGARNA! Uranus når nu som längst 29°54 i Väduren. Själva övergången är den 15/5 kl 17:17. Det är han som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya innovativa idéer. Revolutionära Uranus öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Snart börjar en ny epok i våra liv – när Uranus träder in i Oxen.

NEPTUNUS I FISKARNA – Vår andliga gudinna Neptunus rör sig sakta och fint fram igenom Fiskarna och befinner sig nu på 16°08. Hon hjälper oss alla till andlig utveckling och medvetande höjande. Neptunus jobbar på framåt emot en positiv utveckling. Om hon aspekterar någon av dina personliga planeter nu blir det lättare att finna sanningen inom dig, få intuitiv vägledning och plocka upp drömmar, projekt eller tankar som du eventuellt tappade taget om i juni när planetens bana vände. Du kan återkoppla till ditt andliga väsen, hitta det gudomliga inom dig.

RETROGRADA PLUTO STENBOCKEN – Pluto går retrograd från 14/4 –  30/9. Fem månader alltså. Från 21°17 i Stenbocken till dess han vänder direkt på 18 ° i Stenbocken. En här veckan ser når han 21° Stenbock.

Pluto underjordens härskare har således hunnit mer än 2/3 av sin långa vandring igenom tecknet som påbörjades 2008 och kommer att pågå fram till år 2023. Att Pluto befinner sig i kardinala jordtecknet Stenbocken påverkar maktstruktur och världsekonomi. Sedan planeten trädde in här har vi varit med maktkamp och krig som tagit episka proportioner. (Mycket på grund av att vi samtidigt hade Uranus i Väduren som bildade en kvadratur).

KIRON I VÄDUREN – Den lilla dvärgplaneten (asteoriden) Kiron eller (Chiron) har nu hunnit in pyttelite i Väduren och är under veckan som max 01°17 i Väduren. Kiron stannar i tecknet i nästan åtta år framöver – ända fram till juni månad 2026 – med det undantaget att han backar retrograd tillbaka in i Fiskarna en sväng sedan. När Kiron befinner sig Väduren så representerar han den skickliga krigaren och aktivisten. Kanske kommer Kiron i Väduren att få ödmjuka sig, uppleva såret och nederlaget, lära sig tålamodet och ödmjukhetens läxa innan han slutligen kan segra. Om vi ska se till historien så befann han sig i Väduren åren 1968 – 1976 och hade säkert ett finger med i ”Flower Power rörelsen” och de starka röster och protester mot våld och krig som kom att färga hela den tiden. Kiron i Väduren

NORRA NODEN  befinner sig  09°10 i Lejonet. Norra Noden i Lejonet