Horoskop – Vecka 21

 

Kära Astrovänner,

Jag rapporterar denna gång ifrån Chicago där jag befinner mig för att delta i UAC – världens största astrologiska konferens. Lite jet laggad är jag allt eftersom de senaste 48 timmarna varit omtumlande och innehållit en långflygning . Jag deltar i ett tredagars utbildningsprogram som OPA, ”min” organisation anordnar nu i dagarna före själva UAC.

Jag hoppas få möjlighet att uppdatera flitigt för här kommer gräddan av världens absoluta astroelit att vara samlade. Namn som Robert Hand, Rick Levine och många, många andra superkändisar är där. Och så jag förstås! 😍

Väduren

Förra veckans totala energiskifte är nu bakom oss och det är en rolig, rörlig vecka vi har framför oss som kommer att innehålla massor av händelser. Du kommer känna det som att tiden faktiskt går snabbare nu.  Din styrare Mars befinner sig i Vattumannen, i ditt grupporienterade 11:e hus. Mars är inte riktigt lika effektiv här som i sitt förra läge – men det är ändå en juste position (som tur är – för i det här läget kommer Mars att befinna sig under stora delar av året). Solen befinner sig nu i Tvillingarna, i ditt flirtiga, pratglada tredje hus och nu är det möten, umgänge med andra, socialt liv som du behöver. Unna dig lite egentid och se det som en investering i välmående. Du behöver träffa vänner och ha kul också.

Oxen

Uranus har nu hunnit börja manifestera sin närvaro i Oxen och du kommer snart att bli varse att det är förändringarnas tid. Du kommer osökt att bli attraherad till det nya personer, tekniker och sammanhang. Solen lämnade under natten Oxens tecken och befinner sig nu i Tvillingarna. Det blir mindre fokus på dig som person nu – men det betyder inte att det blir händelselöst. Tvärt om. Kvar vid din sida finns fortfarande  Merkurius – vilket faktiskt inte är fy skam. Han är inspirerande, ger nya tankar och impulser och håller dig alert och vaken. Han skapar nya kontaktytor, främjar handel och ser till att kommunikationen flyter på människor emellan. Detta är en gynnsam period för dig på många sätt. Det är dags att släppa det gamla energierna och välkomna sommaren och ditt nya sköna liv.

Tvillingarna

Nu på morgonkvisten tog den värmande Solen klivet över till ditt stjärntecken härifrån och en hel månad framåt är det ”din tid” att synas, hamna i rampljuset och ha kul. Härligt! Det här är den tid på året när du utvecklas som allra bäst. Mars som också precis bytt position till Vattumannen ger dig jättebra support nu. All denna luftiga, rörliga energi är toppen för dig och det skapar ett positivt driv i dina stjärnor nu. Mitt bästa råd till dig nu är att fundera på hur du ser på ditt liv. Tänk efter och se om du befinner dig där du vill vara? Om du inte är helnöjd med din situation ger horoskopet dig vilja och lusten att faktisk påverka din egen situation. Du kan få som du vill – både privat och i yrkeslivet.

Kräftan 

Vackra Venus lyser upp ditt hus och jag anar att livet är lätt att leva nu.  Du är på bättre humör än på länge och alla dessa positiva vibbar gör förstås att folk dras till dig som vänner och till och med även i kärlek. Det är du verkligen välförunnad Kräftan. Nu på morgonkvisten bytte Solen tecken och gled in i Tvillingarna och per automatik gick den förstås också in i ditt avslutande 12:e hus.  Med den här positionen är det inte tid att plocka på sig mer arbetsuppgifter och ansvar – utan snarare precis tvärt om. Du behöver pusta ut, tänka på  återhämtning av kraft, rekreation och avslut. Du kan dra ett djupt andetag och släppa det där med krav och prestationer och rikta blicken emot det som snart komma skall dvs sommaren!

Lejonet

Denna morgon skiftar Solen in i Tvillingarnas tecken och ditt 11:e hus, som styrs av Vattumannen och Uranus. Nyligen skiftade Uranus tecken och dessutom gick Mars in i Vattumannen. Sammantaget har det skapats ett genomgående tema runt dig som kommer hålla i sig en tid framöver. Det är nya krafter som kommer att vidga dina vyer, ge dig nya impulser och tankar och kanske även modet att våga ta ut svängarna och tänka stort nu. Det är innovativa, futuristiska tankar som gäller.. Ack.. man anar att du nu längtar långt bort ifrån vardagslunk och drömmer dig bort till heta vattenhål – gärna någons stans exotiskt och vilsamt. Och visst Leo, det börjar bli dags för sommar och semester. Men.. det finns massor för dig att göra här på hemmaplan långt innan dess.

Jungfrun

Det är en så rolig period som börjar för dig nu genom att den värmande Solen tickar in Tvillingarnas tecken under morgontimmarna. Härligt – det är i möten med andra människor som ger dig motivationen och glädjen. Det är du som håller i taktpinnen nu så du kan vara med och styra skeendena på ett sätt som är verkligt gynnsamt. Nu är det dags att smida planer, lägga ut sina krokar och låta folk veta att du finns. Kanske är det nu du grundar för ett nytt steg i karriären. Om du vill lägga in en extra växel när det gäller träning och hälsa finns Mars där med motivation och styrka i ditt 6:e hus som just handlar om hälsa och arbete.  Den här sprakande energin skapar full aktivitet runt dig och den ena intressanta händelsen avlöser den andra. Alla vill ha dig med på ett hörn och det är en översocial, snabb tid som råder.

Vågen

Många bäckar små sägs det.. Denna vecka är det flera saker som pekar på behovet av att hela. Vi har Kiron som befinner sig i ditt sjunde hus. Han kommer att blotta dina sår, visa dig hur dina relationsmönster uppstod. Det är en ganska lång process som inte kommer att vara över den här veckan men den är nyttig. Saturnus och Venus kommer att mötas i opposition nu – vilket även det pekar på behovet att uppmärksamma dina relationer och eventuella mönster som du kan ha. Att jamsa med för harmonin och husfridens skull kan vara något som du gjort för mycket i ditt liv. Öva dig i att hitta dina gränser och vara sann mot dig själv. Händer inget kul den när veckan, anar jag att du tänker när du läser dessa rader. Jo, som tur är. Solen och Mars har intagit nya justa positioner som andas äventyr och glädje.

Skorpionen

För dig kära Skorpion så kommer känslor, relationer och romantik fylla dina tankar. Det är så fina aspekter runt dig nu och med Uranus nya position i ditt 7:e hus kan verkligen allt hända. Du kan nog få precis vad du vill nu så.. kanske är det nu du ska passa på att sätta dina planer i verket. (vad än det är du önskar dig). Mars nya läge i Vattumannen ger dig gnistan och modet som krävs. Den som suttit fast i kärleksträsket kan finna motivationen att äntligen göra något åt sin livssituation. Att öppenhjärtigt tala om hur du känner och upplever saker kan vara en god start. Venus får fin backning av såväl Jupiter som Pluto och de vibbarna ökar din magnetism och tjusarkraft. Att Saturnus är mitt emot Venus indikerar att det är någon form av beslut som bör fattas.

Skytten

Hoppla Skytten!  Merkurius och Jupiter kommer att befinna sig mitt emot varandra den här veckan vilket gör det lätt för dig att uttrycka dig. Om du jobbar i ett kommunikativt yrke, i synnerhet om det finns skrivande med i bilden är det här flödet guld värt. Nu på måndagsmorgonen gled Solen in i ditt 7:e hus – relationshuset.  Härliga, efterlängtade och befriande vindar blåser väcker nu känslor som du kanske inte sett till på ett tag. Romantiken flödar och kan du äntligen förverkliga dina drömmar med din vän. Du som fortfarande letar partner – minns att den du söker måste vara den sortens parhäst som ger dig lika delar av passion, vänskap, stimulans och stora mängder med frihet. Mars och Uranus har också nya positioner vilket bidrar till den nya fräscha känslan. Toppen för dig som är lite allergisk emot att ha tråkigt.

Stenbocken

Vackra Venus befinner sig nu i ditt relationshus och – mitt emot Saturnus dessutom vilket gör att det både finns en viss skärpa med i bilden. Du kommer inte att vilja fortsätta vänta ut en situation. Den som möter en ny person den här tiden ska veta att det är inte ovanligt att dra till sig människor som är karmiskt kopplade till dig genom tidigare liv. Oppositionen Merkurius och Jupiter säger att det är ett utmärkt läge för att prata igenom saker och ting.  Attraktion, flirt och romantik kan också stå på menyn och det är fantastiska möjligheter som erbjuds nu. Venus delar rikligt med sig av sitt överflöd av karisma och magnetism vilket gör att du kan charma till dig precis vem eller vad som helst. Sök dig ut och mingla, delta i fester och sociala evenemang om sådana erbjuds för det är idel positiva chanser runt dig. Du är i allas blickfång och har väldigt lätt att få igenom dina idéer eller att få folk på din sida nu så passa på att investera i din egen utveckling.

Vattumannen

Kaxiga Mars har nu flyttat in i ditt horoskop vilket adderar vilja och passion till bilden. Hela horoskopet andas luft och eld – och detta är precis det klimat du behöver för att kunna göra riktigt bra ifrån dig och ha roligt samtidigt. Du tycks vara utåtriktad och charmig som attan nu. Kul! Se till att hålla dig framme på sociala tillställningar och mingel för du drar till dig positiv uppmärksamhet och detta skulle mycket väl kunna vara upptakten till årets romans. Ja, eller du som redan har en partner vid din sida kan finna att relationen är bättre än på länge. Solen har precis gått in i Tvillingarna och ditt kreativa 5:e hus. För dig kan det nya vara av antingen kreativt, skapande eller romantiskt. Du har massor av drivkraft i dig nu och det är gynnsamt att sätta igång projekt. Våga och vinn – det kommer att gå jättebra!

Fiskarna
Solen glider under den tidiga morgonen in i ditt 4:e hus (hemmet) och skapar därifrån har harmoniska aspekter till en rad 4 planeter som alla befinner sig precis i början på tecknen. Här är det basen i din tillvaro som kommer att vara i fokus – det kan vara ditt hem, men också din släkt och din hemstad och även faktiskt också röra det djupaste i din själ och allt det som du fick med dig i modersmjölken. Om du önskar ett andligt genombrott eller att reda ut saker som har hänt i barndomen är detta ett bra tillfälle. Visualisera, meditera, känn in, önska in. Det är viktigt att du uttrycker dig nu och berätta vad det är du har på hjärtat. Hela universum andas nystart och Jupiters fina koppling till Neptunus får det finstämda, det känsliga och intuitiva i dig att flöda.