Horoskop – Vecka 23

Väduren

Solen och Merkurius möts nu i ditt glada, sällskapliga 3:e hus och det ser ut att vara precis hur kul som helst i ditt liv. Som vanligt ser man att du har siktet inriktat på framtiden, en massa järn i elden och mängden av möten och människor runt dig dessutom. Det finns ju bara en bra hastighet för dig – full speed men det här är ändå en vecka när jag vill anmana dig till försiktighet. Om det finns något sådant som att be en Vädur ligga lite lågt så är det precis det som är rekommendationen. Kanske behöver du inte agera spontant på allt som händer runt dig hela tiden? Det kanske inte heller alltid är det bästa att berätta vad det är du har på hjärtat? Testa med att hålla dig. Se det som en övning. Mars, din kosmiske pilot befinner sig i Vattumannens tecken sedan en tid tillbaka och den här veckan kommer han att möta upp och passera den södra månknuten. Hm, det här kan sannerligen aktivera saker som har legat vilande, eller kanske till och med visa dig ett mönster från tidigare liv.

Oxen

Stabil, jordnära och sensuell med klövarna väl förankrade i jorden är väl så som du brukar beskrivas i texter. Den här veckan är inte riktigt precis vad du drömmer om dessvärre. Du kommer inte kunna lita till att allt blir som planerat. Relationer, jobb och pengar är några av områden där du bör iaktta största möjliga försiktighet. Japp, det är väl nästan hela livet det inbegriper – men minns att det inte behöver bli tråkigt. Det kan tvärt om bli hur passionerat och kul som helst – men det är turbulenta energier med i bilden så du gör klokt i att dubbelchecka allt och inte kasta dig in i något som verkar lockande men farligt. Din styrande planat Venus befinner sig nu mittemot heta, galna och passionerade Pluto! Det där kan locka fram lust och lusta och det kan vara svårt att hålla sig ifrån starka känslor och förälskelser. Farliga Mars som är i kvadratur till att som är du, korsar månens knut (karmat) så vem vet vad som nu kan ske?

Tvillingarna 

Solen har nu hunnit halvvägs igenom ditt stjärntecken och ditt första hus och allt tycks vara på topp i ditt liv. Mötet mellan Merkurius och Solen håller dig glad, alert och vetgirig.  Det är liv i luckan, fina möten, skämt och skoj med vänner som utlovas. Men här kommer jag ändå med lite varningens ord på vägen – för det finns flera tecken i skyn som antyder att du bör iaktta en viss försiktighet. Du kanske inte ska vara alltför spontan och entusiastisk till det som sker? Venus i ditt ekonomiska 2:a huset mitt emot besatta Pluto är exempelvis en sådan stark indikator på att det är klokt att vara extra försiktig med allt det ekonomiska – i synnerhet vid penningöverföringar online eller liknande. Smartast är att bara låta dagarna gå utan att fatta beslut i vare sig kärlek eller affärer. De här kritiska dagarna går fort undan och den stora bilden är ändå positiv.

Kräftan

Vackra Venus befinner sig i ditt tecken nu sedan en tid tillbaka – vilket förstås också är ett stort plus. Kärlek ligger i luften och livet är fint att leva nu. Du drar till dig positiva omständigheter och människor är ovanligt vänligt sinnade emot dig. Under veckan har vi dock en del planetariska händelser att notera som går lite utanför det vanliga. Det ena är Venus som befinner sig mitt emot besatta galningen Pluto! Oh det kan leda till trubbel i paradiset eller en förändring som väntar på ont eller gott. Men nödvändigtvis är det inte dåligt. Vissa Kräftor kan det till och med en ovanligt passionerad tid vänta. En stor fin trigon kopplar dig till mjuka Neptunus och tursamma Jupiter och med en ytlig betraktelse ser livet toppen ut. Men.. om man ska vara kritisk mot denna aspekt, är det i tider som dessa som skeenden växer till sig, och saker som man inte ens kunde ana börjar ta form.

Lejonet 

Det är i dina relationer som det kommer att hända massor nu. Solen och Merkurius kommer att mötas denna vecka och sida vid sida färdas igenom ditt grupptänkande 11:e hus som handlar om teamwork, marknadsföring och liknande. Coolt, det ger dig en trumf på handen i samröre med andra och tiden är som gjord för att förhandlingar, kommunikation och att sluta överenskommelser. Se fram emot en härlig vecka när det lossnar på många fronter i ditt liv. Heta Mars befinner sig i ditt kärlekshus, och som om inte det vore nog att ge en knuff i rätt riktning så möts Mars och den karmiska månknuten nu! Är du redo att möta kärleken? Venus befinner sig i ditt drömska 12:e hus – mitt emot Pluto och där skapas en stark spänning som verkligen kan få hjärtat att klappa lite fortare. Wow.. Det kan få känslorna att vakna och kanske är det dags att väcka passionen till liv igen?

Jungfrun 

Du är ju väldigt starkt förknippad till ett metodiskt, idogt arbete och ett kritiskt och detaljerat tänkande. Ja, det där har du säkert hört flera gånger förut men denna vecka befinner sig alla actionplaneter i zonen för arbete och i karriär. Att Solen och Merkurius (din styrare) möts i konjunktion i karriärhuset gör dig extra smart, motiverad, inspirerad och kanske även headhuntad till ett nytt jobb eller projekt. Pluto/Venus mötet kan vara lite illavarslande och stortrigonen som inbegriper både Jupiter och Neptunus kan innehålla skumma och otydliga saker så.. Ta dig i akt och låt saker och ting ta sin lilla tid. Att bli så glad, tacksam och smickrad över uppmärksamhet att du kastar dig huvudstupa in i något som du inte har tänkt igenom först kan leda dig fel. Detta gäller både kärlek och arbete. Men förstås.. visst. Om du får ett bra förslag – så under rätt villkor finns det inget hinder att inte tacka ja.

Vågen 

Yrkesmässigt är allting stabilt och bra och du gör bra ifrån dig. Kommunikativa, flirtiga Merkurius möter Solen vilket ger allt ifrån mental klarhet till briljans. Coolt! Det här kan vara en härligt, knasig vecka med dubbla budskap och helt oförutsägbara resultat.  Ja, eftersom det är ditt liv vi pratar om är det förstås i dina relationer och i kärlekslivet som allt äger rum – för du kan pendla emotionellt. Förrädiska, ljuva vibbar mellan Neptunus och Jupiter kan skapa kaos i vissa lägen och tända hoppets gnista i andra fall.  Mitt tips till dig är förstås att bara leva livet och inte låta dig dras med i andras känslor, görande och låtanden. Din styrare Venus är lite ”illa ute” nämligen eftersom dramatiska Pluto har henne i sina klor. Det kan lätt göra att saker och ting vispas upp, att känslor och tankar får större utrymme än de borde. Så ta det lugnt bara och var passiv. Man kan inte veta åt vilket håll det barkar nu.

Skorpionen 

Denna spännande vecka kommer båda dina styrare – Mars och Pluto vara i hetluften vilket förstås gör livet både spännande och lite lagom knepigt och svårtolkat. Vackra Venus krokar tag i Pluto och vilket kan göra att amorösa känslor vaknar till liv. Jag hoppas för din skull att det är rätt person som kommer i din väg. Eftersom Neptunus finns med i bilden kan det mycket väl vara så att en synnerligen olämplig person träder fram och marknadsför sig som kärleken, vännen eller affärspartnern. Om en ny människa kommer i din väg kan du väl låta det ta tid att lära känna dig? Det är dumt att låta sig svepas med om det finns risk att bli dragen vid näsan. Å andra sidan Scorpio, det är synd att inte fånga chansen när den kommer förbi. Man kan tänka på olika sätt om detta. Mars möter södra noden också nu vilket kan röra upp sådant som förknippas med karma eller ödet om du vill säga det så.

Skytten

Förra veckans fullmåne bör ha satt igång processer inom dig eftersom den inföll i ditt tecken. Förhoppningsvis fick du en rejäl energipåfyllning och blev starkare i din motivation att gå vidare med dina planer. Det var en ny cykel som startade och resultatet av den process som du nu går in i tydliggörs vid nymånen Skytten om ett halvår. Ska jag vara ensam eller i tvåsamhet? Stanna eller gå? Byta jobb eller utvecklas där jag är? Massor av frågor som surrar runt dig nu. Mitt råd är att inte laga det som inte är trasigt avvakta fram till hösten för den innehåller synnerligen goda chanser och förutsättningar.  Satsa hellre på att leka och ha kul bara! Det är full aktivitet i ditt sjunde hus som handlar om kärlek och relationer och man kan ana att din äventyrliga själ kommer att älska att få uppleva det oförutsägbara och ganska okonventionella vibbar som universum utlovar.  Att Solen och Merkurius möts nu under veckan är en fin, flirtig och kul signal. Det här kan bli hur kul som helst Skytten!

Stenbocken 

Yrkesmässigt kan universum ha massor med intressant att erbjuda. Merkurius möts med Solen i ditt arbetshus. Intressant för det här mötet anses vara synnerligen bra, ge mental skärpa, snabba och korrekta avvägningar och de rätta orden. Ofta förenas det här skeendet också skicklighet och framgång. Mars möte med södra Noden i ditt ekonomiska 2:a hus får mig att tänka att du kan få som du vill. Den egna företagaren kanske sluter ett bra avtal eller liknande. Samtidigt som detta pågår dansar heta, besatta Pluto med supersensuella, jordnära Venus i ditt 7:e relationshus där hon pockar på din uppmärksamhet. Känslor, känslor är väl allt nu!Så kära Stenbocken, vad sägs om att lägga allvaret åt sidan och träda in i en lättsam, lekande och glad roll? Romantiken lär flöda runt dig och människor dras till dig som till en magnet. Visst kan Venus också handla om kreativitet, dans, musik, teater och scenen så de som har ett skapande yrke kan få ett välkommet uppsving, kanske bli fotograferad på en röd matta eller delta i något stort sammanhang.

Vattumannen 

Det är en superintressant och rätt komplex vecka som väntar – för den kommer sannerligen inte bara att vara på ett sätt. Mars, södra Noden och månen befinner sig i ditt första hus nu på måndag redan och det är en positiv, igångsättande och pådrivande känsla i horoskopet.  Det är en hel del nytt som erbjuds i horoskopet och hela ditt väsen kommer att ryckas med i den nya skeenden. Du vill göra något, skapa, få saker ur händerna – allra helst om det du har i sinnet är av kreativ karaktär. En möjlighet som faktiskt medför en positiv förändring i ditt liv kan stiga upp på din horisont.  Om du känner att det är rätt bör du lita på dig själv och våga. Lita på andra? Nej – det ska du nog inte göra eftersom Neptunus har ett finger med i bilden. Solen och Merkurius möts i konjunktion i ditt 5:e hus och nu frodas kreativiteten, glädjen till det sociala livet och allt som är roligt! Det är får dig att stortrivas.

Fiskarna 
Det är så mycket spänningar i Universum som sammantaget skapar en något förvirrad och möjligen även splittrad bild nu. Nästan varenda planet är knasigt aspekterad. Kanske är du inte så säker på vad som är rätt eller ens vad du verkligen vill ha längre. Det kan få dig att tappa farten lite och kanske är det en viss besvikelse som infinner sig? Men Fiskarna! Det här är en illusion – skapad av din egen styrande planet Neptunus.  Ingenting är så dåligt eller heller så bra som du fantiserar ihop det nu. Tänk att allt är känslor och tankespöken. Man måste inte vara högpresterande och ständigt på topp. Ge dig själv en klapp på axeln för alla storverk som du faktiskt har utfört under det gångna året. Du har varit grym ju! Vad du verkligen behöver nu är vila, semester och mys. Vi har en avtagande måne nu och som alltid den här tiden på månaden varvar man ner. Men lyckan då? Jag skulle vilja säga att nymånen den 13/6 är startskottet till din sommar – och den är underbar!