På Himlavalvet – Vecka 27

 

Det är oerhört stora förändringar som sker på stjärnhimlen denna vecka. Flera planeter byter tecken och dessutom är den redan så i förväg omtalade eklipsens tid här. (En eklips är det engelska ordet för sol eller månförmörkelse). Man bör verkligen inte underskatta betydelsen av en förmörkelse – oavsett om den är synlig för oss i Sverige eller inte. Ja, det är ju vissa delar av världen, norra Chile och Argentina, kommer eklipsen att vara synlig. I dessa områden är det inte ovanligt att någon form av ödesmättad händelse äger rum före eller efter förmörkelsen.

Men en eklips är så mycket mer än en katastrofvarning – i våra personliga liv signalerar eklipser förändringar och ofta sådana förändringar som du inte kunde förutse eller ens ha en aning om – på ont eller på gott. Nästan alltid är det som sker en utveckling som är till det bästa så det finns ingen anledning att jaga upp sig inför detta. Men, kanske känner du att du har du kommit till en vändpunkt i ditt liv? Känner du inte igen dig och undrar vad som händer? Kolla då in var tisdagens förmörkelse landar i ditt horoskop. Det kan ge en fingervisning till dig om vad som är på gång.

☀️ SOLEN I KRÄFTAN

Tänk, nu befinner vi oss redan in högsommaren och är dessutom mitt inne i förmörkelse-säsongen. Vad fort tiden går! Vanligen är det ju så när Solen befinner sig i Kräftan att vi önskar att vår fokus han handla mer än vanligt till vårt hem – det kan förstås även handlar om sommarstugor, föräldrahem och allt annat som har med våra rötter att göra. Vi vill ha det mysigt, vila, njuta av att träffa nära och kära. Nu kan också renoveringar, trädgårdsskötsel och annat hemrelaterat ta upp våra tankar. Vi vill vårda och ta hand om våra nära och kära och våra husdjursprojekt kommer i fokus. Detta är dock inget vanligt år – för det kan hända större förändringar än vanligt nu så det är intressant att följa utvecklingen. Solen närmar sig nu, en grad per dag, noderna och Saturnus och Pluto. Under veckan befinner sig Solen emellan 9°-15° i Kräftans tecken.. Grattis Kräftan

🌙 MÅNENS FÄRD

Vi har en avtagande måne och befinner oss i början av veckan i den tid på månaden som kallas mörkermåne. Det här är utandningen, när vi släpper allt som vi inte längre behöver och om det finns möjlighet vilar ut. Det är lite lägre energi här. På måndag morgon befinner sig Månen i mitten av Tvillingarna och är samtidigt mitt emot härliga Jupiter. Tisdagen den 2/7, kl 21:17 kommer Solen och Månen att mötas i en nymåne som infaller på 10°38 i Kräftans tecken. Denna nymåne infaller så nära månens knut att det också bildas en total solförmörkelse. Den 4/7 kl 6 på morgonen går månen in i Lejonets sfär. Månen träder in i Jungfrun på lördag kl 06:30 och den blir kvar i detta tecken under resten av veckan.

♌️ MERKURIUS I LEJONET

Merkurius befinner sig nu sedan ett bra tag i skuggzonen, stadiet innan han vänder retrograd i Lejonet. Denna vecka kommer Merkurius att flytta sig från 2° – 4°28 i Lejonet. Han går alltså jättesakta. När han är som mest alert kan han gå två grader per dag. Denna seghet beror på att Merkurius bara några timmar senare vänder retrograd, 8/7 kl 01:15 på 4°28 i Lejonets tecken. Att vara i Lejonets tecken är en position som Merkurius älskar eftersom den inte innehåller några begränsningar alls, tvärt om. Att tänka ”BIG and BOLD” är vad den här transiten förmedlar. Romantiska, generösa och varma Lejonet är starkt förknippat med hjärtat så nu kan man med fördel tala om sina innersta känslor och bli förstådd. Vi är mer uttrycksfulla nu, mer teatraliska och dramatiska också. Detta uppvägs dock genom att vi är i god kontakt med hjärtat och blir generösa och varma i våra tankar. Vi kan också vara väldigt motiverande och övertygande, eftersom vi andas självförtroende när vi talar eller skriver.

♋️ VENUS I KRÄFTAN

Den 3/7 kl 17:25 tar är det slut på vistelsen i glittriga Tvillingarna för Venus del och hon glider istället in i mysiga Kräftans sfär där det är mer familjär stämning råder. Här kommer vår gudinnas energi riktas emot välmående. Vi vill vårda oss själva, våra nära och kära och heala, läka och bygga på våra relationer. Vi blir lyhörda, receptiva, inkluderande och mer lyhörda till andras önskningar och behov. Men Kräftan vet också att sätta gränser så det trygga och ansvarsfulla finns också med i bilden.
Venus är ömsint, romantisk och bekräftande i Kräftan. Här visar vi vår kärlek genom att vara trogna, tillgivna, vårdande och omsorgsfulla.

♌️ MARS I LEJONET

Strax före kl 02 på natten den 2/7 glider heta Mars in i Lejonets sfär där han faktiskt älskar att vara och kan vara hur kaxig, självsäker och grandios han vill. Han är het, han vet vad han går för. Detta är ett eldstecken och där trivs ju krigaren som allra bäst och kan ta för sig, uttrycka sig och vara ohämmad och kaxig. Detta gör förstås att det blir fart på Lejon och Vattumän och visst spiller energin över på Skorpionen och Oxen också och ser till att ALLT händer i deras liv.  Transiterande Mars har ofta en igångsättande effekt på skeenden, den kan vara med när man blir arg, upprörd, ledsen, vid plötsliga olyckor osv. Det kan också vara så att Mars här har ett finger med i spelet när man bestämmer sig och får saker gjorda. Det handlar om att skapa, ta initiativ till att saker och ting blir av.

♐️ JUPITER I SKYTTEN RETROGRAD

Det är snart åtta månader sedan Jupiter klev in i Skytten där han kommer att vistas i totalt 13 månader. Det är i december Jupiter skiftar över till Stenbocken. Men Jupiter – Lyckobringaren är retrograd och befinner sig denna vecka 16°22 . Det är den 11/8 som Jupiters bana vänder rätt igen på 14° i Skytten. Det här är verkligen inte fy skam för under den här tiden integreras nya kunskaper och intryck. Vi utvecklas på alla plan och kan igenom den här processen nå sann framgång, välgång och lycka. Retrograden handlar om att vända blicken inåt, att göra andliga reflektioner, tillbakablickar och djupdykningar.

♑️ SATURNUS I STENBOCKEN RETROGRAD

När Saturnus går retrograd vänder vi tillbaka och tittar åter igen lite närmare på vad det är för livsläxor vi har att lära. Han bearbetar denna vecka den 17° i Stenbocken. Planeten backar ju tillbaka i de fåror han nyss plöjde så nu får vi chans att åter blicka in i våra själar. Saturnus är ju förutom tidens gud även The Lord of Karma och han aktiveras maximalt nu i och med kontakten med noderna, Mars, Merkurius och Pluto.  Saturnus i Stenbocken

♉️ URANUS I OXEN

Uranus befinner sig nu på 6° i Oxens tecken. Uranus trädde in i tecknet den 6/3 och blir kvar där i sju års tid. Var än Uranus uppträder skakar han om oss och erbjuder oss möjligheten att förnya oss, att hitta vårt eget unika jag, att finna vår egen inre sanning. Att Himmelen (Uranus) möter Jorden är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Genom att Uranus nu slutligen trädde i Oxen har en ny epok börjat.

♓️ NEPTUNUS I FISKARNA RETROGRAD

Neptunus vände retrograd den 21/6. Vår andliga ledsagare rör sig jättesakta baklänges och är nu på18°42 i Fiskarna. Hemma i sitt eget tecken hjälper Neptunus dem som är födda i Fiskarna att öppna sig och komma i kontakt med sin egen andliga energi. Det är möjligt att ni behöver hjälp med att kanalisera andligheten och därför kan det vara underbart att gå med i en grupp med likasinnade. Det kan vara musik, konst, meditation, yoga, spiritism, mindfulness – eller vad 17 som helst som berör er i själen. Neptunus närvaro är subtil och vi känner inte av hennes rörelser lika påtagligt exempelvis de eldiga planeterna men tro för den sakens skull inte att Neptun enkom är mild och mesig. Neptunus kan locka oss ut på riktigt djupa farvatten och påverka oss djupare än självaste Pluto.  Neptunus jobbar med det undermedvetna, det andliga och i drömvärlden. Nu när Neptun är i direkt rörelse kan vår varseblivning, vår tro och kanske kan vi komma på andra tankar och öppna ögonen för en ny verklighet.

♑️ PLUTO STENBOCKEN RETROGRAD

Den 23/4 vände Pluto retrograd i Stenbocken och planeten rör sig väldigt långsamt baklänges under de kommande fem månaderna och kommer bara att backa 3° bakåt innan han vänder direkt igen den 3/10. Även denna vecka står han kvar och stampar i Stenbockens 22:a grad. Detta att den backar/ går retrograd är något som sker varje år. Underjordens härskare vill att vi människor ska transformeras, utvecklas och finna den ultimata meningen med vår vandring på jorden. När planeten vänder retrograd riktas inte energin utåt längre – utan inåt, in i våra hjärtan och psykologiska mönster. Finns det något område i ditt liv där du söker förbättra, transformera eller utveckla? Hur ser maktstrukturerna i dina relationer ut? Hur är ansvarsfördelningen och strukturen i kontakten mellan dig och dina nära och kära? Är det något ogräs kvar i ditt liv du behöver rensa bort?

♈️ CHIRON I VÄDUREN

Den 18/2 gick Chiron in i Väduren där han blir kvar till år 2027. Denna vecka befinner Chiron på Vädurens 5°56. Oavsett vilket stjärntecken du är född i så kommer Chirons närvaro i Väduren att påverka. Var än du ser att Chiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor. Chiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

♋️ MÅNENS NODER I KRÄFTA/STENBOCKEN ♑️

Vi befinner oss sedan Solens entré i Kräftan 21/6 i sommarens eklipssäsong. Under den här tiden kommer noderna att vara i princip stillastående i Kräftan/Stenbocken. Vi har två förmörkelser framför oss. En den 2/7 och nästa kommer den 16/7. Det här stort för såväl jorden som mänskligheten. Ödets kvarnar mal, här sker stark utveckling. Ni som är födda i något av dessa tecken blir karmiskt aktiverade och kan förvänta er vändpunkter i era liv. Noderna rör sig under denna vecka på den 17° i Kräftan/Stenbock. Norra Noden i Kräftan  

Solförmörkelsen 2:7