Horoskop – Vecka 27

Fullmåne Stenbocken 2

☀️ Astrologiska förutsägelser för vecka 27 – tiden 29/6 – 5/7, 2020

Vi befinner oss nu i den andra veckan av solens färd igenom Kräftans tecken. Jag önskar er alla en UNDERBAR SOMMAR, en trevlig semester och vilsamma sköna dagar!

☀️ Väduren 

Det är så mycket som händer i ditt horoskop nu Väduren! Hurra och äntligen. Din styrande planet Mars brukar ge dig en sexveckor visit vartannat år ungefär. Men i år är han här för att stanna. På gång av retrograd period kommer han att befinna sig i Väduren i ett halvår! Det är först i januari 2021 han glider över till Oxen. Självklart älskar Mars att vara hemma i sitt eget tecken. Och för dig kära vädur kommer han att vara till oerhörd hjälp – på en rad områden. Han ger dig motivationen, orken, lusten och viljan att ta tag i ditt liv. Eftersom han stannar så länge finns här stor chans att du hinner förverkliga dina planer också. Ganska många Vädurar har planeter i känsliga Fiskarna och är därför lite för mjuka, lite för känsliga och dåliga på att sätta gränser. Känner du att du är en sådan person? Nu kan du använda dig av Mars krafter och faktiskt släppa medberoende eller annat som hindrar dig att leva upp till din sanna potential.

Nu rör sig Solen och retrograda Merkurius igenom ditt 4:e hus som står för grunden, hemmet och familjen. Här bildas också spännande aspekter till Uranus som kan visa sig vara oerhört användbara och tillföra överraskningar och nytänkande. Använd gärna den här sommaren till att renovering av sommarstugor eller hem.

Tidigt på söndagmorgon infaller en fullmåne/månförmörkelse i Stenbocken och ditt 10:e hus. Den här sätter din karriär i fokus. Eh? Man undrar just hur välkommet detta är mitt i semesterperioden – men den infaller och ger krut till hela horoskopet. Detta är den sista eklipsen i den tvååriga Stenbock/Kräfta serien. Hädanefter kommer samtliga eklipser att infalla i Skytten/Tvillingarna istället.

☀️ Oxen 

Solen och retrograda Merkurius befinner sig båda i ditt kommunikativa 3: hus vilket påverkar dina nära kontakter positivt och ser till att det är ett trevligt socialt flöde runt dig. Att dessa båda bildar vinkel till oväntade Uranus kan innebära överraskningar för det är ju omöjligt att säga vad den kopplingen kan leverera. Det kan vara riktigt roligt, chockerande eller bjuda på surpris. Bra för brainstorming, roliga möten och kontakter.

Men minns att retrograda Merkurius finns med här så du bör vara försiktig så du inte råkar säga någonting som du kan komma att ångra. Det kan vara lätt att göra bort sig i dessa dagar. Men vad kan man göra som är riskfritt när Merkurius backar kanske du undrar? Att höra av sig till gamla vänner, släktingar och kollegor, komma e-posten och hinna svara på allt som inte blivit av.

Att din styrande planet vackra Venus nu rör sig framåt igen är förstås underbart! Det här kommer att lätta upp stämningen och skapa rätt förutsättningar för dig och kärleken.

På söndag morgon landar årets enda fullmåne/månförmörkelse i Stenbocken i ditt expansiva 9:onde hus. Här kan det handla om studier, undervisning, utbildning och att tala ifrån hjärtat och uttrycka sin sanning. Det 9:onde handlar även om resor och äventyr så se till att komma iväg på en liten avstickare någonstans.  Men de två veckorna som kommer nu efter förmörkelsen utgör avslutningen av eklipssäsongen – energin är i full blom hela vägen. Se till att använda den på bästa sätt.

☀️ Tvillingarna 

Det rullar på fint för dig i livet nu Tvillingarna. Visst, jag ska inte undanhålla det faktum att din styrande planet Merkurius är retrograd, för det är den. Det finns dock aspekter med som ändå mjukar upp situationen och vänder saker till din fördel. Den 30/6 -1/7 möts Solen och Merkurius i konjunktion vilket är uttalat positivt. Vi samma tid är de båda kopplade till coola Uranus. Det är en utåtriktad tid och alltigenom härlig vecka som väntas – kantad av trevliga möten och skratt.

Bäst av allt är att Venus som nu åter går framlänges fortsätter sin färd igenom Tvillingarna och ser till att du är ditt allra vackraste jag, att människor dras till dig och att det finns möjlighet få en riktigt underbar kärlekssommar här. Detta gäller både för den som är singel och för er som lever i par. Lev, lek och njut av sommaren.

Vi har en tilltagande måne på gång, och här får vi uppleva att händelserna tar fart och känslor växer sig starka. Trots att Merkurius är ur kurs är det läge att uttrycka dina känslor som troligtvis är starkare än någonsin under denna intensiva månenergi! På söndagsmorgon har vi en fullmåne/månförmörkelse som infaller i ditt passionerade 8:e hus.

☀️ Kräftan

Att Solen befinner sig i mitt i ditt eget tecken placerar ju förstås dig i händelsernas centrum och för ett par härliga veckor till är du stjärnan som allting kretsar runt. För dig som är född i ett kardinalt tecken kan mycket hända under den närmsta tiden.

Den 30/6 möts Solen och retrograda Merkurius i en härlig omfamning. Det här hjälper dig att finna de rätta orden i kommunikationen. Att även Uranus är inkopplad nu i denna konjunktion känns som att genialiska tankar kan födas här.

Mars har precis tagit klivet in i Väduren där vår eldiga röda planet kommer att se till att skeenden utvecklas och förändras. Det här är ju en ovanligt het placering eftersom Mars är hemma i sitt eget tecken där han avser att stanna ända till januari 2021. Oh! Det är en spänd vinkel för dig Kräftan. Bäst är att bli van vid Mars, acceptera och lära sig att nyttja hans krafter.

Midsommarhelgen kom med en nymåne och en förmörkelse som jag har förstått var riktigt utmanande för mången Kräfta. (Skriv gärna och berätta). Vi har en tilltagande måne på gång och här kontrar nu universum med ytterligare en eklips som infaller samtidigt som månen blir full på söndag morgon, 5/7  kl 6:44 på 13° i Stenbocken och i ditt relationshus – det 7:e.

☀️ Lejonet

Se framemot en föränderlig och kraftfull vecka med mycket eld, hett och förändringar. Bäst av allt är förstås att begränsande Saturnus backar ut ur Vattumannen och ditt sjunde hus och återgår till Stenbocken. Pust! Du kommer inte behöva se röken av honom igen för än i december -men då kommer han å andra sidan hand i hand med Jupiter vilket är väldigt välkommet. Kaxiga Mars installerade sig under söndagen i sitt hemmatecken Väduren där han kan göra underverk och se till att saker och ting kan förändras snabbt.

Är du redo att ta dig själv till nästa nivå Lejonet? Visst, det är sommar och semester – men det är också helt fantastisk energi på gång för den som vill utvecklas. Jupiter och Pluto möts nu i konjunktion i ditt hälsosamma 6:e hus. Dessa båda planeter intensifierar varandra och om det skulle vara så att du bestämmer dig för att träna fram den perfekta kroppen i sommar eller uppnå den optimala hälsan så är universum på din sida. Det finns mycket som säger att du kan blir mer och mer säker på att du vill förverkliga en yrkesmässig dröm till hösten. Härligt! Söndagens fullmåne och eklips kommer att infalla i ditt 6:e hus som handlar just om dagliga vanor, hälsa och arbete. Den här energin kommer att hjälpa dig under en lång tid framöver.

☀️ Jungfrun 
Detta är andra veckan som Solen och din numera retrograda styrare Merkurius härjar i ditt 11:e hus som är utåtriktat och handlar om grupper och gruppers tänkande.

Ja, kanske tillhör du den skara där både yrket och det sociala livet har ägt rum över datorn i olika sociala nätverk? Nu lockar livet dig ut att möta sommaren och människorna.

30/6 möts Solen och Merkurius i konjunktion, dessutom är dessa båda länkade till Uranus genom en positiv sextil. Det här är riktigt positiv energi Jungfrun och vem vet nu om det kanske kommer en snilleblixt ur dig nu? Venus bana vände rätt förra veckan vilket påverkar dig på ett väldigt gynnsamt sätt. En avslappnad konversation kan leda till ömsesidigt intresse.

Jupiter och Pluto möts nu i ditt kreativa 5:e hus och här finns en oerhörd potential av skapande. Det 5:e handlar också om att tillåta sig ha ett öppet, generöst hjärta. Det är möjligt att du under dessa stjärnor vågar gå så långt att du faktiskt tillåter någon av dina platoniska vänner att lära känna dig lite närmare?

Söndagens fullmåne/eklips kommer att landa i ditt 5:e hus och du får massor av kosmisk hjälp i alla hjärtefrågor.

☀️ Vågen 

Det är en oerhört intressant tid som ligger framför dig och nu aktiveras de kardinala tecknen till max. All action kommer att äga rum i ditt 4:e, 7:e och 10:e hus och här kommer massor av förändringar som är till stor hjälp i din utveckling.

Det mest uppenbara är förstås att kaxiga, heta och kanske även provocerande Mars har glidit in i Vädurens tecken. Oh! Där kommer han att stanna i ett helt halvår. Du har inget val Vågen – det är bara att gilla läget, acceptera och följa med i de utmanade förändringsprocesser som dras igång här. Med den här positionen finns stor risk att du går in i en kärleksrelation.

En annan spelare som också kommer att bidra till din utveckling är Saturnus som nu backar tillbaka till Stenbocken. Där i det tecknet möts nu Jupiter och Pluto vilket intensifierar skeendena på jorden.

Solen och retrograda Merkurius befinner sig i ditt karriärshus nu, mitt i sommaren vilket kan göra det lite svårt för dig att släppa tankarna på jobb och framtid och slappna av.

Vi har så många retrograda planeter nu att budskapet från universum är unisont. Vila, njut och gör bara sådant som du verkligen vill.  Söndagens fullmåne/eklips infaller i Stenbockens tecken och i ditt 4:e hus. 

☀️ Skorpionen 

Se fram emot en riktigt härlig, föränderlig och utvecklande period. Saturnus lämnar nu Vattumannen och backar tillbaka till Stenbocken igen. Pust och vad skönt att bli av med honom lagom till semestern! Istället har vi Jupiter och Pluto bildar konjunktion vilket är oerhört häftigt! Det gör att båda deras energier sammanblandas. Förvänta dig expansion, intensitet och transformation.  Din klassiska styrare Mars har nu gått in i Väduren, och ditt 6:e hus där han stormtrivs att vara och verkligen kan göra nytta. Han kommer att stanna där i ett halvår så det är en stark utveckling i arbetslivet som väntar dig till hösten – men nu Skorpion är det långt njutbarare saker du bör fundera över – nämligen hur du ska lyckas maxa din sommar och få ut så mycket glädje, vila och bus som möjligt under ledigheten. Söndagens fullmåne i Stenbocken kommer att landa i ditt kommunikativa 3:e hus. Kul! Det borgar för en social tid när du kan få glädje av att hänga med släkt och vänner. På andra sidan zodiaken står Solen lyser upp ditt reseglada, nyfikna 9:e hus. Din sommar bör innehålla minst ett men helst helst flera äventyr.

☀️ Skytten

För dig äventyrliga människa är energin perfekt just nu. Vackra Venus rör sig nu direkt igen och hon befinner sig i ditt sjunde hus nu i en hel månad framöver. Om kärleken var lite knepigare under den fyrtio retrograda dagarna ska du se att dina relationer blir gladare, smidigare och lättsammare nu. Flirt, bus och äventyr finns runt dig.

Solen och retrograda Merkurius bildar sextil till Uranus nu rör sig nu igenom ditt kicksökande 8:e hus. Här kan vi i stort sett utlova att det händer intressanta saker runt dig. Du vill ju inte bara slöa och se dagarna rinna ifrån dig utan gillar att göra något som är viktigt och intressant på din ledighet. Ja, det kan i och för sig vara att bränna in emot solnedgången på en häst, bil eller motorcykel..  Utmaningar, stimulans och utveckling är verkligen din grej.

Mars har nu skiftat tecken och dundrat in i Väduren och ditt kreativa och sexiga 5:e hus. Det finns alltså välgörande eld med i bilden också.

Annat intressant är att din styrande planet Jupiter och Pluto möts i konjunktion. Att dessa två smälter samman förstorar och intensifierar händelserna.¨

På söndag har vi fullmåne/eklips i Stenbockens tecken och ditt 2:a hus och detta kan få dig att fundera över av som verkligen är viktigt i livet.

☀️  Stenbocken

Väderrapporten visar att temperaturen kommer att gå ner nu vecka 27. Antagligen är tur för oss alla. Eftersom den astrologiska rapporten visar tvärt om helt tvärt om. Vi befinner oss fortfarande i brinnande eklipssäsong och det är i synnerhet för de som är födda i de kardinala tecknen som blir mest påverkade. Solen och retrograda Merkurius lyser upp ditt relationshus och bildar intressanta sextiler till Uranus vilket kan ge intressanta idéer och oväntade inslag.

Superintressant nu är förstås konjunktionen mellan Jupiter och Pluto eftersom de båda intensifierar varandra. Detta är det andra av tre möten mellan dessa två som kommer att inträffa här. Jupiter är ju förstoringsglaset, sanningssägaren som gör allt han vidrör större och väldigare. Här får vi se intensiteten, transformationen och hos Pluto smälta samman med Jupiters krafter.

Saturnus backar nu tillbaka in i Stenbocken för att avsluta sin business med Pluto i ett sista möte. De kommer inte att ses exakt, men nära nog i september.

Vi har kommer också få uppleva den tilltagande månen som dag för dag växer sig starkare. Söndagen den 5/7 har vi fullmånen i Stenbocken här. Den infaller på 13°38 och är även säsongens sista eklips. Den infaller ditt 1:a hus och kommer ta dig med på en riktigt intressant utveckling.

 ☀️ Vattumannen 

Det händer grejer i ditt horoskop nu Vattenbärare som gör att allt lyfter, blir roligare, enklare och lättare att hantera. För många av oss är detta den första semesterveckan så det sitter ju inte helt fel. Saturnus som gled in i ditt tecken 22/3 kom inte så långt innan han fick lov att vända tillbaka i sina egna fotspår. Den 1 juli backar han även bort ifrån Vattumannen helt och hållet och du kommer inte att se röken av honom för än i december när Saturnus och Jupiter bildar en ytterst positiv konjunktion och hand i hand kommer de över till Vattumannen. Det betyder ju förstås att du kan pausa från allvaret och tyngden som kommer med Saturnus. Intressant och härligt nu är att Solen och retrograda Merkurius under veckan bildar spännande och motiverande vinklar (sextiler) till Uranus!

Vi har en tilltagande måne som blir full i Stenbockens tecken på söndag. Detta är samtidigt en månförmörkelse som enligt solteckenastrologin kommer att infalla i ditt 12:e hus. Ah.. det låter vilsamt med lite andligt drömarbete. Njut av sommaren!

☀️ Fiskarna

Heta Mars lämnade under söndagen ditt tecken så nu kära Fiskarna är det ett behagligt lugn som infinner sig. Att även din styrande planet Neptunus går retrograd bidrar förstås till stillheten och harmonin. Vi kan inte göra annat än att konstatera att sommaren är här på riktigt. Men.. det är viktigt när Neptunus har ett finger med i spelet att vi inte tappar fokus på verkligheten. Solen och retrograda Merkurius befinner sig i ditt kreativa 5:e hus – dessutom bildas positiva sextiler till Uranus. Häftigt! Man kan inte riktigt i förväg förutsäga vad som ska ske när oförutsägbara Uranus har ett finger med i spelet – men att det är något oväntat och intressant är säkert. Härligt för dig är förstås att Venus som nu går direkt igen kommer att bilda lite flirtiga aspekter och dra med sig dig.

Sant är också att vi fortfarande är mitt uppe i en brinnande eklipssäsong, att vi har en tilltagande måne som blir full i Stenbockens tecken på söndag. Detta är en fullmåne/månförmörkelse som kommer att infalla i ditt utåtriktade 11:e hus.