På Himlavalvet – Vecka 27

💫 Kära Astrologivänner  💫

Vi befinner oss fortfarande i eklipssäsong vilket innebär allt i princip vad som helst kan hända.

Nu laddar universum upp för ännu en superspännande vecka som avslutas i crescendo med en en sista avslutande fullmåne och förmörkelse i Stenbockens tecken på söndag.

Superintressant nu är förstås konjunktionen mellan Jupiter och Pluto eftersom de båda intensifierar varandra. Detta är det andra av tre möten mellan dessa två som kommer att inträffa här. Jupiter är ju förstoringsglaset, sanningsägaren som gör allt han vidrör större och väldigare. Här får vi se intensiteten, transformationen och hos Pluto smälta samman med Jupiters krafter. Det här kan leda till att hoppet om förändring, kanske en bättre värld tänds hos oss människor.

☀️️ 7°- 14°  KRÄFTAN

Den 21/6 gick Solen in i Kräftans tecken och samma dag inföll nymånen och sommarens andra eklips på 0° i Kräftan. Detta var en mycket påtaglig och för många en ganska uppskakande helg när känslorna blev stora.

🌙  MÅNENS FÄRD

Månen bildade sitt första kvarter i Vågens tecken på lördagen den 28/6 och är nu tilltagande. Vi kommer att få uppleva hur energin byggs upp emot en fullmåne igen som infaller den 5/7 kl 06:44 på 13°38 i Stenbockens tecken. Detta är sommarens sista eklips.

♋️   RETROGRADA MERKURIUS I 10° – 7° KRÄFTAN

Torsdagen 18/6 vände Merkurius retrograd på 14°46 i Kräftan. Under dryga tre veckor backar han till 12/7 där han vänder direkt igen. Tekniskt kaos, förvirring och missförstånd är troligt nu. Vi får ha tålamod helt enkelt. Här i Kräftan kommer våra tankar osökt att handla mer om det allra mest personliga – våra känslor och relationer. Merkurius retrograd i Kräftan

♊️   VENUS 5° 32 – 5°35  TVILLINGARNA

Den 25/6 kl 08:49 vände Venus direkt igen! Härligt! Nu kommer Venus att för tredje och sista gången passera röra sig över dessa grader. Den 29/7 är Venus ute ur skuggzonen igen. Detta är den sista tröskeln vi ska över och nu snart ska vi se att många Venusrelaterade frågor och livsområden rättar till sig. Den som gått igenom känslomässig vånda, funderat fram och tillbaka över sina relationer har troligtvis funnit sitt svar här. Gudinnan blir kvar i Tvillingarna ända fram till den 4 augusti. Venus vänder direkt

♓️  MARS I 26° FISKARNA – 0° VÄDUREN

Detta är sista veckan som krigaren Mars befinner sig i Fiskarnas tecken. Men det bli annat ljud i skällan på söndag när Mars träder in i Väduren där han är styrare. Detta sker strax före kl 6 på söndag morgon. Det här är förstås en oerhört potent och kraftfull position, fattas bara – Mars i sitt hemmatecken! Men, det här är också en position som vi kommer behöva vänja oss vid för Mars stannar här hela året ut. Mars i Väduren

♑️ RETROGRADA JUPITER 25° – 24° 26 I STENBOCKEN

Jupiters bana vände retrograd 14/5, 2020 på 27° 14 i Stenbockens tecken. Det mest intressanta nu är förstås konjunktionen mellan Jupiter/Pluto. Nu  De backar från den 24° – 23° i Stenbocken denna vecka. Jupiter är ju förstoringsglaset, sanningsägaren som gör allt han vidrör större och väldigare. Här får vi se intensiteten, transformationen och destruktiviteten hos Pluto smälta samman med Jupiters krafter. Det här kan leda till att hoppet om förändring, kanske en bättre värld tänds hos oss människor. Jupiter i Stenbocken

♒️ RETROGRADA SATURNUS 0° 12 – 29° 44  STENBOCKEN 

Saturnus som varit på några månaders visit i Vattumannen backar nu den 1/7 tillbaka in i Stenbocken igen. Pust, dessa återbesök för oss tillbaka till det som varit. Just denna 29° graden besökte Saturnus i mars månad i år. Nu är vi där igen och här erbjuds du igen en möjlighet att göra om och göra bättre. Saturnus kommer att med undantag av ett halvårs avstickare (1/7 – 17/12) att befinna i Vattumannen i tre års tid – ända till den 8/3 – 2023.

♉️ URANUS 09° – 10° I OXEN

Att Himmelen (Uranus) möter Jorden (oxen är jordelement) är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Uranus kommer att befinna sig i Oxen fram till juli 2025.

♓️ RETROGRADA NEPTUNUS 20° 57 I FISKARNA

Neptunus vände retrograd den 23/6. Det finns en koppling mellan Neptunus smitta/sjukdom. -Förhoppningsvis kommer viruset att bromsa in lite nu under retrograden. (Hoppas)! Neptunus brukar annars beskrivas som för inspiration, drömmar, andlighet, synskhet, illusion och förvirring. Eftersom Neptunus är så inkännande, subtil och andlig är allt runt denna planet svårt att begripa och förstå. Neptunus kan handla om de andliga världarna, landet bortom, evigheten och kanske till och med gudsnärvaron. En ungdomlig och möjligen också naiv själ är vad som förknippas med personer som har en stark Neptunus i sitt horoskop. Under en Neptunustransit blir du mjukare, öppnare och känner medkänsla och sympati. Kreativitet, fantasi och musik kan flöda ur dig nu. Din andliga kanal, blir öppen och tydlig. Det är den positiva sidan. Andra kan uppleva att det faktiskt år dåligt psykiskt och blir extra sensitiva under denna influens.

♑️ RETROGRADA PLUTO 24° 08 I STENBOCKEN

Det mest intressanta som är på gång nu är konjunktionen mellan retrograda Jupiter och den lika retrograda Pluto som när veckan börjar befinner sig på 24° – 23° Stenbock. Senast de två möttes var i slutet av Mars och början av april 2020. Nu är vi där, på samma grader igen vilket förstås rör upp det som hände vid den tiden igen.

♈️ KIRON 9° 22 i VÄDUREN

Den sårade helaren befinner sig nu på 9° i 22 Väduren. Var än du ser att Kiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor.  Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

♊️ MÅNKNUTARNA 29° TVILLINGARNA & SKYTTEN ♐️

5/5 gled månknutarna in i 29° Tvillingarna/Skytten. De står låsta på samma grad ifrån 5/5 – 19/7. Det är naturligtvis märkligt – men det är tecknet på att vi befinner oss i en eklipssäsong. Sommaren bjuder på hela tre eklipser som infaller med två veckors mellanrum. Den första två har vi redan passerat 5/6 på 15° 34 i Skyttens och 21/6 på 0° Kräftan. Nu inväntar vi den sista förmörkelsen 5/7 som infaller på 13° i Stenbocken . Det som gör dessa eklipser så oerhört intressanta är det faktum att de kopplas till de dramatiska eklipser som ägde rum 26/12 -2019 och 10/1 -2020.

Till skillnad ifrån allt annat i horoskopet är månknutarna varken planeter eller asteroider utan två skärningspunkter.  I alla horoskop finns både en nordlig och en sydlig nod/månknut. Dessa punkter visar var månens bana och ekliptikan möts. De berättar om vår själs evolutionära resa genom igenom inkarnationerna.

Både den norra och den södra noden i ett horoskop är också kända som ”ödesknutarna” och är goda indikatorer på vår själs utveckling och pekar ut vår andliga livsväg och hur vi kan nå ett uppfyllande av dessa mål. Södra noden representerar var vi kommer ifrån i tidigare liv och vad vi tar med oss in i detta liv. Den norra noden representerar framtiden och det öde som väntar, grundat på de lärdomar du har lärt dig tidigare. Om du har någon planet eller annan viktig punkt på den grad där noden passerar kan det indikera att ödet knackar på din dörr och att karmiska händelser sätts igång i ditt liv.  Noderna skiftar tecken.