Horoskop – Vecka 32

 

Nu befinner vi oss i sluttampen på den 6 veckor långa eklipssäsongen dvs den tid när vi har flera förmörkelser i rad. Detta har pågått sedan 13/7 – 27/7 och nu slutligen har vi den sista förmörkelsen den 11/8 vilket naturligtvis påverkar allt, så är detta ingen normal vecka, eller ens månad. Nymånen/förmörkelsens i Lejonet påverkar oss ända fram till Fullmånen i Vattumannen som infaller om ett halvår – 21 januari 2019.

Väduren

För en eldig, framåtsträvande person som du som älskar att leva och ser fram emot händelser är den här veckan perfekt. På tisdag är det två saker som har betydelse för dig som inträffar. Knasiga Uranus bana vänder och härifrån så börjar han backa tillbaka och han har siktet inställt mot Väduren. Så den som trodde att Uranus skulle lämna Väduren ifred – hade fel. Mer utveckling, mer insikter, chanser och nya tankar väntar. En långt njutbarare nyhet är Venus entré i Vågens tecken. Mys, skönhet, kärlek och kanske mera pengar och chanser – det är vad hon ger. Wow! Att ha henne mitt emot sig gör livet härligt, lekfullt och välkomnande. Det är möjligt att universum har förändringar på lut för dig. Välkomna dem med öppna armar och tveka inte att ta de nya steg du behöver. Kreativiteten flödar och det tycks även finnas en del sociala evenemang, glamour och romans som väntar.

Mars – hjälten och din styrande planet han befinner sig fortfarande i retrograd och i Vattumannens första grad. Nästa vecka är han tillbaka in i Stenbocken igen. Det tackar vi för. I nuläget ger han oss inte särskilt mycket energi så då får förlita dig på Venus istället och tänka att det du inte uppnår med muskelkraft och Vädurens berömda driv – det kan du charma till dig i stället.

Enligt solteckenastrologin faller nymånen i ditt 3:e hus som har med din dagliga kommunikation den som du har med nära vänner, syskon och med andra människor som du träffar ofta.

Oxen

Uranus befinner sig fortfarande i en tvär vinkel till Mars vilket förstås skapar dynamik och spänning i ditt liv. Du måste dessvärre vinka adjö till LatOxen och ditt avslappnade sommarväsen för nu kallar Universum på din uppmärksamhet. Det är saker som du måste ta itu med och du kan inte längre vänta. Att Uranus nu efter tre månader i ditt tecken vänder retrograd under tisdagen och börjar backa ut ur ditt tecken är betydelsefullt. I och med detta har vi hela sju retrograda planeter (det är minst sagt extremt) och detta ger dig en chans till reflektion. Tänk efter, känn in och kanske är det en god idé att ompröva den väg du slagit in på, dina känslor och beslut. Processen tar visserligen flera månader – men det gör den är oerhört viktig för dig. När Uranus sedan återkommer in i ditt tecken i mars 2019 hoppas vi att du är redo för självförverkligande. Massor med nya impulser och tankar är på väg åt ditt håll.

Din styrande planet Venus skiftar på tisdagen tecken och glider in i Vågen och ditt sjätte hus. Åh, vad mysigt.. Venus passar precis lika bra här som hemma i Oxen eftersom hon styr båda tecknen. Det här ger dig självförtroendet, charmen och glädjen tillbaka.

Vi har en eldig nymåne/eklips lördag som ger impulser och nya tankar.  Den är positiv, motiverande och rolig. Den andas nystart och får dig att våga vara optimistiskt angående framtiden.

Tvillingarna  

Merkurius har hunnit vara retrograd ett bra tag nu (sedan den 26/7) och denna gång känns retrograden extra tydlig. Hoppas att du har en stor portion humor och tålamod – för ett gott skratt är enda sättet att tackla alla dessa små förtret och missförstånd. I och med att Uranus också vänder retrograd på tisdag kommer vi att ha hela sju planeter retrograda samtidigt. Det bidrar naturligtvis till den allmänna förvirringen.

Venus glider på tisdagen in i Vågens tecken och ditt kreativa, glada 5:e hus. Härligt! Det här ger en väldigt skapande och kul vibb till hela horoskopet.  Vi har en eldig nymåne/eklips på lördag som ger impulser och nya tankar. Enligt soltecknenastrologin infaller den i ditt 3:e hus. Det kan komma att blixtra till dina nära kontakter, det kan vara grannar, vänner eller syskon. Nu kan både känslor och åsikter kan flamma upp vilket i värsta fall innebär det ett litet drama. Men eklipsen bjuder också påinspiration och färg under en lång tid framöver.  Inget är riktigt alldagligt, normalt eller förutsägbart nu eftersom förmörkelsen är nydanande, pockande, positiv, motiverande och rolig. Den andas nystart och får dig att våga vara optimistiskt angående framtiden.

Kräftan  

Under natten till onsdag glider månen stilla och fint in i ditt tecken och passerar där förstås den stränge fadern Saturnus som tveklöst sätter dig i kontakt med eftertankens kranka blekhet. Ja, Saturnus symboliserar ju sanningen och verkligheten kommer därför inte att skönmålas. Vi har hela sju retrograda planeter nu så det finns inte en chans att man inte reflekterar. Det gör vi alla. Ta inte detta för allvarligt Kräftis.

På torsdag är månen istället mitt emot kaxiga Pluto och där hoppas jag att du redan har tänkt ut en lösning och ställt upp dina soldater på led. Det är dags för dig att ta action nu och fatta beslut. Jag förmodar att den vana läsaren studsar till nu! Ska man göra saker trots att planeterna backar. Svar ja. Det finns ingenting som förhindrar väl genomtänkta beslut. Lördagens eldiga nymåne/solförmörkelse utgör statskottet till den kommande terminen. Den landar enligt Soltecken astrologin i ditt 2:a hus och det är vardagen, arbetet och inte minst din ekonomi som pockar på uppmärksamhet.  Detta hus är förknippat med dina värderingar, det du håller som mest kärt och även din trygghet kommer upp på tapeten.

Lejonet  

När veckan börjar har Solen hunnit ungefär hälften av sin vandring igenom Lejonets sfär och ditt 1:a hus vilket förstås har placerar dig i rakt i händelsernas epicentrum. Där befinner sig även Norra Noden, retrograda Merkurius och förstås oppositionen till allt i Vattumannen hållit dig alert. Du är fortfarande zodiakens mest uppmärksammade person och det är runt dig som allt snurrar och det är tydligt att tankarna på ditt nya liv är på väg att ta form.

Under tisdagen vänder Urans bana retrograd – han är fortfarande i kvadratur med Mars och på detta sätt påverkar det er alla som är födda i de fasta tecknen.

Om du tillhör dem som arbetar med ett kreativt yrke kommer flödet att hjälpa dig i ditt skapande.  Om du törstar efter uppmärksamhet, att bli synliggjord, bli upptäckt, få ett genombrott, jobb eller vinna någons hjärta är allt detta fullt möjligt nu. Det här är så oerhört igångsättande, motiverande, inspirerande och roligt. Lördagens faktiskt väldigt positiva, glada men ändock dramatiska solförmörkelse och nymåne landar även den i ditt 1:a hus vilket förstås ger din personliga utveckling en puff! Det finns viktiga steg att ta, beslut att fatta. Motivationen finner du i nymånen och förmörkelsen.

Jungfrun  

Det är märkliga tidevarv vi lever i. Vi befinner oss i sluttampen av eklipssäsongen och ingenting är nödvändigtvis lätt eller möjligt att ta för givet. Det är ett stort ”Var God Dröj” som färgar hela horoskopet.

Under måndagen och tisdagen rör sig den avtagande månen igenom Tvillingarnas tecknen och ditt 10:e karriärshus. Det finns något ansträngt över hela bilden, beslut som ska fattas och många tankar som surrar.

På tisdag lämnar Venus ditt tecken och flyttar in i Vågen istället. Samma dag kommer även Uranus att vända retrograd. Det är inte klokt! Tänk att vi har hela sju retrograda planeter samtidigt och en av dem är din styrande planet Merkurius. Det finns ingenting som hindrar att man genomför förändringar trots att planeterna backar – men.. det är viktigare än någonsin att man läser det finstilta och att besluten är ytterst noga genomtänkta.

Rådet är att noga undersöka, smida sina planer, känn in och tänka ut vad som skulle passa perfekt för dig och din verksamhet.

Men om du vill följa Universum och det naturliga flödet så inväntar du lördagens enorma urladdning – Nymånen i Lejonet som även innehåller en het solförmörkelse och en vacker kvadratur till Jupiter. Wow! Enligt solteckenastrologin infaller detta i ditt andliga 12:e hus. Hämta din inspiration ur detta skeende. Det är oerhört igångsättande, livgivande och motiverande – och härifrån kan du också räkna med att turen och lyckan står dig bi.

Vågen

Miraklernas tid är inte förbi Vågen. På tisdag smyger gudinnan, din lyckliga stjärna och ledsagarinna Venus in i ditt tecken och med den positionen hamnar hon i en väldigt utmanade och till och med kanske sexig trigon till sin älskling Mars som befinner sig i Vattumannens tecken.. Oh, det här är riktigt hett.  Wow! Mars i sin tur är i kvadratur med Uranus som under tisdagen vänder retrograd. Som ni vet,  är det just precis i det ögonblick som planeters banor vänder som det kan spraka till och vi blir uppmärksamma på något helt nytt.  Uranus/Mars är en ytterst kraftfull kombination som kan skänka överraskningar och dynamiska förändringar. Venus står ju för kärlek, tur, glädje och harmoni så njut av att vara den tillbedda! Som om inte det vore nog.. Lördagen erbjuder en superdynamisk, nydanade och spännande nymåne och en solförmörkelse. Detta är den tredje förmörkelsen i rad, men den enklaste och gladaste av de tre. Den äger rum i Lejonets tecken och i ditt så välkomnande och sociala 11:e hus som handlar om kommunikation på hög nivå, grupper, broadcasting och kanske även politik. Vad än du tänker – låt världen veta det. Det här är en unik tid för dig att påverka människor och göra skillnad.

Skorpionen  

Välkommen till en riktigt spännande vecka som erbjuder så oerhört mycket transformativ potential. Mars och Uranus står i kvadratur nu och det är en galet spänd energi som antingen kan får humöret att brista men det kan precis lika gärna vara så att denna innovativa energi hjälper dig att tänka nytt och tänka bättre. Det är en härlig tid och utvecklande tid ligger framför dig. Du som är född i ett fast tecknen har redan blivit mer prövad än någon annan via de tidigare två förmörkelserna som vi redan fått uppleva den 13/7 och den 27/7. Detta är den avslutande förmörkelsen i raden men också den gladaste och lättaste av dem. Nymånen och förmörkelsen sker på lördag på 18° i Lejonets tecken.

Den är så positiv och skänker möjligheter, lösningar och hopp dels på grund av att Jupiter (som är i ditt tecken) är i kvadratur med nymånen. Samtidigt har vi ju även innovativa Uranus i kvadratur med Mars. Tjoho! Den kombinationen kan ge lösningar som vi inte tänkt på, tvära kast och kanske, kanske får du vara md om en jättestor skjuts framåt via de dramatiska och intressanta skeendena som äger rum i augusti.

Skytten  

Den här veckan är himlavalvet så oerhört aktivt och för all del även motsägelsefullt. Vi kommer ifrån tisdag att ha inte mindre än sju retrograda planeter. Det får ju oss att tänka att skeendena skulle vara helt låsta – men så kommer det inte att vara. Vi befinner oss mitt i en pågående eklipssäsong och det vi har idel dramatiska och spännande saker framför oss. Under denna tid kan mycket komma att förändras. Genom Uranus/Marskvadraturen och det faktum att Uranus vänder retrograd kan förändringen till och med komma att ske som en blixt från klar himmel.

För dig vetgiriga människa vars liv i mångt och mycket handlar om att uppleva, att lära sig nya saker, vidga dina horisonter – kanske igenom en inre andlig resa eller förstås genom att besöka en främmande kultur är den här tiden rena välsignelsen.

Det är idel motiverande eld runt dig när såväl Solen, norra noden och retrograda Merkurius befinner sig i Skyttens tecken. Enligt solteckenastrologin är de också i ditt skytteninspirerade 9:e hus som som lördagens nymåne och solförmörkelse att infalla. 9:e huset står bland mycket annat just för möjlighet att höja det andliga medvetandet.

Stenbocken  

Venus träder in i Vågen på tisdag och skapar en mysig atmosfär eftersom hennes närvaro softar ner de skarpa hörnen och tillvaron genast blir lite mjukare och sensuellare. Härligt! Mars och Venus kommer under veckan att befinna sig i en härlig trigon – se det som tid av ynnest när de två äntligen kan öppna en dialog – det öppnar det romantiska flödet för dig också.

Men.. vi befinner oss fortfarande i en pågående eklipssäsongen så ingen går helt säker eller opåverkad dessa dagar. Än kan ett åskoväder passera eller annan chockerande eller förvånande händelse äga rum. Heta Mars befinner sig i kvadratur till Uranus som på tisdagen vänder retrograd.  Så att håll en låg profil och avvakta kan vara ett bra förhållningssätt. Jag menar inte med detta att saker och ting är stilla – men att låta saker komma till dig kan vara klokare än att själv sätta ut hakan och initiera processer.

Vi vet ju att det är precis när planeterna skiftar som saker kan ses under nytt ljus, som vi kan förvänta oss förändringar och allt möjligt kan ske. Om du frågar mig när det är dags att själv agera skulle jag vilja peka ut tiden efter lördagens nymåne i Lejonet. Enligt soltecken astrologin infaller den i ditt mystiska 8:e hus som både rör ekonomi, intima relationer och andligheten – men även din innersta psykologiska utveckling. Nystart på något av dessa områden alltså.

Vattumannen  

Kära Vattenbärare – du underbara, smarta människa som har kontroll på allt utom just dina egna känslor. Under denna sommar har du varit mer utsatt än alla andra tecken under den sex veckor långa eklipssäsongen  har du prövats i tålamod och utmanats rejält. Kombinationen hetta + människor + och flera retrograda planeter är som gjort för missförstånd. Jag anar att det kommer att kännas vilsamt och skönt när den här sista veckan av tumult är över. För.. hur gärna vi än vill vara på den softa andra sidan så har vi att gå igenom vecka 32 och möta den sista nymånen/solförmörkelsen på lördag. Underbart att veta dock är att denna är de inte är så tung och utmanade som de två tidigare varit. Redan när veckan börjar ställer sig Venus i en underbar trigon till Mars vilket skapar en romantiskt och kanske till och med sexig stämning i ditt horoskop.

Denna nymåne är rolig, sällskaplig och förhållandevis lätt att bära. Enligt soltecken astrologin faller den in ditt relationshus – det 7:e huset. WoW – det är verkligen kärleken och mötet med andra människor som gäller för dig nu. Vågar du släppa in den rätta personen i ditt liv? Det är du själv, din identitet och dina önskningar som ska mötas med en annan människa och kompromissa och kanske dela drömmar om tvåsamhet och framtid. Tuffa grejer att handskas med – men nu kan kärleken vara här med öppna armar om du vågar omfamna den.

Fiskarna

Din vecka börjar rätt mysigt med en kommunikativ måne i Tvillingarna som sedan när den träder in i Kräftan under onsdag och torsdag hjälper dig att uttrycka och tala även om de ämnen som är lite svårare för dig.

Vi har en superkaxig stjärnhimmel med maximalt motsägelsefulla transiter som strävar åt olika håll. Mars möter Uranus på tisdag i den stund har är som allra mest explosiv och rebellisk. Följer du den energin kommer du inte ha några problem alls att avvika från alla normer som finns, protestera och vara excentrisk.

Men samma dag, på tisdagen ställer sig Venus i en mysig vinkel till sin älskade Mars och mellan dem är det hett som bara dem. De vill ju alltid nå så högt som det bara går de få stunder de möts och kan rå om varandra. Alltså kan kärlekens låga få ny eld och vem vet om den här kombinationen av en dos mod och en dos passion är det som gör susen för ditt kärleksliv.

Solen, norra noden och retrograda Merkurius rör sig igenom ditt 6:e arbetshus. De slår på trumman och manar dig till att vakna upp och se på den materiella värden och allt vad det innebär. Det är förstås jobb och jobb, din hälsa och dina dagliga vanor som universum är ute efter att förändra, förbättra och vill att du ska uppmärksamma. Lördagens nymåne/eklips kommer att äga rum här i ditt arbetsamma 6:e hus och det är mer än dags för dig att kavla upp ärmarna och se till att få igång ruljangsen igen.