Horoskop – Vecka 46

 

shaman mink

⭐️ Väduren

Veckan börjar underbart med en härlig opposition mellan Venus och Mars vilket naturligtvis är ett superpositivt tecken och mysig känsla sprids nu i ditt relationshus. I bästa fall fylls ditt hjärta av generositet, kärlek och kanske till och med passion. Nu möts också Jupiter och Pluto i Stenbocken vilket är ett större skeende av mer historisk karaktär som markerar början till slutet av de utmaningar 2020 inneburit.

Extra intressant är att din styrare Mars vänder rätt den 14/11. Detta är käraste Vädur precis vad du behöver för att livsandarna ska flöda, din härliga energi återvända. Men det gäller att navigera med försiktighet exempelvis i trafiken, undvika stress och liknande. Med Mars såhär aktiv och nära jordytan är oerhört starka krafter i rörelse så bäst är att inte utmana lyckan. (Mars kan ses vid plötsliga skeenden som olyckor nämligen). Nästa gång han är retrograda i Väduren är först år 2067.

⭐️ Oxen

Solen i Skorpionen lyser upp ditt relationshus som en strålkastare nu och detta med kärlek, närhet och partnerskap tar större plats i ditt liv igen. Du kan förvänta dig att bli sedd, uppmärksammad och kanske även uppvaktad nu. Din styrande planet Venus är härligt nog i Vågens tecken där hon kommer väl till sin rätt. Att Venus under måndagen befinner sig mitt emot Mars är extra välkommet, en aning utmanade och lite sexigt. Nu dras människor till dig och det ser riktigt ljust ut för dig på kärleksfronten. Du som redan har ditt på det torra i kärlek och slipper gå på dejtar kan med fördel använda det härliga flödet ändå. Venus handlar ju även och pengar och vad du värderar i livet. Här finns kreativitet, charm och magnetism. Sådant som den sociala scenen, att visa upp sig, söka jobb eller enkelt bara ha kul fungerar så bra nu. I övrigt så är det ett övertydligt Skorpintema i horoskopet när heta Mars, dramatiska Pluto aktiveras. Motiverande, igångsättande och intensivt. På söndag blir månen ny i Skorpionen i ditt 7:e hus för relationer. Nystart i kärlek?

⭐️ Tvillingarna

Det är en spännande vecka som ligger framför dig när det sociala livet, kreativiteten och glädjen måste få ta lite större plats i livet. Härligt! Venus opposition till Mars gör att det kan uppstå en pirrig känsla mellan dig och någon.

Din styrare Merkurius skiftar tecken och träder in i Skorpionen och 6:e huset under onsdagen. Det sjätte huset är det område i horoskopet som symboliserar arbete, hälsa och välmående och här händer det verkligen massor nu. Solen är ju redan där och Merkurius entré utgör ett pikant skifte som intensifierar, effektiviserar och ser till att driva på skeenden och processer. Sanningen, känslorna och avsikterna ska upp på bordet nu och du kanske själv eftersöker en tydlighet ifrån dem du har ikring dig.

Mera av den varan bidrar ”sanningens ljus” Jupiter med när han möter hemlighetsfulla Pluto i konjunktion.  Att våga stå för upp för dig och att inte vara rädd för att visa dina sanna färger kan vara en del av vad universum vill säga dig nu. Söndagens nymåne i ditt 6:e hus Skorpionen kan handla om såväl en arbetsrelaterad som en känslomässig nystart.

⭐️ Kräftan

Veckan är långt ifrån neutral. Det finns en intensitet, vilja och stark livslust i dessa stjärnor. Solen befinner sig sedan en tid i ditt kreativa, generösa och roliga 5:e hus. Det här är en superbra tid alla former av skapande, att ta nya tag och kanske till och med öppna eget. Men under dessa stjärnor kan glädje och passion också utvecklas.

Samtidigt som detta sker möts Venus och Mars under måndagen i en opposition och det skapar övervägande positiva vibrationer runt dig.

Jag är så glad att få berätta för dig att den till synes orörliga ansamling planeter; Jupiter, Pluto och Saturnus som plågat världen i nästan ett år sakta men säkert löses upp härifrån.

Jupiters möter nu Pluto i den sista konjunktionen av tre, det sista utropet i processen innan Jupiter drar vidare. Han vill locka ut själen på banan, dra fram sanningen i ljuset medan Pluto vill vidmakthålla makten, kapitalet och det gamla. Han är även representant för mörkret. Söndagen bjuder på en nymåne i Skorpionen som infaller i ditt 5:e hus den med.

⭐️ Lejonet

Säga vad man vill om den kommande veckan Leo, men långtråkig blir den inte. Universum går ut hårt redan på måndag med ett spänt men intressant möte med Venus och Mars som öppnar ditt hjärta och får dig att utrycka dig. Wow! Det ligger kärlek i luften!

Samtidigt möts även Jupiter och Pluto, vilket är intensivt förstås men hjälper dig att bottna i dina känslor, fatta beslut och finna nytt hopp på framtiden. Tron på att saker och ting kan ändras och en vilja att faktiskt ta tag i och förändra saker som fallit i stå. Underbart! Det är stort för dig att ta nya kliv.

Men, detta är ingenting som måste ske hals över huvud. Vi har en avtagande måne på gång och som bekant är det snarare så att man varvar ner dessa dagar än riktar sig ut. Vissa av er känner av höstmörkret mer och den här tiden i månaden symboliserar en tid när man faktiskt bör ta det lite lugnare. På söndag har vi en känslosam och eventuellt dramatisk nymåne som infaller i Skorpionen och ditt 4:e hus.

⭐️ Jungfrun

Det är en motsägelsefull och spännande vecka som väntar. Måndagens härliga Venus mitt emot Marsvibb gör att hjärtat kan ta ett skutt av glädje mitt i höstmörkret. Det är ett stort skifte på gång i universum (Jupiter/Pluto konjunktionen) som nu låser upp sådant som känts låst, kanske till och med omöjligt under en längre tid. Naturligtvis är detta inte något som du känner av alldeles omedelbart men betydelsen av optimistiska Jupiter kontra mörkrets furste Pluto är stort. Sanning, ljus och nytt hopp föds här.

Under onsdagen kommer din styrande planet Merkurius att ta sig in i ditt kommunikativa 3:e hus. Där vill den tala om känslor, om sanning och kanske rita upp nya mind maps för framtiden?

Vi har en avtagande måne på gång och du kanske upplever att avsaknaden av månljus gör dig lite låg och att din energi sakta dalar. Känn in och känn efter. Någonstans där i hjärtat hittar du din egen sanning. Vila, meditera och släpp det gamla som du inte behöver nu. På söndag 15/11 infaller en härlig, intensiv, känslomässig djuplodad nymåne i Skorpionen i ditt 3:e hus.

⭐️ Vågen

När denna vecka startar möter din styrande planet Venus upp med heta Mars och det är i stunder som denna som man känna att kärleken och förståelsen för dina medmänniskor segrar. Härligt! Det ger en mysig och lättsam vibb och du attraherar till dig bra situationer och människor.

Det är hos dig Vågen (och i alla de kardinala tecken) som det verkligen händer grejer nu. Det stora skeendet nu är dock Jupiter och Plutos konjunktion och det faktum att Mars nu på lördag vänder direkt. Det är en stor vecka som ligger framför dig – en förändringens tid till och med men det kan dröja fram till december innan vi ser full effekt av skeendena. Nu lossnar det som varit låst och suttit fast hela året och det är en superbra tid att fatta beslut.

Merkurius lämnar dig under onsdagen och piper in i Skorpionen vilket ger lite tuffare tag i kommunikationen. Här krävs korten på bordet och klara besked.

Nymånen infaller i ditt ekonomiska 2:a hus och ägodelar, pengar, och dina personliga värderingar får betydelse. Det kan vara klokt att titta på sådant som ekonomiska placeringar, försäkringar, ränta nu.

⭐️ Skorpionen

Det är en intensiv och inte helt odramatisk vecka som väntar nu. Båda dina styrare Mars och Pluto placerar sig i huvudrollerna och skapar ett Skorpiontema på stjärnhimlen.  Äntligen, anar jag att många av er känner, lossnar det. Du kommer att du stortrivas i det här klimatet som gör det möjligt att agera fritt.

Jupiters konjunktion med Pluto är förstås det största som sker som det är den tredje i konjunktionen mellan de två och åtminstone börja till avslutet av det drama som hållit oss tillbaka hela året. En annan viktig faktor här är att Mars bana vänder direkt igen. Toppen! Under dessa stjärnor återvänder lusten och livsglädjen till Skorpionen och din utveckling går framåt med stormsteg. Under onsdagen kommer även Merkurius att komma in i Skorpionen.

Vi har en avtagande måne nu och under andra delen av veckan befinner vi oss i den lite matta period vi kallar mörkermånen när det inte finns något månljus alls som guidar.

På söndag morgon väntar vi en nymåne som äger rum i ditt tecken! Nystart, Nytändning och nya idéer. Detta är ditt astrologiska nyår och härifrån påbörjas en ny årslång cykel av erfarenhet.

⭐️ Skytten

Det är ett stort skifte som äger rum denna vecka när din styrare Jupiter och Pluto möts för den tredje och avslutande gången. Här löses låsningen mellan de tre planeterna i Stenbocken upp. Skeendet mellan de har i olika konstellationer pågått ända sedan i januari. Pust!! Det blir så skönt med ett friare klimat och ett nytt tema. Det här är början av universums transformation. Det är superintressant att se dessa två så skilda energier mötas – Jupiter som symboliserar sanningen och ljuset konfronteras med gamla maktstrukturer och mörker. As above, so below passar fint in nu med tanke på vad som precis har skett i det amerikanska valet. Ja, det där är makrokosmos – men du kan hitta samma påverkan i ditt eget liv nu. För dig Skytten så pekar detta möte rakt mot ditt 2:a hus som handlar om ekonomi och dina personliga värderingar. Vågar du följa Jupiters väg mot nya och outforskade territorier eller blir du kvar som det är. Jupiter söker ju ständigt efter utveckling och expansion emedan Pluto vill vidmakthålla allt som det är. Ja, det är ett intressant skeende nu och många av er kommer att se resultatet av denna konjunktion rätt snart. Söndagens nymåne infaller i Skorpionens tecken och ditt 12:e hus. Detta är det optimala tillfället för dig att arbeta med inre och ditt eget andliga liv.

⭐️ Stenbocken

Venus glider fram igenom ditt 10:e hus som rör din karriär och ditt anseende hos andra. Där sockrar hon din situation och människor upplever dig behaglig och mysig att ha att göra med.

Under måndagen kommer dina tjusarkrafter att ställas på sin spets när heta Mars möter upp kärleksgudinnan. Du blir sedd, uppskattad och har all anledning att känna dig nöjd.

Under den här perioden rör sig Solen igenom ditt sociala 11:e hus som handlar om sociala media, föreningsverksamhet och nätverk. Samarbete med olika grupper i samhället och publikationer. Från onsdag kommer även Merkurius att befinna sig där och kanske finns din själsgrupp som stöttar och hjälper till precis där, framför din näsa.

Det är mycket som andas ny start här och du har allt att vinna på att kommunicera och nätverka. Det kan vara en superfin idé att kliva in nya grupper och känna på vibbarna i nya sammanhang. Störst nu är mötet mellan Jupiter och Pluto som äger rum i ditt 1:a hus. Det som kommer att ske här är mäktigt. Din personliga utveckling tar fart nu under nov/dec och du kan förvänta dig riktigt goda resultat. Söndagens nymåne i Skorpionen faller i ditt 11:e hus och den symboliserar som alltid en ny öppning.

⭐️ Vattumannen

Arbetet tycks stå högt på agendan för dig när Solen och, från onsdag även Merkurius, rör sig igenom ditt 10:e (karriärs) hus.

Låt inte gamla vanor och trygghetstänk hindra dig, tvärtom! Tro på dig själv och dina känslor för din intuition är extra alert nu.

Pluto/Jupiter konjunktionen som dominerar den här veckan leder till stora skiftningar. Även om du är direkt involverad i transformationen är det omöjligt att inte dras med i de föränderliga krafterna. Vi har befunnit oss ett och samma läge i ett helt år och har nu kanske redan vant oss och accepterat livet som det är nu under epidemin.

Det gäller att ha stark tro till sig själv, attraktionslagen och de kosmiska krafterna. Universum är en kärleksfull och god plats att vara på – även om det lite titt som tätt kan finnas anledning att misstänka det motsatta.

En annan viktig faktor här är att Mars som sedan i september varit retrograd vänder direkt under lördagen och går framlänges! Yes!  Nu hittar du tillbaka till motivationen och känner att livet är roligt och innehållsrikt. Mars och Venus bildar opposition till varandra under måndagen vilket susen för dig och skapar fina kontakter och ger medvind i seglen. Söndagens nymåne infaller i ditt 10:e hus i Skorpionen.

⭐️ Fiskarna

Solen rör sig nu igenom Skorpionen och ditt äventyrliga 9:e hus. På onsdag kommer även Merkurius att ansluta sig och i detta nyfikna, andligt sökande och medvetandehöjande hus kan sinnet flöda fritt. Med andra ord är det en utmärkt tid för den som vill studera, resa eller upptäcka. Även inre resor främjas så healingarbete, meditation och allt liknande är mycket välkommet nu när ditt andliga medvetande blir knivskarpt.

Men på stjärnhimlen mullrar det till nu och det är oerhört kraftfulla energier i rörelse. Nu ändras världen runt dig och du gör klokt i att följa med i utvecklingen. Mötet mellan Jupiter och Pluto är mäktigt och den avslutande konjunktionen i en serie på tre som har påverkat oss och satt tonen under merparten av 2020. När Mars bana vänder rätt under lördagen skingras tvivlen och du når vetskap. Coolt! Skorpionenergin plockar fram en mer kompromisslös version av dig. Juste – passa på att använda flödet till att fatta beslut.  Söndagens nymåne i infaller i Skorpionen och ditt 9:e hus.