På Himlavalvet – Vecka 46

 

1600@80

🌟 💫 Käraste Astrologivänner💫 🌟

Ni anar inte hur lycklig jag är att få skriva om vecka 46. Som jag har längtat till den här punkten! Visst som allt inom astrologin så är det ingenting som sker omedelbart och att allt faller på plats som när man trycker på en knapp. Men detta är åtminstone ett steg på väg emot en ny och hoppfull framtid.

Härligt redan nu på måndag är den flirtiga, dynamiska oppositionen mellan Venus och Mars. OK – covidtider gör förstås att jag inte ska uppmana folk till närhet. Men den här transiten fyller himlen med just passionerad energi, kärlek och attraktion. 

Vi har en Jupiter/Pluto konjunktion – den sista i raden av tre. I början av april, i slutet av juni, och det som sker nu. Upplysningen-Jupiter möter mörkret i Underjorden-Pluto! Mycket speciellt. Många astrologer inom OPA ser samband mellan dessa datum och spridningen av viruset. (Själv är jag inte övertygad). Om den teorin stämmer så är det ju strålande nyheter. Låt oss hoppas och tänka att det som sker nu är kulmen eller peaken och att det lugnar sig framöver,  Helt säkert är dock att Jupiter som har en snabbare rörelse än Pluto och tar sig förbi honom och detta är en del i upplösningen av ”dramat” som startade i början av året. Jupiter är ju en vital ”klumpen” med Jupiter, Pluto och Saturnus.

Merkurius vände direkt redan 4/11 i förra veckan och är nu redan på banan. Härligt! Det blir lite lättare att hantera saker och ting. Mars tar ytterligare 10 dagar på sig innan han vänder direkt den 14/11! Hurra! Den här ovanligt sega retrograden när Mars har backat igenom sitt eget tecken har naturligtvis varit oerhört frustrerande för oss alla. Mycket har fått skjutas på framtiden annat har inte riktigt lyft. Mars är i Väduren 28/6 –  7/1 -2021.

☀️ SOLEN 17°-24° SKORPIONEN ♏️

Solen fortsätter sin färd igenom Skorpionen där mycket handlar om sanning. Scorpio ägnar massor av tid just åt att fundera över de existensiella frågorna, om sanningen och de äkta känslorna. I jakten på att förstå livets mysterier testas gränser och normer mot begäret, samvetet och känslorna. Det kan blir intensivt, passionerat och hett. Allt eller inget, svart/vitt tänkande och intensitet beskriver Skorpionen. Här handlar det om djupet, om känslor, sanning och intimitet. Allt är på riktigt med Skorpionen. Saker ställs på sin spets, sanningen ska fram, hemligheter ska undersökas, det dolda avtäckas och kanske dras fram i ljuset. Här blir existensiella frågor som meningen med livet viktiga.  Psykologi, sexualitet och andra djupa frågor komma upp. Förändring, transformation och helande är intressant. Även astrologi, mysterier och konspirationer. Grattis på födelsedagen Skorpionen

🌚 MÅNENS FÄRD

Söndag 8/11 bildade månen sitt sista kvarter på 16° Lejonet och härifrån har vi en avtagande måne. 9/11 träder månen in i Jungfrun. På onsdag träder månen in i Vågens tecken. På fredag är det dags för djuplodade, kännande Skorpionen och här ser vi inte något månljus alls. Det här är mörkermånen, utandningen, en lugnare fas där vi om möjligt bör söka harmoni, mindre stress och finna balans. Nymånen infaller söndagen den 15/11 kl 06:08 på 23°18  i Skorpionen. Det kommer dock att dröja fram tills på tisdag i nästa vecka förrän vi kan se den nya månen med blotta ögat.

♏️ MERKURIUS  28° VÅGEN – 5° SKORPIONEN

Merkurius har nu fått upp farten efter retrograden och rör sig nu framåt i normal takt. Natten till tisdag 10/11 är han för tredje gången tillbaka på 0° i Skorpionen, där han gick in den 28/9, där han i retrograd rörelse backade ur tecknet den 28/10. Ja, det betyder att tankar, idéer och frågor som var aktuella då åter kan komma att aktiveras. Det är dock först den 19/11 som Merkurius lämnar skuggan och kan fungera optimalt igen.

♎️  VENUS 14° – 22°  VÅGEN

Oh, la, la.. kommer Venus (som nu är i sitt hemmatecken) vara opposition, mittemot Mars (som också är i sitt hemmatecken). Det är viktigt att poängtera eftersom de båda är synnerligen starka då. Den här influensen kan skapa spänning, flirt och glädje till människorna.

Onsdag den 28/10 gled kärlekens och de sköna konsternas gudinna Venus in Vågens tecken där hon är härskare. Det här blir en välsignad och härlig månad för hon hemma där hon trivs och kan  uttrycka sig fritt och obegränsat. Underbart är kort och den 21 /11 lämnar hon Vågen till förmån för Skorpionen.

I Vågen kommer hennes sociala väsen till uttryck och här är Venus vacker, sällskaplig, balanserad och oerhört charmig – hon älskar det ljuva livet. Här kommer den sofistikerade sidan fram. Hon söker sig till exklusiva miljöer, intellektuella människor och vill bara ha det bästa i livet. Att ha trevligt, möta toppmänniskor, gå på fina fester och attrahera till sig, mingla och flirta är livet för henne. Hon njuter och söker ständigt varje tillfälle att använda alla sina 5 sinnen till fullo.

♈️  MARS VÄNDER DIREKT 15° i VÄDUREN

Mars står och stampar på den 15 graden länge, han är nu stillastående, i vad som kallas ”stationary”på engelska. Här tar han sats inför den nära förestående vändningen. Han befinner sig så nära jordytan som det bara går, han är oerhört kraftfull och potent nu. En arg, frustrerad Mars som vill framåt med andra ord. Vändpunkten inträder den 14/11 kl 01:36. Pust.. ok.. det tar ett bra tag innan han får upp farten – men han är i alla fall inte retrograd längre.

När Mars den röda planeten och vår krigsherre är i sitt eget konungarike trivs han allra bäst.  Mars är Vädurens styrande planet och zodiakens hjälte och krigare. Han är Yang- energin – den maskulina kraften. Han symboliserar drivet, motorn, motivationen i alla människor. Mars i Väduren

♑️  JUPITER  22° – 23° i STENBOCKEN

Under den 9-12 november kommer Jupiter och Pluto att mötas i konjunktion för den 3:e gången. Fundera lite på dessa datum 4/4, 28/6 och nu 12/11. Detta är de tidigare konjunktionerna och många astrologer har sett samband mellan dessa konjunktioner och covid 19 virusets spridning.

Jupiter fått upp ångan nu och rör sig stadigt en grad i veckan framåt igen. Nu igenom att Jupiter, Saturnus och Pluto (covid-klumpen) alla har vänt direkt kommer det här låsta tillståndet som pågått att lösas upp och vi står åter igen iför nya händelser och utveckling.

Jupiter anses vara försvagad i Stenbocken och när han är retrograd blir det ju ännu mera så. Jupiter är ju förstoringsglaset, sanningssägaren som gör allt han vidrör större och väldigare. Här får vi se intensiteten, transformationen och destruktiviteten hos Pluto smälta samman med Jupiters krafter. Det här kan leda till att hoppet om förändring, kanske en bättre värld tänds hos oss människor. Jupiter i Stenbocken

♑️  SATURNUS 26°-27° STENBOCKEN

När Saturnus befinner sig i sitt eget tecken fungerar han optimalt. Här är han kraftfull, värdig och effektiv. Saturnus älskar naturligtvis att vara hemma i sitt eget tecken, där hans energi kommer fram på bästa sätt.

Stenbocken är ett tecken som vill ha respekt och det vill Saturnus också. Han är tidens gud, ordningen, redan och han är också gränsen. Inget flams och trams med honom. Han visar oss människor vikten av att vara seriösa, jobba hårt och utvecklas genom erfarenhet. Han är ingen vän av snabba lösningar och genvägar.

♉️ RETROGRADA URANUS  8°06 I OXEN

Att Himlen (Uranus) möter Jorden (oxen är jordelement) är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Uranus kommer att befinna sig i Oxen fram till juli 2025.

♓️ RETROGRADA NEPTUNUS 18°13 I FISKARNA

Att Neptunus befinner sig Fiskarna händer bara vart 165: e år ungefär men å andra sidan så stannar han många år i detta tecken från 2011 – 2026. Det här är förstås en fantastisk, utvecklande tid kreativiteten,  konsten, för den egna personliga andliga utvecklingen och men även för framväxandet av ett kollektivt andligt medvetande hos mänskligheten.

♑️ PLUTO i 22°55 I STENBOCKEN

Söndagen den 4/10 vände Pluto direkt i Stenbockens tecken! När Pluto rör sig direkt förändras saker i världen ofta dramatiskt, kraftfullt och i detta nu kan ett paradigmskifte äga rum. Stenbocken står ju bland annat för staten, kapitalet och ordningen i landet. Pluto för djuplodade förändringar. Om vi ska se till den stora bilden är det så att Jupiter, Saturnus och Pluto befinner sig ett dramatiskt skeende som drog igång vid årsskiftet 2020. Mötet mellan dessa planeter för mänskligheten in ett paradigmskifte. Det är starka krafter i rörelse. Saker som ställs på sin spets – och vi som kollektiv ställs inför oerhörda val.  När planeter bildar aspekter till dessa tre aktiveras de åter.

♈️  RETROGRADA KIRON 5°22 i VÄDUREN

Den sårade helaren befinner sig nu på 5° i Väduren. Var än du ser att Kiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor.  Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

♊️ MÅNKNUTARNA 20° TVILLINGARNA & SKYTTEN ♐️

Vi ser nu att månens knutar blir kvar på 20° hela månaden nästan. Det beror på att vi börjar närma oss ”eklipssäsong” igen 30/11 och 14/12 är det dags igen.

Till skillnad ifrån allt annat i horoskopet är månknutarna varken planeter eller asteroider utan två skärningspunkter.  I alla horoskop finns både en nordlig och en sydlig nod/månknut. Dessa punkter visar var månens bana och ekliptikan möts. De berättar om vår själs evolutionära resa genom igenom inkarnationerna.

Både den norra och den södra noden i ett horoskop är också kända som ”ödesknutarna” och är goda indikatorer på vår själsliga utveckling och pekar ut vår andliga livsväg och hur vi kan nå ett uppfyllande av dessa mål. Södra noden representerar var vi kommer ifrån i tidigare liv och vad vi tar med oss in i detta liv. Den norra noden representerar framtiden och det öde som väntar, grundat på de lärdomar du har lärt dig tidigare. Om du har någon planet eller annan viktig punkt på den grad där noden passerar kan det indikera att ödet knackar på din dörr och att karmiska händelser sätts igång i ditt liv.  Noderna skiftar tecken.