Horoskop – Vecka 47

 

dreamstimemedium_47938924 (1)

Väduren

Din styrande planet Mars är under veckan sig härligt nog sammankopplad med positiva Jupiter. Wow! Som du fått vänta på elden och de positiva vibbarna som får dig att känna dig levande, motiverad och kanske också som hemma igen. Du fylls med bra energi och vill få saker att hända. Den vakna läsaren kanske upptäcker och tycker att det är märkligt att uppleva elden trots att Mars faktiskt befinner sig i vattniga Fiskarna och vi har Merkurius retrograd.  Allt är motsägelsefullt – håller med – men Jupiter är så stark nu och han blir tydligare dag för dag under veckan. Elden förstärks ju på torsdag när Solen träder in i Skytten fredag morgon bjuder på en härlig fullmåne i Tvillingarna/Skytten. För var dag som går kommer Solen en dag närmare Jupiter och på söndag/måndag infaller det som anses vara den tursammaste dagen på hela året eftersom de båda möts.

Oxen

Det var så mycket som hände förra veckan att jag kan ana att det är svårt att känslomässigt hänga med i svängarna och bena ut vad som är vad. Under den senaste månaden har Solen vandrat igenom ditt sjunde hus vilket brukar innebära en gynnsam fokus på relationer. Men Venus som varit retrograd i 40 dagar är det möjligt att relationerna inte var så okomplicerade som man skulle ha önskat. Nåväl, Venus har vänt rätt igen och under veckan tar hon ny fart och kommer för tredje gången gillt passera samma väg. Det är en glad, positiv känsla som även påverkar ditt sociala liv. Nu ökar Venus självkänslan och gör dig attraktiv. Härifrån och fram till nyår kommer det tveklöst att hända saker i ditt liv. Mitt tips är tålamod, håll motparten på halster lite.  Det handlar om att vara sann emot sig själv, följa sin egen inre röst, sätta gränser och ta för sig av livet. Det är väldigt spännande transiter Oxen. Bäst är det skeende som äger rum i helgen.

Tvillingarna

Solen rör sig nu i de sista graderna av ditt arbetsamma 6:e hus så att fokusera på jobb nu kommer att ge bra utdelning. Det är helt sjukt bra transiter som kommer upp här Tvillingarna. Men, dejtingscenen är nog ytterst förvirrande i dessa dagar. Ett tips kan vara att avstå helt från erotik och romantik, som det kan vara alltför lätt bygga upp luftslott att inbilla dig saker som inte är. (Mars/Jupiter och retrograda Merkurius/Neptunus binds till varandra nu). Bästa nu är förstås att iaktta hur alla härliga planeter är på väg att samlas till en supermaxat möte Skytten som naturligtvis kommer att göra underverk för dig. Solen träder in i Skytten på torsdag och där dukar Universum upp årets enda fullmåne i ditt tecken på fredag morgon. Wow! Här kommer dina känslor på display och kan bli stora. Den samlade fantastiska Sol, Jupiter, Merkurius unionen som påverkar dig totalt ända in i nästa vecka. Möjligheternas tid är här!

Kräftan

Den här veckan tar eldens element över skeendena och livet blir mer färgsprakande – kanske stressigt också i och för sig. Elden är ju handling och action och för din del är det arbetsamma sjätte huset som markeras nu när Solen under torsdagen glider in i Skytten och några dagar senare möter upp med Solen. Vi har en hejdundrade fullmåne här på fredag morgon också som kommer att påverka skeendena hela veckoslutet. Stora känslor, kanske tar du beslut inom dig om vem, var och med vem du vill vara. Med risk för att bli väldigt tjatig för jag vet att jag har sagt det tidigare flera gånger. Men.. med Solen och Jupiter tillsammans kan riktig magi skapas. Du kan göra riktigt bra ifrån dig på arbetsplatsen – eller se till att använda detta supertillfälle till att göra något speciellt. Det kan vara att lansera sin nya blogg, affärsidé eller kanske bara låta folk se vem du är? Tur är vad detta bland annat kan innebära.

Lejonet

Det är så stora förändringar som ägt rum på himlavalvet att det kan vara lite svårt att navigera och känna in vad som gäller. Mars, som nyligen gått in i Fiskarna kopplas nu ihop med Jupiter och detta ger eldiga, igångsättande impulser. Skönt – för den här veckan ”sätter” den nya energin sig och det är ett enormt flöde som kommer igång. På torsdag går Solen in i roliga Skytten och ditt kärleksfulla varma 5:e hus och energin riktas åter utåt emot människor och du längtar efter att ha roligt, prata och mötas upp med dem som du håller av. Bäst är att Jupiter och Solen möts på söndag. Bra energi och intressanta konversationer utlovas. En liten stilla flirt kan utveckla sig till någonting riktigt fint – men låt allt gå sakta. Att Merkurius är retrograd och i vinkel med Neptunus gör det hela riskfyllt. Man kan lätt fatta fel eller själv bli missuppfattad.  Mitt råd är att väga dina ord på guldvåg i allt.

Jungfrun

Att Merkurius backar är ingenting som är bra för dig och ditt hyperkänsliga system men – vill jag skynda mig att säga. Visst – i vanlig ordning kan det vara rejält förvirrande saker – missförstånd eller saker som går fel på annat sätt. Trots det vill jag ändå säga detta är en superbra vecka för det positiva är så överväldigande att det kommer att ta över och retrograden hamnar i skuggan av det större skeendet. Det här är en väldigt speciell vecka på många sätt. Det största är förstås fullmånen i Tvillingarna och därpå mötet mellan Solen och Jupiter som anses vara det tursammaste ögonblicket på året. Hela sex planeter kommer att befinna sig i rörliga tecken och på så vis blir du maximalt triggad. Vad kan du förvänta dig av tiden? Det här är möjligheternas vecka, det kommer en eld med i bilden som hettar upp allt. Mars är mitt emot dig och driver upp tempot. Ta för dig på livets smörgåsbord!

Vågen

Nu passerar Venus åter i redan upptrampade spår igenom ditt tecken (pga retrograden som nu är över). Nu på sista vändan är det meningen att du ska ha lärt dig något värdefullt. Det kan vara en insikt, kanske en ny förståelse för någon aspekt i ditt liv eller varande. Känslolivet blir mer balanserat och njutbart och ni som är födda i slutet av Vågen får åtnjuta lite av gudinnans magiska strålglans. Nu är det grönt ljus för flirt, mingel och allehanda sociala sammanhang. Du kan bli inspanad och kanske vankas även amorösa äventyr? Roligt nu blir det med fullmånen som infaller i ditt sociala och utforskande 9:e hus på fredag. Samtidigt möts ju Sol, Jupiter och Merkurius och detta kommer att göra susen för ditt sociala liv. Se fram emot en positiv vind som når dig på alla nivåer och håll dig framme och var beredd på att grabba tag i lyckan om den flaxar förbi.

Skorpionen

Nu har vi kommit till slutet av Solens färd igenom ditt stjärntecken och är det bara tre dagar kvar på Solens färd igenom ditt tecken så snart blir det lite lugnare i ditt tecken men det betyder inte att din vecka på minsta vis ska bli lugn eller stilla. Stjärnhimlen är överaktiv och hela sex planeter kommer att befinna sig i de rörliga tecknen. För mången Skorpion kan detta vara en kulmination eller ett avslut på processer som kommit igång tidigare i höst. Det kan mycket väl vara så att det är nu som pengarna landar på kontot, affären avslutas osv. Men börja inte med något nytt projekt nu under denna stjärnhimmel. Om inte saker faller på plats av sig själv är rådet att inte ta några initiativ alls för än nästa vecka. I kärlek får du vänta till i början av december för att den förlösande faktorn, Venus åter ska komma på plats och avsluta det som drogs igång här tidigare under hösten.

Skytten

Vi har en väldigt aktiv stjärnhimmel och hela sex planeter kommer att befinna sig i de rörliga tecknen nu. Det innebär att du aktiveras från alla håll och kanter och kan komma att känna dig mer levande, inspirerad och hoppfull angående precis allt – livet och framtiden. Men – det är inte konfliktfritt för Merkurius backar – missförstånden kan dugga. På torsdag glider Solen in i ditt tecken och där adderas massor med eldig, kraftfull energi. Din styrare Jupiter är med i smeten också och under dessa stjärnor kan du attrahera till dig precis vad som helst. Det är nästan lite övermäktigt och mer blir det till helgen när Jupiter och Solen möts. Som om inte det vore nog så har vi dessutom en maxad fullmåne i Tvillingarna som lyser upp ditt 7:e hus och dina relationer. Kärleken, kommunikationen och flödet mellan människor öppnas upp nu. Det är en så generös, kärleksfull och utvecklande energi som tar vid. Nu kan livet börja rulla igen så lev och ta för dig.

Stenbocken

Det är bara fyra dagar kvar till dess Solen glider in i Skytten och ditt 12:e hus. Just för dig är detta är en tid när allt det som redan hänt under hösten kan börja kännas av i både till kropp och själ. Optimalt vore att få möjlighet att ta det lite lugnare, reboota systemet och faktiskt vila. Är du yrkesverksam kanske det är en omöjlighet – men detta är vad stjärnorna önskar. Adlighet, meditation, mindfulness och yoga passar nu. Det gör också rening, healing och sömn. Men samtidigt som din kropp efterfrågar respit är det fullt pådrag på himlavalvet. Fredagens fullmåne landar i ditt arbetsamma 6:e hus och det drar förstås tankarna till såväl arbete, kost, hälsa, motion och dina dagliga vanor. Hepp, även där kommer samma meddelande. Hälsan är ditt eget ansvar under dessa stjärnor och du får passa dig för att inte bli överansträngd. Men.. mitt i allt detta kan det hända att du plötsligen känner av ett lyckokänslor och får till dig positiva förnyande energier som fyller ditt hjärta.

Vattumannen

Det är spännande att få vara en del i skeendena nu som övergripande är motiverande, igångsättande och kul.  På fredag-lördag kommer hela sex planeter att vara i de rörliga tecknen i samband med fullmånen. Under söndag/nästa måndag möts Solen och Jupiter och det som magiska mötet som anses vara det bästa på hela året äger rum. Det här kan dra in dig i helt nya sociala sammanhang och nätverk. Kanske väljer du att publicera något som blir uppmärksammat? Det är ditt utåtriktade 11:e hus som aktiveras något helt enormt nu igenom att Solen, Jupiter och Merkurius drar dit energi. Enligt solteckenastrologin lyser fullmånen upp ditt kreativa 5:e hus och nu kan det handla det om att avsluta projekt du har på gång och få undan högarna på skrivbordet. Man börjar inte gärna på nytt under dessa stjärnor men kan absolut låta sig inspireras. Merkurius retrograden och en del andra aspekter visar att det är lite gambling och risktagande med i bilden men.. det kan precis lika gärna rassla till och bli jättebra!

Fiskarna

Nu har motiverande men även kanske också lite tuffa Mars hunnit en bit in i tecknet vilket kan orsaka stress, frustration eller ilska hos dig. Men du kära Fiskarna vet ju hur man handskas med Mars. Passivt motstånd fungerar i alla lägen så se till att undvika jobbiga människor. Men eftersom Mars nu kopplas till Jupiter är det mycket troligt att du översköljs av bra vibrationer. Det är så mycket positiva förändringar på ingång den här veckan. Hela sex planeter kommer att befinna sig i rörliga tecken och på så vis blir du en av huvudrollsinnehavarna i skeendena. Det är socialt, händelserikt, flirtigt och också spännande. Det är en öppnare, gladare och mer spontan och rolig tid som tar vid med underbara möten och samtal. På torsdag glider Solen in i Skytten och ditt 10:e hus som står för synliggörande och karriär aktiveras. Coolt – för nu har du Jupiter, Solen och Merkurius där. Det låter som ett vinnande koncept.