På Himlavalvet – vecka 47

 

planets

⭐️💫 Hej alla kära Astrovänner 💫⭐️

Det är en fantastisk, utvecklande vecka vi har framför oss som erbjuder nästan obegränsat med möjligheter och chanser för den djärva som vågar tro att livet kan vara vackert och belönade.

Nästan hela veckan kommer Mars i Fiskarna och Jupiter i Skytten att vara i kvadratur till varandra. Oh! Det är flummigt.. Samtidigt pågår ju också en kvadratur mellan Neptunus och retrograda Merkurius. Hm.. vad ska vi säga om detta? Det är rörlig energi i luften, bäddat för illusioner och missförstånd. Det är ju intuitiva, undanglidande Fiskarna som blandas med  gränslösa, utforskande Skytten. 

En fabulös fullmåne inträffar i Tvillingarna tecken tidigt på fredag morgon! Wow! Det är så häftig energi nu i den här miljön kan allt skapas. Underbart!

25-26 november har vi ett superhäftigt tillfälle som bara sker en gång per år. Solen och Jupiter möts i en gudomlig omfamning när de båda planeterna tankar energi. Det här är ett supertillfälle för allt!

SOLEN I SKYTTEN – På torsdagen den 22/11 kl 10:02 träder Solen in i Skyttens tecken och nu vidgas våra horisonter och en glad, optimistisk vilja fyller oss. Vi vill nå ut i världen för att uppleva den, lära känna och förstå den och komma i kontakt med något som är större än oss själva. Skytten är ett rörligt eldtecken som ständigt vill vara i rörelse, kommunicera och byta åsikter. Grattis Skytten!

MÅNENS FÄRD – Måndag – tisdag rör sig den tilltagande månen igenom Vädurens tecken. Natten till onsdag kl 01 – går månen in i Oxen där hon ökar i omfång och blir kvar ända till fredag morgon, 23/11 kl 06:39 när månen blir full på 00°52 i Tvillingarna! En sådan måne! Hela sex planeter befinner sig i rörliga tecken och alla är inblandade i fullmånen. Det är en fantastisk energi som tillåter oss att utvecklas och expandera vår intuition, hjärtat, själen och våra sinnen. Wow! Den här energin kommer att dominera hela helgen.

MERKURIUS RETROGRAD I SKYTTEN –  Under veckan rör sig budbäraren mellan 13° – 7° vilket innebär att han backar. Retrograden började den 17 november kl 02:33 på 13° 30 i Skytten och pågår fram till 6/12. Det innebär att retrograden börjar i kvadratur med Neptunus och att det är detta tema som vi får dras med lite av och till under perioden! Vi kan komma att uppleva retrograden lite tydligare och påtagligare än vad Merkurius retrograderna brukar vara. Merkurius retrograd i Skytten

VENUS DIREKT I VÅGEN – Vår kärleksgudinna Venus har backat i 40 dagar men under fredagen, kl 11:50 vände Venus direkt på 25° i Vågen.  Hon är redan återfödd som morgonstjärna och synlig på morgonhimlen. Nu med de normaliserande förhållandena kan gudinnan uttrycka sig fritt och direkt och vi här nere på jorden får det lite enklare med kärlek och känslor. Venus går direkt

MARS I FISKARNA –Nu har Mars hunnit en bra bit in i Fiskarna och den här veckan avslutas på 6°14. I det mjuka, empatiska Fiskarna, som också symboliserar avslut, skiftar energierna helt och hållet. Nu kan vi göra oss av med vad vi inte längre behöver, klippa de karmiska banden, kasta det delar av 2018 som vi inte länge behöver över bord och göra oss klara för en ny fräsch start. Mars i Fiskarna

JUPITER I SKYTTEN – Den  8/11 lämnade Jupiter Skorpionen och tog steget in i Skyttens tecken. Hurra! Nu befinner sig Jupiter på 3°52 i Skytten. Under de kommande 13 månaderna blir det en helt ny stämning på jorden. När Jupiter är befinner sig i sitt eget får hans energi fullt genomslag och vi ska se att detta leder till stora och underbara saker och världen är på väg att välsignas med en ny tro att vi kan förändra saker, vi har möjlighet att finna nya lösningar på problem och världen är en god och underbar plats att vara på. Optimistiska Jupiter ser till att vi utvecklas, han skänker oss alla hopp och glädje och nya idéer. Vi vill förkovra oss, vidga våra horisonter och mycket annat. Jupiter i Skytten och Jupiters färd igenom husen

SATURNUS I STENBOCKEN – Saturnus börjar så sakteliga få fart och när denna vecka 7°17 i Stenbocken, pust! Det är så skönt att han kommer igång. I strävsamma Stenbocken, där han är styrande planet stortrivs han och fungerar optimalt. Här kan han kunna hjälpa så väl världen som dig som privatperson med att välja väg och hitta rätt. Typiska teman för Saturnus i Stenbocken är att ha ambition, att välja det gedigna, den erfarna och det stabila för det nya. Struktur, regler, förberedelser och noggrann planering krävs. Rent politiskt världen över kommer vi se idel åtstramning i ekonomi och tankesätt. Saturnus i Stenbocken

RETROGRADA URANUS I VÄDUREN Nu har retrograda Uranus backat tillbaka in i Väduren och befinner sig nu på 29°19. Var än Uranus är ger han oss möjligheten att förnya oss, att hitta vårt eget unika jag, att finna vår egen inre sanning. Den retrograda fasen pågår fram till 6 januari där han vänder direkt på 28° Väduren. Därefter ska han åter tillbaka till Oxen. Han kommer inte att göra fler besök i Väduren under vår livstid igen. Oxen är ett jordelement och Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. En ny epok i våra liv – när Uranus träder in i Oxen.

RETROGRADA NEPTUNUS I FISKARNA – Vår andliga gudinna Neptunus blir rör sig jättesakta baklänges i 13° 14 i Fiskarna. Och när vår andliga Gudinna backar är det dags också för oss att gå in i ett viloläge, låta alla yttre processer tonas ut och själva behöver vi massor av vila och att vända blicken inåt.

PLUTO STENBOCKEN – Underjordens härskare har faktiskt börjat få upp farten igen och är nu på 19°30 i Stenbocken. Just nu är han ovanligt nära jorden vilket gör att Plutotemat kan upplevas intensivt.  Att Pluto befinner sig i kardinala jordtecknet Stenbocken påverkar maktstruktur och världsekonomi. Sedan planeten trädde in här har vi varit med maktkamp och krig som tagit episka proportioner. (Mycket på grund av att vi samtidigt hade Uranus i Väduren som bildade en kvadratur).

RETROGRADA KIRON I FISKARNA – Den lilla Kiron eller (Chiron) befinner sig Fiskarnas tecken och når 27°58 under veckan. Det besöket Kiron gör i Fiskarna och han blir kvar fram till den 18/2 när han återvänder till Väduren där han stannar i nästan åtta år framöver – ända fram till juni månad 2026. På en personlig nivå visar Kiron dig dina sår så att smärtan kan komma upp till ytan och helas.

NORRA NODEN I KRÄFTAN – Den 6/11 skiftade Norra Noden över till Kräftan och Södra Noden hamnade följaktligen i Stenbockens sfär – nu är vi 28° Kräftan. De blir kvar här under 1,5 år och det är alltså i dessa tecken som alla förmörkelser och eklipser äger rum. (Det finns två olika matematiska sätt att räkna ut månknutarnas positioner, det ena kallas ”true node” – det är den jag följer och där skiftade de över förra veckan. Med den andra matematiken skiftar noderna över 14/11). Det här stort för jorden och mänsklighetens öde och utveckling sker. Ni som är födda i något av dessa tecken möter karmiskt förknippade händelser. Norra Noden i Kräftan