Varningar runt Jupiter

Jupiter
Denna vecka

har vi osedvanligt förvirrande energier. Neptunus och retrograda Merkurius är i kvadratur, samtidigt som Solen och Mars är i kvadratur och lite senare i veckan kommer vi ha en exakt konjunktion mellan Jupiter och Solen!

Rent generellt så är detta JÄTTEBRA transiter men.. det finns en risk att det går överstyr, att vi inte hänger med i svängarna och att det blir ”för mycket” av allt. Övertro, orealistiska förhoppningar, luftslott och på det kan ju naturligtvis besvikelser följa. Så om någonting låter allt för bra för att vara sant – ta det till er! Det är nog precis som det låter då; för bra för att vara sant.

Jupiters baksida?

Vår kära Jupiter mirakulösa, generösa lyckoplanet är en jetset filosof, lärare, guru, hjälte som räddar folk i nöd, actionhjälte mm – har många underbara kvalitéer.

Storhet drar till sig uppmärksamhet och när Jupiter glider runt i Zodiaken är han utan tvekan SuperStjärnan. Människor dras till honom, de vill vara som honom, utnyttja honom, bli sedda med honom och hoppas förstås att lite stjärnglans ska falla åt deras håll..

Men är man superstar kan man gott kosta på sig lite olater – och det har han minsann gjort. Han har en tendens att gå till överdrifter, att unna sig både det ena och det andra.

Jupiter är väldigt gränslös i sin karaktär. Han är så positiv av sig att det rinner över. Han är fylld av goda avsikter och tankar men dessvärre är det inte riktigt så han alltid lever själv. Trohet är inte heller Jupiters starka sida fast han förstås förespråkar hög moral och evig trohet.

Jupitermänniskor är vanligen jättetrevliga personer som har lätt för sig i livet. De kan jobba inom film och teater, vara stora tänkare, filosofer, världsförbättrare, globetrotters, präster, författare mm.

Om det går snett: kan Jupiter-människor bli tjockisar, festprissar, alkisar, lögnare, slösaktiga – shopaholic, och allt ifrån lite lösaktiga till riktiga sexmissbrukare.

Jupiter snackar för mycket också – det kan gå från att vara väldigt social till att snacka dygnet runt. Om vad som helst också. Jupitermänniskor har tendens till överdrifter.  Men.. det är inte sällan man i ett födelsehoroskop ser att Jupiter konjunktion Sol sitter på en person som är megaloman (storhetsvansinne och patologisk lögnare).

Jupiter kan vara en chanstagande gambler som spelar bort sina pengaroch tänker att han ska betala igen senare. Men det är inte heller ovanligt att se att dessa människor helt enkelt är bedragare, bondfångare eller folk som drar valser.

Jupiter i transit

Om man håller detta i minnet så blir det lättare att förstå: Jupiters närvaro UPPFÖRSTORAR alla skeenden och synliggör. Vi blir sedda!

Är det bra eller dåligt? Både och kanske.. Om man vill bli kändis, få ett nytt jobb osv så är det förstås jättebra! Men om man är en simpel skattesmitare så kanske det inte är fullt lika roligt att få sina kort synade?
Jupiter är starkt förbunden till lagen och en sak man ska ha klart för sig: Det går inte att ta genvägar, fuska, ljuga, vara fräck eller kriminell utan att åka fast när Jupiter är där och synliggör.

Tänk på att vad som helst som är på gång blir VÄLDIGT STORT! Plötsligen kan den lilla låneskulden vara ett jättebelopp, ditt misstag står på första sidan i kvällspressen osv. Allt som sker blir större än man anade! Följaktligen kan en ledsen person bli jätteledsen, den som är lite tjock blir smällfet osv.

Det vanligaste skitsnacket som pågår bakom ryggen på Jupiter är att folk inte blir nöjda med gåvorna. De vill ha mer, känner sig blåsta.

Det finns till och med de som säger att Jupiter är som en sufflé – för en kort tid så blåses allt upp och man tror att man är i himmelriket. Sedan sjunker allt ihop och livet blir allt platt igen.

Gott råd till er sol, mån och ascendentskyttar som nu kommer att ha Jupiter i sina horoskop:

Håll dig till sanningen, var transparent och ärlig i allt. Vet att du kan bli känd, sedd och uppmärksammad för den du är och det du representerar – på ont och på gott.

Finns det något tvivelaktigt, olagligt, en dålig vana, en hemlighet eller annat som inte tål att se dagens ljus bör du städa undan allt innan Jupiter förstorar upp problemet och du blir känd just för detta.

Gör bara det som är rätt och moraliskt försvarbart! Jobba med ”Attraktionslagen” positiva affirmationer och sanning.