Horoskop – vecka 48

 

uranus-mondo
Väduren

Såhär med facit i hand kan nog de flesta Vädurar skriva under på att november varit en väldigt innehållsrik men kanske också prövande månad. Allt sedan Solen gled in i eldiga, glada Skytten i torsdags 22/11 har stämningen blivit allt öppnare och gladare igen. Hoppas du känner det och ger dig hän till detta underbara flöde som universum bjuder på! Under måndagen möts Jupiter och Solen och strax därpå backar även Merkurius in i denna härliga konjunktion. Åh, vad roligt allt blir nu – det är så maxad energi! Passa på att maila, ringa samtalet, söka jobbet eller vad än det kan vara som du funderar på. Nu är livet fartigt, socialt – kanske till och med grandiost. Vad som helst kan hända under dessa stjärnor och universum tycks ha många spännande nyheter på gång för dig. Vackra Venus rör sig nu i Vågens sista grader och naturligtvis påverkar det dig och dina relationer och du kan vara lättsam, social och välkommande för Venus går nu in i en utmanade opposition till Uranus. Det känns coolt.. Det skulle kunna vara en flirt på gång för den som är sugen.

Oxen

De extremt ovanliga och positiva vibbar som Jupiter, Solen och Merkurius mötet ger i ditt känslomässigt djupa 8:e hus tänder en låga av hopp i din själ. Tänk positivt nu och ta till dig tanken på att livet är underbart, generöst och fyllt av möjligheter. Det här är en synnerligen händelserik och intressant vecka när livet kan ge de mest oväntade händelser. Din lyckliga stjärna Venus befinner sig utmanande och kaxigt mitt emot Uranus vilket är spännande. Nu knyts säcken ihop och de händelser som drog igång i mitten av september och i slutet av oktober kommer nu till ett slut. Det är den tredje och sista gången Venus trampar över den här punkten och den känslomässiga bearbetning du har gått igenom under den här perioden är massiv. Venus skiftar över till Skorpionen till helgen och det är tid för dig att njuta. De områden som kommer att vara highlightade är kärlek, känslor och pengar. Materiell välfärd och personliga värderingar räknas in här också. Härligt! Trygghet och stabilitet är ju områden som betyder mycket för dig.

Tvillingarna

Jag hoppas att humöret är på topp nu Tvillingarna! Sedan i torsdags har den ena positiva händelsen avlöst den andra och förstås var fredagens fullmåne i ditt tecken betydelsefull. Nu fortsätter den expansiva, glada energin att ge färg för Solen möter Jupiter för första gången på tolv år i början av veckan. Wow! Såväl det goda humöret och charmen stiger och du förvandlas till en flirtig, kommunikativ magnet som drar till sig massor av positiva vibbar, uppmärksamhet och roliga händelser. Det här ger hopp, inspiration och möjligheter och utveckling. Strax därpå backar din styrare också in i detta magnifika möte och de två eldiga giganterna utbyter energi. Enligt solteckenastrologin sker detta i ditt 7:e relationshus så ditt kärleksliv kan få sig en välkommen knuff framåt. Men, vi behöver inte begränsa oss för denna konjunktion är så mäktig att den påverkar allt och kort sagt.. Du kan lyckas med allt nu.

Kräftan

Det har varit enorma skiften som ägt rum på stjärnhimlen under den senaste tiden och det klimat som nu har skapats kommer vi få leva med i ett år ungefär. Visst – det sker ju löpande små förändringar hela tiden – men i det stora är stämningen satt nu. Sedan i torsdags har Solen tagit plats i eldiga Skytten och nu på måndag har vi en direkt möte Solen och Jupiter – det första av sitt slag på 12 år vilket förstås ger en igångsättande, eldig och utåtriktad atmosfär som motiverar, inspirerar och skänker hopp. Härligt! Men detta är inte allt som sker – för du kommer också att på ett personligt sätt dras in i det kosmiska dramat genom att noderna (som befinner sig i Kräftan/Stenbocken) aktiveras, Venus kommer i opposition till Uranus och vips – har ett kardinalt storkors bildats.  Det blir hetsigare och du upplever ett ökat tryck på dig. De skeenden som sätts igång är karmiskt förankrade och ödet kommer att ha med utvecklingen att göra nu. Det gör att du kan förvänta dig det oväntade exempelvis att du träffar någon ny och mycket annorlunda, får förvånande nyheter eller förändringar.

Lejonet

Nu kära Leo har du all anledning att vara glad för det är eldens element som har tagit över scenen och du känner dig hemma och tillfreds. Solen heta strålar blandas med magnifika Jupiter i ett konungsligt möte som dessutom hamnar i ditt favorithus – det 5:e där glädjen, leken och kreativiteten föds. Redan dagen därpå blandar sig retrograda Merkurius in leken också och här skapas en härligt, supereldig combo som kan få alla Lejon att känna att de är på topp. Nu återvänder ditt goda humör och hoppet om att allt ska bli bra. Kurra och mys! Det är en het vecka, för såväl viljan som dina känslor är starka. Kärleken är lite oförutsägbar här i under veckan eftersom Venus är mitt emot chockerande Uranus. Så, ta det med gott mod om det går lite trögt i kärlekslivet här under veckan. Det rätar upp sig till helgen när Venus träder in i Skorpionen och ditt hemkära 4:e hus.

Jungfrun

Det är så maxade energier i rörelse nu. Neptunus, vår andliga ledsagare, befinner sig mitt emot dig. Hon har varit i retrograd under många månader vilket kan ha lett till introspektion och en mer tillbakadragen känsla. Nu har planetens bana precis vänt och kommit på rätt köl och du kan förvänta dig att sinnesstämningen är blir lättsammare. Tillhör du dem som har en andlig strävan och söker utvecklas är denna period optimal. Underbara Jupiter, Solen och din styrande planet Merkurius möts i början av veckan i ditt 4:e hus vilket ger välsignelser till ditt hem, din familj och dina närmaste vänner. Det här är en underbar transit. Lycka, mys och omsorgsfull kärlek utlovas. Den som är intresserad av att förändra, flytta eller renovera har bra chanser att göra klipp eller bra affärer för allt som har med mark, hus och hem är gynnsamt nu och faktiskt i månader framöver.

Vågen

Det är superbra eldiga vibbar på gång nu när Jupiter, Solen och Merkurius möts i ditt kommunikativa 3:e hus. Vänner, bekanta eller grannar plus din egen charm förstås bidrar till att göra detta till en härlig vecka som i och för sig också kan ge överraskningar och kanske otippade resultat. Impulsköp eller andra hastiga beslut kan tas utan eftertanke. Din styrarande planet Venus rör sig nu mot slutet Vågen hamnar så mitt emot Uranus. Tredje gången gillt kan man säga, för det är sista gången hon går den här sträckan och nu ställs saker på sin spets i relationer. Låt kärleken till dig själv och till andra segra! Nu släpper du förhoppningsvis banden till dem eller det som inte gynnar din utveckling. Nu kommer även månens noder att speglas (det bildas ett s k ”kardinalt storkors”) och det som sker nu är riktigt spännande för det är karmiska skeenden och möten som dras igång.

Skorpionen

Det här med pengar, affärer och saker som du värdesätter kan gå alldeles ovanligt bra nu när tre härliga planeter möts i ditt 2:a hus. Men det är inte det enda som indikerar att sådant som har med pengar, personliga värderingar och även vänskap och kärlek kan ta intressanta vändningar. Venus kommer under veckan att vara mittemot omskakande, plötsliga Uranus så vad som helst kan hända. Tredje gången gillt kan man säga. Nu rör sig Venus över mark som hon redan gått på så skeenden som var i gång i mitten av september och kanske även i slutet av oktober rörs upp nu igen. Vissa av er kommer att avsluta relationer medan andra kanske väljer att gå in i partnerskap. Det är massor som kan hända på relationsfronten alltså. Detta blir ännu tydligare till helgen när Venus är tillbaka i Skorpionen och Merkurius också backa in i ditt tecken. Så här finns trådar att plocka upp, annat som ska avslutas. Synnerligen bra tid för business. Njut!

Skytten

Sikta mot stjärnorna nu Skytten för det är en mirakulös, gränslöst härlig tid som ligger framför dig! Vad önskar du dig? Det ser ut som allt som du vill ha är inom räckhåll för dig. Tror du att det kan bli för mycket av det goda? Att man kan vara för glad eller för optimistisk? Mitt synsätt är klart påverkat av attraktionslagen, så jag tror ju inte att det någonsin kan skapas för mycket kärlek eller för mycket hopp inuti en människa. Vi hade en fullmåne i Tvillingarna/Skytten i fredags och den härliga energin har inte mattats av som det brukar – tvärt om den ökar på ju närmare Solen och Jupiter kommer till varandra. Det underbara mötet mellan de två eldiga giganterna är ett faktum under söndagen och måndagen. Har du något viktigt du gått och dragit på? Måndag/tisdag är bästa dagarna någonsin att få det gjort. Merkurius kommer också in i hetluften under tisdagen.

Stenbocken

Det är verkligen spännande för denna vecka aktiveras ett kardinalt storkors och nu kan vi verkligen börja få en känsla av månknutarnas betydelse i Stenbocken/Kräftan. I korsets andra axel finner vi att plötsliga, omstörtande Uranus inleder en dialog med Venus. Väldigt intressant! Här kommer Venus att kunna spela ut allt som byggts upp inom henne sedan i mitten av september när planeten påbörjade sin retrograda fas. Oh.. här kanske vi kan få se på gränssättning, ett tydligare sätt för dig att markera var du står i olika frågor. Det handlar om att ta makten i sitt eget liv, att sätta ner foten och manifestera sin egen vilja och styrka. Wow!. Tro på dig själv och dina kunskaper och vet att du själv är det enda som du riktigt säkert kan lita på. Som tur är finns det grundande, verklighetsnära aspekter också här i mixen som förhoppningsvis guidar oss igenom denna totalmaxade tid.

Vattumannen

Den här veckan börjar i grandios stil för oss alla eftersom Solen+Jupiter och strax därpå blandar sig retrograda Merkurius in leken också och här skapas en härligt, supereldig combo som kan få oss alla att tro att vi är stört, bäst och vackrast. Detta möte sker en gång per år och brukar beskrivas som den mest lyckosamma dagen på året. I år blir dock mötet mellan giganterna så mycket mer eftersom Jupiter är i sitt eget tecken. Du har i alla fall anledning att känna dig cool eftersom din styrare Uranus i Väduren nu är med i leken igen, big time. Venus och noderna aspekteras och här har vi ett tvättäkta kardinalt storkors igång! Oh, det är karmiska möten, läxor och skeenden som spelas ut. Varning för snabba och drastiska beslut som du kanske får ångra. Det kan vara att du plötsligen får lust att be folk dra åt skogen, fattar ett shoppingbeslut som du kanske inte riktigt tänkt eller liknande!

Fiskarna

Säg vad som inte händer under denna fantastiska vecka Fiskarna? Ditt horoskop ser eldigt, motiverat och vederkvickt ut och mitt tips till dig är att hålla dig framme. Detta kan mycket väl vara de nya möjligheternas vecka.. Eller förresten, det kan också vara så att det du trodde var missade chanser som faktiskt kommer tillbaka igen! Hur? Retrograda Merkurius möter Jupiter + Solen och detta samtidigt som Venus åter kopplas till Uranus för att bara nämna något. Så maxat!! Hoppas att du är pigg och kan utnyttja flödet till din fördel. Det kan rassla till på alla tänkbara områden. Kärlek, pengar eller yrkesmässig framgång? Ingenting tycks ligga utom räckhåll för dig nu. Det finns indikationer på att saker och ting kan bli för mycket – så, om du tycker att det verkar som att någonting låter för bra för att vara sant? Då kanske du ska dra öronen åt dig, vara försiktig och undersökas saken noga innan du bestämmer dig. Bäst av allt sparar jag till sist.. Neptunus har vänt direkt och nu finns där bara en väg och det är framåt!