På himlavalvet – Vecka 48

 

Importance-of-Jupiter

💫 Hej alla kära Astrovänner 💫⭐

Fullmånens höga energi har fyllt hela helgen och följer liksom med oss in i denna nya veckan också eftersom söndag och måndag bjuder på något så ovanligt som en exakt konjunktion mellan Jupiter och Solen – som maxat nog äger rum i Jupiters hemmatecken Skytten. Detta är verkligen stort och mäktigt. Ett konungarnas möte kan man säga när de mäktiga, eldiga giganterna möts och utbyter energi. Dessutom är detta början på en ny Jupitercykel och sist vi hade detta exakta skeende igång var 1935 – alltså 83 år sedan.

Sol/Jupiterkonjunktionen anses vara den mest lyckosamma dagen på hela året och om man hade möjlighet att få välja sin födelsedag – så är detta det absolut mest perfekta tillfället att födas – eller starta ett företag eller vad än man nu planerar.

En annan superintressant grej som snart kommer igång är det nu kommer att bildas ett kardinalt storkors på himlen när Venus kommer opposition Uranus. Norra och Södra noden befinner sig också mellan 28°-27° Kräfta/Stenbock så det storkvadraturen är exakt!

SOLEN I SKYTTEN – På torsdagen den 22/11 kl 10:02 gick Solen in i Skyttens tecken. Den glada färden fortsätter och nu vidgas våra horisonter och en glad, optimistisk vilja fyller oss. Vi vill nå ut i världen för att uppleva den, lära känna och förstå den och komma i kontakt med något som är större än oss själva. Skytten är ett rörligt eldtecken som ständigt vill vara i rörelse, kommunicera och byta åsikter. Grattis Skytten!

MÅNENS FÄRD – På måndag/tisdag går månen igenom Kräftan och här avtar fullmånens energi så sakta. Senare under tisdagen och fram till torsdag är månen i Lejonet. Natten till fredag bildar månen sitt sista kvarter i Jungfrun. Lördag kl 16.00 går månen in i Vågen där hon blir kvar resten av helgen.

MERKURIUS RETROGRAD I SKYTTEN –  Under veckan rör sig budbäraren från 6° Skytten – 28° Skorpionen vilket innebär att han backar. Retrograden började den 17 november på 13° 30 i Skytten och pågår fram till 6/12. Det innebär att retrograden börjar i kvadratur med Neptunus och att det är detta tema som vi får dras med lite av och till under perioden! Vi kan komma att uppleva retrograden lite tydligare och påtagligare än vad Merkurius retrograderna brukar vara. Merkurius retrograd i Skytten

VENUS DIREKT I VÅGEN – Venus har nu återfått farten och kommer under veckan att befinna sig mellan 27°Vågen – 00°05 i Skorpionen. Wow.. det innebär att hon den 29:e kommer att befinna sig i direkt opposition till Uranus. Kanske känner du att din vän, granne släkting tar för mycket, inte delar dina värderingar? Uranus kan tillföra en kaxig energi som innerbär att vi kanske sätter ner foten och bestämmer oss för att inte längre tillåta relationer som inte håller måttet i vårt liv. Var sann mot dig själv! Venus går direkt

MARS I FISKARNA – Mars hunnit en bra bit in i Fiskarna och den här veckan avslutas på 6°-10°. I det mjuka, empatiska Fiskarna, som också symboliserar avslut, skiftar energierna helt och hållet. Nu kan vi göra oss av med vad vi inte längre behöver, klippa de karmiska banden, kasta det delar av 2018 som vi inte länge behöver över bord och göra oss klara för en ny fräsch start. Mars i Fiskarna

JUPITER I SKYTTEN – Den  8/11 lämnade Jupiter Skorpionen och tog steget in i Skyttens tecken. Hurra! Nu befinner sig Jupiter på 3°-5°25 i Skytten. Jupiter blir ju extra uppmärksammad nu igenom det fantastiska mötet med Solen. Under de kommande 13 månaderna blir det en helt ny stämning på jorden. När Jupiter är befinner sig i sitt eget får hans energi fullt genomslag och vi ska se att detta leder till stora och underbara saker och världen är på väg att välsignas med en ny tro att vi kan förändra saker, vi har möjlighet att finna nya lösningar på problem och världen är en god och underbar plats att vara på. Optimistiska Jupiter ser till att vi utvecklas, han skänker oss alla hopp och glädje och nya idéer. Vi vill förkovra oss, vidga våra horisonter och mycket annat. Jupiter i Skytten och Jupiters färd igenom husen,

SATURNUS I STENBOCKEN – Saturnus börjar så sakteliga få fart och när denna vecka når han 7°- 8° i Stenbocken. I strävsamma Stenbocken, där han är styrande planet stortrivs han och fungerar optimalt. Här kan han kunna hjälpa så väl världen som dig som privatperson med att välja väg och hitta rätt. Typiska teman för Saturnus i Stenbocken är att ha ambition, att välja det gedigna, den erfarna och det stabila för det nya. Struktur, regler, förberedelser och noggrann planering krävs. Rent politiskt världen över kommer vi se idel åtstramning i ekonomi och tankesätt. Saturnus i Stenbocken

RETROGRADA URANUS I VÄDUREN Nu har retrograda Uranus backat tillbaka in i Väduren och befinner sig nu på 29°19. Var än Uranus är ger han oss möjligheten att förnya oss, att hitta vårt eget unika jag, att finna vår egen inre sanning. Den retrograda fasen pågår fram till 6 januari där han vänder direkt på 28° Väduren. Därefter ska han åter tillbaka till Oxen. Han kommer inte att göra fler besök i Väduren under vår livstid igen. Oxen är ett jordelement och Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. En ny epok i våra liv – när Uranus träder in i Oxen.

NEPTUNUS DIREKT I FISKARNA –Neptunus, vår andliga gudinna och ledsagare vänder direkt nu – söndagen den 25/11 på 13°42 i Fiskarna. Härligt! Det är alltid en lättnad att planeten rör sig framåt igen – eftersom varje retrograd fas handlar om att vi vänder oss inåt i ett känslomässigt tillbakadragande. Neptunus närvaro är subtil och vi känner inte av dess rörelser som vi gör med andra mer aktiva eller rättare sagt medvetandegjorda planeter. Neptunus jobbar med det undermedvetna, det andliga och i drömvärlden. Nu när Neptun är i direkt rörelse kan vår varseblivning, vår tro och kanske kan vi komma på andra tankar och öppna ögonen för en ny verklighet.

PLUTO STENBOCKEN – Underjordens härskare har faktiskt börjat få upp farten igen och når nu på 19°41 i Stenbocken. Just nu är han ovanligt nära jorden vilket gör att Plutotemat kan upplevas intensivt.  Att Pluto befinner sig i kardinala jordtecknet Stenbocken påverkar maktstruktur och världsekonomi. Sedan planeten trädde in här har vi varit med maktkamp och krig som tagit episka proportioner. (Mycket på grund av att vi samtidigt hade Uranus i Väduren som bildade en kvadratur).

RETROGRADA KIRON I FISKARNA – Den lilla Kiron eller (Chiron) befinner sig Fiskarnas tecken och når 27°58 under veckan. Det besöket Kiron gör i Fiskarna och han blir kvar fram till den 18/2 när han återvänder till Väduren där han stannar i nästan åtta år framöver – ända fram till juni månad 2026. På en personlig nivå visar Kiron dig dina sår så att smärtan kan komma upp till ytan och helas.

NORRA NODEN I KRÄFTAN – Den 6/11 skiftade Norra Noden över till Kräftan och Södra Noden hamnade följaktligen i Stenbockens sfär – nu är vi 28° Kräftan. De blir kvar här under 1,5 år och det är alltså i dessa tecken som alla förmörkelser och eklipser äger rum. (Det finns två olika matematiska sätt att räkna ut månknutarnas positioner, det ena kallas ”true node” – det är den jag följer och där skiftade de över förra veckan. Med den andra matematiken skiftar noderna över 14/11). Det här stort för jorden och mänsklighetens öde och utveckling sker. Ni som är födda i något av dessa tecken möter karmiskt förknippade händelser. Norra Noden i Kräftan