Horoskop – vecka 49

Väduren

Det här är kul, fartig, igångsättande och klargörande vecka som jag tror att du Vädur kommer att uppskatta. Dag för dag kan du bocka av det ena jobbiga efter det andra för nu lämnar vi alla knepiga energier bakom oss och riktar blicken mot framtiden. Venus har redan intagit en ny position i Skorpionen vilket betyder att hon strax avslutar ”skuggfasen” dvs sista resten av påfrestande Venus retrograden. Sent på torsdagen vänder Merkurius bana direkt! På fredag morgon blir månen ny i Skytten. Som alltid det en nystart, nya tankar och projekt. Extra krut finns att hämta i denna nymåne eftersom den infaller i vinkel till din planet, Mars! Att han brakar han samma dag in i Neptunus och skapar lite liv i luckan! Tjoho! Det full fart som gäller här framöver. Det är människor möten och så mycket som ska ordnas innan jul. Du har turen med dig i allt nu verkar det som så passa på att hålla dig framme. På fredag startar en utmärkt tid att förhandla till sig nya kontrakt, uppdrag och jobb.

Oxen

Venus skiftade under söndagen över till Skorpionens sfär och befinner sig därmed mitt emot allt som är du vilket förstås innebär ett superbra tillfälle och en härlig tid för dig. Underbart! Kan det vara kärlekens vibbar vi känner i luften? Kanske är det så men oavsett är det en riktigt fin tid som börjar här. Vilka enorma, kanske tuffa processer som denna höst har burit med sig va? Nu kan du knyta ihop den känslomässiga säcken och avsluta de stundom rätt jobbiga frågor som stötts och blötts ditt inre. Ytterligare positiva nyheter är att Merkurius vänder rätt sent på torsdagen och nästa morgon väntar även en pigg, motiverande nymåne i Skytten. En ny och positiv start väntar. Det är dags att skriva önskelista och fokusera på vad detta nya månvarv ska bära med sig.

Tvillingarna

Tillhör du de Tvillingar som under hösten funderat över vad du vill ha ut av livet? Ifrågasatt jobb, dagliga vanor och livsstil eller relationer? Att Venus nu tagit sig tillbaka in i Skorpionen gör att du kan släppa tunga tankar och välkomna ett glädjen istället. Det är superbra vibbar runt dig nu och det sista smolket i din försvinner nu när din styrande planet Merkurius vänder direkt på torsdagskvällen – också han i Skorpionen. Även det för tankarna till yrkeslivet och försörjning. Från fredag är det fritt fram att fatta beslut om framtiden. Fredagens nymåne landar i ditt sjunde hus och nu kan kärleken få sig en puff. Nu triggas även Neptunus så var försiktigt med ditt hjärta! Det kan vara lätt att förälska sig i en illusion, uppförstora meningen i möten.

Kräftan

För en hemtrevlig, traditionell och mysig varelse som du är detta en tid att umgås, leka och passa på att njuta.  Venus har gått in i Skorpionen och ditt pyssliga, kreativa 5:e hus för glädje, fest och kanske romans. Det passar perfekt för årstiden för nu kan du ösa på och glädjas åt adventfix, glöggpartyn, avslutningar och alla julbestyr som hör till.  Det här är också veckan när saker klaras upp och kommunikationen mellan människor blir enklare. Merkurius vänder rätt på torsdagskväll. Fredagens inspirerande nymåne landar i ditt arbetsamma 6:e hus. Förhoppningsvis är det nu du tar bladet från munnen, ta ledningen och tala om hur du vill ha det! Inte en sekund för sent! Du är som allra bäst när du är i en styrande roll.

Lejonet

Planerar du att fira jul hemma i år? Venus nya position i ditt hemkära 4:e hus förhöjer lusten att pynta och skapa en härlig atmosfär och ditt horoskop talar om att förutsättningarna för att skapa en fröjdefull jul är på topp i år. Varför? Venus i 4:e och Solen och Jupiter i 5:e huset förstås. Det ser faktiskt ut som att dina relationer också kommer att löpa på kärleksfullt och mysigt. Äntligen får ditt varma Lejonhjärta lite härligt, romantiskt och lyckosamt flöde runt sig. Underbart och så välkommet. Merkurius vänder direkt under torsdagskvällen och fredag morgon bjuder på en pigg nymåne som får dig på gott humör. Det är dags för lite vila, njutning och kvalitetstid med dem du håller av. Se till att det finns en fin balans i givandet och tagandet nu. Som alltid har du tendens att ge för mycket.

Jungfrun

Du som är född i ett rörligt tecken kan komma att uppleva lite blandade resultat denna vecka fram tills på torsdagskvällen när din styrande planet Merkurius vänder rätt igen. Men redan nästa morgon blir månen ny i Skytten (rörligt tecken) och som om inte det vore nog aktiverar heta Mars, Neptunus nu och de befinner sig också i rörliga tecknet Fiskarna. Pust! Det kan innebära en oerhörd fin potential som kanske lyfter dig högt men det finns också möjlighet till raka motsatsen. Bakslag, förvirring eller felsteg i livet. Varför? Mars kan sätta käppar i vilket hjul som helst. Bästa sättet att tackla detta är vänlighet, medkänsla och en viss försiktighet. Bäst är kanske att vänta tills nästa vecka med allt – speciellt om det rör hjärteangelägenheter.

Vågen

Din styrande gudinna Venus har under söndagen lämnat Vågen och glidit tillbaka in i Skorpionen – vilket förstås är skönt eftersom efterspelet till hela den retrograda fasen (den sk skuggan) snart avslutas. Du är förstås extra mycket påverkad av Venus men nu kan alla sammanfatta sina nya lärdomar och insikter om sig själva, kärlek, känslor och värderingar. I ditt andra hus kan Venus se till att din lust för det materiella ökar så kanske bättre att skriva önskelista än att ge efter för shoppingbegär? Starkt motiverande Mars dundrar på igenom ditt arbetshus och aktiverar allt han vidrör – framåt fredagen möter han upp med Neptunus. Detta sker i anslutning till den likaledes motiverande pigga nymånen. Hm.. vatten och eld i kombination alltså kan i bästa fall vara så roligt men i värsta fall leda till felsatsningar och tårar.

Skorpionen

Det är med glädje jag skriver ditt horoskop denna vecka för allt ser ut att ordna sig till det allra bästa. Vackra Venus har anlänt med rosor och kärlek till dig och är alltså tillbaka i ditt tecken. Som alltid i Venus närhet så ökar mys och attraktionsfaktorn och livet blir för en stund alldeles underbart. Nu avslutar Venus snart den extremt upplysande och utvecklande retrograda skuggfasen och förhoppningsvis är det en lyckligare och visare version av dig vi får se. Hon kallas ju inte Lilla Lyckan utan anledning!  Merkurius vänder rätt på torsdag kväll och därefter bör alla eventuella missförstånd klara upp sig. Fredagen bjuder på en pigg nymåne i ditt 2:a hus.  Kan det vara så väl att det vankas både kärlek och pengar för dig?

Skytten

Bortskämda varelse, det kommer nog vara så jag får börja texten för dig varje vecka här ett år framöver. Ditt horoskop är ju extra maxat nu eftersom både Solen och din styrare Jupiter befinner sig i ditt tecken är det massor av kul på på gång runt dig. Utveckling, människor, kanske resor, nytt jobb eller precis vad än du önskar dig. På fredagsmorgon vankas dessutom en nymåne i mitten av Skytten. Så, om du ännu inte har hunnit känna smaken av Jupiters härliga energier så bör just denna nymåne vara den utlösande faktor.  Dessutom kommer den att infalla ungefär samtidigt som heta Mars möter upp med Neptunus. Ja, det där är kanske inte bara bra nyheter – eller så är det superbra! Det kan vara antingen eller – men Neptunus och Jupiter har en hel del gemensamt vad gäller att skapa hopp, andlig närvaro och medkänsla. Det är en supervacker energi – såvida den inte slår över. Det finns en risk för det så simma lugnt nu under helgen.

Stenbocken

Solen befinner sig i ditt andliga 12:e hus och de processer som äger rum hos dig är nog en inre utveckling och inget som du skyltar med eller visar utåt. Neptunus kommer att vara starkt kopplad till Jupiter nu så andligt händer massor i och med dig. Men utåt kära Stenbock, kan du cool som alltid och fortsätta att lunka på och ge sken av att vara den stabila klippan vi alla förlitar oss på. Att Merkurius vänder rätt är en förstås en lättnad för alla – han är placerad i ditt ganska offentliga 11:e hus så klarnar eventuella kommunikationsproblem upp. Om du tillhör dem som väntar på att signa avtal och komma vidare med livet så är nymånen på fredag ett utmärkt tillfälle. Ja, alla dagar därefter också kanske jag borde tillägga.

Vattumannen

Ditt karriärhus (det 10:e) har fått återbesök av både Merkurius och Venus – vilket förstås är jättemysigt och bra för affärerna eller yrkeslivet för den som är anställd. Med dessa båda i en fin vinkel till dig ökar såväl din attraktionskraft, charm och mentala närvaro och du kan göra bra ifrån dig. Allt med relationer förbättras nu. Fram emot veckoslutet har vi tre intressanta planethändelser på raken, Merkurius vänder rätt, månen blir ny i Skytten och Mars och Neptunus bildar en konjunktion. Eld och vatten möts och energin kan ömsom kännas positiv och igångsättande men det finns också förvirrande inslag här som inte ska underskattas. Det är verkligen jättebra om du kan få allt som sägs skriftligen. Maila hellre än att ringa så har du svart på vitt.

Fiskarna

Det är superintressanta, motiverande och igångsättande transiter i ditt horoskop och jag vill gärna har en Fiskrapport här i bloggen så skriv gärna några rader och berätta vad som sker.

Troligtvis händer det sjukt mycket runt dig för hetsiga Mars – vår heta krigare har ju befunnit sig i ditt tecken i två veckor redan och hetsat på händelserna, ökat tempot.  Mars är viljestark och stryker inte medhårs man kan ana att vissa upplevt lite friktion i sina relationer. På torsdagskväll vänder Merkurius bana rätt igen och det är förstås jättebra. Fredagsmorgonen bjuder på en glad nymåne i Skytten. Ett energipiller mitt här i decembermörkret. Den är dessutom direkt kopplad till Mars och Neptunus som möts i ditt tecken. Väldigt speciell mix kan man säga när vatten och eld möts. Energin är på topp och andligen, själsligen och även fysiskt. Kärleken? Ja, den kan också flamma upp i stunder som dessa.