På Himlavalvet – Vecka 50

 

IMG_5666 kopia

💫 Hej alla kära Astrovänner 💫⭐

Tänka sig att vi redan har kommit till andra advent och att året snart är slut! Bara det att skriva vecka 50 känns stort!

För mig och Astrobloggen har detta varit ett spännande och stundom omtumlande och år med både Online Astrologikurs och Astrokalendern och det fantastiska eventet/upplevelsen på FabDay som grädde på moset. Det hände så mycket där.. 🤗  En rolig sak jag vill dela med mig av är att jag lärde känna Sebastian Walldén där. Jag gjorde hans horoskop och berättade för honom att han skulle vinna Idol 2018! Nu har han gjort det! Hurra! 🔮🦄 Jag är så glad för hans skull. 

Man kan verkligen undra vad det här nya året 2019 bär med sig till oss människor. Jag älskar det oskrivna bladet, framtiden, hoppet och nyfikenheten på vad framtiden skall komma att ge. I min vackra Astrokalender finns både noteringar om planetställningarna samt gott om utrymme för att anteckna för den som vill kunna planera. Köp Astrokalendern här! 

Jag lagt pannan i djupa veck och studerat tecknen i skyn och tror mig nu veta rätt mycket om de astrologiska tendenserna och vad vi kan förvänta oss av framtiden. Jag reser bort nu vecka 50 och förhoppningsvis hinner jag skriva klart mina årshoroskop sittande vid Nilens strand, kanske i skuggan av ett fikonträd eller kanske en palm.🌴

Men – vad om vecka 50 då? Den är härlig, fylld av möjligheter ligger framför oss. Det största som sker är förstås att Merkurius skiftar över till Skyttens tecken och Venus mysiga, stabiliserande dialog med Saturnus ger också effekt.

Äntligen är det slut med årets alla retrograder. Om 2018 kommer att gå till historien för något så är det väl för just för att energin i mångt och mycket varit som en stor fet bromskloss. Jag ser ett spirande hopp stiga över mänskligheten. Kanske är det ännu inte för sent?

SOLEN I SKYTTEN – Solen är nu snart inne i den sista dekanen (tredjedelen) av Skytten – redan 18°04 – 24°57. Den glada färden fortsätter och våra horisonter vidgas och en glad, optimistisk känsla som fyller oss. Vi vill nå ut i världen för att uppleva den, lära känna och förstå den och komma i kontakt med något som är större än oss själva. Skytten är ett rörligt eldtecken som ständigt vill vara i rörelse, kommunicera och byta åsikter. Grattis Skytten!

MÅNENS FÄRD – Månen som precis blev återfödd, eller ny i vart fall i Skytten, befinner sig i Stenbocken på måndagen. Tis-onsdag är månen i Vattumannen. På Luciadagen glider hon in i Fiskarnas tecken vid 14.00 tiden för en drygt 2 dygn lång vistelse där. Månen bildar sitt första kvarter i Fiskarna den 15/12. Natten till söndag går månen in i Väduren.

MERKURIUS I SKORPIONEN/SKYTTEN – Under veckan rör sig budbäraren från 26°09 Skorpionen – 03°45 Skytten. Tjoho! Merkurius retrograden är över! Eländet lättade redan förra veckan och det är nu en piggare Merkurius som rör sig framåt här i zodiaken. Vid midnatt, natten till fredag skiftar han tecken och tillbaka i Skytten kan vi känna hur en optimistisk, öppnare, kanske mer hoppfull känsla inträder.

VENUS I SKORPIONEN – Venus befinner sig mellan 04°05 – 09°48 i Skorpionen. Det viktigaste med Venus nu är att hon snart, snart har trasslat sig ut ur skuggan som uppstått i samband med hennes retrograd. Venus är också i sextil – i en mysig harmonisk vibb – till Saturnus vilket hjälper oss att grunda, att hitta balansen i oss själva och därmed också staka ut vägen framåt i våra relationer. Härligt!

MARS I FISKARNA – Mars dundrar vidare igenom Fiskarna och är nu på 15°-19°50. I det mjuka, empatiska Fiskarna, som också symboliserar avslut, skiftar energierna helt och hållet. Nu kan vi göra oss av med vad vi inte längre behöver, klippa de karmiska banden, kasta de delar av 2018 som vi inte länge behöver över bord och göra oss klara för en ny fräsch start. Mars i Fiskarna

JUPITER I SKYTTEN – Det är en månad sedan Jupiter klev in i Skytten och nu befinner sig Jupiter på 7°- 8°31. Under de kommande 13 månaderna blir det en helt ny stämning på jorden. När Jupiter är befinner sig i sitt eget får hans energi fullt genomslag och vi ska se att detta leder till stora och underbara saker och världen är på väg att välsignas med en ny tro att vi kan förändra saker, vi har möjlighet att finna nya lösningar på problem och världen är en god och underbar plats att vara på. Optimistiska Jupiter ser till att vi utvecklas, han skänker oss alla hopp och glädje och nya idéer. Vi vill förkovra oss, vidga våra horisonter och mycket annat. Jupiter i Skytten och Jupiters färd igenom husen,

SATURNUS I STENBOCKEN – Saturnus börjar så sakteliga få fart och när denna vecka når han 9°36 i Stenbocken. I strävsamma Stenbocken, där han är styrande planet stortrivs han och fungerar optimalt. Här kan han kunna hjälpa så väl världen som dig som privatperson med att välja väg och hitta rätt. Typiska teman för Saturnus i Stenbocken är att ha ambition, att välja det gedigna, den erfarna och det stabila för det nya. Struktur, regler, förberedelser och noggrann planering krävs. Rent politiskt världen över kommer vi se idel åtstramning i ekonomi och tankesätt. Saturnus i Stenbocken

RETROGRADA URANUS I VÄDUREN Nu har retrograda Uranus backat tillbaka in i Väduren och befinner sig nu på 28°47. Var än Uranus är ger han oss möjligheten att förnya oss, att hitta vårt eget unika jag, att finna vår egen inre sanning. Den retrograda fasen pågår fram till 6 januari där han vänder direkt på 28° Väduren. Därefter ska han åter tillbaka till Oxen. Han kommer inte att göra fler besök i Väduren under vår livstid igen. Oxen är ett jordelement och Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. En ny epok i våra liv – när Uranus träder in i Oxen.

NEPTUNUS I FISKARNA – Neptunus, vår andliga gudinna och ledsagare är nu på 13°50 i Fiskarna. Härligt! Neptunus närvaro är subtil och vi känner inte av dess rörelser som vi gör med andra mer aktiva eller rättare sagt medvetandegjorda planeter. Neptunus jobbar med det undermedvetna, det andliga och i drömvärlden. Nu när Neptun är i direkt rörelse kan vår varseblivning, vår tro och kanske kan vi komma på andra tankar och öppna ögonen för en ny verklighet.

PLUTO STENBOCKEN – Underjordens härskare har faktiskt börjat få upp farten igen och når nu på 20°06 i Stenbocken. Just nu är han ovanligt nära jorden vilket gör att Plutotemat kan upplevas intensivt.  Att Pluto befinner sig i kardinala jordtecknet Stenbocken påverkar maktstruktur och världsekonomi. Sedan planeten trädde in här har vi varit med maktkamp och krig som tagit episka proportioner. (Mycket på grund av att vi samtidigt hade Uranus i Väduren som bildade en kvadratur).

RETROGRADA KIRON I FISKARNA – Den lilla Kiron eller (Chiron) befinner sig Fiskarnas tecken och når 27°54 under veckan. Det besöket Kiron gör i Fiskarna och han blir kvar fram till den 18/2 när han återvänder till Väduren där han stannar i nästan åtta år framöver – ända fram till juni månad 2026. På en personlig nivå visar Kiron dig dina sår så att smärtan kan komma upp till ytan och helas.

NORRA NODEN I KRÄFTAN – Den 6/11 skiftade Norra Noden över till Kräftan och Södra Noden hamnade följaktligen i Stenbockens sfär – nu är vi 27° 15 Kräftan. De blir kvar här under 1,5 år och det är alltså i dessa tecken som alla förmörkelser och eklipser äger rum. Det här stort för jorden och mänsklighetens öde och utveckling sker. Ni som är födda i något av dessa tecken möter karmiskt förknippade händelser. Norra Noden i Kräftan