Horoskop – Vecka 50

Väduren

Stjärnhimlen ser ovanligt löftesrik ut nu. Att Merkurius bana vände rätt samtidigt som Månen blev ny i fredags skapade i ett nafs den perfekta bakgrunden för dig. Du har en jättestark och positiv vecka framför dig som inte innehåller den endaste förbehåll eller reservation. Merkurius bildar i början på veckan en knasig vinkel till Uranus vilket kan medföra att förutsättningar snabbt kan ändras och det kan finnas förvånande, plötsliga element med i bilden. Hur som helst är det en baggis för dig att hantera. Det starka Skyttemat håller i sig och växer sig allt starkare dag för dag. Det är en känsla av hopp och kärlek som inträder. Solen är i ditt 9:e hus och långt borta blir nära – kanske är det resor eller internationella kontakter som knyts här framöver.

Oxen

Det är bråda tider här i december och det gäller att fördela sina gracer väl emellan alla måsten och AW, glöggpartys och avslutningar. Din lyckliga stjärna Venus har hunnit en bit in i ditt kärleksfulla 7:e hus och allt lutar åt att det blir en riktigt mysig tid framöver. Den långa Venus retrogradens sista lilla skugga är nu över och nu äntligen föds hoppet igen. Om du tillhör dem som upplevt att det varit lite trubbel i paradiset är det här riktigt goda nyheter. Du som har en fast partner vid din sida bör se till att planera in lite vuxentid i det späckade schemat. Ni andra.. tveka inte att ta för dig när Universum bullar upp med rikliga möjligheter till förnöjelse.

Tvillingarna

Det utåtriktade, roliga, eldiga Skyttemat håller i sig hela veckan när härliga Solen och Jupiter befinner sig i ditt 7:e hus (för kärlek och relationer). Hoppas att du kommit ut på julmarknader, glöggfester och annat. Det är så mysig stämning och roliga möten med andra. Vinden har vänt för såväl Merkurius som Venus.
Ingen av de två är backar så det är helt onödigt att lägga mer tid på att fundera över vad som hände, vem som sa vad och varför. Sluta älta det förflutna och se hellre på alla underbara nyheter som framtiden bär med sig till dig.
På torsdag tar din styrare Merkurius klivet in i Skytten och ditt 7:e hus där han stannar till trettondagen. Pga retrograden är det Merkurius andra resa besök här på kort tid. Det innebär att det erbjuds en andra chans och det finns möjlighet att göra om och göra bättre den här gången.

Kräftan

Det är idel eld på stjärnhimlen nu när Solen och Jupiter dundrar fram igenom ditt arbetsamma 6:e hus. Lilla flitiga Kräftan strävar på med sina projekt och kan inte riktigt släppa greppet om vare sig jobb eller de skyhöga krav du ställer på dig själv och dina prestationer på hemmafronten. Många av er Kräftor är superkreativa, händiga och duktiga på matlagning och pyssel Merkurius följer efter, in i Skytten och det 6:e huset han med på torsdag. Glöm inte att Merkurius är en kommunikationsplanet! Du kan och bör med gott samvete delegera arbetsuppgifter, be dina nära om hjälp och tona ner allt det personliga ansvaret. Venus och Mars står båda fint till för dig och det är en kärleksfull julhelg som du kan se fram emot. Satsa helhjärtat på att ge dig själv kärlek innan du så frikostigt ger bort den till andra.

Lejonet

Denna jul kan du stryka allt och alla som antyder att man behöver hålla igen. Extra allt och ös på full ut med dekorationer, glitter och firande. Du stortrivs och det är en glad, utåtriktad och socialt belönande tid när underbara Solen färdas igenom Skytten med mirakelgöraren Jupiter hack i häl efter sig (bara det är ganska unikt och inte många gånger i livet du är med om). När Merkurius under torsdagen och tar klivet in i glada Skyttens tecken och ditt kreativa 5:e hus som dessutom styrs av Lejonet är din lycka gjord! Du tycks har många projekt igång och minst lika många idéer i huvudet och kanske inte hinner du inte förverkliga allt. Vackert är ändå att generositeten, viljan, kärleken och ditt varma Lejonhjärta finns där. Startskottet för din jul avfyras vid Lucia så se till att vara beredd med partysatssen Leo! Vackra Venus sänder kärleksstrålar åt ditt håll och ett och annat Lejon kanske inleder en romans här och nu.

Jungfrun

Vackra Venus lyser upp ditt kommunikativa 3:e hus och du är både poppis och uppvaktad. Bli inte förvånad om det regnar inbjudningar över dig, till än det ena än det andra. Din naturliga impuls är ju förstås att tacka ja men.. Sätt dig själv i första rummet och känn efter hur du mår innan du lovar bort dig på för mycket så att det skapas stress istället för trevnad. Mars befinner sig mitt emot allt som är du och det kan faktiskt göra dig mindre stresstålig.
Perfektionisten i dig strävar att skapa den mest lyckade julen någonsin. I år är chanserna större än någonsin att du överträffar dig själv.
I år kommer underbara värmande Solen att färdas tillsammans med mirakulösa Jupiter igenom Skytten och ditt hemtrevliga 4:e hus vilket känns som en garanti för supermys. Under torsdagen följer din styrare Merkurius också efter vilket förstås också är ett plus för dig.

Vågen

Mars fortsätter sin färd igenom ditt hårt arbetande sjätte hus och släpper inte greppet om dig på den här sidan nyår. Andas in lugn och andas ut effektivitet. Tänk att du hinner allt du ska göra och att allt går bra – det är i alla fall vad stjärnorna utlovar. Årets sista retrograd tog slut i fredags när Merkurius vände rätt. Pust! Nu ser förutsättningarna för en fröjdefull jul tillsammans med dina nära optimala ut.
Passa på att njuta och leka lite nu när Solen, Jupiter och snart även Merkurius rör sig nu igenom sociala Skytten, och ditt utåtriktade 3:e hus. Inbjudningar, flirtar och massor av möten, samtal och roligheter att vänta i veckan. Det här positiva flödet kan till och med leda till en resa eller annat kul och överraskande.

Skorpionen

Universum är stort och frikostigt emot dig Skorpionen och livet är roligt att leva nu. Du har vackra Venus i din närhet ända fram till trettondagen. Venus som har varit med om allt denna höst – både dött, försvunnit i underjorden och återfötts till morgonstjärna skiner nu så klart för dig. Under den retrograda fasen kan relationer gamla som nya förändrats, fördjupats eller tagit slut. Det är en ny och mer insiktsfull version av dig som nu närmar sig kärleken. Folk dras till dig och med de här fantastiska energierna kan du även attrahera till dig såväl mysiga omständigheter som kärlek, pengar och positiv energi, lust och passion till allt! Solen, Jupiter och mot slutet av veckan även Merkurius rör sig alla igenom ditt ekonomiska 2:a hus och påminner om just att allt jordiskt kostar. Hm.. så om du vill utnyttja det flödet till max lägger du på ett extra kol såhär före jul och drar in lite extra kulor. Under dessa stjärnor klarar du det med lätthet.

Skytten

Det ser fortsatt soligt ut i ditt liv trots vintermörkret. Att Solen, Jupiter och i slutet på veckan även Merkurius finns i ditt tecken gör att så mycket intressanta saker sker runt dig, människor och energier som dras till dig. Tjoho! Sikta emot stjärnorna Skytten! Den här underbara energin gör att du kan nå långt över trädtopparna i alla fall! Använd din medfödda sociala kompetens på ett medvetet sätt. Planera och sätt upp delmål så ökar du chanserna att lyckas med det du önskar dig. Jobba med attraktionslagen! Tillhör du den som börjat tveka på Jupiters gåvor? Han är mirakelgöraren – men han samtidigt också förstoringsglaset som uppförstorar alla skeenden. Den som går in i en Jupiterperiod med problem kan uppleva att problemen temporärt blir större än tidigare, innan de rätar upp sig. Ge inte upp på Jupiter – han hänger runt dig i ytterligare 12 månader och hinner genomföra sina förbättringar i ditt liv.

Stenbocken

Saturnus närvaro i horoskopet håller tillbaka din naturliga energi och du bör inte stressa om du ska hålla (särskilt med tanke på att Saturnus blir kvar i tecknet till 2020).
Pluto har varit i Stenbocken i hela tio år men denna vecka plöjer han lite ny mark när han under veckan träder in i tecknets sista dekan. Ni som är födda mellan 22/12 – 8/1 är för alltid befriade ifrån just den plågan.
Som sagt – det här är inte din vecka Stenis. Solen, Jupiter och lite senare i veckan även Merkurius i ditt drömska 12:e hus och din vitalitet inte riktigt är inte alls på topp.
Du gör klokt i att delegera ansvar och ta hand om dig själv på allra bästa sätt. Så oavsett om det är att boka in sig på spa, hyra in en städhjälp eller vad än liknande som hjälper dig i din vardag – gör det och snåla inte. Tanken är ju att du ska ha flaggan i topp och kunna njuta av jul och nyårshelgerna – som faktiskt till skillnad mot nu är din tid på året att skina.

Vattumannen

Årets sista retrograd avklarad (Merkurius går åt rätt håll) och du kan pusta ut och njuta av att saker ordnar sig till det bästa – och du behöver inte vara där och se till att det händer. Samtal, besked eller mail som du väntat på kommer in och det mesta löser sig. Men man kan också skönja en viss stress i horoskopet när din styrare Uranus hamnar i spänt läge med Merkurius (kvinkuns). Ja, du kanske tvingas ta ställning? Saker går fortare, händelseförloppet i ditt offentliga och utåtriktade 11:e hus trappas upp. Venus lyser upp ditt karriärshus och folk vill gärna att stiger fram och tar tag i saker på jobbet. Oh! Det finns möjlighet att du blir uppmärksammad för dina smarta lösningar och insatser. Det här är ett bra tillfälle att förhandla eller ansöka om nya uppdrag eller jobb.

Fiskarna

Igångsättande Mars galopperar vidare igenom Fiskarna, stress, stress. Säkert en massa detaljer som måste fixas innan dopparedan. Det är dock en rolig, glad och sprudlande tid som ligger framför dig. Under veckan skiftar Merkurius tecken och kanhända rycks du med och vill kasta dig ut i sus och dus – mingla på, prata och flirta med alla människor du möter. Det är full rulle i horoskopet nu eftersom alla de livgivande planeterna befinner sig antingen i ditt tecken och kickar igång allt som är du – eller i Skytten och således i superbra vinkel till allt som är du. Nu blir du efterfrågad och att det finns en massa förväntningar på dig från alla håll – inte minst yrkesmässigt. Det gäller att inte tappa fokus på vad som är bra för dig och vad som är viktigast. Vi börjar närma oss ett löftesrikt 2019.