Jag backade ur..

 

Fear-Standard-Size

Jag varken vågar eller vill möta ondska..

3/1 – 2019 kontaktade SVT mig med frågan om jag ville delta i Opinion Live. Bränd efter tidigare erfarenhet frågade jag misstänksamt vem motparten är och vi diskuterade upplägget en god stund. Journalisten berättade att det skulle vara en trevlig vetenskapskvinna som mötte i debatten. En mjuk vänlig person med öppen, inkluderande syn på andlighet – men som skulle hålla den vetenskapliga fanan högt.
Med en viss tveksamhet tackade jag ja till att vara med.

Men.. igår morse meddelade SVT att de bytt opponent, att de bjudit in Christer Sturmark till studion istället. Universum måste skämta med mig!
Det var just han som utgjort erfarenheten som brände mig. Vilken chock! Jag är fortfarande upprörd.
Jag tackade naturligtvis nej på direkten och seg skakande ner på min stol.

10/1 förra året befann jag mig i Expressen TV’s studio här på Kungsholmen. Jag ombads komma in någon timme före sändning. Bonnierjournalister (mitt bolag), vänlig stämning, kompisanda och en redaktion där alla älskar astro och allt andligt. Det var jättemysigt att vara där och jag kände mig välkommen, omhuldad och hemma.
De hade i förväg spelat in en mysig film om tarot med Ebba Bjelkholm som skulle sändas samtidigt. Vi planerade strategi och kommentarer och trodde oss vara väl förberedda för filmningen.

Opponenten visste tjejerna inte så mycket om förutom att han nyligen gett ut en bok som han var angelägen om att göra reklam för samt att han var ordförande i Humanisterna.

Allt var toppen tills dess demonen, Christer Sturmark anlände. Det som skedde sedan var som taget ur en skräckfilm..
Det vi hade att göra med var ingen vanlig person, inte någon man kan prata med, argumentera, skämta eller ens förvänta sig en dialog med.  Sturmark visade sig vara en helt omöjlig person som i samma stund han klev in i studion och tog över hela showen!

Ur honom kom en enorm våg av riktad vrede, det osade hat om honom. I ursinne skrek han att hela Bonnier och Expressen i synnerhet utnyttjade svaga, godtrogna människor eftersom de publicerade horoskop och tjänade pengar på det.
Han kallade mig för bedragare, en charlatan, kriminell och det var snudd på att han tuggade fradga.
Både jag själv och programledaren Jenny  tappade bort varenda förberedd kommentar och programpunkt. Han drog inte efter andan en sekund, lät ingen annan tala.. Det vara bara han och hans ondska i rummet.
Jag lyckades inte få en syl i vädret, programledaren fick inte få stopp på karln. Vi blev jätterädda! Katastrofen var ett faktum..

Expressen valde att inte sända inslaget trots att de lagt ner så mycket arbete på att få det här härliga feelgood inslaget till stånd.  Jag kan förstå det – för min Christer Sturmark gjorde bort sig och gick över alla rimliga gränser för vad som är acceptabelt i TV.

Vad är oddsen för att samma sak skulle hända igen ett år senare? 10/1, 2019 – nu på torsdag ska ju showen sändas!!

Jag skrev ett blogginlägg om detta för ett år sedan som jag själv plockade bort ganska snabbt. Jag ville inte sprida dålig stämning eller tala illa om någon. Men.. mitt möte med denne man var traumatiserande och skapade sår i min själ som jag ännu inte lyckats hela.

Men nu när jag berättat för er alla underbara där ute om att jag skulle åka till Göteborg så känner jag att jag måste berätta vad som hände och varför jag valde att tacka nej till att vara med. Tack för att ni alla tagit er tid för att skriva till mig. Oerhört värdefulla inlägg som jag är så lycklig över. Positivt sett.. Vi har alla lärt känna varandra så mycket bättre. Hoppas att vi kan fortsätta dela och kommunicera ur hjärtat på bloggen.

❤️ Ljus och kärlek från Margareta