Jungfruns tecken

 

Jungfruns tecken

23/8 – 22/8

Element: Jord

Kvalitet: Rörlig

Styrande planet: Merkurius

 

I många texter beskrivs Jungfrur som torra, ordentliga pedanter som inte gör annat än städar och gnäller. Renlighetsivrare som med sin skarpa blick genast ser vad det finns för fel och brister – och inte tvekar att kritisera andra och informera om sina observationer. I värsta fall kan vi finna tendens till dessa drag hos vissa individer, men långtifrån hos alla. Jungfrun är ett sensuellt jordtecken som innehåller så mycket mer än detta!

De allra flesta Jungfrur är underbara, kärleksfulla och godhjärtade människor som vill bidra med någonting bra till sin familj, på sin arbetsplats, till sina vänner och världen i stort. De mår gott av att kunna stå till tjänst. De är flitiga myror som ständigt jobbar på för att dra sitt strå till stacken. De brukar sällan vilja armbåga sig fram i livet och arbeta i offentligheten utan kan trivas med att arbeta i bakgrunden.

Jungfruns intelligens och rörliga sinne är det mest utmärkande hos tecknet och detta märks i varje ord och handling. Till skillnad ifrån Tvillingarna – som delar samma styrande planet, Merkurius – konkretiseras deras tankar ofta i handlingar vilket gör dem produktiva och målinriktade. Rutin, effektivitet och ordning är Jungfruord. Närvaron av jord i stjärnbilden gör dem till praktiska, handlingskraftiga och ofta hårt arbetande personer.

Detta är ett av de svåraste tecken att beskriva på grund av själva förklaringsmodellen – att den styrande planeten Merkurius är herre över ett rörligt jordtecken. Bara det känns i sig som en motsägelse. Rörlig jord? Jordtecken som de är älskar Jungfruar det naturliga, det rena, och hälsosamma. Hälsofrågor, kost och livsstil, miljöfrågor kan vara sådant som intresserar jungfrun och vi finner många av dem inom vård eller serviceyrken.

Jungfrun förknippas med vård och skönhet och påfallande många av dem är snygga människor, vissa av dem blir berömda modeller. Andra arbetar med skönhet eller mode. I det ständiga sökandet efter perfektionen är de noggranna, effektiva och kritiska och vi behöver inte oroa oss för hastverk eller slarv.

I kärlek är Jungfrun ofta missförstådd, eftersom de inte är framfusiga av sig och knappast tar för sig emotionellt. De är snarare mottagare av andras beundran och tillgivenhet snarare än jägare. Men är Jungfrun så oskuldsfull som namnet anger? Nej – verkligen inte! Det är snarare precis tvärtom. De är ju födda i ett jordtecken och det kroppsliga, sensuella och sexuella faller sig naturligt för dem. Det är heller inte ovanligt att Jungfrun har lite ovanliga böjelser på menyn och med rätt partner är de inte rädda att uttrycka den sidan.

Styrkor: Människor, kommunikation och service är deras grej och de är experter på att se andras behov och tillfredsställer dem snabbt och effektivt. Kanske redan innan den andra personen själv hunnit fatta att det var detta de behövde.

Minnet och den analytiska förmågan är suveränt och med sina knivskarpa hjärnor arbetar de på tidningsredaktioner, som författare, med siffror och bokföring eller i skolans värld. De är skarpa, detaljrika, påhittiga, fantastiska på problemlösningar och blir ofta experter inom sina områden.

Se upp med: Jungfruns mindre positiva drag är stress, oro, ängslighet, dålig självkänsla, offermentalitet och arbetsnarkomani.