Vågens tecken

Vågens tecken

23/9 – 23/10

Element: Luft

Kvalitet: Kardinal

Styrande planet: Venus

 

Ordet lagom är ett svenskt ord – men borde också vara honnörsordet för alla Vågar, eftersom dessa vackra, fredsälskande, mysiga människor vill att vi alla ska hitta den gyllene medelvägen och leva perfekta, vackra liv utan att behöva konfronteras med de osköna sidorna av det mänskliga livet.

Helst vill Vågen att vi alla ska leva samman i total harmoni, helst utan att någonsin behöva stå ut med konfrontationer eller bråk. Stjärntecknets symbol är de två vågskålarna, som väger allt för att skapa rättvisa och balans mellan människor och i samhället.

Att det är kardinala ger Vågen en styrande kvalitet och visst – de är ledartyper som tycker om att gå före och visa vägen. De läser ofta juridik eller ekonomi på universitet och vi finner dem ofta vara ekonomer, statsvetare, diplomater på UD, i bolagsstyrelser eller i politiken – eller förstås – egna företagare. De tillhör luftens element och är intellektuella, smarta tänkare som brukar vara mästare på att förhandla, medla och leda.  De älskar ord och är duktiga på att utrycka sig och finna de perfekta formuleringarna. Det är inte ovanligt att Vågen arbetar som författare eller advokater.

Att Venus är Vågens styrande planet märks i varje handling, ord och val. De älskar det vackra i livet så som färg, form, design, goda smaker, lyx och skönhet i alla dess former är Vågens gebit. Vågen förkroppsligar det klassiskt sköna, det gedigna, det vackra och det som är ”top notch”. Det gäller också utseendet – det egna och andras. De kan vara grymt fåfänga och självupptagna. Vågen ogillar verkligen höga ljud, vulgaritet, starka färger som sticker i ögonen och allt annat som är oskönt.

Tillhörigheten till Venus visar sig också igenom att Vågen älskar allt som har med kärlek, relationer och tvåsamhet att göra. De älskar att charma, flirta, lirka och locka. Känslan av att få vara kär, att uppleva den perfekta samklangen och känna att den andra personen är tvillingsjälen, den andra halvan, är den ultimata lyckan för romantiska Vågen. Att vara kär i kärleken eller relationsberoende kan dessvärre också räknas som in som Vågens egenskaper. Jakten på den perfekta partnern kan leda dessa skönhetsälskare människor till att idealisera ett vackert yttre och bli fixerad av det ouppnåeliga.

Vanligt att höra är att Vågen är velig och inte kan bestämma sig. Kanske det, men Vågen vet vad perfektion är och söker efter den. Självklart har Vågen svårt att välja mellan mediokra alternativ.  De vinnlägger sig om att inte stöta sig med någon utan vill helst finna smidiga och fredliga lösningar som gagnar alla. Denna längtan efter harmoni gör det svårt för Vågen att vara uppriktig och rak.

Vågen har svårt att säga sanningen? Om sanningen är ful, svår eller kan orsaka upprörda känslor kan Vågen göra en behagligare omskrivning. Men ljuga rakt ut är inte ett ideal för Vågen – även om det blir så rätt ofta.

Styrkor: Smakfulla, diplomatiska, skönhetsälskande, språkligt begåvade, ledartyper.

Se upp med: Mindre smickrande är att Vågar kan vara förtegna, flyktiga, egocentrerade, ytliga, snobbiga, arroganta.