Lejonets tecken

 

Lejonets tecken

23/7 – 22/8

Element: Eld

Kvalitet: Fast

Styrande planet: Solen

Lejonet är djungelns konung och naturligtvis flyter samma kungliga blod i lejoninnans ådror. Den klassiska bilden av dem är hur de självsäkert galopperar över savannen med den fladdrande manen som leker i deras hår.  Det är födda i ett fast eldstecken och de utstrålar värme, pondus, vitalitet och inte sällan en stark personlig kraft.

Solen är tecknets styrande planet och den hettan skänker dem passionen, modet och entusiasmen att våga göra skillnad. Den fasta kvaliteten adderar fokus och envisheten som gör att de håller fast vid sina drömmar och förverkligar dem.

I många texter beskrivs Lejon som oerhört självupptagna och egocentrerade. Visst, kan vara att de ofta utgår ifrån sig själv och sina egna känslor men sanningen är att de kämpar på så gott kan för att bygga upp tillräckligt med självförtroende så att kunna uttrycka sitt jag och visa världen vem de är. Tvärt emot vad många tror är dessa magnifika varelser väldigt känsliga och sårbara. De har en fragil självkänsla och de söker snarare bekräftelse hos andra än självhävdelse.

De är varmhjärtade idealister som drömmer om att utföra storverk och göra världen till en bättre plats att leva på. Kanske drömmer de om att kämpa för mänskliga rättigheter, att arbeta politiskt, att vara skådespelare, musiker eller sångare som står på scenen och mottar ovationer från publiken. Oavsett vilken scen de väljer att framträd på så är drömmen oftast storslagen och på högsta nivå.

Kreativitet, idealism, värme, kärlek är det som motiverar dessa människor och Lejonen är berömda för att älska fullständigt, djupt och för alltid. Tycker de om dig kommer de att visa det genom att ge dig gåvor, minnas din födelsedag och få dig att känna dig älskad och speciell. Generositet och göra stora gester är en annan typisk Lejonet. De är oerhört romantiska och kanske även lite sentimentala av sig och älskar att göra andra människor glada och naturligtvis vill de gärna själva bli behandlade på samma sätt.

Energimässigt är Lejonen lite ryckiga, för när de väl jobbar är de oerhört fokuserade och ingjuter all sin kreativa energi och hela sitt varande i sina projekt och arbete – och uppnår oftast excellenta resultat. Lejonen kan vara oerhört målinriktade, uthålliga och envisa. Efter en sådan intensiv period där de fullständigt tömt ut sina energireserver behöver de dra sig undan och vila ut. Denna vila kan tyckas vara väldigt djup och pågå lite längre än för andra tecken så de kan oförskyllt få rykte om sig att vara lata lyxprissar.

Men visst kan Lejon älska det som är vackert, dyrt och lyxigt. De gillar delikatesser, det utsökta och svåruppnåeliga. Dessvärre gäller detta ofta även kärlekens arena. Det finns en tendens hos Lejon att falla för dem som kanske inte är värdiga partners.

De figurerar ofta i kulturella sammanhang och tycker mycket om film, konst, skrivande och kreativitet. De har god smak och näsa för antikviteter – det goda livet – och söker sig till vackraste och det bästa av allt. Det är allt eller inget för Lejonet som inte står ut med kompromisser i livet. Det är allt eller inget som gäller.

Styrkor: Passionerade, modiga, entusiastiska, når resultat, har god smak.

Se upp med: Lejon kan ha dålig självkänsla, snobbism, högdragenhet och om de blir sårade tar de riktigt illa vid sig och har svårt att glömma en oförrätt. Lejonet ser ner på det som är mediokert, billigt och tarvligt.