Mars går åt rätt håll..

 

Mars1 3493132b

Heta Mars – den röda planeten som står för handling, initiativ och drive sett till att vara i hetluften denna sommar. Han har befunnit sig i Vattumannen sedan 16/5 där han tuffade på fram till den 26/6 där han gjorde helomvändning och började backa retrograd på 9°13 i Vattumannen.

Det faktum att Mars har backat i hela två månader har gjort det till en olämplig tid att hitta motivationen, sätta igång grejer, driva projekt mm. Humöret, irritationen kan ha påverkats. Många har varit lite på gränsen till nervsammanbrott.

Det kan kort sagt gå dåligt med mående, ork, kärlek och pengar eller för den delen i vilken fajt eller uppgörelse som helst.

Kolla gärna in var i horoskopet var Marsretrograden härjat i ditt liv – husplaceringen anger vilket område som har varit extra utmanande.

När Mars är retrograd är vitaliteten och orken lägre. Hans framfart kan ha blivit kamouflerad via extremhettan. Vi kanske tänkte att vi tappade orken för att det var så varmt.

Men.. Solen och Mars är de båda heta, eldiga planeterna och Mars har också varit väldigt nära månens knutar och därför också en vital del i förmörkelserna samt dessutom i kvadratur till Uranus.

Ja, på detta sätt kom Mars att bli både omtalad och fruktad men även beundrad på nära håll nu under sommaren eftersom han kom så nära jorden som det bara går. Jag såg honom med blotta ögat – röd och praktfull. Absolut det mäktigaste minnet denna sommar.

Måndagen den 27/8 kl 16:05 vänder Mars direkt på 28°37 i Stenbocken! Tjoho.. Härifrån lättar det äntligen. Men några datum att lägga på minnet är 11/9 när Mars för tredje och sista gången går över till Vattumannen. Händelserna denna dag kan förknippas till både 16/5 och till 13/8 – de båda tidigare övergångarna över den punkten.

Den 8/10 när Mars åter är tillbaka på 9°13 där han började backa och är ute ur skuggzonen.

Ni Marsstyrda varelser som har Vädur eller Skorpion tema i era horoskop kan känna av marsrörelser mer än andra. Om ni tycker att det varit segt kan istället uppleva att livet brakar igång väldigt påtagligt.