Mars i Vattumannen

 

mars-i-aquarius

På måndagkväll den 30/3 – 2o2o ca kl 22.00 träder  vår eldige krigare in i Vattumannens tecken – en position som han behåller ända till den 13/5. Det viktigaste som sker här är nu att heta Mars aktiverar Vattumannens sfär. För en vecka sedan gick ju även Saturnus in här och just den här punkten 0° i Vattumannen är betydelsefull eftersom Jupiter och Saturnus kommer att mötas här igen exakt här den 20/12.

Under tisdagen kommer Mars att möta Saturnus i en exakt konjunktion. Oh – det är ett hårt möte som faktiskt dämpar Mars en aning och får honom att snarare koka inombords än att fara ut.

Är du född med Mars i Vattumannen?

Mars är han inte lika driven här utan den positionen sitter mer på en   eftertänksam, analytisk, knivskarp person. Här lyssnar Mars in andras vilja, blir något av en lagspelare och tänker mer på hur samhället och allmänhetens mående än sitt utifrån sitt eget behov och begär – vilket är mer Mars vanliga stil. Hans machoroll sätts ur spel.

I Vattumannen uttrycker Mars den fria moderna mannen. Det gamla och beprövade är ingenting för honom. Här kommer Mars ingen vart med sin aggressivitet utan blir en tänkande varelse som söker nya lösningar, nya regler och lagar och det bästa förhållningssättet. Han är framtiden och vill skapa en bättre värld.