Merkurius i Kräftan

 

170726123442-princess-diana-life-01-restricted-super-169

Smarta Merkurius glider in till Kräftan på tisdagskvällen den 4/6 ca kl 22:10. Här i Kräftan kommer våra tankar osökt att handla mer om det allra mest personliga – våra känslor och vad som verkligen betyder mycket på djupet. Det är runt hemmet, tryggheten och våra nära och kära och kanske allra mest våra barn eller föräldrar tankarna kretsar.

Merkurius färdas före Solen nu och rör sig hastigt fram – på tre veckor har han plöjt igenom Kräftan. Den 27 juni lämnar han Kräftan och stiger på hos grannen, Lejonet där han är väldigt snabb i vändningen – för redan den 8/7 strax efter 01 på natten vänder Merkurius retrograd på 4° 27 i Lejonet. mercury-in-cancerOm du har Merkurius i Kräftan

Merkurius position i horoskopet visar hur en människa kommunicerar, tänker och talar. Hur sladdarna är kopplade i skallen skulle man kunna säga också.

Du som är födda med Merkurius i Kräftan är sensitiv på samma sätt som en Stradivariusfiol – dvs ett ytterst känsligt instrument. Du fångar upp varje nyans och skiftning, varje förändring i stämningsläget i din omgivning. Många av er är väldigt intuitiva, vibrerande och inkännande.

Man säger ju att 80% av kommunikationen människor emellan är icke verbal. Men.. om alla människor vore Kräftor är det tveksamt om man skulle behöva tala alls – så lätt uppfatta det icke uttalade.

Du har god förmåga att nå andra människor på djupet när ni väl väljer att öppna era skal och komma ut och prata. Det kan vara så att människor med Merkurius i Kräftan inte är gillar att mingla runt och småprata. Många av er gillar inte att vara alltför öppna och anförtror er endast till ett fåtal personer.

Det brukar sägas om Merkurius i Kräftan att ni är bättre lyssnare än talare. Att ni är superduktiga på att ställa diagnos, snabbt fatta sammanhang och räkna ut hur saker förhåller sig. Ni är jätteduktiga ledare.

Många av er har ett extremt gott ordförråd, lätt för att lära sig främmande språk och ett nästan osvikligt minne.

(Jag brukar alltid ringa Kräftan när jag inte minns själv. Hon minns ALLT).