Merkurius i Lejonet

Natten till idag 27/6, ca kl 02:20 trädde Merkurius in i Lejonets tecken. Det här är en position som Merkurius vanligen älskar för den här kan vår kommunikatör få uttrycka sig fritt och ta all plats han önskar. Att tänka ”BIG and BOLD” är vad den här transiten förmedlar.  Romantiska, generösa och varma Lejonet är starkt förknippat med hjärtat så nu kan du med fördel tala om dina innersta känslor och bli förstådd. Vi människor tenderar att vara mer uttrycksfulla nu och för all del – även mer dramatiska förstås. Detta uppvägs dock genom att vi är i god kontakt med hjärtat och blir generösa och varma i våra tankar.

Men denna gång kanske energin inte riktigt kommer till sitt renaste uttryck eftersom Merkurius redan är i sin skugga, som det tiden före en retrograd kallas. Nu rör Merkurius sig jättesakta och är snart på väg att ryckas tillbaka, dvs gå in i en retrogad fas vilket innebär att planeten under en tid kommer att backa tillbaka samma väg han nyligen har vandrat. Måndagen den 8/7 kl 01:15 vänder planeten på 04°28 i Lejonet. Den 20/7 backar han tillbaka in i Kräftan igen. Morgonen den 1/8 strax före 06.00 vänder planeten direkt på 23°57 i Kräftans tecken.

Denna justering sker tre, ibland fyra gånger per år eftersom Merkurius inte kan befinna sig allt för långt borta ifrån Solen. Detta är också en av de mest omtalade och beryktade astrologiska fenomen som finns och det utfärdas gott om varningar under dessa tillfällen. Mest handlar det om att teknikprylar inte fungerar, transporter, kommunikation och resande kan trassla.

Förvirringen har redan satt igång för min del.  När jag vaknade igår morse fungerade inte telefonen så jag fick kontakta Tele2 för att få liv i den. Sedan rullade dagen på i samma surrealistiska anda.  Det var dessvärre mest jag själv som var knäpp. Jag hade svårt att hålla tiden med mina kunder, babblade på för mycket och för länge, missade rasterna därför. Nu får vi se hur det går för mig idag. 😀

Generellt råd till alla är att ta semester i Juli. Hela månaden färgas av retrograden så det klokaste kan faktiskt vara att lägga ner, avvakta och ta det lugnt. Jag tänker extra mycket på er som söker jobb, väntar på besked eller liknande. Det är tillit och tålamod som gäller.