På Himlavalvet – Vecka 26

 

IMG_2354

Vi har fortsatt en väldigt mycket intressant som händer på stjärnhimlen under veckan som jag gärna berättar om – så jag publicerar denna På Himlavalvet faktiskt utan min YouTube video. Jag är inte helt frisk idag och klarar inte av att gå framför en kamera idag. Hoppas att jag kan göra det lite senare i veckan.

  • Sedan den 21/6 är eklips-säsongen i full gång och vad som helst kan hända här. Nyheten om att USA var bara 10 minuter ifrån att angripa Iran är en typisk eklipshändelse. Vi får verkligen hoppas att detta bara var ett skrämskott och det inte blir mer sådant.
  • Jag läser här om valet i Turkiet och inser att detta land har  många viktiga planeter i Skorpionen. Gårdagens val skedde när Uranus befann sig på Oxens 5°. Vi får verkligen hoppas att detta är en revolutionär process, ett skifte som kommer att hjälpa Turkiet till frigörelse!  Uranus kommer att gå över den 5:e graden även i slutet på september och även i oktober samt i april månad 2020. Vi får hålla ett öga på utvecklingen och se vad som händer,
  • Merkurius befinner sig i skuggzonen inför retrograden och skiftar tecken och går på torsdagen in i Lejonet. Det innebär att mycket kan kännas avigt redan nu.
  • Mars har trasslat sig ur högspänningen i med Pluto/Saturnus, pust, och har nu sin sista vecka i Kräftan – men själva övergången till Lejonet kommer inte att äga rum för än nästa vecka.
  • Det var så mycket som hände den 21/6 att ja glömde berätta att Neptunus vände retrograd på fredagseftermiddagen kl 16 ca.

☀️ SOLEN I KRÄFTAN

Oh, den ljuva sommaren är nu här ”på riktigt”. På midsommarafton ägde sommarsoltåndet rum, Solen gick in i underbara Kräftan och genast blir vi mer familjära, kärleksfulla, traditionella och vill mötas upp med våra familjer, nära och kära. Ja, det är en arbetsvecka kvar för de allra flesta nu. Intressant med att Solen har gått in i Kräftan är att ”förmörkelsesäsongen” nu också har aktiverats så dramatiska händelser kan redan äga rum. Den anses igång under hela tiden som Solen befinner sig i Kräftan. De aktuella förmörkelserna är dock först den 2/7 och den 16/7. Grattis Kräftan

🌙 MÅNENS FÄRD

Vi har en avtagande måne på gång och månskärvan blir nu tunnare och tunnare. Veckan börjar med att Månen och Merkurius möt i konjuktion i Fiskarnas tecken på måndag morgon. Det ger en drömsk, subtil och finstämd känsla. Kanske är det lite motigare än vanligt att gå till jobbet nu. Natten till tidag, kl 04:30 träder månen in i Väduren och blir kvar där torsdag eftermiddag kl 16:00 ca när den glider över till Oxens tecken och under natten till fredag passerar månen över Uranus. Förhoppningsvis sover vi där redan. Månen blir kvar i tecknet hela fredagen och lördagen och först fram emot midnatt kl 23:30 skiftar Månen över till Kräftans tecken. Detta är mörkermånens tid. Ja söndagen är kan allt kännas helt lugn – men detta ör verkligen lugnet före stormen för den 2/7 kl 21:10 äger en nymåne och en förmörkelse rum på 10°38 i Kräftans tecken.

♋️ MERKURIUS I KRÄFTAN

Merkurius befinner sig nu sedan ett bra tag i skuggzonen, stadiet innan han vänder retrograd i Lejonet. Denna vecka ser vi honom röra sig mellan 27° Kräftan till 2° Lejonet. Natten till torsdag ca kl 02:15 går Merkurius över i Lejonet. Här är kommer zodiakens lustigkurre, budbärare och kommunikatör att befinna en ovanligt lång period. Den 8/7 vänder Merkurius retrograd på 4°28 i Lejonet.

Att vara i Lejonets tecken är en position som Merkurius älskar eftersom den inte innehåller några begränsningar alls, tvärt om. Att tänka ”BIG and BOLD” är vad den här transiten förmedlar. Romantiska, generösa och varma Lejonet är starkt förknippat med hjärtat så nu kan man med fördel tala om sina innersta känslor och bli förstådd. Vi är mer uttrycksfulla nu, mer teatraliska och dramatiska också. Detta uppvägs dock genom att vi är i god kontakt med hjärtat och blir generösa och varma i våra tankar. Vi kan också vara väldigt motiverande och övertygande, eftersom vi andas självförtroende när vi talar eller skriver.

♊️ VENUS I TVILLINGARNA

I glittriga Tvillingarna får vi en ännu gladare och öppnare stämning så passa på att njuta av livet i fulla drag.  Det är en utåtriktad, social känsla som fyller våra sinnen och nu kan vi välkomna nya kontakter. Prat, skratt och massor med kommunikation att vänta. Det här är så roligt för er som har personliga planeter i Tvillingarna eller Skytten.  På måndag är Venus 18° i Tvillingarna och har innan veckan är över hunnit ända bort till den 26:e graden. Det är full rulle nu när Venus seglar fram igenom Tvillingarna och kommer nu under veckan att befinna sig i opposition till Jupiter och faktiskt också i kvadratur till Neptunus. Venus i Tvillingarna

♋️ MARS I KRÄFTAN

Nu blir det fart på Kräftor, Stenbockar och visst spiller energin över på Vågen och Väduren också och se till att ALLT händer i deras liv.  Mars driver på och får oss att stressa på, göra klart och avsluta. Roligt med transiten är att beslut fattas snabbt, att man blir lite mer ettrig och ”på” än annars.

Efter som Mars inte backar för något kan stackars Kräftan få en och annan konflikt på halsen nu. Knepigt men effektivt! Extra tufft är det förstås när Mars kommer över personliga planeter för det ökar på intensiteten i skeendena. Varning för olyckor, konflikter, generell otur. Mars befinner sig nu mellan 25° – 29° i Kräftan. Underbart! Han är nu ute ur dramat med Pluto, Saturnus och månknutarna och detta är också sista veckan han befinner sig i Kräftan. Mars i Kräftan

♐️ JUPITER I SKYTTEN RETROGRAD

Det är snart sju månader sedan Jupiter klev in i Skytten så han har hunnit spendera nästan halva den tid han kommer att befinna sig i tecknet. Lyckobringaren rör sig nu på 17° och backar härifrån under fyra månader till den 11/8 och vänder då rätt igen på 14° i Skytten. Det här är verkligen inte fy skam för under den här tiden integreras nya kunskaper och intryck. Vi utvecklas på alla plan och kan igenom den här processen nå sann framgång, välgång och lycka. Retrograden handlar om att vända blicken inåt, att göra andliga reflektioner, tillbakablickar och djupdykningar.

♑️ SATURNUS I STENBOCKEN RETROGRAD

När Saturnus går retrograd vänder vi tillbaka och tittar åter igen lite närmare på vad det är för livsläxor vi har att lära. Han rör sig under veckan mellan 18° – 17°. Planeten backar ju tillbaka i de fåror han nyss plöjde så nu får vi chans att åter blicka in i våra själar. Saturnus är ju förutom tidens gud även The Lord of Karma och han aktiveras maximalt nu i och med kontakten med noderna, Mars, Merkurius och Pluto.  Saturnus i Stenbocken

♉️ URANUS I OXEN

Uranus befinner sig nu på 5° i Oxens tecken. Uranus trädde in i tecknet den 6/3 och blir kvar där i sju års tid. Var än Uranus uppträder skakar han om oss och erbjuder oss möjligheten att förnya oss, att hitta vårt eget unika jag, att finna vår egen inre sanning. Att Himmelen (Uranus) möter Jorden är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Genom att Uranus nu slutligen trädde i Oxen har en ny epok börjat.

♓️ NEPTUNUS I FISKARNA RETROGRAD

Neptunus vände retrograd på fredagseftermiddagen kl 16 ca den 21/6. Vår andliga ledsagare rör sig jättesakta baklänges och 18°43 – 18°42 i Fiskarna där han är på hemmaplan. I sitt eget tecken hjälper Neptunus dem som är födda i Fiskarna att öppna sig och komma i kontakt med sin egen andliga energi. Det är möjligt att ni behöver hjälp med att kanalisera andligheten och därför kan det vara underbart att gå med i en grupp med likasinnade. Det kan vara musik, konst, meditation, yoga, spiritism, mindfulness – eller vad 17 som helst som berör er i själen. Neptunus närvaro är subtil och vi känner inte av hennes rörelser lika påtagligt exempelvis de eldiga planeterna men tro för den sakens skull inte att Neptun enkom är mild och mesig. Neptunus kan locka oss ut på riktigt djupa farvatten och påverka oss djupare än självaste Pluto.  Neptunus jobbar med det undermedvetna, det andliga och i drömvärlden. Nu när Neptun är i direkt rörelse kan vår varseblivning, vår tro och kanske kan vi komma på andra tankar och öppna ögonen för en ny verklighet.

♑️ PLUTO STENBOCKEN RETROGRAD

Den 23/4 vände Pluto retrograd på 22° i Stenbocken och planeten rör sig väldigt långsamt baklänges under de kommande fem månaderna och kommer bara att backa 3° bakåt innan han vänder direkt igen den 3/10. Även denna vecka står han kvar och stampar i Stenbockens 22:a grad. Detta att den backar/ går retrograd är något som sker varje år. Underjordens härskare vill att vi människor ska transformeras, utvecklas och finna den ultimata meningen med vår vandring på jorden. När planeten vänder retrograd riktas inte energin utåt längre – utan inåt, in i våra hjärtan och psykologiska mönster. Finns det något område i ditt liv där du söker förbättra, transformera eller utveckla? Hur ser maktstrukturerna i dina relationer ut? Hur är ansvarsfördelningen och strukturen i kontakten mellan dig och dina nära och kära? Är det något ogräs kvar i ditt liv du behöver rensa bort?

♈️ CHIRON I VÄDUREN

Den 18/2 gick Chiron in i Väduren där han blir kvar till år 2027. Denna vecka befinner Chiron på Vädurens 5°55. Oavsett vilket stjärntecken du är född i så kommer Chirons närvaro i Väduren att påverka. Var än du ser att Chiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor. Chiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

♋️ MÅNENS NODER I KRÄFTA/STENBOCKEN ♑️

Vi befinner oss sedan Solens entré i Kräftan 21/6 i sommarens eklipssäsong. Under den här tiden kommer noderna att vara i princip stillastående i Kräftan/Stenbocken. Vi har två förmörkelser framför oss. En den 2/7 och nästa kommer den 16/7. Det här stort för såväl jorden som mänskligheten. Ödets kvarnar mal, här sker stark utveckling. Ni som är födda i något av dessa tecken blir karmiskt aktiverade och kan förvänta er vändpunkter i era liv. Noderna rör sig under denna vecka på den 17° i Kräftan/Stenbock. Norra Noden i Kräftan