Merkurius i Skytten

 

Merkurius i Skytten

Nu på måndag skiftar den kosmiske kommunikatören över från Skorpionen till Skyttens sfär. Här kommer han att verka i en miljö som verkligen överträffar hans förväntningar! Här är det högt i tak och kommunikationen är på högsta nivå! Här längtar Merkurius efter att utvecklas, lära nytt, ta till sig nya impulser – gärna ifrån främmande länder och kulturer.

Här i visionära Jupiters stjärntecken är tanken fri, vidsynt och gränslös. Uttryck som ”The Sky is the Limit” har Skytten ingen förståelse alls eftersom Merkurius närvaro i Skytten inte accepterar begränsningar. Nu höjer vi oss i tanken och tänker ut lösningar och kommunicerar på ett optimistiskt sätt. (Minns att i Skorpio funderar vi på djupet, fastnar ibland i detaljer och blir svartsynta, svartsjuka och hämndlystna. Detta är stadiet efter när vi befriar oss från).

I Skytten är tankarna stora och djärva. Att vara utanför boxen är inga problem alls, snarare är det så att verkligheten kan vara för liten för dessa visioner. Detaljer är ingenting som Merkurius tar allvarligt på i Skytten. Nä, här handlar det om lösningar på världsproblemen, politik, religion och filosofi.